Як прибрати рекламу з телефону швидко і безпечно

Ви відкрили браузер на смартфоні, щоб почитати цікаву статтю, зручно влаштувалися в улюбленому кріслі, прогорнули текст трохи нижче, і тут… знову вилазить реклама, яка закриває собою весь екран. Як наче тільки і чекала свого часу.

Всі ці самовільно спливаючі вікна, оповіщення в додатках, рекламні пропозиції вже неабияк набридли. Але спокійно, не треба викидати гаджет з вікна або бити його об стіну! Є більш гуманні ;) способи прибрати рекламу на телефоні, і про них ми розповімо нижче. Якщо ваша нервова система все ж таки не витримала, то не біда, тут ви зможете вибрати нову модель гаджету.

Блокуємо рекламу в Android

Розглянемо рішення для власників смартфонів марок Samsung, Huawei або Lenovo, так як в цих пристроях зазвичай використовується Chrome. Щоб прибрати сповіщення з відвідуваних Інтернет-ресурсів, необхідно:

  •  Зайти в настройки браузера;
  • Відкрити розділ «Налаштування сайтів» і вибрати пункт «Сповіщення»;
  • Вибрати ті Інтернет-ресурси, з яких ви не хочете отримувати повідомлення, і заблокувати їх.

Щоб прибрати рекламу з додатків, досить зайти в розділ «Додатки та сповіщення», відкрити вкладку «Сповіщення» і в меню заборонити найбільш набридливим додаткам надсилати вам сповіщення.

«Програми та сповіщення»
Точне місце розташування пункту «Програми та сповіщення» залежить від моделі телефону

Іноді реклама або сповіщення вискакує зі шторки вгорі. Позбутися її можна в такий спосіб – відкрити шторку, затиснути спливаюче повідомлення і вибрати опцію «Заблокувати».

Реклама або сповіщення вискакує зі шторки вгорі
Достатньо затиснути пальцем повідомлення, щоб відкрити опцію блокування

Відключаємо рекламу в MIUI

Прибрати рекламу у Xiaomi
У Xiaomi прибрати рекламу можна через опцію «Отримувати рекомендації» прибрати реклам

Найбільше клопоту своїм власникам завдають смартфони Xiaomi. У них реклама вбудована в саму оболонку MIUI, а тому доведеться повозитися, щоб очистити всі додатки. На щастя, це робиться просто, потрібно тільки зайти в кожний фірмовий додаток:

  • «Безпека» – в налаштуваннях (шестерня в правому кутку зверху) пересуваємо бігунок в розділі «Отримувати рекомендації»;
  •  «Провідник» – запускаємо, відкриваємо налаштування, далі вкладка «Інформація», і відмовляємося від отримання рекомендацій за допомогою тумблера;
  •  «Очищення» – вгорі праворуч натискаємо на значок мітли, далі натискаємо на шестерню, і так само відключаємо «Отримувати рекомендації»;
  •  «Завантаження» – запускаємо додаток, заходимо в налаштування і виставляємо бігунок навпроти опції «Отримувати рекомендації»;
  •  «Музика» – тут функція «Отримувати рекомендації» знаходиться у вкладці «Додаткові налаштування» в музичному програвачі. Повторюємо ті ж дії, що і з іншими додатками.

Щоб заблокувати непотрібну рекламу в папках, досить відкрити будь-яку з них, виділити її назву, знайти в ній той самий пункт з отриманням рекомендацій і перемкнути його.

Трохи складніше буде з системними папками. У новій прошивці MIUI реклама вилазить навіть в налаштуваннях ОС. Заблокувати її можна через «Доступ до особистих даних», що розташований в розділі «Інші налаштування». Потрібно знайти файл MSA, а потім увімкнути заборону на доступ до особистої інформації.

Видаляємо вірусну рекламу

При зараженні гаджету вірусом реклама вискакує майже на всіх сайтах. Тут є два рішення:

  • Встановити мобільний антивірус (наприклад, ESET Mobile Security, Kaspersky, Avast), який додатково буде захищати телефон від спаму, шкідливих додатків і файлів. Можна завантажити безкоштовні версії з офіційних сайтів розробників, а гроші витратити на придбання цікавого аксесуару для смартфону.
  •  Очистити кеш в пам’яті браузера через меню налаштувань. У більшості випадків цього достатньо, щоб видалити зі смартфону рекламу.

Якщо це не допомогло, то переходимо в налаштування пристрою і вибираємо «Відновлення заводських налаштувань».

Блокуємо спливаючі вікна браузера

Не завжди спливаючі вікна свідчать про наявність вірусу. Це може бути передбачено самим сайтом. В такому випадку слід зайти в додаткові налаштування браузера, відкрити вкладку «Спливаючі вікна» і відключити за допомогою бігунка дану опцію.

Встановлення блокувальників реклами

Блокувальник реклами можна знайти в Google Play Market
Блокувальник реклами можна знайти в Google Play Market

Заблокувати настирливу рекламу допомагають спеціальні програми. Вони розраховані на найпопулярніші браузери і демонструють високу ефективність. Одночасно прискорюють завантаження сторінки, так як не доведеться чекати, поки вискочить спливаюче вікно.

Додатків для блокування реклами досить багато, але краще вибирати універсальні, що працюють з великою кількістю браузерів. Серед популярних – AdBlock, Adguard Content Blocker і WebGuard. Також важливо завантажувати їх з офіційних сайтів або використовувати браузерні розширення. Наприклад, можна знайти антирекламний додаток для Chrome у вкладці «Розширення» в додаткових налаштуваннях самого браузера.

Висновки

Боротися з нав’язливою рекламою можна і навіть потрібно. Витративши всього кілька хвилин, ви назавжди позбавите себе від спливаючих вікон. А якщо у вас є якийсь свій хитрий спосіб видалити рекламу зі смартфону, обов’язково поділіться ним в коментарях, щоб і інші наші читачі змогли захиститися від настирливих сповіщень.

1 коментар
Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *