Як відновити нігті після гель-лаку або нарощування

Як відновити нігті після гель-лаку або нарощування

Покриття гель-лаком і нарощування нігтів – зручно, красиво, три тижні ідеальний манікюр і ніякого клопоту. Але іноді гелеве покриття шкодить нігтьовій пластині, нігті стають тонкими, шаруються, іноді бугристими, шорсткими. Чому так відбувається, чи можна цього уникнути і як відновити ослаблені нігті в домашніх умовах і за допомогою салонних процедур – розповість BlogPokuponTeam.

Акції
Манікюр з покриттям гель-лаком у «Dali Deluxe»
Київ, Лесі Українки бульвар, 30
-61%
350 грн
149.0 грн
Манікюр, нарощування та корекція в «Nails Getman»
Київ, Кобзарський провулок, 10А
-43%
600 грн
349.0 грн
Показати всі
8 акцій

Чому псуються нігті

Незважаючи на безпеку та нешкідливість гелевого покриття, як запевняють виробники гель-лаків, багатьом жінкам довелося зіткнутися з проблемою «зіпсованих» нігтів.

У чому можуть бути причини:

  • Використання неякісних прострочених матеріалів.
  • Порушення техніки манікюру чи нарощування, пропили, пошкодження нігтів під час зняття покриття.
  • Постійне перекриття без відпочинку натуральним нігтям.
  • Зривання, обгризання та інші некоректні спроби зняти покриття самостійно в домашніх умовах.

Якщо ви ретельно вибираєте нейл майстра, читаєте відгуки і правильно доглядаєте за руками і манікюром, проблем з нігтями виникнути не повинно. У будь-якому випадку у перервах між покриттями та нарощуванням дотримуйтесь простих правил догляду, щоб підживити та зміцнити нігті.

Знайти свого майстра ви можете на сайті Покупон, тут зібрані відгуки з усього інтернету.

Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

Відновлення нігтів: перевірені способи

Якщо після покриття гель-лаком або нарощування ви виявили, що нігті стали шорсткими, ламкими, тонкими (нігті як папір), з’явилися бугри, білі плями – необхідне відновлення та зміцнення. Вилікувати нігтьову пластину можна народними засобами та за допомогою салонних процедур. Про те, які методи допоможуть їх відновити, ми розповімо далі ?

1. Їжте більше цинку та заліза

Це можуть бути продукти, насичені цими мікроелементами (сир, яйця, горіхи, жирна риба) або комплекс для нігтів, волосся та шкіри.

2. Ванни

У відновленні нігтів добре зарекомендували себе парафінові ванни. Вони зміцнюють нігтьову пластину, лікують лущення, зволожують і перешкоджають старінню шкіри рук.

Щоб зробити парафінову ванну, необхідно взяти косметичний парафін і розігріти його до комфортної температури, після чого рясно нанести на руки і надіти рукавички (для створення парникового ефекту). Потрібно близько 4 процедур на тиждень, тривалістю по 20-30 хвилин, щоб побачити перші результати.

Ще один популярний та дієвий метод відновлення – ванни з корисними компонентами.

Рецепти:

  • Ванночка з морською сіллю: 5 ст. л солі на півлітра води. Щоб сіль краще вбиралася і давала позитивний ефект, використовуйте досить гарячу воду. Тривалість процедури – не менше ніж 10 хвилин. Зверніть увагу, що таку ванну можна застосовувати, якщо на руках немає ранок (сіль буде пекти).
  • Мінеральна вода та лимонний сік (на півсклянки 2 чайні ложки). Занурте руки в розчин на 10 хвилин, потім витріть насухо. Додатково змивати не потрібно.
  • Йод та кухонна сіль. Потрібно: півлітра теплої води, 10 крапель йоду, 5 столових ложок кухонної солі. Важливо не переборщити з йодом, інакше через спирт у складі ризикуєте пересушити шкіру рук. Тривалість ванни – 15-20 хвилин. Після процедури нанесіть зволожуючий крем.
Як відновити нігті після гель-лаку або нарощування

3. Втирка з йоду та соку лимона

На ніч, за допомогою вушної палички, нанесіть невелику кількість йоду на нігті, не зачіпаючи шкіру, це допоможе зміцнити їх, і нігтьова пластина стане жорсткішою. Не хвилюйтеся, до ранку йод вбереться і від нього не залишиться сліду.

Вранці змастіть нігті соком лимона – він додасть природного блиску. Якщо нігті жовті, через шкідливі звички або інші фактори, лимонний сік також допоможе впоратися з цією проблемою.

4. Зволоження кутикули

Для відновлення нігтів дуже важливо зволожувати кутикулу. Це чутлива зона, яка вимагає дбайливого регулярного догляду через зовнішні фактори та високий рівень травмування.

Для зволоження підійдуть сироватки або креми з алантоїном та колагеном, а також олії з абрикосом або олива з вітамінами (Е обов’язково). Олія не тільки добре зволожує саму кутикулу, а й живить нігті, що сприяє їхньому здоровому росту. Після нанесення олії зробіть масаж в області кутикули.

Зволоження кутикули допоможе у відновленні нігтів після гель-лаку

5. Лікувальне покриття

Дуже швидко допомагають відновити нігті спеціальні лікувальні покриття. Їх можна придбати у будь-якій аптеці. У такі засоби входить багато вітамінів та кальцію, які забезпечують регенерацію, зміцнення та лікування.

Ще один ефективний метод – віск. Він дуже корисний і використовується для запечатування нігтів. Бджолиний віск бореться із будь-якими пошкодженнями після невдалого манікюру.

6. IBX System

IBX – з’явився на ринку в 2014 році і викликав фурор у нейл-індустрії. Це унікальний засіб для зміцнення та відновлення нігтів, що по дії принципово відрізняється від аналогів.

Основна перевага IBX полягає в тому, що засіб проникає глибоко в нігтьову пластину, стає її частиною та відростає разом із нею. Препарат неможливо розчинити рідинами для зняття лаку.

IBX стимулює ріст, відновлює, зміцнює та усуває розшарування, лущення, ламкість нігтів.

IBX System допоможе у відновленні нігтів після нарощування

7. Професійні салонні процедури

Якщо домашнє відновлення нігтів не для вас – запишіться в салон. Майстри для цього проводять спеціальні процедури (запечатування, ламінування нігтів тощо), використовуючи професійну косметику (підбирається по проблемі), яка наповнена всіма необхідними компонентами для лікування нігтьових пластин. Так ви швидко зможете позбутися:

  • сколів та тріщин;
  • розшарування;
  • лущення;
  • тонкості;
  • хвилястості;
  • оніхомікозу (грибка);
  • жовтизни нігтів.
Акції
Лікування грибка нігтів у центрі «TOP Laser»
Київ, Велика Китаївська вулиця, 10А
-50%
230 грн
119.0 грн
До 5 сеансів лікування грибка нігтів у «Татуаль»
Бровари, Симоненка вулиця, 117
-60%
450 грн
249.0 грн
Показати всі
4 акцій

Рекомендації по догляду за нігтями

Щоб надалі ваші нігті завжди залишалися міцними, здоровими та красивими, необхідно дотримуватись кількох простих правил:

  • Звертайтеся лише до досвідченого майстра манікюру.
  • Намагайтеся дотримуватись правильного харчування.
  • Не відрощуйте надто довгі нігті.
  • Доглядайте кутикулу.
  • Не обрізайте, не обгризайте нігтьові валики (зони з боків нігтя).
  • Уникайте шліфування.
  • Використовуйте лише якісну косметику для догляду.

Читайте також:
✔️ Правильне харчування – запорука здорового життя
✔️ Тріщини на п’ятах: що робити, якщо шкіра сохне і тріскається
✔️ Грибок нігтів: симптоми, лікування та профілактика
✔️ Френч: від стриманої класики до яскравих стразів
✔️ Тренди жіночих стрижок
✔️ Модні кольори та тенденції манікюру
✔️ Ідеї красивого манікюру на короткі нігті
✔️ Брови: які тренди актуальні

Гарні та доглянуті нігті – візитна картка кожної дівчини. Саме тому так важливо, ганяючись за красою, не забувати про їхнє здоров’я. Якщо так вийшло, що ваші нігті постраждали – не переживайте і користуйтеся нашими порадами. А якщо у вас є свої секретики, як швидко відновити нігтики, – діліться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *