Що робити з сухою шкірою рук ㅡ кращі засоби для зволоження

Что делать с сухой кожей рук ㅡ лучшие средства для увлажнения

Сухі руки і сухість шкіри ㅡ часта проблема. У когось через часте миття з антибактеріальним милом, впливом хімічних речовин, які входять до складу дезінфекторів, перепадів температур і сухого повітря. Також причина може критися і всередині через брак вітамінів або алергію. У цій статті ми не тільки детально розібрали як боротися з сухістю шкіри і знову зробити ручки ніжними і бархатистими, а й підібрали для вас найкращі засоби. Замовити їх можна на Покупоні не виходячи з дому, з вигідним кешбеком, який залишиться на вашому рахунку на інші покупки. Доставку до дверей організовує Нова Пошта.

Крем для рук ㅡ що має бути в складі

Шкіра рук найбільше контактує з навколишнім середовищем, а тому потребує особливого догляду. Застосовуйте якісний зволожуючий крем для рук або лосьйон кілька разів в день. Він допомагає відновлювати захисний шар шкіри і герметизує вологу всередині рук.

Кератин, гліцерин і ніацин ㅡ корисні речовини, які утримують вологу всередині шкіри природним шляхом. Креми з вмістом цих речовин, наприклад крем бальзам з кератином, моментально дають видимий результат, розгладжуючи шкіру і довго зберігаючи приємне відчуття зволоженості.

Добре борються з сухістю антивікові креми для рук. Зверніть увагу на сироватку з маслом авокадо, вітамінами А, Е і F. Вона швидко «призведе до тями» суху шкіру рук, живлячи корисними мікроелементами.

Багато виробників косметики випускають креми для рук з позначкою «SOS». У них максимальний результат досягається при поєднанні відразу декількох масел і вітамінів. Наприклад, крем-сироватка від Eveline містить масла обліпихи і мигдалю, і додатково живить руки вітаміном С.

При сильному лущенні шкіри допомагають креми з молочною кислотою і сечовиною. Вам підійде крем з витяжкою з козячого молока. Молочна кислота в складі крему активізує обмінні процеси і оновлення верхніх шарів шкіри, а колаген допомагає утримувати вологу в глибоких шарах шкіри.

Всі ці креми підходять і для жінок і для чоловіків.Но все ж для сильної половини людства ми рекомендуємо підібрати креми з мінімальною кількістю ароматизаторів

Дитині для ручок добре підійдуть дитячі креми з маслами соняшнику, оливи, екстрактом мигдалю. Делікатна формула не містить косметичних віддушок і м’яко обволікає ніжну шкіру, створюючи на ній тонку захисну плівку.Креми містять ланолін, масла жожоба, алое, вітаміни, екстракти та витяжки рослин і ягід. І будь-який з них можна купити онлайн на Покупоні з вигідним кешбеком, який допоможе економити на наступних покупках на нашому сайті.

Домашні СПА-процедури 

Якщо навіть після застосування крему для рук до вас швидко повертається відчуття сухості і стягнутості шкіри, спробуйте застосувати процедури, спрямовані на глибоке зволоження. 

Термальна маска від пересушеної шкіри рук

Вазелін ㅡ унікальний засіб, який допомагає створювати навколо шкіри захисне покриття. Саме тому він часто застосовується в косметології для посилення дії основного уходового засобу.

Маску з вазеліном краще робити перед сном для більш тривалого впливу. Для процедури потрібні:

  • Зволожуючий крем для рук.
  • Вазелінове масло.
  • Харчова плівка або 2 пакети.
  • Бавовняні або поліетиленові рукавички.

Вимийте руки і рясно нанесіть на них зволожуючий крем, дайте йому трохи вбратися. В якості основи рекомендуємо вибрати крем-маску для рук з маслом авокадо або маску з маслом макадамії, які будуть більш глибоко впливати на шкіру. Після цього нанесіть поверх крему шар вазелінового масла, обмотайте руки харчовою плівкою, поверх надіньте рукавички.

Залиште маску на руках від 1 до 8 годин, після акуратно протріть руки паперовими серветками.

Така маска для рук бореться навіть з невеликими тріщинами, живлячи і надовго зволожуючи шкіру.

Ванночки для рук

Чому б не влаштувати вдома справжній СПА-салон для ваших ручок? Воскові ванночки і парафінотерапія допомагають прискорити обмінні процеси в шкірі за рахунок теплового впливу.Для процедур можна використовувати тільки спеціальний косметичний віск або парафін. Ідеально підходять свічки для манікюру, які крім натурального воску містять в складі натуральні олії. Щоб зробити воскову ванночку, запаліть свічку, почекайте кілька хвилин до розплавлення воску, а потім нанесіть його на руки і м’яко помасажуйте їх.

Щоб зробити парафінову ванночку доведеться потрудитися довше. Розпарте шкіру рук над паром або в теплій ванночці з морською сіллю, нанесіть на ручки доглядальний лосьйон або крем.

Розтопіть парафін на водяній бані. Будьте уважні і не перегрівайте його, ідеальна температура для процедури ㅡ +40 градусів. Якщо парафін буде гарячішим ви ризикуєте отримати опік, холодніше ㅡ процедура не матиме ефекту. Щоб робити цю процедуру як професіонал ㅡ придивіться до онлайн курсів з манікюру зі знижками до 70%.

Після розплавлення парафіну занурьте в нього руки, поверх вдягніть тонкі гумові рукавички. Залиште парафін на шкірі на 20-25 хвилин. І повірте, за цей час ваші ручки значно зміняться.

Процедуру парафінотерапії представляють і багато салонів краси. Крім парафінової ванночки вам зроблять масаж рук і доглядаючі процедури з професійними засобами. Шукайте приємні знижки до 60% від Покупона і насолоджуйтеся салонними процедурами.

Діємо зсередини ㅡ вітаміни для шкіри

Часто шкіра перша реагує на те, що організму не вистачає корисних вітамінів. Навесні авітаміноз ㅡ дуже поширена проблема у більшості українців. Тому косметологи радять вибирати креми з вмістом витаминок. Особливо корисними для шкіри є:

  • Вітамін А або ретинол. Сприяє виробленню колагену в глибоких шарах шкіри, зберігає її молодість.
  • Вітамін Е відповідає за гладкість і пружність шкіри.
  • Вітамін С наповнює шкіру вологою і допомагає створювати захисний бар’єр.
  • В7 або біотин допомагає синтезувати сірку, чим вносить вклад в формування волокон колагену.

Крім кремів з вмістом вітамінів подбайте про своє харчування. Зробіть його максимально різноманітним, обов’язково включіть в раціон сезонні овочі, наприклад моркву, яка багата на вітамін А, рослинні масла, які є джерелом вітаміну Е. Дотримуйтеся принципів правильного харчування і ви напевно помітите позитивні результати в тому числі і для вашої шкіри.Правильно підібраний вітамінний комплекс допомагає поліпшити не тільки стан шкіри, але і настрій. Але ось підбирати його треба разом з доктором. Детальніше про це можна прочитати в нашій окремій статті.

Тривожні сигнали ㅡ що робити якщо сухість рук не проходить

Певні симптоми можуть вказувати на більш серйозну проблему, ніж просто пересихання шкіри рук:

  • Зміна кольору шкіри
  • Тріщини і кровотеча
  • Сильне почервоніння
  • Відшелушення
  • Сверблячка
  • Припухлість

Якщо на вашу суху шкіру не діють креми і процедури по догляду, або якщо у вас є які-небудь з перерахованих вище симптомів, вам слід звернутися за допомогою до лікаря (на Покупоні ви можете отримати консультацію, в тому числі онлайн зі знижкою до 70%).

Такі процеси в організмі можуть бути викликані гострою нестачею вітамінів і мінералів, алергічними реакціями та дерматитами. Так що не можна займатися самолікуванням, треба здавати аналізи (з Покупоном ви можете заощадити до 90%), виявляти причини і тільки після цього усувати проблему сухості шкіри.

Наші руки теж вимагають ніжності та піклування, так що не забувайте не тільки постійно мити їх, але і правильно доглядати за ними. А ще діліться з нами своїми рецептами красивої шкіри ручок, чекаємо ваших коментарів.

5 коментарів
  • Лера

    Постоянно мажу руки кремами и маслом, без этого никак. Пару дней без ухода и уже начинается крокодильи намеки появляться. За перечень витаминов спасибо!

  • Каролина

    Буду сегодня пробовать термальную маску, выглядит не очень сложно. Когда-то пробовала маски с воска, было интересно и результат был.

  • Аня

    Из-за частого мытья рук начала пользоваться маслом, просто наношу его после мытья сразу. Мыло очень сушит кожу, забирая всю влагу.

  • Леся

    Круті поради, дякую) не знала про парафінову ванночку, сьогодні і спробую)
    Думаю, щоб загалом шкіра не була занадто сухою, треба пити достатню кількість води, робити якісь побутові речі (типу мити посуд, підлогу і т.д.) в рукавичках і користуватися кремами

  • Елена

    Из-за частого мытья рук и обработки антисептиком, появилась весьма выраженная сухость рук и задумалась о том, что с этим делать. Статья дала мне дельные советы, спасибо.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *