Синці під очима: причини, чому не проходять і як швидко прибрати

Темні кола під очима, синці – «очі панди» – одна з найпоширеніших естетичних проблем, якої багато хто бажає позбутися. Симптом може сигналізувати як про хронічне недосипання, так і про серйозні захворювання, що вимагають лікування. І тут вже одним маскуванням або зайвими годинами сну не допоможеш. Чому зрадницькі синці знову і знову з’являються в периорбітальній зоні обличчя? Чи можна попередити проблему і як швидко прибрати темні кола під очима в домашніх умовах – розбиралася BlogPokuponTeam. А якщо вирішили боротися всіма доступними способами – тримайте знижки до 90% на салонні процедури для обличчя. 

Читайте: 

Темні кола: види і причини появи

Темні кола: види і причини появи

Ви знали, що є два види кіл під очима, які відрізняються за кольором? Якщо раніше не звертали увагу на відтінок, саме час уважно придивитися. Це багато в чому скаже про причини появи синяви і кіл в периорбітальній області, способах і можливості їх прибрати якщо не назавжди, то надовго. 

  • Синювато-рожевий або синій відтінок є результатом слабких кровоносних судин, що лопнули. Шкіра навколо очей і без того дуже тонка і чутлива, а з віком в процесі старіння ще і зменшується кількість підшкірного жиру. У комплексі це надає обличчю втомлений вигляд і провокує появу темних кіл. 
  • Коричневий відтінок обумовлений генетично. Причина – підвищене вироблення меланіну в зоні навколо очей (найбільш схильні люди з темним і оливковим кольором шкіри). Як результат – периорбітальна гіперпігментація, яка посилюється впливом сонячних променів. Що робити, якщо в усьому винна спадковість? Позбутися від проблеми допомагає апаратна косметологія, наприклад, лазерне шліфування
Синці під очима

Трохи відтягніть шкіру в області очей. Якщо її зовнішній вигляд погіршився, причиною потемніння є особливості судинної системи. Якщо на вигляд шкіра стає краще, проблемою може бути її млявість. 

Найпоширеніші причини появи тимчасових «нездорових» кіл: 

  • Систематичне недосипання і перевтома. Спите менше 8 годин на добу? Ви або в зоні ризику, або організм вже проявив своє невдоволення і протест у вигляді синців під очима. 
  • Старіння. З роками і без того тонка шкіра в області очей стає ще тоншою. Організм також втрачає жир і колаген – найважливіші речовини для еластичності шкірних покривів. Кровоносні судини все більше просвічуються, стають помітнішими, і повіки починають темніти. 
  • Час, проведений біля екрану монітора. На жаль, 8 з 10 людей проводять 8-ми годинний робочий день за комп’ютером, не кажучи про перегляд соцмереж на смартфоні. Робіть невеликі перерви на відпочинок – 10-15 хвилин кожну годину, а ще краще – гімнастику для очей
  • Неповноцінне харчування. 
  • Шкідливі звички: куріння порушує нормальну роботу легенів, алкоголь – печінки. В обох випадках судини звужуються і порушується обмін речовин. 
  • Хвороби внутрішніх органів: серцево-судинної системи, нирок, жовчного міхура. Захворювання нерідко супроводжуються величезними, яскраво вираженими синцями в області очей. 
  • Мале споживання рідини: не чаю і кави, а звичайної чистої води, яка допомагає вивести сіль з організму. 
  • Постійні стреси.
  • Алергічні реакції. Одним із симптомів алергії є свербіж в області очей – їх постійно хочеться чесати, терти. Це викликає набряклість, запалення і як результат – розрив кровоносних судин і ті самі кола і синці. 

Як позбутися кіл під очима в домашніх умовах 

Активний ритм життя як ніщо інше провокує появу синців навколо очей – одного із симптомів втоми і перевтоми. Пропонуємо експрес методи, якими буде нескладно скористатися як в умовах офісу, так і вдома. 

Що робити для видалення темних кіл – лайфхак швидкої дії: 

  • Кубики льоду. Лід звузить судини, візуально освітлить синці і зменшить набряклість під очима, але варто відзначити, що такий метод протипоказаний при купероз і холодової алергії. Заготовте кубики заздалегідь, використовуючи відвар трав або ефірну олію м’яти, які володіють тонізуючими властивостями. Якщо льоду під рукою не виявилося, а діяти треба швидко, що ж, ложки (старий дідівський спосіб) теж згодяться. Помістіть їх на 5 хвилин в холодильник і прикладіть до нижніх повік на кілька хвилин. 
  • Пакетики зеленого чаю. Змочіть їх водою і покладіть на кілька хвилин в морозилку для більш насиченого ефекту. Використовуйте в якості холодного компресу на 5-7 хвилин кожен раз, коли знадобиться освітлити синяву. 
  • Покупні патчі під очі. Знайти їх можна в будь-якій аптеці або косметичному магазині. Інструкція по застосуванню на звороті упаковки. Головне – вибирайте правильно дію: проти набряклості, мішків, темних кіл і синців під очима. 
Патчі

Читайте також: Патчі: що це, як правильно використовувати 

Маски. Дієво і перевірено поколіннями: 

  • Картопляна. Натріть на тертці 1 сиру картоплину і змішайте в рівній пропорції з борошном. Додайте в отриману кашку 2 столові ложки молока. Нанесіть отриману маску на шкіру навколо очей на 20 хвилин. Змийте прохолодною водою. Ефект досягається за рахунок зволоження (картопля на ¾ складається з вологи) і освітлення (в складі присутній крохмаль 10-25%). 
  • Нічна маска з медом і кефіром. Змішайте мед і кефір до консистенції гелю і нанесіть на шкіру за півгодини до сну. Вранці синці помітно посветлеют. Мед за рахунок природного перекису водню освітлює синці. Кефір, багатий амінокислотами і корисними бактеріями, зволожує клітини шкіри і відбілює навіть веснянки, не кажучи вже про темні кола. 
  • Сирна. І знову натуральні відбілюючі властивості бактерій і вітаміну С в кисломолочних продуктах. Розітріть сир і накладіть на зону навколо очей.
Медова маска

Як боротися з синцями за допомогою косметології 

Для посилення ефекту до домашніх методів не завадить підключити і косметологічні процедури

  • Мезотерапія – комплекс ін’єкційних процедур препаратами з гіалуронової кислотою, колагеном, еластином, вітамінами В1, В6 і Н (біотин). Мезотерапія, крім боротьби з темними колами, ефективно працює зі зморшками і млявістю шкіри. 
  • Лімфодренаж. Ручний або вакуумний масаж покращує циркуляцію крові і підшкірних рідин, допомагаючи позбутися набряклості і зменшити видимість судин. 
  • Пілінг орбітальної зони. Процедура покращує зовнішній вигляд поверхні шкіри і освітлює її. 
  • Лазерна терапія. Хороший спосіб прибрати некрасиві кола і синці в периорбитальной зоні. Але користуватися треба з обережністю: забороняється активно загоряти протягом 2-х тижнів до сеансу. 
  • Ультразвуковий СМАС-ліфтинг – омолоджуюча апаратна процедура, рекомендована з 35 років. Крім кіл під очима ефективно бореться з опущеними повіками, зморшками і є хорошою профілактикою вікових змін. 
  • Карбоксітерапія – метод омолодження обличчя і тіла, а також оздоровлення організму за допомогою впливу вуглекислого газу. Зокрема, допомагає позбутися від темних кіл під очима, зморшок, рубців, постакне і целюліту. 

Читайте також: 

Мезотерапія: відгуки, ефект до і після 

Вся правда про SMAS-ліфтинг: що це, чи варто робити, відгуки 

Блефаропластика: як робиться підтяжка повік і скільки коштує 

Карбоксітерапіі обличчя і тіла: що це, показання, ціни 

Профілактика темних кіл навколо очей 

Не чекайте появи величезних синців і кругів в області очей, спробуйте діяти на випередження. Ось кілька превентивних способів, які дозволять не тільки видалити естетичну проблему, але і в цілому підтримувати здоровий спосіб життя: 

  • Відмовтеся від чорної кави. Надмірне споживання кави загрожує безсонням за рахунок високого вмісту кофеїну. Працездатність на якийсь час підвищується, але темні кола під очима зрадницьки видають вашу втому. Замініть чорну кави на трав’яні чаї. Наприклад, відвар з листя троянди, гибискуса (каркаде) підвищує витривалість, зміцнює судини, знижує алергічні реакції і очищає, а м’ятний напій – заспокоює, нормалізує тиск. 
  • Перевірте свій вітамінний статус – здайте аналізи на вміст вітамінів і мікроелементів в організмі. Часто темні кола під очима – прояв браку заліза, вітамінів A, C і B10. Додайте до регулярного раціону овочі з високим вмістом заліза (яблука, шпинат, помідори, червоний болгарський перець), які покращують циркуляцію крові. Чим активніше буде циркулювати кров у периорбітальній області, тим менш помітними будуть кола під очима. Комбінуйте овочі з печінкою, гранатом і морепродуктами для посилення ефекту. 
  • Виключіть з вечірнього прийому їжі солоне. Сіль затримує вологу в організмі, і на ранок ви можете отримати подвійний ефект: синяву з набряками в області нижніх повік. 
  • Пийте більше води протягом дня: мінімум 1,5-2 літра. Вода швидко виводить сіль з організму. 
  • Користуйтеся спеціальними косметичними засобами від темних кіл під очима. Пептиди в складі крему зміцнюють дерму, за рахунок чого судини під шкірою стануть менш помітними. Судинопротектори працюють зсередини, стимулюючи мікроциркуляцію. Шукайте в складі кремів хітозан, сквалан, колаген, еластин, вітаміни А, Е, зелений чай, кінський каштан, іглицю, арніку, гінкго білоба, готу кола і інші екстракти рослин. Ретинол, вітаміни С і К, койевая кислота відбілюють шкіру, за рахунок чого досягається освітлюючий ефект «синців». Спеціальні засоби для повік з сонцезахисним фактором SPF вбережуть від пігментації ніжної шкіри навколо очей і допоможуть запобігти раннім зморшкам. 
Догляд за обличчям

Читайте також: Як прибрати мішки під очима 

Вибираючи спосіб сказати «прощавай» колам під очима, не поспішайте з радикальними косметологічними варіантами. Почніть з простих превентивних заходів і методів позбавлення від неприємного естетичного дефекту в домашніх умовах. 

Все випробували, але синці не проходять? Відвідайте лікаря. Можливо, такі прояви на шкірі – сигнал вашого організму про неполадки зі здоров’ям, при підозрі на: 

Послуги кваліфікованого лікаря вийдуть дешевше зі знижками до 80% від Покупона, до того ж у вартість сертифікату часто входять аналізи, УЗД та інші види обстеження. 

Вже стикалися з проблемою синців під очима і успішно її вирішили – діліться вашим досвідом і рецептами в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *