Блефаропластика повік: ціни, способи підтяжки, результати до і після

Корекція повік або блефаропластика – одна з найбільш затребуваних пластичних операцій серед жінок і чоловіків. І не дивно: за допомогою підтяжки цієї зони можна візуально прибрати 5-10 років. Причому зміни не тільки фізичні – позбавлення від навислого повіка, мішків і зникнення зморшок. Людина змінюється емоційно, погляд стає більш відкритим і легким. #PokuponBlogTeam розповість, що таке блефаропластика, які показання до процедури, альтернативні методи підтяжки повік без операції і ціни на пластику в Києві та містах України. А ще – підкаже, де зробити безопераційний ліфтинг зі знижкою до 90%

Акції
До 3 сеансів RF-ліфтингу обличчя у «Dali Deluxe»
Київ, Берестейський проспект, 22
-41%
400 грн
249.0 грн
Знижка на SMAS-ліфтинг в клініці «Sahara»
Київ, Старокиївська вулиця, 10Г
-80%
0 грн
299.0 грн
Показати всі
11 акцій

Читайте в нашій статті: 

Показання для блефаропластики

Періорбітальна область або зона навколо очей найбільш вразлива і схильна до старіння, ніж будь-яка інша частина обличчя. Вікові зміни повік починають турбувати жінок і чоловіків до 35-45 років. Саме омолодження – один з найбільш частих запитів, з яким приходять на блефаропластику. І операційна, і безопераційна методика дозволяє усунути такі естетичні або вікові недоліки зовнішності – показання:

  • птоз (опущення верхнього повіка, «важкий» погляд); 
  • жирові грижі під очима, малярні мішки, набряклість; 
  • глибокі зморшки на повіках, в області навколо очей; 
  • надлишок шкірних покривів повік (верхніх і нижніх): «старіюче повіко»; 
  • вікові деформації, асиметрія верхніх і нижніх повік.

Є показання, при яких допоможе тільки оперативне втручання (операційна пластика повік):

  • вроджені патології повік: заворот, зрощення повік (блефарофимоз) та інші аномалії; 
  • бажання пацієнта змінити форму, розріз очей. Приклад – корекція «азіатських повік», надання очам європейського вигляду. Операцію роблять навіть юним клієнтам у віці 15-17 років з дозволу батьків.

Читайте також:
Як прибрати синці та темні кола під очима
Мішки під очима: як позбавитися

Хірургічна блефаропластика: суть операції, види 

Традиційна блефаропластика – це хірургічна операція для корекції верхніх і нижніх повік, зміни їх форми, розрізу очей. Після розмітки маркером майбутніх розрізів, пластичний хірург проводить висічення надлишків шкіри, видаляє та/або робить перерозподіл жирової тканини в області нижніх і верхніх повік, підтягує м’язи. Шви накладають спеціальними нитками, які розсмоктуються самі.

Як роблять процедуру ліфтингу

Варіанти анестезії: 

  • місцевий наркоз з можливим додатковим прийомом знеболюючих препаратів (для повного усунення неприємних відчуттів); 
  • місцева анестезія плюс внутрішньовенний укол заспокійливих препаратів; 
  • загальний наркоз – зазвичай застосовують тільки при поєднанні декількох видів пластики (обличчя повністю або повіки + ніс). 

Операція триває від 30 до 120 хвилин. 

Види блефаропластики 

Залежно від області проведення маніпуляцій, виділяють такі види блефаропластики: 

  • Нижніх повік. Операція позбавляє від мішків під очима – зайвих жирових накопичень під нижнім повіком, яке з віком втрачає еластичність, розтягується і опускається. Така підтяжка – найпопулярніша серед жінок і чоловіків середнього віку, 35-45 років. Одна з різновидів корекції нижніх повік – транскон’юктивальна блефаропластика, коли розріз проводиться по внутрішній стороні нижнього повіка. Цей метод безшовний і малотравматичний, застосовується у молодих людей, бо вимагає високої еластичності шкіри. Блефаропластика нижніх повік з ліпофілінгом (жирозбережуюча пластика) – ще один різновид операції. Крім видалення гриж і надлишку шкіри, заповнюється дефіцит товщини тканини власним жиром пацієнта (більш текучим, ніж грижовий жир), який рівномірно заповнює порожнечі. 
  • Верхніх повік. Усуває проблему нависання верхнього повіка (блефарохалазис). Причиною дефекту можуть послужити ендокринні та судинні захворювання, спадкова схильність, запалення повік. В ході операції хірург робить висічення надлишків шкіри і усуває зайві жирові скупчення в області верхніх повік. 
  • Кругова блефаропластика включає корекцію нижніх і верхніх повік – комплексне рішення кількох естетичних проблем, ефективне усунення вікових змін. 

Реабілітація після підтяжки повік 

Після хірургічних маніпуляцій під місцевим наркозом пацієнт вже через кілька годин може йти додому. Якщо анестезія загальна – до наступного ранку слід залишитися в клініці. Як і будь-яке хірургічне втручання, блефаропластика передбачає період відновлення, в середньому від 2 тижнів до місяця. Особливості реабілітації: 

  • Больовий синдром: прийом знеболюючих засобів в перші 2 дні після операції. 
  • Набряки – проходять через 1-2 тижні, синці – остаточно сходять через 2-3 тижні. 
  • Синдром сухого ока, відчуття різі – в перші дні після маніпуляцій на повіках. Для усунення дискомфорту доктор призначає очні краплі. Читати пацієнт може через 2-3 дня після операційного втручання. На зір блефаропластика не впливає, так як очного яблука хірург не стосується. 
  • Носити контактні лінзи можна через 14 днів після підтяжки повік. 
  • Протягом 3 тижнів необхідно утриматися від силових навантажень і вживання алкоголю. 
  • Запалення в області розрізу, тривалий післяопераційний вид рубців – можливі ускладнення, які вимагають термінового відвідування лікаря. Причиною запалень може бути як недостатня стерильність в операційній, так і занесення інфекції з кровотоком (якщо в організмі є хронічний осередок запалення, наприклад, карієс). Грубі шрами і рубці можуть утворюватися при генетичній схильності або при неправильному накладення швів. Фіброзні утворення, які з часом не піддалися розсмоктуванню, видаляються хірургічним шляхом. 

У більшості випадків, за умови всіх рекомендацій лікаря, відновлення після блефаропластики проходить досить комфортно. 

Результат до і після, тривалість ефекту 

Остаточний результат від блефаропластики – більш молодий, свіжий зовнішній вигляд після усунення естетичних недоліків – оцінюють після 1-2 місяців. Ефект зберігається в середньому від 6 до 8, а іноді і більше 10 років, на його тривалість впливає: 

  • стан здоров’я пацієнта; 
  • індивідуальні особливості, швидкість процесу старіння; 
  • спосіб життя; 
  • правильний догляд за шкірою повік.
Ефект до і після блефаропластики нижніх повік 
Ефект до і після блефаропластики нижніх повік 
Підтяжка верхніх повік: фото до і після 
Підтяжка верхніх повік: фото до і після 
Ефект до і після зміни розрізу очей шляхом блефаропластики 
Ефект до і після зміни розрізу очей шляхом блефаропластики 

Вартість процедури 

Традиційна блефаропластика – найдорожчий вид підтяжки: 

  • Окремо нижні або верхні повіки від 18000 грн залежно від міста (Київ, Львів, Одеса тощо)
  • Кругова підтяжка – від 22000 грн.

Протипоказання 

  • Гострі інфекційні, запальні захворювання. 
  • Ендокринні захворювання: цукровий діабет, хвороби щитовидної залози. 
  • Онкологія. 
  • Міопатія (хронічні прогресуючі нервово-м’язові захворювання) у важкій формі. 
  • Захворювання серцево-судинної системи, перенесений інфаркт або інсульт, гіпертонія. 
  • Підвищений внутрішньочерепний тиск. 
  • Анемія. 
  • Вагітність і лактація. 
  • Період менструації у жінок, який супроводжується набряком, зниженням больового порогу, висипаннями – краще перенести операцію на інший день. 
  • Захворювання очей: глаукома, проблеми з сітківкою, сухість очного яблука, кон’юнктивіт, різні запалення повік, блефарит, кератит, інфекційні ураження рогівки. 
  • Порушення згортання крові, схильність до тромбоутворення. 
  • Післяопераційний період. 

Підтягнути верхні або нижні повіки, зробити кругову підтяжку без хірургічного втручання і довгої реабілітації можна зі знижкою до 90% від Покупона. 

Безопераційна підтяжка повік: різновиди 

У традиційної, хірургічної блефаропластики є свої за і проти. Незважаючи на ефективність і тривалий ефект, довгий реабілітаційний період і висока ціна є стримуючими факторами. На щастя, б’юті індустрія не стоїть на місці, з’являються різні безопераційні методи підтяжки повік – апаратні, ін’єкційні, мануальні. 

Як і традиційна, безопераційна блефаропластика передбачає відновлювальний період, але він набагато коротше, супроводжується меншим дискомфортом, і при цьому не залишаються рубці.

Важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря косметолога і правильно доглядати за обробленою зоною. Загальні правила, як і для багатьох безопераційних методик – відразу після процедури не користуватися косметикою, не засмагати, не відвідувати сауну, уникати важких фізичних навантажень. Краще кілька днів побути вдома, щоб не допустити забруднення ділянок шкіри, на які впливали. 

Плазмова блефаропластика 

Блефаропластика плазмовим струмом – ефективна апаратна процедура у Києві
Блефаропластика плазмовим струмом – ефективна апаратна процедура

Інноваційна апаратна методика, суть якої – в локальній дії холодної плазми на область нижніх і верхніх повік. Голка-насадка при контакті зі шкірою утворює плазмову дугу, що викликає контрольований мікро опік. Найближчі тканини при цьому не нагріваються. Процес регенерації мікропошкоджень епідермісу супроводжується підтяжкою (сублімацією) шкіри, поліпшенням її стану. Зникає дрібна зморшкувата сітка, набряклість, малярні мішки, темні кола під очима, прояви птозу (навислого повіка). 

Реабілітація після плазмової блефаропластики
Плазмова блефаропластика: ефект до і після 

Період реабілітації: 2 тижні.
Тривалість ефекту: 3-5 років.
Скільки коштує плазмова підтяжка повік – приблизно 2500 грн залежно від міста. 

Безопераційний СМАС ліфтинг повік 

Безопераційний СМАС ліфтинг повік у Києві

В ході апаратної процедури ультразвукового SMAS ліфтингу вплив здійснюється на поверхневу м’язово-апоневротичну систему (Superficial Musculo-Aponeurotic System). В результаті відбувається глибока підтяжка м’язового каркаса, що складається з волокон еластину і колагену, і досягається омолоджуючий, анти ейдж ефект. За допомогою одного сеансу безопераційного СМАС ліфтингу периорбітальної області (повік і зони навколо очей) вдається позбутися від таких проблем, як птоз, опущення куточків очей, мішки, дрібні зморшки. 

Що таке смас ліфтинг

Період реабілітації: до 3 днів.
Тривалість ефекту: 1,5-2 роки.
Протипоказання: крім спільних з хірургічною підтяжкою – наявність кардіостимулятора, металевих імплантів в оброблюваній області (виняток – зубні коронки і імпланти), епілепсія, хвороби сполучної тканини (склеродермія, червоний вовчак). 
Вартість ультразвукового SMAS ліфтингу повік складає приблизно 1500 грн в Києві.

Акції
Знижка на SMAS-ліфтинг у «Lazerini»
Київ, вулиця Кирило-Мефодіївська, 2/14
-75%
0 грн
149.0 грн
Знижка на SMAS-ліфтинг у «Beauty Med»
Київ, Кирило-Мефодіївська вулиця, 14/2
-75%
0 грн
149.0 грн
Показати всі
13 акцій

Читайте також: Вся правда про SMAS ліфтинг: що це, чи варто робити, ціни 

Лазерна блефаропластика 

Лазерна блефаропластика під очима

Одна з популярних методик апаратної блефаропластики – корекція повік лазером, без хірургічного скальпеля. Впливаючи на область навколо очей, лазер викликає локальне нагрівання, що активізує процес природного вироблення еластину і колагену. При цьому складки шкіри і зморшки вирівнюються, форма повіка поліпшується. Щоб прибрати мішки під очима роблять лазерний ліполіз повік: підшкірний жировий прошарок під впливом лазера нагрівається, розчиняється і потім вимивається кровотоком.

Лазерна блефаропластика: до і після
Лазерна блефаропластика: до і після

Період реабілітації: 3 дні.
Курс: 2-4 процедури з перервою 1 місяць.
Тривалість ефекту: в середньому 5-7, а іноді до 10 років.
Протипоказання: ті ж самі, що у хірургічної підтяжки. Також за 12-14 днів до процедури не рекомендують відвідувати солярій і загоряти на сонці.

Інвазивна блефаропластика 

Ін'єкційна блефаропластика для омолодження шкіри навколо очей

Ще один альтернативний шлях поліпшення стану і омолодження шкіри навколо очей – ін’єкційна блефаропластика. Під шкіру вводиться коктейль з вітамін, амінокислот, гілауронової кислоти і інших речовин. Метод дозволяє позбутися зморшок, в’ялості шкіри і жирових відкладень, з’являється помітний ліфтинг-ефект, обличчя виглядає молодшим і свіжим. Різновидом ін’єкційної блефаропластики є біоревіталізація, мезотерапія області навколо очей, карбокситерапія, коли під шкіру в лікувальних і косметологічних цілях вводиться вуглекислий газ (CO2), плазмоліфтинг (ін’єкції тромбоцитарного концентрату з власної крові пацієнта). В останньому випадку перед процедурою необхідно здати аналіз крові (загальний із зазначенням кількості тромбоцитів а також на ВІЛ, сифіліс, гепатит В і С) і проконсультуватися у дерматолога.

Ефект до і після мезотерапії периорбитальної області
Ефект до і після мезотерапії периорбитальної області

Реабілітація: незначні почервоніння, набряклість проходять протягом доби, остаточний ефект буде помітний через тиждень.
Середній курс: 3-4 сеанси 1 раз в тиждень, потім – 1 процедура в 1-2 місяці протягом року.

Акції
Знижка на біоревіталізацію DMAE в «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-59%
2900 грн
229.0 грн
Знижка на інвазивну мезотерапію шкіри голови
Київ, Анни Ахматової вулиця, 35
-63%
0 грн
139.0 грн
Показати всі
15 акцій

Читайте також: 
Мезотерапія обличчя: відгуки, ефект до і після, показання та протипоказання
Карбоксітерапія: що це, показання, відгуки 
Плазмоліфтинг: що це і як працює

RF-ліфтинг 

RF-ліфтинг допомагає прибрати зморшки на обличчі

RF ліфтинг – апаратний вплив радіохвилями на глибокі шари шкіри (дерми і гіподерми) під епідермісом. В процесі процедури відбувається точкове нагрівання потрібних ділянок, жировий шар стоншується, активізується кровотік і природні процеси метаболізму. Але головне – колаген під впливом радіохвиль змінює структуру, розтягнуті волокна скорочуються, шкіра стає більш пружною і еластичною. Через 3 тижні активізується вироблення нового колагену, що забезпечує стійкий тривалий ефект від процедури. Для RF ліфтингу ніжної зони навколо очей використовують триполярні ліфтингові апарати з можливістю зміни полярності. Завдяки цьому можна вибрати щадний режим з найнижчими температурами і найбільш високою швидкістю опрацювання. 

РФ-ліфтинг: ефект до і після процедури 
РФ-ліфтинг: ефект до і після процедури 

Період реабілітації: почервоніння, відчуття жару і локальне підвищення температури на обробленій ділянці – симптоми проходять через 1-2 дня.
Курс: 5-6 процедур інтервалом в тиждень.
Тривалість ефекту: до 4 років.
Скільки коштує RF ліфтинг обличчя в середньому в Києві коштує 1700 грн за курс з 5 процедур.

Акції
RF-ліфтинг обличчя, шиї, декольте у We Сosmetology
Полтава, Соборності вулиця, 53/1
-76%
1050 грн
399.0 грн
RF-ліфтинг в «Beauty-room by Dr. Ishchenko»
Київ, Туманяна вулиця, 15А
-83%
1800 грн
599.0 грн
Показати всі
34 акцій

Нитяна блефаропластика (тредліфтинг) 

Нитяний ліфтинг периорбітальної ділянки
Нитяний ліфтинг периорбітальної ділянки

Процедура тредліфтинга – армування зморшок в області повік і навколо очей шляхом введення під шкіру найтонших ниток. Шкіра в результаті набуває додатковий каркас і підтримується в натягнутому положенні. Метод застосовується, якщо треба підняти зовнішній кінчик брови, усунути асиметрію, дрібні зморшки, змінити розріз очей, зовнішній вигляд області корекції. Вік пацієнтів – 25-45 років. 

Ефект до та після нитяного ліфтингу
До та після нитяного ліфтингу

Період реабілітації: Набряки і гематоми проходять через 3 максимум 7 днів. Для більш швидкого відновлення застосовують очищуючі, антисептичні засоби, регенеруючий крем. У період загоєння необхідно виключити масаж обличчя, сильні фізичні навантаження, активну міміку (широка посмішка, сміх, плач). Стоматологічні процедури краще також відкласти.
Тривалість ефекту: від 6 місяців до 5 років – в залежності від типу ниток.

Тейпування зони навколо очей 

Тейпування навислого повіка

Тейпування – лікувальна процедура, яка зі сфери медицини і спортивної реабілітації перекочувала в косметологію. Ця методика з використанням спеціального пластиру – кінезіотейпів. Клейові смужки особливим способом, строго по масажних лініях, накладаються на певні ділянки області навколо очей. В результаті накладання тейпа шкіра над м’язами піднімається, відбувається посилення кровотоку і відтоку лімфи, зайва рідина виводиться, а м’язи розслабляються. Процедура допомагає позбутися від сіточки зморшок, омолодити і підтягнути шкіру, зменшити набряклість. 

Ефект до і після тейпування
До і після тейпування

Протипоказання: типові для блефаропластики, а також гематоми, мігрені, алергія на будь-який з компонентів матеріалу, параліч лицьового нерва. 
Як довго тримати і як часто клеїти: тримати тейп приклеєним не довше ніж 2-3 годин. Частота процедури – 1-5 разів на тиждень.

Читайте також: Все про тейпування: як працюють тейпи і навіщо вони потрібні 

Мануальна блефаропластика 

Мануальна блефаропластика обличчя у Києві

Для підтяжки повік і області навколо очей можуть застосовуватися і мануальні, масажні методики. Міофасциальний глибокий масаж обличчя – методика, заснована на мануальному впливі на фасції, обволікаючі м’язи оболонки сполучної тканини з колагеном і еластином в складі. Результат – відновлення гнучкості і функціональності фасцій, виражений ефект ліфтингу і омолодження. Такий лікувально-косметологічний масаж називають безопераційною круговою підтяжкою і мануальною блефаропластикою. 

Протипоказання (крім загальних для будь-якої блефаропластики): пілінг обличчя за тиждень до масажу, купероз. 

Читайте також:
Масаж обличчя: користь, ефект, протипоказання 
Купероз: причини виникнення та як його лікувати

Підтяжка і омолодження повік: що можна зробити вдома 

Щоб підтримувати обличчя в хорошому стані і продовжити молодість, потрібно забезпечити шкірі регулярний правильний догляд. Порадьтеся з косметологом і підберіть для домашнього використання засоби, що максимально підходять для вашого типу шкіри – сироватки, очищаючі маски, зволожуючий, живильний крем. 

Так само, як і м’язам тіла, лицьовим м’язам вкрай корисна гімнастика – спеціальні вправи для підтримки тонусу і еластичності шкіри, поліпшення кровообігу, виведення токсинів і уповільнення процесу старіння. 

Такий фітнес для обличчя отримав назву фейсбілдінг. Зокрема, за допомогою цієї системи можна прибрати набряклість і мішки під очима, скоротити кількість зморшок, підняти верхні повіки. 

Прості вправи на ліфтинг верхніх повік дивіться на відео 

Читайте також:
Що таке фейсбілдінг 
Патчі під очі: що це, як правильно використовувати
Як доглядати за шкірою після 35, 40, 45, 50 років
Як прибрати зморшки 

Індустрія краси дозволяє виглядати бездоганно в будь-якому віці, головне ваше бажання, решта – за майстром! А який метод омолодження області навколо очей ви б обрали для себе – діліться в коментарях :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *