Як піклуватися про обличчя після 35 років ㅡ що потрібно вашій шкірі?

Как ухаживать за лицом после 35 лет ㅡ что нужно вашей коже?

У 35 років графік майже кожної жінки здається просто божевільним ㅡ родина, кар’єра і сотні турбот. І серед усього цього хаосу хочеться виглядати на мільйон, виблискуючи свіжим видом, та й щоб оточуючі в житті не здогадалися, скільки вам насправді років.

Ми порадуємо вас ㅡ виглядати в свої 35 як мінімум на 10 років молодше просто з нашими нескладними прийомами по догляду за собою. Читайте і втілюйте в життя важливі кроки по догляду за собою:

  • Шкіра після 35: особливості та характеристики.
  • Щоденний догляд за обличчям після 35: ритуали краси.
  • Салонні процедури для шкіри після 35.

Шкіра після 35: особливості та характеристики

35 років ㅡ жіночий «розквіт сил», коли ви знаходитесь на піку своєї інтелектуальної і фізичної активності, але гладка, бездоганна шкіра ваших 20 років може проявляти ознаки зносу. Це відбувається в результаті окисної шкоди сонячних променів, впливу способу життя і шкідливих звичок, професійних і особистих стресів, відсутності розпорядку догляду за шкірою і зміни гормонального фону.

1. Зморшки

Тонкі лінії і зморшки починають особливо активно формуватися в області мімічної активності обличчя: носогубні складки, зовнішні куточки очей, між бровами і на лобі. Зниження рівня вироблення колагену означає, що шкіра стає не настільки пружна, як раніше. Колаген ㅡ білок, який відповідає за підтримку нашої шкіри, саме він формує підшкірний шар, на який якби натягується наша шкіра, а значить його витончення призводить до провисання шкіри обличчя.

2. Сухість шкіри

Сухость кожи
Сухість шкіри

До 35 років кількість виділень сальних залоз значно скорочується. Тому ваш тип шкіри може змінитися, наприклад, жирна або комбінована шкіра стане нормальною, а ось нормальна перетвориться в суху. Ознаки порушень водного балансу також стають більш помітними і проявляються в нерівному кольорі обличчя, сухих плямах і лущенні.

Суха і дуже суха шкіра потребує раннього догляду, що забезпечує глибоке зволоження, тому власницям цього типу шкіри треба вибирати м’які засоби для обличчя.

3. Тьмяний колір шкіри

Колір обличчя теж може виглядати більш тьмяним, оскільки верхні шари шкіри вже не так часто оновлюються через падіння рівня естрогену. Тому якщо в 20 років ви любили засмагати до «хрусткої скоринки», тепер в 35 ви будете пожинати плоди цієї засмаги у вигляді пігментації і сухості шкіри.

4. Запізнілі прищі

Шкіра в 35 все ще може страждати від вугрових висипаннь. Причому варто зауважити, що прищі в 35 ㅡ більш серйозна проблема, яка може бути наслідком проблем з харчуванням, способом життя і уповільненням метаболізму, тому вирішувати її треба не тільки у косметолога,а й у дієтолога і ендокринолога. Послуги будь-якого фахівця ви можете знайти на Покупоні, скориставшись при цьому вагомою знижкою.

5. В’ялість шкіри

У віці 35 років ви будете помічати деякі незворотні вікові ознаки, а саме обвисання і в’ялість шкіри. Основна причина цих змін ㅡ уповільнення виділення гормонів росту, а ще еластину і колагену. Так що навіть якщо ви зазвичай не пригощали своє обличчя СПА-процедурами, зараз ㅡ саме час. Регулярні походи до косметолога і якісний догляд за обличчям вдома можуть принести вам довгострокові бонуси ㅡ збереження молодості шкіри і запобігання зморшок.

Щоденний догляд за обличчям після 35: ритуали краси

Що допоможе підтримати шкіру здоровою і сяючою, продовжити молодість і запобігти більш явним проявам перших ознак старіння? Перше ㅡ дотримуйтесь ефективного режиму догляду за шкірою. Цей ключ вже в ваших руках, продовжуйте правильно їм користуватися. 

Ежедневный уход за лицом после 35: ритуалы красоты
Щоденний догляд за обличчям після 35: ритуали краси

Введіть в звичку щодня дотримуватися ваших особистих ритуалів краси, які будуть складатися з 7 кроків до вашої молодості.

1. Очищення шкіри

Здорова шкіра дорівнює чиста шкіра, тому підберіть собі очищуючий засіб, яке буде ідеально підходити вашому обличчю:

  • Для жирної шкіри вибирайте формули вмивалочок або засобів для зняття макіяжу з вмістом саліцилової кислоти, так ви ефективно будете регулювати виділення себума і уникнете жирного блиску шкіри.
  • Для нормальної шкіри в 35 років краще підібрати ніжні й делікатні засоби з гелевою текстурою. Наприклад, добре підійдуть м’які емульгатори (PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides), натуральні або синтетичні пави (Cocamidopropyl Betaine або Disodium Cocoamphodiacetate).
  • Суха шкіра вимагає особливого підходу, тому для неї рекомендують вибирати миючі засоби на основі натуральних олій або крему.

При будь-якому типі шкіри категорично відмовтеся від засобів, які містять агресивні миючі компоненти, такі як спирт або луг. Після 30 років вони надто пересушують шкіру і заважають нормальному насиченню клітин вологою.

Для очищення шкіри після 35 років найбільш актуальними залишаються міцелярна вода і гідрофільна олія. Міцелярна вода ㅡ класичний засіб, яке м’яко видаляє макіяж не пошкоджуючи шкіру. Плюс міцелярка володіє протибактеріальними властивостями і пом’якшує шкіру. Більш докладно про міцелярку і її властивості читайте в нашому огляді.

Очищение кожи
Очищення шкіри

Новинка косметичного ринку ㅡ гідрофільна олійка, диво корейської косметики, яка легко видаляє макіяж і насичує шкіру вологою. Гідрофільна олія підходить для нормальної і сухої шкіри, прибирає надлишки жиру, не надто піниться, а за рахунок емульгатора в своєму складі швидко змивається з шкіри теплою водою. І найважливіше ㅡ гідрофільна олійка легко і без тертя знімає навіть стійкий макіяж, включаючи водостійку туш, помади, ВВ-креми. Зверніть увагу на склад і краще відмовтеся від засобів з мінеральними маслами, які можуть закупорювати пори. 

2. Тонізація

Всі чули про тоніки для обличчя, але ось використовують їх тільки 20% дівчат. Хоча це обов’язковий етап догляду за обличчям, адже саме тонік допомагає утримувати рівний колір обличчя без плям і сухих ділянок, а ще нормалізує рН шкіри після використання засобів для зняття макіяжу.

Для шкіри обличчя від 35 років добре підійдуть тоніки з вмістом гіалуронової кислоти і ніацинаміду для ранку, вони допоможуть освіжити і підготувати обличчя до нанесення макіяжу, який протримається цілий день. Увечері краще використовувати тоніки з невеликим вмістом кислот, вони допоможуть вирівняти колір обличчя і подбають про м’яке відлущування відмерлих частинок шкіри.

Тонизация
Тонізація

Категорично відмовляйтеся від тоніків, які містять в своєму складі спирт ㅡ після 35 років ці інгредієнти пересушують шкіру, забираючи з неї таку необхідну для поновлення вологу.

Купити тонік для обличчя недорого можна на Покупоні, скориставшись не тільки вигідною ціною, але і кешбеком на покупку.

3. Сироватки для шкіри

У 35 років для шкіри дуже важливо насичення вологою, це дозволяє підтримувати еластичність і запобігати зморшкам. Саме тому важливе щоденне застосування сироватки для шкіри. Молекули в кремах більше, ніж в сироватках, це означає, що зволожуючий засіб не може проникнути так глибоко, як можуть сироватки. Крім цього на відміну від кремів сироватки містять високу концентрацію поживних елементів. 

Сыворотки для кожи
Сироватки для шкіри

Вибирайте сироватки з вмістом ретинолу (вітаміну А), масла шипшини (вітаміну С), вітаміну Е. Вони відмінно працюють для захисту шкіри від вільних радикалів, а також оновлюють обличчя. Великий вибір сироваток для шкіри обличчя ви знайдете на Покупоні, шукайте найкращі знижки і найефективніші склади.

При цьому не варто відмовлятися і від традиційного крему для обличчя, оскільки обидва засоби працюють на різних рівнях шкіри і доповнюють один одного.

4. Крем для обличчя

Якщо сироватка насичує шкіру поживними речовинами і вологою, то крем для обличчя виконує функцію захисту і теж несе в собі живильну функцію.

Зверніть увагу, що для шкіри від 35 років найкраще себе зарекомендували креми з вмістом активних пептидів, ретинолу, вітаміну С, антиоксидантів (наприклад, зелений чай). Вони збільшують циркуляцію крові і вироблення колагену, а ще захищають від молекул вільних радикалів, які ушкоджують клітини шкіри. В результаті ви отримуєте поліпшену структуру шкіри, зменшення зморшок, набряклості.

Крем для лица
Крем для обличчя

На даний момент ретинол ㅡ єдиний компонент в зволожуючих кремах, сприятливу дію якого науково доведено. Саме він покращує оновлення клітин, відлущує відмерлі частинки шкіри і ефективно зменшує зморшки. Звертайте увагу на склад крему, для шкіри обличчя від 35 років вміст ретинолу в кремі має бути від 1,5% до 2%, тоді компонент буде активно працювати, а не просто числитися серед компонентів крему. 

Крім нічного крему з ретинолом обов’язково використовуйте денний крем, який буде містити антиоксиданти і вітаміни для активного живлення шкіри протягом дня. 

Крем для обличчя можна підібрати на Покупоні, тут вас чекає великий вибір, хороші знижки і вигідний кешбек.

5. Догляд за шкірою навколо очей

Очі ㅡ дзеркало душі, а от шкіра навколо очей ㅡ часто індикатор нашого реального віку, адже саме в цій зоні вона дуже тонка, чутлива і схильна до ранніх мімічних зморшок. Тому і догляд їй потрібен особливий ㅡ ви повинні наносити крем під очі два рази в день, акуратно вбиваючи його подушечками пальців.

Дерматологи рекомендують креми під очі, які містять вітамін С, вітамін К і ретинол (вітамін А). Приємні ціни на креми для повік чекають вас на Покупоні. Обов’язково скористайтеся кешбеком, так частина ваших грошей повернеться назад вам на рахунок і ви зможете витратити їх на нові покупки.

Уход за кожей вокруг глаз
Догляд за шкірою навколо очей

Для більш ефективного зволоження (або після безсонної ночі) використовуйте патчі під очі. Цей чудодійний засіб дасть вашій шкірі справжній заряд вологи, швидко наситить її поживними речовинами і зробить підтягнутою і розгладженою. Для ефективної боротьби з наслідками недосипів або перельотів у вигляді темних кіл вибирайте патчі під очі, які містять вітамін С, екстракт перлів або ромашки. Про частоту застосування патчів і їх властивості ви можете прочитати в нашому докладному огляді.

6. Скрабування шкіри

У 35 років мало одного очищення ㅡ шкіра потребує регулярного застосування пілінгу і скрабів. Через брак еластину, шкіра оновлюється нерівномірно, тому ви отримуєте нерівний колір обличчя і активізацію пігментних плям. Допомагайте своїй шкірі і 2 рази в тиждень робіть пілінг в домашніх умовах.

Для нормального типу беріть скраби з активними елементами на основі натуральних фруктових кислот: папайї, журавлини, гарбуза, вишні, ягід. Вони допомагають ефективно очищати змертвілу шкіру, прибирають зайвий жир і сухі частинки.

Для жирної шкіри і нерівного кольору обличчя зверніть увагу на домашні пілінги, які містять саліцилову кислоту (наприклад, екстракт верби), бета-гідроксикислоти і екстракти цитрусових. Також ви можете використовувати скраби з великими абразивними частинками, які сильніше діють на шкіру і більш ефективно очищають її. Підібрати собі ефективний домашній пілінг можна в каталозі Покупона за приємною ціною.

Скрабирование кожи
Скрабування шкіри

Скрабування і очищення шкіри не обов’язково має бути косметичним, можна використовувати електричний масажер для обличчя. Ця новинка косметології допомагає не тільки ефективно очистити вашу шкіру, але і м’яко масажує її, збільшуючи приплив крові і прискорюючи оновлення шкіри. 

7. Захист від сонця

У 35 років сонячні промені переходять в розряд ворогів для вашої шкіри. Сонце пошкоджує шкіру, робить її більш тьмяною, прискорює появу зморшок і тонких ліній. Неважливо, на вулиці спекотне літо або сніжна зима, обов’язково необхідно використовувати сонцезахисний крем щодня. У кремі від засмаги повинні міститися оксид цинку або діоксид титану, які фізично блокують сонячне проміння. Наносьте сонцезахисний крем як мінімум за 15-20 хвилин до виходу на вулицю і постійно оновлюйте шар крему кожні 3-4 години.

Защита от солнца
Захист від сонця

Якщо для вас незвично таке часте нанесення крему, скористайтеся мінеральними пудрами з SPF-фактором від 15. Також фільтри від сонця можна знайти в тональних засобах і кремах для догляду. Крім обличчя обов’язково захищайте шкіру шиї і рук, які також схильні до впливу сонячних променів. 

Виходить однією універсальною баночкою крему не обійтися. В арсеналі справжньої жінки має бути не менше семи косметичних засобів для правильного комплексного догляду за шкірою. Як на все це знаходити гроші і не витрачати цілий статок :)? Спробуйте економити з кешбеком від Покупона і не відмовляти собі в важливих речах, які допомагають бути і відчувати себе красивими і молодими.

Салонні процедури для шкіри після 35

Професійний косметолог в 35 років ㅡ не розкіш, а необхідність. Завдяки сучасним технологіям і якісній косметології ви зможете доповнити і посилити ефект домашніх процедур, забути про багато проблем і виглядати набагато молодше, зберігаючи свіжість і підтягнутість шкіри. Тоді як ігнорування проблем шкіри у віці 35 років може призвести до передчасного старіння, зморшок, зневоднення шкіри. 

Салонные процедуры для кожи после 35
Салонні процедури для шкіри після 35

Отримати якісний догляд за шкірою, незалежно від того є у вас особистий косметолог або з’явиться ще один :) легко можна завдяки Покупону: по-перше, тут є реальні відгуки про фахівців, по-друге, завдяки знижкам ви можете походити в різні салони і випробувати процедури на практиці, перед тим, як остаточно визначитеся що підходить вашій шкірі. Ми ж зробили для вас добірку найбільш ефективних салонних процедур для молодості і свіжості шкіри.

1. Косметичні програми по догляду

Глибоке очищення шкіри ㅡ першочергове завдання косметолога для шкіри після 35 років. Дуже рекомендуємо маски на основі глини або каоліну, які виводять зі шкіри шкідливі речовини, включаючи бруд і зайвий жир. Дрібні частинки глини також м’яко скрабіруют і очищують пори, стимулюють циркуляцію крові і насичують шкіру поживними речовинами. 

Для сухої або чутливої шкіри добре підійдуть маски з ботанічними екстрактами ромашки і алое. 

Дуже добре себе зарекомендували альгінатні маски, які впливають на шкіру, підтягуючи її, ущільнюючи, вирівнюючи тон і розгладжуючи невеликі зморшки. Знайти процедури зі знижкою в кращих салонах вашого міста можна на Покупоні.

2. Масаж обличчя

Процедура, яка одночасно приємна і корисна ㅡ масаж обличчя. Завдяки механічній дії на шкіру поліпшується приплив крові до глибоких шарів епідермісу, через це шкіра починає активно оновлюватися і стає більш еластичною і пружною. 

Массаж лица
Масаж обличчя

Крім класичного масажу обличчя після 35 років можна спробувати робити скульптурний або пластичний масажі, які спрямовані на підтримку контурів обличчя, масаж обличчя по Жаке, який більш ефективно розгладжує зморшки. Робіть масаж обличчя курсами по 7-10 сеансів 2 рази на рік, а для підтримки результату повторюйте процедуру щомісяця. Не занадто витрачатися на косметологічні процедури допоможуть знижки від Покупона, ловіть вигідні ціни в топових салонах від кращих майстрів.

3. Салонний пілінг

Магія твориться за закритими дверима косметологів, адже буквально за годину ви зможете отримати повністю оновлену шкіру, яка сяє свіжістю і все це завдяки звичайним пілінгам. Звичайним та не звичайним, адже косметологи користуються професійними засобами, а значить вас чекає великий вибір очищувальних програм:

  • Механічні пілінги або шліфування обличчя робляться за допомогою частинок різної фракції, які відлущують верхні шари шкіри. Такий пілінг добре підійде для жирної і нормальної шкіри, а додатковий масаж під час нанесення пілінгу стимулює вироблення колагену.
  • Кислотні пілінги діють на глибинних шарах шкіри, активно відлущуючи її і насичуючи киснем. Вибір величезний: саліциловий, молочний, мигдальний, гліколевий, фруктовий пілінги допомагають шкірі, стимулюючи вироблення колагену і еластину, а ще м’яко оновлюють верхні шари шкіри.
  • Хімічний пілінг Джесснера складається з суміші кислот і добре допомагає в боротьбі з пігментними плямами і потемніннями на шкірі. Він має всі властивості кислотного пілінгу, але при цьому ще дуже помітно вирівнює тон обличчя.
  • Лазерний пілінг (або карбоновий пілінг) ㅡ новинка на ринку косметології, яка вже встигла завоювати належну популярність. На обличчя наноситься спеціальний вуглецевий склад, який при взаємодії з лазером сприяє глибокому очищенню пір і їх звуженню, видаленню пігментних плям, а ще підтягує шкіру, активно відновлюючи колагеновий шар і насичуючи його киснем.
Салонный пилинг
Салонний пілінг

Більш докладно прочитати про видах пілінгів і їх особливості можна в нашому окремому огляді. А заощадити на ціні, а не на якості пілінгу допоможе Покупон, який надає вам найбільші знижки на всі косметологічні процедури, в тому числі і пілінги.

4. Ліфтинг обличчя

Апаратний ліфтинг обличчя ㅡ чарівна паличка для дівчат від 35 років. Адже буквально за кілька процедур ваше обличчя перетворюється і ви виглядаєте (і відчуваєте) себе набагато молодше. Існує кілька видів апаратного ліфтингу обличчя: SMAS (ультразвуковий), RF-ліфтинг (радіохвильовий), ELOS (лазерний). Суть процедур однакова ㅡ хвилі різного виду впливають на глибокі шари шкіри, допомагаючи відновлювати прошарок колагену і стимулюючи скорочення м’язів, за рахунок чого виконується підтяжка шкіри.

Лифтинг лица
Ліфтинг обличчя

Крім цього лазерний безопераційний ліфтинг допомагає вирівняти колір обличчя і прибрати пігменти плями і сліди акне. Процедури найчастіше поєднуються з нанесенням на шкіру обличчя активних складів, які завдяки апаратному впливу глибоко проникають в шкіру і живлять її.

Кращі знижки на апаратне омолодження вибирайте на Покупоні і користуйтеся можливістю пройти процедури майже задарма.

5. Біоревіталізація 

У 35 років в боротьбі за молодість всі засоби хороші, але от за відгуками, краще за інших все ж біоревіталізація. У класичному варіанті це інвазивний метод косметології, який заснований на введенні в шкіру препаратів з гіалуроновою кислотою. Проколи шкіри мінімальні, а ось результати після процедури просто фантастичні, саме тому процедура користується такою популярністю серед зірок Голлівуду напередодні важливих заходів. Готуйтеся «скинути» зовні як мінімум 5 років від вашого біологічного віку і насолоджуватися компліментами.

Биоревитализация
Біоревіталізація

Якщо боїтеся уколів, спробуйте лазерну або неінвазивну биоревитализацию. Аналогічний за складом препарат наноситься на шкіру і опрацьовується лазером або мікрострумовим апаратом для проникнення в глибокі шари шкіри. Така методика процедур дає не моментальний, а більш накопичувальний ефект. Ну і звичайно ж скористайтеся шансом випробувати процедуру за мінімальною ціною від Покупона, щоб переконатися в її ефективності.

6. Блокування зморшок

Ін’єкції ботулотоксину ㅡ це гра на випередження зморшок. Навіть в мікродозах инвазивне введення препарату допомагає запобігти появі новихзморщок, а також розвитку наявних. Тому якщо вас турбують зморшки і ви роздумуєте над ботоксом, але вважаєте, що ще занадто рано, зараз саме час не давати зморшкам на вашому обличчі ні шансу. Велику увагу при цьому приділяйте підбору фахівця і препарату, не полінуйтеся почитати відгуки і подивитися приклади робіт косметолога перед тим як довірити своє обличчя.

Блокирование морщин
Блокування зморшок

Особливо ефективне блокування зморшок в носогубній і міжбровніх зоні, зоні чола і на зовнішніх куточках очей. Препарати допомагають шкірі на обличчі залишатися більш статичною, через це утворення зморшок припиняється, а ви зберігаєте ідеальний зовнішній вигляд. Найвигідніші ціни і реальні відгуки на блокування зморшок ви знайдете на Покупоні.

Як доглядати за особою в 35+ і залишатися молодою ㅡ вічний квест. У 35 років зовнішній вигляд все менше залежить від генетики і все більше ㅡ від догляду і способу життя. Вдумайтеся, якщо ви палите, наситити шкіру киснем не зможе навіть найдорожча салонна процедура, тому стежте за режимом сну і харчування, дотримуйтеся здорового режиму пиття для підтримки оптимального гідро-ліпідного балансу, мінімізуйте алкоголь і повністю відмовтеся від куріння.

Ви не зможете зупинити час, але призупинити його для своєї шкіри з нашими порадами цілком реально. Користуйтеся досягненнями косметології і новітніми технологіями, а ще крутими знижками від Покупона, які зроблять догляд за собою більш доступним. І діліться з нами своїми секретами і улюбленими косметичними процедурами, ми із задоволенням включимо їх до статті.

2 коментарів
  • Sofia

    Все сказано правильно. Но всегда есть нюансы лично для вашей кожи. Я например смываю мицелярку, хоть вроде и не надо. Вообще лучше пойти после 35-ти к косметологу, ведь кожа меняется и уход должен меняться. И походы на процедуры уже нужны. может и не кардинальные, как уколы или типа того. Я на всякую аппаратку хожу, массажи. Тут скидок полно, так что и затраты не сильные. Даже с дочкой на шоколадный массаж ходим. Ну а что?)))))))

  • Алла

    Согласна с тем, что коже нужен уход и обязательно последовательный. Да и не только после 35, но чем старше,тем конечно больше внимания следует уделить коже. Обязателен ступенчатый уход с правильно подобраной косметикой. А вот насчет салонных процедур я не уверена, пока не смотрю в их сторону, может когда-нибудь решусь что-то попробовать, но не привлекают меня все эти уколы красоты.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *