3 способи як створити свій сайт самому

Бізнес в інтернеті неможливий без власного сайту. Безумовно, на перших порах досить сторінки в соціальних мережах, де передбачені інструменти пошуку цільової аудиторії. Але тільки грамотно структурований сайт дозволяє вивести взаємодію з клієнтами на новий рівень, в рази збільшивши свою привабливість в їхніх очах. Будь-то оригінальне резюме, стильне портфоліо або частина продуманої рекламної кампанії окремого проекту — тренінги, спортивні змагання, соціальні або волонтерські заходи і т.п.

BlogPokuponTeam дізнавалася, як створити сайт своїми руками — від односторінкового сайту-візитки до повноцінного інтернет-магазину. І готова поділиться знаннями з усіма бажаючими, а заодно знижками від Покупона на послуги IT для тих, хто «саморобкам» вважає за краще професійний підхід.

Власний сайт через онлайн-конструктор

Сучасні інтернет-технології дозволяють створити власний сайт
без будь-яких спеціальних навичок. Як правило, такі онлайн-конструктори знаходяться у вільному доступі і працюють за принципом готових шаблонів, які потрібно просто заповнити власним контентом. Деякі з таких платформ підійдуть для односторінкового сайту-візитки, інші дозволяють побудувати великий інтернет-магазин.

Wix

Конструктор з інтуїтивно-зрозумілим інтерфейсом, величезною кількістю тематичних шаблонів і здатністю в один клік створювати мобільну версію сайту. При бажанні, просунутим користувачам дозволяється додавати власні «родзинки» в HTML-код шаблонів, змінюючи і розширюючи їх функціонал. За всі безкоштовні можливості користувачеві Wix доведеться розплачуватися рекламою на своєму сайті. А на платній основі в розпорядженні дається цілий домен — ім’я сайту, яке йде після «https: //».

Більшість конструкторів, в т.ч. Wix пропонують сортування шаблонів за сферами діяльності
Більшість конструкторів, в т.ч. Wix пропонують сортування шаблонів за сферами діяльності

Tilda Publishing

Платформа підходить для створення простих сайтів — візитки, промо-сторінки або резюме. Незважаючи на обмеженість і примітивність шаблонів, за допомогою багатофункціонального редагування і можливості настройки кожного окремого їх блоку, можна створити оригінальний дизайн. Новачкам підготовлені навчальні відеоматеріали.

Jimdo

Ця платформа по створенню сайтів складається з двох підплатформ. Creator — класичний конструктор, де користувач самостійно редагує вибраний шаблон. А автоматичний Dolphin генерує сайти на основі відповідей в невеликому попередньому опитуванні. У платформи дуже чуйна техпідтримка плюс всі домени і данні роботи по протоколу «https: //» на сервісі захищені SSL-сертифікатами.

uKit

Сервіс пропонує вже продумані UX-шаблони з блоками під різні види бізнесу. Конструктор підкаже, де і що вписувати. Але виявити оригінальність навряд чи вийде. До того ж версію для мобільних і планшетів також неможливо редагувати окремо.

Стандартні шаблони uKit максимально продумані під потреби користувача
Стандартні шаблони uKit максимально продумані під потреби користувача

Nethouse

Новим клієнтам перші 10 днів сервіс пропонує оцінити необмежений функціонал управління доменом. Після, якщо не сплатити пакет послуг, ваші можливості скоротяться до найбазовіших. Втім, від мізерних шаблонів навіть на безліміті великої оригінальності не дочекаєшся. Проте, величезна перевага цього конструктора —  можливість інтеграції з 1С, «Яндекс.Касса», «Мій склад», DDelivery і іншими.

Site 123

Платформа примітна великою кількістю стильних шаблонів для створення сайту з адаптивним дизайном для коректного відображення на будь-якому мобільному пристрої в тому числі. Кожен з них можна додатково редагувати. Розробники хотіли створити найпростіший конструктор для новачків, і можна з упевненістю заявити — їм це вдалося.

WordPress

Цей конструктор підійде початківцям програмістам, завдяки відкритості вихідного коду і можливості змінювати його під свої запити. У поєднанні з величезною кількістю шаблонів, наявний інструментарій дозволяє створити досить унікальний особистий сайт. Або додатковий канал збуту інтернет-магазину для збільшення продажів за рахунок легкої адаптації до SEO-вимог. Але для початківців, далеких від поняття кодування, платформа досить складна, хоча і містить багато навчальних відео по темі.

WordPress вкрай зручний для подальшої роботи SEO-фахівців
WordPress вкрай зручний для подальшої роботи SEO-фахівців

Читайте також: Як навчитися програмувати з нуля

uCoz

Навряд чи підійде новачкам, оскільки найпростіші шаблони і функції в ньому дещо застарілі. А безкоштовна версія наклеїть на вашому сайті величезний рекламний банер. Зате досвідченим користувачам сподобається широкий функціонал і можливості, які надає uCoz для створення оригінальних проектів.

Webnode

Платформа пропонує понад 100 оригінальних редагованих шаблонів і просту інтеграцію з Google Analytics (аналітика позиції сайту в пошуковій системі). Це допомагає в SEO-оптимізації. Є можливість реєстрації електронної пошти з доменом вашого сайту. Безкоштовна версія обмежена в функціоналі, а при покупці преміального пакета послуг — в подарунок отримуєте домен.

Weebly

Хоча в конструкторі небагато готових шаблонів, але вони примітні сучасним стильним дизайном, який можна редагувати до дрібниць. Безкоштовний функціонал при необхідності можна розширити покупкою в магазині конструктора додаткових «фішок» для сайту: калькулятор, відеофон, завантаження фото з соцмереж. Крім того, сервіс забезпечує доменом, захищеним SSL-сертифікат.

Шаблони Weebly відповідаю останнім UI-трендам веб-дизайну
Шаблони Weebly відповідаю останнім UI-трендам веб-дизайну

Важливо розуміти, що оригінальний прибутковий сайт для себе або компанії — неможливо отримати лише з базовими навичками роботи з конструкторами. Потрібне грамотне розуміння всіх етапів його розробки, а швидше за все освоїти їх специфіку допоможуть IT-курси. За посиланням ви знайдете кращі пропозиції в вашому місті зі знижкою від Покупона до 70%.

Створюємо сайт в конструкторі – покрокова інструкція для чайників

Визначившись з відповідним під ваші завдання конструктором, необхідно виконати кілька обов’язкових кроків.

Реєстрація на сайті

Перед початком створення сайту, на сервісі обов’язково потрібно зареєструватися. Деякі конструктори дозволяють попередньо переглянути шаблони, але відредагувати і зберегти їх без персонального аккаунта (облікового запису) не вийде.

Підключення домену

Тут може бути кілька варіантів.

  • Сервіс запропонує безкоштовний домен і свою рекламу на додачу. Подібні сайти, як правило, легко ідентифікувати за назвою конструктора в якості приставки до назви сайту, наприклад — назва.wix.com.
  • Дозволяється купити домен без реклами (Webnode, Jimbo).
  • Можна купити доменне ім’я на іншому хостингу і підключити його до майбутнього сайту. Покрокове керівництво як це зробити є на офіційному сайті сервісу.

Додаткові пакети послуг

Якщо функціоналу безкоштовної версії конструктора недостатньо, завжди можна придбати платні пакети послуг. Однак рекомендуємо спочатку протестувати безкоштовний варіант.

Вибір і редагування шаблону

Найчастіше шаблони в конструкторах вже відсортовані за категоріями. Це спрощує пошук потрібного функціоналу для особистого користування або бізнесу (ресторани, магазин, послуги, турфірма і т.д.) – лендінги, корпоративні сайти, інтернет-магазини. Поряд з готовими шаблонами, деякі платформи пропонують вже готові дизайни.

При бажанні додати, змінити або видалити окремі блоки і розділи, відредагуйте шаблон на свій розсуд. Не варто занадто спрощувати сайт, адже потрібне місце щоб розкрити себе і свої переваги в порівнянні з конкурентами перед цільовою аудиторією. Просто приберіть непотрібний функціонал, який не знадобиться відвідувачам вашого сайту.

Наповнення сайту

Мабуть, найважливіший елемент сайту — контент. Для привабливості перед користувачем зверніть увагу на наступні моменти:

  • Якість фотографій. Зображення повинні бути якісними і унікальними наскільки можливо. Тому не варто брати відповідні фотки з гугла. Краще скористатися сервісами Pixabay або Shutterstock. І не забудьте перевірити чи підходять зображення для мобільної версії сайту.
  • Грамотний текст. Інформація на вашому сайті може бути найрізноманітніша в залежності від його призначення — інфо-статті, опис товарів, огляди, кейси і т.д. Але вкрай важлива висока читабельність матеріалу з красивою візуалізацією (це стосується, як кольору, розміру і типу шрифту, так і смислового навантаження) і його грамотність.
  • Поєднання кольорів. Краще, коли всі елементи сайту витримані в єдиному стилі — фон, картинки, шрифт, іконки. Зараз в моді мінімалізм, тому будьте стримані в поривах «нарядити» сторінку.

SEO-оптимізація

Для просування вашого ресурсу в пошукових системах рекомендуємо ознайомитися з інформацією про SEO-вимоги до сайтів ще до початку роботи в конструкторі. Підтримка сайту в топі пошукових систем — це щоденна праця.

Створення свого сайту на піддомені pokupon.ua

Особистий сайт на піддомені pokupon.ua – відмінний спосіб для тих, хто вирішив просувати свій бізнес в інтернеті за допомогою свого сайту з мінімальними інвестиціями у його створення. В рамках партнерського пакету річної рекламної підтримки – від економ до преміум – команда фахівців «Покупон» створює для бізнесу сайт-візитку в стилізації Pokupon.

Ви отримуєте власний сайт на піддомені pokupon.ua з захищеним з’єднанням https, наповненням і сео-оптимізацією за помірні гроші. При цьому якщо односторінковий сайт виглядає як лендінг, то платформа Покупон передбачає зручну структуру з окремими вкладками: візитка з презентацією вашого бізнесу і контактними даними, фотогалерея, меню або прайс (в залежності від виду діяльності), блок знижок і промокодів, відгуки, зібрані з усього інтернету. Такий інтерфейс дозволяє презентувати бізнес в кращому вигляді, а також залучати нових клієнтів і збільшувати продажі.

Що потрібно, щоб створити власний сайт на піддомені pokupon.ua? Зв’яжіться з менеджером Покупон і оформіть вигідний для вас пакет річної рекламної підтримки для просування і зростання продажів.

Вартість річної рекламної підтримки Покупон 2021 зі створенням свого сайту
Вартість річної рекламної підтримки Покупон 2021 зі створенням свого сайту

Сайт під ключ у веб студії

Потрібен оригінальний сайт з нестандартним функціоналом для великої компанії, виробника або дилера з широким асортиментом товарів і послуг, або інтернет-магазину? Такі надзавдання під силу виконати лише професійним веб-дизайнерам. Безумовно, це дороге рішення. Зате ви отримаєте ексклюзивний автентичний продукт в найкоротші терміни, що в повній мірі розкриє особливості вашого бізнесу. Користуйтеся знижками від Покупона на створення власного сайту та економте до 95%. 

Вибираючи веб-студію, ознайомтеся з їх портфоліо і попросіть продемонструвати останні напрацювання
Вибираючи веб-студію, ознайомтеся з їх портфоліо і попросіть продемонструвати останні напрацювання

Важливий момент. Більшість компаній вважають за краще спочатку зробити сайт, а потім запускати SEO-просування, але такий підхід докорінно неправильний. У SEO-фахівців свої вимоги для успішного просування в мережі. І прописуються вони ще на стадії аналізу вашого бізнесу під цільову аудиторію, згідно призначення сайту. Тому, щоб потім не переробляти, їх краще враховувати на етапі проектування дизайну. Послуга по SEO-оптимізації йде в комплексі послуг багатьох веб-студій.

Якісний сайт — обличчя компанії або окремо взятого майстра в інтернеті. Тому до його створення не варто відноситься легковажно. Довірте цю справу професіоналам, якщо ваш проект вимагає потужного ресурсу. Або створіть самі собі візитку за допомогою онлайн конструкторів. А питання по темі — задавайте в коментарях :)

4 коментарів
  • Сергій

    Кроме создание сайта также нужно сделать его продвижение. Это очень важный шаг в развитии любого сайта. Именно так он сможет приносить вам прибыль. Я могу вам порекомендовать отличную компанию, которая занимается продвижением даже айти сайтов https://octopus.co.ua/seo-for-it/

  • Олег

    Дякую за статтю з корисними порадами про те, як можна самостійно створити свій власний сайт.

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Дякуємо, що читаєте наш блог і за відгук ;)

  • Яна

    Полностью согласна с автором статьи – если хотите хороший сайт, лучше обратится к профессионалам.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *