Як підготуватися до новорічної фотосесії: корисні поради, ідеї та яскраві образи

Окрім ялинки, гірлянд та мандаринів, є ще один безвідмовний спосіб викрутити святковий настрій на максимум – новорічна фотосесія! І якщо ця ідея здається вам привабливою, поспішайте читати огляд від PokuponBlogTeam про те, з чого почати підготовку до зйомок, що надіти на фотосет і як позувати залежно від жанру та ідеї. І, зрозуміло, без знижок нікуди: до 85% – на послуги фотографів та до 80% – на б’юті-підготовку.

Акции
Скидка 40% на доставку от ресторана «Шашлычок»
Доставка по Киеву и области до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Скидка 40% на меню кухни в ресторане «Метла»
Киев, Прорезная улица, 21
-40%
0 грн
30 грн
Показать все
90 акций

Загальні поради щодо підготовки до новорічного фотосету

Обираємо фотографа

Якщо сумніви позаду, і ви вирішили влаштувати новорічну фотосесію – сміливо починайте шукати фотографа:

  • Передивіться портфоліо. Саме приклади робіт дадуть вам уявлення про те, що собою представляє фотограф як професіонал. Портфоліо розповість вам про його художній стиль, улюблені варіанти корекції кольору, якість і кількість ретуші. І, звичайно, саме на основі прикладів ви зрозумієте, з якими жанрами працює фотограф – це дуже важливо, адже профі в області ню навряд чи займатиметься сімейною зйомкою.
  • Поговоріть з фотографом – у форматі листування або дзвінка. Задайте хвилюючі вас питання щодо зйомки – те, наскільки уважною та чуйною у спілкуванні виявиться людина, може відіграти важливу роль у вашому остаточному вирішенні.
  • Знайдіть відгуки. Це те, з чим вам обов’язково треба ознайомитись, якщо ви хочете бути на 100% впевнені в тому, що ваш фотограф буде пунктуальним, ввічливим, розуміючим та відповідальним. Читайте відгуки на Покупоні – вони зібрані з усіх авторитетних джерел в інтернеті – і заздалегідь бронюйте фотографа з крутою знижкою до 85%.
Акції
Показати всі
24 акцій

Обираємо фотостудію

Перед тим, як забронювати фотостудію, визначтеся з концепцією зйомки. Це може бути сімейна фотосесія в інтер’єрі з каміном, або лав сторі в ліжку, фотосет на фоні ялинки або біля панорамного вікна. А може, ви хочете спробувати відразу кілька тематичних локацій та за одну зйомку змінити не один образ? Чи ваша мрія – лаконічне ню у гірляндах на пілоні? ?

Новорічні локації у фотостудіях зазвичай відкриваються вже на початку листопада та працюють мало не до кінця зими. У цей період у вас є можливість зробити круті новорічні та різдвяні фото.

Перед бронюванням студії не забудьте уточнити, який реквізит є у студії, щоб у разі чого докупити необхідний. А ще завжди є шанс, що в якийсь момент ви перестанете підбирати студію під концепцію зйомки і почнете продумувати стиль фотосесії так, щоб він вписався в студійний інтер’єр, що сподобався вам.

Існують наступні варіанти:

  • Оплачуєте пакет all inclusive з орендою студії та послугами фотографа по акції від Покупону – від 99 грн.
  • Замовляєте послуги фотографа зі знижкою на Покупоні, а студію бронюєте окремо, причому її можна підібрати самостійно або вибрати із запропонованих фотографом варіантів.

PokuponBlogTeam зібрала готові акційні пропозиції, які одразу включають оренду студії, послуги фотографа (чи виїзд на локацію), консультацію стиліста і, за бажанням, професійний фотомакіяж та оренду новорічних нарядів для зйомки:

  • Новорічна фотосесія від Максима Головка: до пакету вартістю 799 2000 грн входить 1 година роботи фотографа, підбір 2 образів, 100 фотографій, 10 з яких – у професійній обробці.
  • Студія «Контраст» включає в свій пакет послуг за 99 750 грн 1 годину індивідуальної зйомки з використанням новорічного студійного реквізиту. Результат – весь відзнятий матеріал в електронному форматі та 5 фото зі корекцією освітлення та кольору.  
  • Виїзна новорічна фотосесія від Ірини Пасічної за 999 2000 грн пропонує 1 годину зйомки, 1-2 образи та до 70 фотографій з корекцією кольору.
Акції
Від 1 ночі в готелі «Гірський струмок» у будні
Гора (Київська область), Мічуріна вулиця, 66
-20%
3500 грн
2799.0 грн
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Показати всі
5 акцій

Б’юті-підготовка

Щоб гарно виглядати на фото навіть без ретуші, важливо почати готуватися до зйомок заздалегідь. Причому стосується це правило не лише жінок, а й чоловіків. Чому приділити увагу?

  • Шкіра. Чим вона чистіша і доглянутіша, тим менше доведеться фотографу сидіти у фотошопі над вашими фото, доводячи їх до глянсового рівня. Привести обличчя в ідеальний або майже ідеальний стан допоможуть легкі пілінги, щадливі скраби і зволожуючий догляд. Все це можна робити як у домашніх умовах, так і в салоні з приємними знижками Покупону до 85%. Чистку обличчя бажано робити не пізніше, ніж за два тижні до зйомки, але якщо записатися на процедуру вдається лише за пару днів до фотосету, вибирайте атравматичну та ультразвукову.
  • Волосся. Перед фотосесією обов’язково оцініть його стан. Можливо, як мінімум, потрібно оновити стрижку, зістригти посічені кінці, освіжити фарбування, зафарбувати відрослі коріння тощо. За необхідності зробити курс лікувальних масок, щоб надати волоссю здорового блиску і шовковистості, або записатися на ламінування. Безпосередньо перед фотосесією можна сходити на укладку чи зачіску, залежно від обраного образу.
  • Руки. Це тільки здається, що вони не грають ролі у кадрі! Повірте, недоглянуті нігті і суха шкіра, що лущиться і в’яне, дуже кидаються в очі на світлинах. Отже, за кілька днів до зйомки обов’язково оновіть манікюр і не забудьте про регулярне використання крему для рук.
  • Очі. Перед фотосесією бажано добре виспатися і прокинутися огірком без жодного натяку на втому. Але життя – штука непередбачувана, і якщо раптом вам перед зйомкою довелося сидіти до середини ночі над робочим звітом, або п’ятниця виявилася надто веселою, не забудьте про Візін чи інші судинозвужувальні краплі для очей. А якщо переживаєте через синці та мішки під очима, використовуйте гідрогелеві патчі.
  • Брови та вії. Погляд – ваша головна зброя, тим паче на фотосесії! Звичайно, перед заходом вам і візажист їх красиво оформить. Але якщо плануєте зйомку заздалегідь і хочете підготуватися за повною програмою, можна зробити перманентний макіяж брів, міжвійки (врахуйте, що кірки сходять приблизно за тиждень), нарощування та ламінування вій, моделювання та фарбування брів.
  • Мейк. Важлива частина фотосесії, адже навіть якщо ви хочете зберегти ефект голого обличчя, вам доведеться зробити макіяж, який дозволить виглядати яскраво під студійним світлом. Можете скористатися послугами візажиста за місцем зйомки (в середньому 500-700 грн) або домовитись зі своїм майстром, який під’їде на місце до призначеного часу. Також ви можете записатися до візажиста до найближчого салону та їхати на фотосесію при повному параді.
Акції
Подарункові сертифікати від Pokupon.ua
Вся Україна
-0%
0 грн
250.0 грн
Показати всі
1 акцій

Заздалегідь продумуємо образ

Образ або образи, якщо їх планується декілька на одну зйомку, продумайте заздалегідь. Одяг та аксесуари повинні відповідати ідеї фотосесії та гармонійно вписуватись у декорації. У зимовому лісі або на обмерзлому пляжі навряд чи будуть доречні фрак і вечірня сукня, а в затишному студійному інтер’єрі не варто фотографуватися в куртках. Якщо зйомка колективна, важливо дотримуватися гармонії кольорів і єдності стилю. Відтінки, які вибираєте ви і ваші близькі для зйомки, повинні поєднуватися та доповнювати один одного.

Якщо не знаєте, які кольори вибрати, орієнтуйтесь на гамму 2024 року – року Зеленого Дерев’яного Дракона. Це все відтінки зеленого, червоного, чорного, фіолетового, золотого. Pantone в якості головних кольорів наступного року обрала м’який персиковий відтінок Peach Fuzz, деревний червоний, соковитий оранжад, приглушений зелений і блідо-блакитний з бузковим підтоном, світлий кораловий і пудровий лавандовий, синій денім, лимонно-жовтий, м’ятно-зелений та блакитний блакитний капрі. Якщо вам подобається традиційна новорічна червоно-біло-зелена гама, можете дотримуватись і її.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

Як морально підготуватися до фотосесії

Сімейна фотозйомка – це те ще завдання, адже успіх вашого задуму безпосередньо залежить від того, чи вдасться вам зібрати відразу кількох людей, продумати гармонійні образи в одному стилі, надихнути і налаштувати на потрібний лад кожного. Продумуючи колективну фотосесію, важливо переконатися, що всі потенційні учасники справді не проти взяти участь у цій витівці. При цьому не варто нав’язувати виключно своє бачення зйомки, потрібно вислухати й інших, якщо їм є що запропонувати.

Не забудьте уточнити у фотографа, яка кількість людей допустима у кадрі у вибраному вами форматі фотосесії. Можливо, при перевищенні певного ліміту вам доведеться доплатити більше вже обумовленої вартості – цей нюанс важливо продумати заздалегідь.

Особливо клопіткою може виявитися зйомка з малюком. Перед фотосесією налаштуйте дитину на цікаве проведення часу і обов’язково захопіть з собою перекус і якісь смаколики.

У процесі зйомки поводьтеся природно і заряджайте малюка позитивом, щоб він почував себе «у своїй тарілці». Забудьте про фразочки на кшталт «поглянь на тітку», «посміхайся», «поводься спокійно». Посмішка на обличчі дитини має бути щирою, а не змученою.

Важливо пам’ятати, що сімейна зйомка з дітьми вимагає рівного емоційного внеску від усіх учасників процесу, тож татам відсидітися осторонь не вдасться. Звичайно, вправний фотограф зможе мотивувати навіть найпохмурішого батька, але краще все-таки заздалегідь налаштуватися на командну роботу.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Виїзний макіяж від візажиста «Di Visage»
Весь Київ
-50%
1000 грн
499 грн
Показати всі
16 акцій

Читайте також:
🔷 Ідеї святкового новорічного макіяжу
🔶 Красиві новорічні листівки своїми руками
🔷 Де покататися на ковзанці у Києві
🔶 Стильні зачіски на Новий рік
🔷 Ідеї ефективного новорічного манікюру

Як одягтися на новорічну фотосесію – ошатні образи

Для багатьох новорічна фотосесія – привід одягнутися так, як не одягаєшся у житті. Здебільшого це стосується дівчаток, дівчат та жінок, які з радістю та задоволенням приміряють розкішні пишні сукні зі шлейфами. У такий концепт впишуться фотосесії будь-якого жанру: і сімейна, і індивідуальна, і дитяча, і лав сторі, і зйомка вагітної.

Головні атрибути парадно-урочистого новорічного фотосету:

  • Фотозона з вишуканим інтер’єром, святковим декором та великою ялинкою. Ідеально, якщо в ній буде диван, крісла, камін.
  • Ошатні образи: сукню можна взяти напрокат в салоні або при фотостудії (багато які пропонують таку послугу), чоловікові підійде елегантний костюм.
  • Вечірня зачіска та макіяж. Волосся можна укласти красивою хвилею з локонів або зібрати в складну, але не надто чудернацьку, зачіску – залежить від вибору сукні.
Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій
Акції
Стрижка з фарбуванням від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-43%
450 грн
279.0 грн
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Показати всі
40 акцій

Ідеї для фотосесії у домашній атмосфері

Якщо для вас Новий рік – це насамперед домашнє свято, повне затишку та тепла, то це бачення можна відобразити на фотографіях. Передати теплу атмосферу сімейної урочистості не складно: для цього вам знадобиться комфортний, але гарний домашній одяг, гарний настрій та природність у позуванні. Затишний стиль ідеальний для сімейних зйомок, лав сторі, дитячих (у тому числі новонароджених), також підійде і для індивідуальної, якщо вам хочеться спробувати себе.

Ловіть ідеї сюжетів для домашнього новорічного фотосету:

  • Мама та донька в піжамах розбирають подарунки на тлі ялинки та святкових вогників.
  • Дитина, загорнута в плед, грається з іграшками, розглядає подарунки, куштує солодощі під новорічною ялинкою.
  • Вся сім’я у светрах або іншому затишному кежуал одязі однієї кольорової гами позує у святковому декорі.
  • Парочка сидить біля вікна і дивиться на сніг або лежить в ліжку у простих сорочках, а довкола сяють святкові гірлянди.
  • Ідея для індивідуальної зйомки: позувати на ліжку з тематичним пледом, в кріслі біля ялинки, розбирати коробки з подарунками, пити чай, какао з новорічними солодощами, дивитися в засніжене вікно, загорнувшись у великий светр оверсайз.
Акції
VIP-обгортання «Альгіотерапія» у «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
VIP-обгортання в спа-капсулі в «BodyLike»
Київ, Щекавицька вулиця, 30/39
-70%
4000 грн
1199 грн
Показати всі
125 акцій

Новорічна фотосесія на вулиці

Ще одна, по-справжньому зимова, ідея – зробити тематичну зйомку на вулиці. Якщо пощастить і погода буде сніговою, можна виїхати на природу чи в парк, а якщо ні, то роль декорацій відіграє святковий новорічний ярмарок у центрі міста, прикрашені ялиновими гілками та іграшками вітрини. Користуються популярністю фотосети з собакою, найчастіше хаски – вони створюють особливу, «північну» атмосферу і роблять кадри ще зимовішими ?⛄

Можна провести фотосесію з лайкою, хаски, шпіцем чи йорком. Собачок можна взяти в оренду, ціна на таку послугу буде не дуже великою: спеціально навчені тварини з досвідом безперервної роботи в кадрі коштуватимуть вам приблизно 600-900 грн на годину.

Що можна вигадати для зйомки на вулиці:

  • Влаштувати бій сніжками або зліпити всією родиною сніговика.
  • Класика зимових фотосетів – зробити янголів на снігу. Це буде чудовою ідеєю для закоханої пари або сімейної зйомки мами з дітьми.
  • Прогулянка засніженим містечком на тлі красивої архітектури з вогниками.
  • Зігрітися глінтвейном або какао з маршмеллоу – включивши ці прості елементи у зйомку, ви отримаєте затишні атмосферні кадри.
  • Взяти на вулицю бенгальські вогні, щоб додати світлинам новорічного настрою.
  • Влаштувати фотосет із санками або на ковзанці – варіант для будь-якого жанру, від сімейного до індивідуального.
Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у «Зербань»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 61Б
-56%
4100 грн
1799.0 грн
Показати всі
5 акцій

Зухвалі ідеї для новорічної фотосесії

Готуєтеся до індивідуального фотосету, щоб подарувати інтимний фотоальбом із сексі-фоточками коханому? Чи хочете поекспериментувати з ним і вийти за межі ванільно-романтичних лав сторі? Додайте у вашу фотосесію трохи перчинки.

Це може бути:

  • Фотосесія ню або в гарній спідній білизні на тлі ялинки – кращого подарунка хлопцеві не придумати ?
  • Зухвалий мінімалістичний образ з келихом шампанського у відвертій коктейльній сукні.
  • Чуттєва будуарна зйомка в елегантній шовковій сорочці та пеньюарі на красивому ліжку в оточенні гірлянд та святкового декору.
  • Пристрасна лав сторі з елементами еротики або без неї, але з максимально сміливими проявами почуттів.
Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
72 акцій

Читайте також:
🔷 В яких кольорах зустрічати Новий рік
🔶 Як цікаво зустріти Новий рік
🔷 Де в Карпатах відзначити Новий рік
🔶 Як прикрасити новорічну ялинку
🔷 Оригінальні ідеї пакування подарунків
🔶 Куди поїхати на відпочинок у січні  

Ви також плануєте новорічну фотосесію? Сімейну, лав сторі чи індивідуальну? Розкажіть у коментарях, якою бачите ідеальну святкову зйомку!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *