Як доглядати за шкірою обличчя після 45 років: домашній і професійний догляд

Шкіра постійно змінюється. На ній позначається як вік, так і спосіб життя, харчування, гормональні зміни, робота, стрес, екологія та інші зовнішні чинники. Варто періодично (не рідше, ніж раз на 5 років) переглядати звичні методи догляду за шкірою і підбирати процедури, спрямовані на вирішення конкретних завдань. Раніше ми розповідали, як доглядати за шкірою після 30, 35 і 40 років. Після 45 років шкіра стає в’яла, втрачає пружність і еластичність, зморшки все більш помітні, можуть з’являтися пігментні плями. Вікові зміни неминучі, але в наших силах їх уповільнити, зробити ознаки старіння шкіри менш помітними і омолодити її.

Які способи і засоби для щоденного догляду за обличчям необхідні жінкам старше 45 років, які поживні речовини шукати в складі косметики і які популярні салонні процедури допоможуть повернути і зберегти молодість шкіри — про це і навіть більше розповідаємо нижче.

Базові щоденні процедури

Правило 1. Вибирайте більш делікатні засоби

Почніть догляд за шкірою після 45 років з позбавлення від всіх травмуючих косметичних засобів: занадто абразивних скрабів, пілінгів, агресивних гелів для вмивання, спиртових тоніків, міцелярок, призначених для догляду за жирною і комбінованою шкірою. Під їх впливом і без того в’януча шкіра стає більш сухою і чутливою, може виникати лущення, подразнення, яких не було раніше.

Якщо виробник не вказав на флаконі для якого віку призначений засіб, віддавайте перевагу косметиці для сухої і чутливої ​​шкіри, оскільки вона більш дбайлива і в ній значно більше необхідних вашій шкірі поживних речовин.

Правило 2. Очищення

Лягти спати або прокинутися, не вмиваючись, — це недопустима розкіш! Очищення шкіри вранці настільки ж важливе, як зняття макіяжу ввечері. Видаляйте стійкий макіяж з обличчя м’яким лосьйоном або молочком для чутливої ​​шкіри, завершуючи вмивання гелем або пінкою. Для зняття косметики з очей використовуйте спеціальний засіб, який не травмує ніжну шкіру повік і не має негативного впливу на слизову.

Ранковий догляд також починайте із засобів для вмивання, аби очистити шкіру від шкірного себума і залишків засобу для нічного догляду. Деякі виробники пропонують окремі засоби для ранкових процедур, які відразу ж тонізують шкіру і створюють захисний бар’єр, що оберігає її протягом дня. Засобів для очищення мало не буває, тим паче, що перший час доведеться пошукати свій ідеальний варіант, але і його варто періодично міняти, аби не викликати звикання шкіри. Такі експерименти можуть здатися витратними, але не з кешбеком на засоби для очищення від Покупона.

Правило 3. Тонізація

Важливий етап догляду, який багато жінок звикли пропускати. Наприклад, всесвітньо відомі корейські виробники кращої натуральної косметики наполегливо рекомендують не ігнорувати етап тонізації. Тут можливі два варіанти: використовуйте тонік для відновлення pH-балансу шкіри, який порушується протягом дня, після контакту із миломі і жорсткою водопровідною водою; або тонер для глибокого зволоження шкіри, що надає їй свіжості й м’якості. Обидва засоби тонізують шкіру обличчя й шиї та готують тканини до подальшого догляду.

Правило 4. Денний і нічний крем — основа догляду

В якості основного засобу для догляду найчастіше використовуються зволожуючий або живильний крем. В першу чергу звертайте увагу на косметику 45+, оскільки вона націлена на більш глибоке проникнення й інтенсивний вплив на клітини і тканини. У складі таких кремів ви знайдете компоненти, які стимулюють активну регенерацію клітин, а також вироблення колагену і еластину, які втрачаються з віком, що відображається на стані шкіри. Про найбільш популярні інгредієнти розповімо нижче. Важливо також не забувати про нічний догляд, оскільки поки ви відпочиваєте, ваша шкіра працює більш інтенсивно, а значить використовує більше поживних речовин із засобів для догляду. Запам’ятайте, що після 45 років креми для денного і нічного догляду — це два різних креми з різними функціями й інтенсивністю дій.

Омолоджуючі креми
Омолоджуючі креми і сироватки з ліфтинг-ефектом після 45 стануть основним засобом для догляду

Правило 5. Використовуйте сироватки

Ще одним засобом, який заслуговує уваги, є антивікова сироватка. Відмінність сироватки від кремів в тому, що вона спрямована на вирішення конкретних завдань, діє точково і більш інтенсивно. У ранньому віці цей засіб найчастіше ігнорується в процесі щоденного догляду за нормальною шкірою. Після 45 омолоджуюча сироватка може стати тим самим чарівним засобом, який поверне шкірі пружність, еластичність і ніжність в лічені тижні. Використовувати сироватку можна замість крему або для посилення ефекту разом з кремом. Спочатку нанесіть сироватку, яка проникне глибоко у шкіру і наситить її необхідними вітамінами, мікроелементами і вологою, а потім закріпіть її всередині кремом, найліпше цієї ж лінійки.

Правило 6. Догляд за шкірою повік

Окрему увагу приділяйте шкірі навколо очей, оскільки вона більш чутлива і тонка, чому вимагає особливої ​​турботи. Креми під очі також існують для денного і нічного догляду. Чудовим доповненням служать омолоджуючі гідрогелеві патчі для повік. Якщо з незвички у вас ще немає всіх необхідних засобів і здається, що такі стратегічні запаси обійдуться зовсім недешево, не переживайте передчасно! Покупон піклується про ваше здоров’я і красу, тому клікайте посилання і вибирайте всі необхідні засоби з кешбеком, що дозволить якісно наповнити косметичку і при цьому не витратити цілий статок.

Правило 7. Скраби, пілінги, маски після 45

Близько 1-2 разів на тиждень необхідно використовувати скраб або пілінг для глибокого очищення шкіри і відлущування відмерлих клітин. Будьте уважні, оскільки не будь-який засіб вам підійде, а деякі можуть навіть травмувати шкіру. Можна використовувати м’які гель-скраби, скатки, які діють більш делікатно за рахунок кремової піни. Підбирайте готові скраби з синтетичними абразивами або готуйте домашні скраби самостійно. Найбільш популярні: кавовий, рисовий, медовий, сольовий і скраб з вівсяних пластівців.

Що стосується пілінгів, то варто повністю відмовитися від абразивних пілінгів (очищення за допомогою жорстких дряпаючих частинок). Деякі косметологи допускають використання кислотних пілінгів, але найкращий варіант — усунення ороговілих клітин за допомогою ензимів — природних білкових з’єднань. Завдяки ензимам можливі біохімічні реакції в тілі, необхідні для клітинного метаболізму. Ензими руйнують структуру з’єднуючої речовини і омертвіла клітина легко видаляється, не травмуючи тканини, що особливо важливо для сухої і чутливої ​​шкіри після 45 років. Ензимні пілінги входять в більшість щадних програм професійного косметологічного догляду за обличчям. На Покупоні пробні процедури і цілі курси салонних процедур з ензимним пілінгом можна придбати зі знижками до 70%!

Після пілінгів або скрабів обов’язково зволожуйте шкіру і проводите всі щоденні процедури. Якщо ви віддали перевагу ензимним пілінгам, то після їх використання обов’язково наносьте на обличчя живильні маски. Вибирайте тканинні або гелеві, живильні і зволожуючі маски глибокої дії. Їх можна використовувати 1-2 рази на тиждень. Підготувати пасту для маски можна і в домашніх умовах, використовуючи натуральні масла і екстракти рослин. Які саме інгредієнти найбільш ефективні, розповімо нижче. Якщо возитися з домашніми масками у вас немає ні бажання, ні часу, тоді можна знайти маски з кешбеком від Покупона.

Маски для обличчя
Маски для обличчя можна купувати готові або виготовляти самостійно в домашніх умовах

Правило 8. Фейсбілдінг

До щоденних процедур по догляду варто додати спеціальну гімнастику для обличчя, яка допоможе зміцнити м’язи обличчя, підтягнути шкіру і підвищити її тонус й еластичність. Про те, що таке фейсбілдінг і про його базові вправи ми розповідали раніше в окремому огляді.

Активні компоненти для омолодження в косметичних засобах

Купуючи косметику звертайте увагу на основні діючі компоненти, адже часто це служить підказкою, чи може крем вирішити ваші завдання. Після 45 років шкіра повинна отримувати речовини для зволоження, харчування і відновлення Це може бути:

  • Sepilift DPHP — запатентований комплекс, який зволожує і тонізує шкіру, розгладжує зморшки, підвищує пружність шкіри обличчя і губ, захищає від передчасного старіння.
  • Масло виноградних кісточок живить шкіру, сприяє оновленню клітин, нормалізує роботу сальних залоз, перешкоджає утворенню зморшок, покращує колір обличчя.
  • Вітамін Е, як його ще називають «вітамін молодості», насичує клітини вологою і киснем, стимулює їх регенерацію, підвищує еластичність шкіри, відновлює її захисні функції, зменшує пігментацію.
  • Гіалуронова кислота — найпотужніший природний зволожувач, який проводить вологу всередину тканин і перешкоджає її втраті.
  • Кокосове масло відмінно підходить для сухої і пошкодженої шкіри, оскільки має загоюючу властивість, глибоко зволожує і живить шкіру, розгладжує дрібні зморшки, заспокоює, позбавляє від запалень і подразнень. Крім того, воно багате на необхідні шкірі жирні кислоти, які зберігають колаген, який відповідає за її еластичність.
  • Оливкова олія завдяки високому вмісту вітаміну Е захищає шкіру від вільних радикалів і перешкоджає передчасному старінню. Вітаміни А і D допомагають позбутися ороговілих клітин (стоншують омертвілий шар шкіри, прибираючи нашарування відлущених клітин) і стимулюють вироблення нових. Каротин захищає шкіру від негативного впливу ультрафіолету.
  • Арганова олія багата жирними кислотами Омега-3 і -6, вітамінами Е і А, які сприяють регенерації клітин, живлять і розгладжують шкіру, захищають від ультрафіолету і вільних радикалів.
  • Масло дерева ши (каріте) забезпечує інтенсивне зволоження та живлення шкіри, сприяє її оновленню та створює захисний бар’єр від агресивних зовнішніх факторів.
  • Мигдальне масло глибоко живить і насичує шкіру, відновлює її, позбавляє від подразнень і сухості, розгладжує зморшки і вирівнює тон, не викликає набряклості, тому можна застосувати для шкіри під очима, має антиоксидантну властивість.
  • Масло жожоба — ефективний компонент дбайливої косметики для очищення, заспокоює, зволожує, має бактерицидну і протизапальну властивість, стимулює регенерацію колагену, запобігає появі зморшок,.
  • Колаген компенсує нестачу цього елемента в шкірному покриві для пружності і ніжності шкіри, розгладжує зморшки, запобігає втраті вологи.
  • Пептиди — багатофункціональні амінокислоти, які виробляються в тканинах шкіри. З віком їх вироблення вже не таке активне, тому на допомогу приходять пептиди в складі косметики. Вони мають властивість проникати в глибокі шари тканин, підсилюють вироблення колагену, еластину, гіалуронової кислоти, глікозаміногліканів, таким чином омолоджуючи шкіру і вона виглядає більш підтягнутою. Підвищують імунітет шкірного покриву, захищають від передчасного старіння і запальних процесів.
  • Масло макадамії має протизапальний і відновлювальний ефект, зволожує і насичує шкіру жирними кислотами, які перешкоджають втраті колагену, помітно пом’якшують шкіру.
  • Коензим Q10 міститься в кожній клітині нашого організму, але втрачається з віком. Наявність його допомагає уповільнити процес старіння шкіри, розгладити зморшки, вивести зайву воду і вільні радикали, захищає від фотостаріння, а також сприяє виробленню колагенових і еластинових волокон.
  • Гліцерин зволожує, забезпечує «доставку» корисних елементів в глибокі шари дерми, створює захисну плівку від негативних зовнішніх факторів.
  • Муцин равликів — слизувата речовина, яку виділяють равлики Ахатини. Він має протизапальну і пом’якшувальну властивість, загоює, зволожує і вирівнює тон шкіри, стимулює синтез еластину, колагену, схожого з людським; гліколевой і гіалуронової кислоти, помітно омолоджує шкіру.
  • Фітостовбурові клітини вирівнюють колір обличчя, допомагають прибрати пігментні плями, сприяють виробленню колагену і еластину, підтягують овал обличчя, роблять шкіру більш еластичною і оксамитовою.
Косметика
Виробіть звичку розбиратися в складі косметики і звертати увагу на бренд.

Ці ж компоненти можна використовувати окремо для створення домашніх пілінгів і масок, а також посилювати ними покупні косметичні засоби. Органічні ефірні масла поліпшують стан не тільки шкіри обличчя, а й усього тіла, тому їх часто застосовують в ароматичних масажах. Щоб по-справжньому розслабитися, відновити гармонію в душі і красу тіла, пропонуємо відвідати один з сеансів. Якщо ви подумали, що ціни на такі SPA-процедури «кусаються», не робіть поспішних висновків, адже на Покупоні знижки до -70%, а значить можна побалувати себе не просто одним сеансом, а цілим курсом!

Антивіковий догляд і омолоджуючі салонні процедури

Якщо ви сумніваєтеся в тому, що правильно підібрали засоби для домашнього догляду або хочете посилити позитивні результати щоденних процедур, найліпший варіант — 1-2 рази на місяць відвідувати косметолога для комплексного догляду за обличчям або навіть просто заради коригування щоденної програми догляду. Довіртеся професіоналам, які підберуть індивідуальну методику омолодження виключно для вашої шкіри і точно не помиляться із засобами. Крім стандартних пілінгів і масок косметолог запропонує омолодження за допомогою апаратних процедур, ін’єкцій краси і масажу обличчя. Давайте обговоримо найефективніші методи боротьби із зморшками, в’ялістю, пігментацією та іншими проявами вікових змін шкіри, щоб уже без коливань підбирати знижки в кращих косметологів і SPA-салонах міста від Покупона.

Релакс
1-2 рази на місяць влаштовуйте релакс і SPA-день для себе

Пілінги

Після 45 років найчастіше проводяться кислотні пілінги, суть яких полягає в хімічному усунення верхніх шарів шкіри і запуску інтенсивної регенерації нових клітин, тобто оновлення та омолодження. Вдома можна проводити найбільш поверхневі пілінги, а серединної і глибокої дії довірте косметологу, аби уникнути неприємних наслідків. Як правило, протипоказаннями для більшості пілінгів є вагітність, період лактації, активна стадія герпесу, схильність до утворення келоїдних рубців на шкірі. Найчастіше салонний антивікової пілінг проводиться у вигляді хімічного кислотного. Пілінг обличчя коштує десь від 500 грн, але зі знижкою Покупона 1 сеанс може обійтися всього 180-210 грн або в 110-125 грн при покупці одразу курсу з 5-ти процедур.

Масаж обличчя

Можна проводити різні самомасажі або звернутися до косметолога. Масаж обличчя знімає напругу з м’язів, покращує кровотік і клітинний метаболізм, виводить токсини, стимулює регенерацію клітин, розгладжує зморшки, контурує, покращує колір обличчя, підвищує імунітет шкіри. Щоб підтягнути шкіру, позбутися другого підборіддя, зробити зморшки менш помітними, а овал обличчя більш чітким ідеально підійдуть: моделюючий, лімфодренажний, вакуумний, ультразвуковий, японський асахі. У чому суть цих технік, які ще типи існують і як підібрати масаж обличчя для вирішення індивідуальних проблем, читайте в окремому огляді. Кращі методики передбачають використання масел (наприклад, тих, про які ми писали вище) або кремів, активні компоненти яких під час масажу значно краще вбираються і насичують шкіру. Масаж краще проводити курсами по 7-10 сеансів двічі на рік. А щоб масаж обійшовся дешевше, користуйтеся знижками Покупона: пластичний за 200 грн (або ще дешевше при покупці відразу курсу процедур) замість 400 грн, класичний по Жаке за 90 грн (15 хвилин) замість 150 грн; скульптурний — за 190 грн сеанс замість 300 грн. Дивіться більше пропозицій масажу зі знижкою.

Мезотерапія

Виділяють ін’єкційні і апаратні безголкові процедури під час яких активні компоненти вводяться глибоко в тканини, де впливають безпосередньо на джерело проблеми. Більше інформації про види і техніки проведення мезотерапії можна дізнатися з нашого окремого огляду цієї чарівної методики омолодження. Крім інших видів на Покупоні можна знайти ну дуже приємні знижки на ін’єкційну озонотерапію, безголкові кріотерапію (вплив холодом) і мікрострумову терапію.

Карбоксітерапія

У косметології існує ін’єкційна і безін’єкційна карбоксітерапіі. Для омолодження найчастіше використовуються безголкові лікувальні методи, коли шкіра насичується вуглекислим газом завдяки тканинним маскам, просоченою фруктовими кислотами. СО2, що виділяється в ході хімічної реакції, розширює судини і забезпечує приплив кисню, який проникає далі в глибокі шари шкіри і насичує їх мікроелементами.

Біоревіталізація

Ін’єкційна процедура, під час якої в шкіру обличчя вводяться лікувальні препарати на основі гіалуронової кислоти (про її чудесні властивості писали вище). Біоревіталізація покращує мікроциркуляцію крові, обмін речовин на клітинному рівні, глибоко зволожує шкіру, запускає процес омолодження за рахунок активного вироблення колагену і еластину, шкіра стає більш підтягнутою, а зморшки розгладжуються. Завдяки знижкам Покупона неінвазивну біоревіталізацію можна пройти за 200 грн замість 500 грн 1 сеанс (або за 140 грн при покупці відразу курсу процедур), а також інвазивну біоревіталізацію (обличчя і шиї) за 1300 грн замість 1500-2000 грн (тільки обличчя)!

Ін'єкції
Ін’єкції найбільш популярні для зрілої шкіри, оскільки дозволяє активним речовини проникати вглиб тканини і діяти зсередини

Мікродермабразія

Апаратне мікрошліфування шкіри за рахунок мікрокристалів або вулканічного піску. У створеному механізмом вакуумі відбувається механічне видалення верхніх шарів ороговілих клітин. Усунення відмерлих шарів шкіри дозволяє позбутися лущення, слабких і хворих клітин, аби організм більше не витрачав ресурси на їх підтримання і спроби відновлення. У той же час це запускає процес регенерації, коли на місці зниклих клітин утворюються нові, що омолоджує шкіру в цілому, робить більш пружною і м’якою й покращує її зовнішній вигляд. Така процедура близька за своєю природою до кислотних пілінгів, а значить має ті ж протипоказання (онкологія, герпес, глибока пігментація, вугрі, шкірні новоутворення, вагітність і лактація).

Мікродермабразія
Ефект до і після мікродермабразії

Ліфтинг обличчя

Ліфтинг передбачає підтягуючі процедури, які допомагають тримати м’язи і шкіру обличчя в тонусі, створюючи омолоджуючий ефект. Існує безліч видів ліфтингу, найпопулярніші з яких:

  • акупунктурні СО — омолодження голковколюванням в біологічно активні точки;
  • апаратний — омолодження за допомогою технічних пристосувань (ультразвуковий, мікрострумовий, радіохвильовий і т.д.);
  • кремовий — підтяжка за рахунок препаратів може реалізовуватися в домашніх умовах;
  • плазмоліфтінг — ін’єкційна методика в якій омолодження відбувається за рахунок плазми виділеної з крові пацієнта, взятої напередодні процедури і пізніше введеної в шкіру;
  • біоармування. Підтягуюча методика по своїй суті схожа на біоревіталізацію, але гіалуронова кислота вводиться «нитками» за певною схемою за рахунок чого відбувається контурування обличчя, зморшки зникають, стимулюється вироблення колагену. Правильний догляд за шкірою здатний закріпити результати процедури на період до 5 років.
  • лазерне ELOS омолодження. Промінь лазера точно діє на конкретні ділянки на шкірі, нагріває їх, за рахунок чого видаляється верхній шар епідермісу, запускається процес регенерації, розгладжуються зморшки, звужуються пори, зникають пігментні плями. Процедура створює контур обличчя, надає шкірі тонус і пружність. Як і інші лазерні процедури омолодження має ряд протипоказань: вагітність і лактація, онкологія, серцево-судинні та неврологічні захворювання, герпес, шкірні інфекції, схильність до утворення рубців.

Блокування зморшок ботоксом

Ін’єкції ботокса в область зморшок викликають тимчасовий параліч м’язів, через що складки шкіри значно розгладжуються або зовсім зникають. Процедура досить неприємна і складна, що вимагає високої кваліфікації фахівця. Про те, як вибрати хорошого косметолога, читайте в нашій статті. Ботокс протипоказаний при вагітності, онкології, захворюваннях кровоносних судин, будь-яких хронічних або інфекційних захворюваннях.

Переходьте за активними посилання, слідкуйте за оновленнями на Покупоні і точно не пропустіть просто божевільні знижки до -90% (!!!) в кращі салони вашого міста на ці та інші Anti-Age процедури.

Антивікові процедури
Зовнішня краса завжди починається зсередини!

Пам’ятайте, щоб виглядати значно молодше за свої роки, потрібно залишатися молодою і в душі! Постійна активність, фізичні вправи, збалансоване харчування, здоровий сон, позитивні емоції і менше турбот — головний рецепт не тільки красивого шкіри обличчя жінок, але й здоров’я всього тіла! Якщо ви вже готові змінити своє життя і забути про вікові зміни, Покупон завжди радий допомогти. У нас ви знайдете шикарні знижки на заняття спортом, а також поради щодо самостійних тренувань, правильного харчування та здорового сну для активного дня!

Яким методикам омолодження ви надаєте перевагу? Розкажіть про свої улюблені косметичні засоби і косметологічні процедури. Поділіться в коментарях своїми лайфхаками по догляду за шкірою і секретами збереження здоров’я й краси шкіри після 45 років :)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *