Як доглядати за шкірою обличчя після 30 років ㅡ кращі звички краси

Уход за кожей лица после 30 лет ㅡ лучшие привычки красоты

30 років для багатьох ㅡ психологічний рубіж, з яким пов’язують зміни в житті і зовнішності в тому числі. Але чесно, практично нічого не зміниться, якщо ви будете продовжувати любити себе, приділяти собі достатньо часу і доглядати за собою, дотримуючись основних рекомендацій. Так що читаємо уважно і втілюємо в життя:

  • Що відбувається зі шкірою обличчя після 30 років.
  • Основні етапи догляду за обличчям.
  • Популярні професійні косметологічні процедури.

Що відбувається зі шкірою обличчя після 30 років

Ваші 30 років ㅡ як не сумно, час стресів і гормональних (знову) перепадів, які можуть створити хаос на вашій шкірі. Це час початку (з 25 років) біологічного старіння шкірного покриву, перші ознаки якого проявляються в зниженні еластичності шкіри і її сухості.

Что происходит с кожей лица после 30 лет
Що відбувається зі шкірою обличчя після 30 років

З 30 років сповільнюється вироблення гормонів росту, тому шкіра вже не так швидко і легко регенерується, як в 20 років. Оновлення клітин відбувається повільніше, тому навіть тонкі мімічні зморшки стають більш вираженими, і ось ви вже помічаєте перші дрібні зморшки навколо очей. Здавалося б в «самому розквіті сил» можуть з’являтися перші заломи, яких ніколи не було раніше.

Рівень гормонів еластину і колагену знижується, через що шкіра починає виглядати більш тонкою, ближче до 36-37 років може почати провисати, а овал обличчя буде втрачати свою чіткість. 

Також з 30 років на шкірі можуть виникати затемнення, пігментні плями, починає змінюватися тип шкіри, найчастіше вона стає менш жирною, але це більше залежить від вашої генетики.

Загалом, самі бачимо, що починаючи з 30 років настав час щодня приділяти увагу антивіковим і омолоджуючим процедурам для шкіри обличчя.

Основні етапи догляду за обличчям

Основна мета вашого режиму догляду за шкірою після 30 років ㅡ підтримувати шкіру в тонусі і максимально зволоженою, сповільнюючи при цьому ознаки старіння. Тому всі кроки догляду за шкірою спрямовані саме на максимальне очищення і зволоження. Почнемо :).

Крок 1: очищення

В будь-якому віці очищення шкіри ㅡ один з найважливіших щоденних ритуалів. У 30 років на перший план виходить гідратація шкіри, тому вам слід уникати жорстких миючих засобів, які містять спирт або луг і будуть сушити вашу шкіру. Підбирайте засоби для очищення з ніжними і делікатними інгредієнтами: PEG-6 Caprylic / Capric Glycerides – емульгатором який зберігає м’якість ліпідів шкіри, м’якими натуральними ПАРами (Cocamidopropyl Betaine) або синтетичними з низьким фактором небезпеки (підійде Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Laureth Sulfosuccinate), зволожуючими натуральними маслами і рослинними екстрактами, які будуть не тільки очищати вашу шкіру, але і наситять її антиоксидантами. Зверніть увагу, що для тонкої і чутливої шкіри не рекомендують використовувати косметику на основі гексиленгліколю . 

Шаг 1: очищение
Крок 1: очищення

Для очищення після сну і підготовки до макіяжу, скористайтеся гелями умивалочками для жирної шкіри, вони допоможуть прибрати зайвий себрум і дозволять макіяжу протриматися до самого вечора. Для сухої і нормальної шкіри вранці досить протерти обличчя легким молочком. На Покупоні ви знайдете різноманітні косметичні засоби для очищення шкіри обличчя з вигідним кешбеком, а ще промокоди на вигідні знижки. Очищення добре робити ватяними дисками, а ще краще – за допомогою довговічних багаторазових целюлозних спонжиків, які ефективно очищають шкіру і пори обличчя, шиї і декольте.

Крок 2: тонізування

Наступний крок в щоденних ритуалах догляду за шкірою ㅡ її тонізація. Дуже багато жінок пропускають цей крок, що призводить до нерівномірного тону шкіри. Основні властивості тоніка для обличчя:

  • Нейтралізація впливу очищувальних продуктів.
  • Вирівнювання рН шкірного покриву після очищення.
  • Підготовка до подальшого нанесення доглядаючих засобів, покращуючи їх проникнення в глибокі шари шкіри.

Щоденне нанесення тоніка на шкіру допомагає боротися з її пошкодженнями від сонячних променів, змінами, що спровоковані гормонами під час вагітності або після неї, прийомом протизаплідних гормональних препаратів.

Шаг 2: тонизирование
Крок 2: тонізування

Вранці наносьте зволожуючий тонер з гіалуроновою кислотою і ніацинамідом, а ввечері віддайте перевагу тоніку з АНА-кислотами (до речі, косметичні засоби на основі альфа-гідроксильних кислот косметологи рекомендують застосовувати в якості підготовки до курсу кислотних пілінгів, але про це трохи далі). Відмовтеся від тоніків з парфумованими добавками або з консервантами. Вигідні ціни на натуральні тоніки можна знайти на Покупоні.

Замість або паралельно з тоніком можна також використовувати гідролати або термальну воду. Якщо тонік для обличчя ㅡ це вода і доглядаючі компоненти (масла, екстракти, вітаміни, гліцерин), то гідролат ㅡ рослинний дистилят сильнішої дії.

Міцелярна вода володіє і очищуючою і зволожуючою функцією, по суті вона замінює етап умивання і тонізації, а ще володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями. Більш докладно про міцелярну воду ви можете прочитати в нашому огляді.

Крок 3: скрабування

З метою прискорення відновлення клітин необхідно відлущувати шкіру за допомогою м’якого пілінгу не рідше двох разів на тиждень. Для домашнього використання можна використовувати ензимні пілінги, делікатні пілінги-скатки, які підійдуть навіть для чутливої шкіри. 30 років ㅡ найкращий для цього вік, оскільки після 40-45 років подібні косметичні засоби вже малоефективні.

Домашні пілінги можна застосовувати цілий рік, вони не вимагають спеціальної підготовки і постпілінгового догляду, як у випадку з хімічними. 

Для жирної, комбінованої і проблемної шкіри ензимних пілінгів може бути недостатньо. Для цього типу шкіри краще використовувати скраби з більш великими абразивними частинками, а також пілінги на основі глини і хімічні пілінги на основі фруктових кислот або саліцилової кислоти.

Шаг 3: скрабирование
Крок 3: скрабування

Хімічні пілінги призначені для більш глибокого очищення, але з ними потрібна додаткова обережність, оскільки шкіра може відреагувати на процедуру появою подразнень або запалень. Використовуючи хімічний скраб, який буде містити AHAs і BHAs, ви уникнете скупчення омертвілої шкіри, покращуючи її тонус і текстуру, мінімізуючи появу розширених пор. При цьому обов’язково проконсультуйтеся з косметологом для того, щоб правильно підібрати собі домашній пілінг, а ще краще, користуйтеся послугами професіоналів, про які ми розповімо далі.

Скрабування в домашніх умовах краще проводити ввечері, щоб дати шкірі відновитися і наповнитися вологою під час нічного сну.

Тільки ледачий б’юті-блогер не писав про електричні масажери для обличчя, які м’яко і дбайливо відлущують шкіру. Відгуки про прилади дійсно захоплені, а доступна ціна так і манить спробувати новіночку косметології, тим більше, що щітка повноцінно допомагає покращувати кровотік, глибоко очищати обличчя і омолоджувати його в домашніх умовах і без великих зусиль.

Электрические массажеры для лица
Електричні масажери для обличчя

Крок 4: антиоксиданти для шкіри

У 30 років ваш зовнішній вигляд все більше залежить від ваших інвестицій, тому інвестуйте правильно ㅡ в сироватки для шкіри. Це не найдешевший продукт, і цей етап можна за бажанням пропускати, але саме сироватки забезпечать вам велику концентрацію активних інгредієнтів і за рахунок ультра дрібних частинок, які легко проникають в шкіру, їх більшу ефективність.

Шаг 4: антиоксиданты для кожи
Крок 4: антиоксиданти для шкіри

Сироватки зазвичай мають легку формулу з меншою молекулярною структурою, що дозволяє оновлювати шкіру на глибинному рівні. Ідеально вибирати сироватки, які містять антиоксиданти, вітаміни С і Е, гіалуронову кислоту, витяжки з рослин, тому що саме вони покращують тонус шкіри і залишають її сяючою. Вибрати сироватку за приємною ціною і при цьому ще отримати кешбек можна на Покупоні

Крок 5: ретинол

Після 30 років щоденне використання ретинолу для вашої шкіри також важливо, як і чищення зубів. Ретинол ㅡ форма вітаміну А, який зміцнює глибокі шари вашої шкіри, ущільнюючи шар колагену і покращуючи здатність тканин до природного омолодження. 

Шаг 5: ретинол
Крок 5: ретинол

І хоча відповідно до реклами ретинол є в складі навіть найдешевших кремів з мас маркету, звертайте увагу на його концентрацію. Для шкіри обличчя у віці старше 30 років вона повинна становити від 1% до 2%. Також не забувайте наносити крем з ретинолом на область шиї і декольте, оскільки у жінок в цих зонах рано проявляються ознаки старіння. Додатково можна додавати вітамін А в домашні маски, а ще пропити його курсом після консультації з лікарем.

І ще один важливий момент ㅡ крем з ретинолом наноситься виключно на ніч, щоб вітамін А не руйнувався під дією ультрафіолету.

Крок 6: крем для очей

Після 30 років шкіра навколо очей найбільш схильна до вікових змін через тонкий жировий прошарок в цій області. Тому їй треба приділяти увагу не тільки в ті моменти, коли ви гуляли всю ніч, але повсякденно, використовуючи розгладжуючий крем, якщо хочете прибрати зморшки. Омолоджуючий крем по вашому віку забезпечить належне харчування, зволоження і ліфтинг і дозволить шкірі навколо очей залишатися в тонусі.

Шаг 6: Крем для глаз
Крок 6: крем для очей

Крім цього періодично використовуйте патчі під очі, які допоможуть наситити шкіру всіма необхідними мікроелементами і живильними речовинами. Патчі рекомендують використовувати біля 3 разів на тиждень або щоденно курсом для кращого накопичувального ефекту. Більш докладно про патчі можна прочитати в нашому огляді.

Якщо у вас є проблема темних кіл під очима, зверніть увагу на такі компоненти в складі крему як: вітамін С, зелений чай і ромашка, оскільки вони найкраще підходять для видалення причин набряків і зменшення темних кіл під очима. Наносіть крем щодня вранці і ввечері після нанесення сироватки і до зволожуючого крему. Великий вибір засобів для шкіри навколо очей для шкіри після 30 років можна знайти на Покупоні з вигідним кешбеком і приємними цінами.

Крок 7: SPF

Ще один щоденний важливий крок у догляді за обличчям після 30 років ㅡ захист від ультрафіолету. Цим ви уникнете найпоширеніших вікових проблем: пігментації, темних плям, тонких зморшок, які викликані саме надлишком сонця. На літо вам знадобитися денний крем з фактором захисту +50, але й взимку від сонцезахисної косметики категорично не можна відмовлятися ㅡ користуйтеся кремами хоча б з мінімальним фактором +15. Зверніть увагу, що уходовий зволожуючий або живильний крем повинен містити фільтри від найнебезпечніших сонячних променів ㅡ UVA і UVB. Кремчик за вигідними цінами можна пошукати на Покупоні.

Промокоди
Знижка до 50% на декоративну та доглядову косметику від «Parfum City»
c 17.06.2023 до 28.04.2024
Акції у категорії Корейська косметика від «EVA.UA»
c 28.06.2023 до 29.06.2024
Показати всі
5 промокодів

Популярні професійні косметологічні процедури

До 30 років кожна справжня жінка повинна мати свого косметолога. І це не жарт. Адже всі ті кроки, які описані в попередньому пункті, тільки підтримують, тоді як професійний косметолог допоможе вам зберігати свою красу і здоров’я шкіри і активно боротися з ознаками старіння.

1.Масаж обличчя

Одна з базових процедур, яка приносить вражаючий ефект в боротьбі з першими ознаками старіння ㅡ масаж обличчя. Ця процедура збільшує циркуляцію крові, а ви отримуєте більш яскраву і молоду шкіру.

Також масаж обличчя може підтягнути овал і скульптурувати його, зменшивши прояви набряклості і розгладивши зморшки. Ну і в якості додаткового бонусу ㅡ масаж зменшує стрес і допомагає розслаблятися, залишаючи після себе відчуття спокою. Побалуйте себе регулярним професійним масажем і результат не змусить себе чекати. Масаж краще проходити курсом по 7-10 процедур 2 рази на рік, а для підтримуючого ефекту – раз на тиждень.

Массаж лица
Масаж обличчя

Знижки на різні види масажів особи можна знайти на Покупоні. Не забувайте, що ця процедура носить накопичувальний ефект, а значить її варто проходити курсами, періодичність яких порекомендує ваш косметолог.

2.Чистка обличчя

Якщо думаєте, що процедура професійного чищення обличчя актуальна тільки для підлітків, то ви погано про неї знаєте. Механічна, ультразвукова і комбінована чистка обличчя дозволяє прибрати глибокі забруднення з шкіри і очистити пори.

В результаті процедури ви отримуєте більш свіже обличчя з мінімізованими порами. Разом з чищенням обличчя косметологи рекомендують наносити заспокійливі і зволожуючі маски, що підвищує ефективність процедури.

Чистка лица
Чистка обличчя

Ще одна перевага чисток обличчя ㅡ цінова доступність. Чистка ㅡ базова послуга у косметологів і зазвичай коштує досить недорого, а якщо ви скористаєтеся знижками від Покупона, то можна дозволити собі пройти курс комплексних чисток для більш ретельного догляду. І це з урахуванням того, що процедуру рекомендують проводити раз в два-три місяці в залежності від типу шкіри.

Більш докладно про процедуру можна прочитати в нашому окремому огляді.

3.Професійний пілінг

Для відновлення шкіри на серединному (найчастіше показаний у віці 30+) або глибинному рівні необхідна процедура професійного пілінгу. Пілінг запускає обмінні процеси, дозволяє додатково освітлити шкіру від вікових проявів і зменшує дрібні мімічні зморшки.

Якщо м’який хімічний пілінг косметологи рекомендують проводити кілька разів на тиждень в домашніх умовах, то сильніші пілінги проводяться тільки косметологом, щоб уникнути опіків і інших неприємних наслідків неправильного застосування препаратів. Мигдальний і саліциловий ㅡ для проблемної шкіри з підвищеною жирністю, вуграми, прищами або акне; ретиноловий і пілінг Джесснера ㅡ для омолодження шкіри 30+; PRX-T33 пілінг ㅡ для усунення широкого спектру дерматологічних проблем, в тому числі профілактика фотостаріння і появи мімічних зморшок; карбоновий пілінг ㅡ при перших ознаках старіння. Більш докладно про види пілінгу і його застосуванні можна прочитати в нашому окремому огляді.

Профессиональный пилинг
Професійний пілінг

Періодичність процедури залежить від сезону, наприклад ранньою весною і пізньою осінню рекомендують проводити сильнодіючі пілінги курсами, тоді як влітку обмежитися більш поверхневими пілінгами. Пропозиції по професійним пилингам можна знайти на Покупоні за найкращими цінами в вашому місті завдяки знижкам.

4.Апаратні процедури

Салонні процедури постійно розвиваються для того, щоб ваша шкіра як можна довше залишалася молодою і свіжою. Апаратні косметологічні процедури дозволяють більш глибоко опрацьовувати шкіру і підшкірні шари, завдяки цьому результати добре помітні і зберігаються набагато довше.

Відмінно зарекомендувала себе в боротьбі з першими зморшками і провисання шкіри мікрострумова терапія. Завдяки глибокій дії мікроструми підсилюють приплив крові до тканин, прискорюють регенерацію клітин і їх оновлення, а ще задіють до роботи всі м’язи обличчя, приводячи їх в тонус.

Для шкіри, схильної до вугрів, зі слідами постакне, нерівним кольором обличчя, для омолодження і боротьби з першими зморшками косметологи рекомендують використовувати лазер з технологією елос, який поєднує світлову і радіохвильової енергії. Це допомагає стимулювати вироблення колагену і еластину і оновлює шкіру за відносно короткий проміжок часу. ELOS-омолодження ㅡ сучасна салонна процедура, яка не вимагає довгої реабілітації і дає швидкий результат для будь-якого типу шкіри. Антивіковий ефект зберігається від 2 місяців до півроку, після цього процедуру необхідно повторити. Цю та інші види косметологічних антивікових процедур можна знайти в розділі Покупона з приємними знижками.

5.Блокування зморшок

Якщо ви помічаєте в дзеркалі все більше зморшок, порадьтеся з косметологом про їх «заморожування». Препарати групи ботулотоксина можна вводити в мікродозах, навіть так вони допомагають запобігти подальшому поглибленню і появі нових мімічних зморшок, які з’являються в результаті щоденного скорочення лицьових м’язів на тлі зниження еластину.

Блокировка морщин
Блокування зморшок

При цьому велику увагу варто приділити вибору косметолога, який займається інвазивними методами косметології. Допоможуть в цьому відгуки реальних клієнтів на Покупоні,так що купуючи контурну пластику зі знижкою на сайті ви точно можете бути впевнені в професіоналізмі фахівця.

Краса ㅡ страшна сила, яку не хочеться втрачати в якомусь би там не було віці. Сподіваємося, що наші поради «припадуть до смаку» вашій шкірі, і ви довгі роки будете дивувати оточуючих своїм квітучим і сяючим виглядом. Витрачайте на себе трохи більше часу і уваги, тим більше що зі знижками Покупона не робити це ㅡ просто марнотрацтво :). І діліться з нами своїми секретами краси і улюбленими косметичними засобами, ми дуже чекаємо :).

2 коментарів
  • Карина

    Чем старше мы становимся, тем больше нужна полка в ванной для разных кремов и т.д.) Домашний уход за кожей, это дело святое. Но тут нужно реально очень тщательно подбирать средства для ухода основываясь на своем типе кожи, а как по мне, так лучше разок сходить за советом и определением типа к косметологу. Лично у меня кожа тонкая и сухая, и мне вообще противопоказаны любые средства с содержанием спирта (наследственная склонность к куперозу, а спирт очень пагубно на это влияет) и с возрастом появляется все больше заморочек, различных нежелательных компонентов и дорогих средств для ухода. В общем дорогие девочки, если вы еще молоды, берегите себя и относитесь к своей коже бережно и щепетильно, с возрастом будет меньше проблем)

  • Оксана

    В общем все, как и всегда, какой бы ни был возраст, мазать на себя нужно всего, да побольше) Только и подбирай косметику по возрасту) А так, все этапы одни и те же. Я пока не баловала себя тщательным уходом, неорганизованна в этом плане, все хочу начать серьезно подходить к этому вопросу.уже пора)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *