Фейсбілдінг для чайників або як розгладити зморшки за 10 хвилин в день

Щоб залишатися здоровими кожній людині необхідні постійні фізичні навантаження. Регулярні заняття спортом допомагають не тільки тримати в тонусі м’язи, вони впливають на абсолютно всі системи органів від прискорення метаболізму до зняття стресу. Якщо фітнес настільки корисний для нашого тіла, то логічно припустити, що спеціальні вправи позитивно позначаються на нашому обличчі. До того, як людство винайшло ботокс і пластичні операції, жінки зберігали свою молодість за допомогою гімнастики для обличчя – фейсбілдінга. Сьогодні, коли весь світ прагне до натуральності, ця методика знову набирає популярність.

вправи проти зморшок

Історія виникнення і популяризація

Не секрет, що всі жінки в усі часи прагнули зберегти свою красу і молодість. Існує кілька теорій про те, як виник фейсбілдінг, перша з яких датується ще початком XVII століття. У 1710 році один з французьких журналів опублікував секрети збереження краси відомої письменниці, мецената і куртизанки — Анни «Нінон» д’Ланкло. Стверджували, що зберегти прекрасний зовнішній вигляд до її смерті в 84 роки Анні допомагала спеціальна фізкультура для м’язів обличчя.

Наступним поштовхом у розвитку фейсбілдінга були випущені на початку XX століття книги Семфорда Беннета «Вправи в ліжку» і «Старість, її причини та профілактика», де він описував розроблену ним же зарядку для обличчя. Якщо поглянути на фото містера Беннета до і після регулярних занять, то не можна оскаржити результативність методики, адже в 72 роки чоловік виглядав набагато краще, ніж у 50.

Багато жінок в США підхопили ідею фейсбілдінга і протягом 30 років з’являлися все нові і нові статті та посібники, які описували найрізноманітніші вправи і методи. Окремо варто відзначити багаторічні труди Кетрін Мюррей «Система вправ для краси обличчя» і «Як виглядати молоденькою дівчиною», а також підручник голлівудського сценариста Еллеонор Глін «Книга зморшок».

вирізка з газети
Стаття в газеті 1914 року «Зроби некрасиво, щоб бути красивою»

Фітнес для обличчя набирав обертів не тільки у штатах. У 1930 році німецький пластичний хірург Рейнхольд Бенц відвідував свою знайому – знамениту балерину Єву Хоффман. Він звернув увагу, що тіло Єви, загартоване постійними фізичними навантаженнями в 40 років залишається міцним і пружним, а ось обличчя помітно старіє. Саме це відкриття змусило доктора Бенца розробити свою серію вправ, які популяризувалися в Європі.

Холлі Беррі
Існують міфи, що Холлі Беррі продала душу дияволу, але це був фейсбілдінг

Сьогодні ця методика збереження молодості широко застосовується в Голлівуді. Її використовують такі знаменитості як Холлі Беррі, Дженніфер Еністон, Кейт Бланшет, Різ Уізерспун, Дженніфер Лопес.

Дженніфер Еністон
Дженніфер Еністон за 20 років зовсім не змінилась

Чому це працює

Багатовікова популярність і захоплені відгуки тисяч жінок можуть бути підкріплені поясненням ефективності фейсбілдінга з точки зору біології.

М’язи обличчя, як і будь-які м’язи нашого тіла, вимагають регулярних фізичних навантажень, без яких вони втрачають тонус. Лицьові м’язи дуже ніжні і тонкі, тому піддаються тренуванням набагато легше. Гімнастика допомагає поліпшити кровообіг як у м’язах, так і в шкірі обличчя, уникнути «голодування тканин» і вивести токсини. Після регулярних занять м’язи трохи збільшуються в обсязі, розтягуючи вже утворені зморшки і не даючи активно утворюватися новим. Таким чином фейсліфтінг підтягує шкіру брів, верхніх і нижніх повік, щік і шиї без залучення лікарів і косметологів.

фейсбілдінг
Розроблено безліч комплексів вправ для всіх м’язів обличчя

Фейсбілдінг рекомендований як жінкам, так і чоловікам вже після 25 років, коли шкіра обличчя починає втрачати пружність. Він допомагає позбутися безлічі індивідуальних і загальних проблем:

  • зменшити кількість зморшок;
  • позбутися набряклості обличчя;
  • позбутися синців і «мішків» під очима;
  • зменшити «друге підборіддя»;
  • досягти схуднення обличчя і скорегувати його овал;
  • уникнути обвисання шкіри;
  • поліпшити колір шкіри обличчя.

Слід проконсультуватися зі своїм лікарем перед тим, як почати практикувати фітнес для обличчя у випадку якщо:

  • ви робили пластичну операцію менше 2 років тому;
  • у вас простежується гіпертонічний криз;
  • у вас є будь-які захворювання лицьових нервів.

Базові вправи для старту

вправи для лиця
Доведеться трохи покривлятися

Зручність вправ для обличчя в тому, що вони не вимагають багато часу і грошей. Вам потрібно всього лише виділяти близько 10-15 хвилин в день і займатися вдома. Отже, кілька найпоширеніших вправ для старту. Ми рухаємося зверху вниз:

Лоб

Розташовуємо три середніх пальця долонь під лінією волосся, а великий палець на зовнішніх краях брів. Піднімаємо пальцями шкіру вгору, а м’язами чола чинимо опір.

Прибираємо зморшки на лобі

Повіки

Верхню повіку тягнемо вказівним пальцем вгору, при цьому іншими пальцями притримуємо куточки очей, щоб уникнути заломів шкіри нижньої повіки.

Ніс

Розмістіть вказівний і середній пальці на лінії вздовж носа: від внутрішніх країв очей до куточків рота. Роздувайте ніздрі і скручуйте ніс.

Розгладжуємо носогубні складки

Щоки і вилиці

Зжимаємо губи. Пальцями фіксуємо куточки рота і підтягуємо до вух.

Прибираємо щоки «як у хом’яка»

Губи

Вказівні пальці фіксуємо по кутках рота. Витягуємо губи у формі літери «О», а потім навпаки розтягуємо в сторони.

Збільшуємо губки

Підборіддя і шия

Притискаємо кулак до підборіддя знизу, а потім відкриваємо рот, чинячи опір руці нижньою щелепою.

Прибираємо друге підборіддя

Спробуйте різні методики і підберіть ту, яка підійде саме вам. Пам’ятайте, головне — це регулярність занять. Якщо фейсбілдінг спрямований на поліпшення стану м’язів обличчя, то правильний догляд за шкірою теж ніхто не відміняв. Правильне харчування, масаж обличчя, очищають і зволожуючі процедури, а також використання натуральної косметики тільки доповнять ефект фейсбілдінга.

Якщо ви вже практикуєте фейсбілдінг, то поділіться своїми улюбленими вправами! А якщо тільки розмірковуєте над тим, аби почати заняття, і не впевнені, які вправи підібрати, ставте ваші запитання в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *