18+ Користь сексу, або відкласти всі справи, щоб отримати задоволення і зміцнити здоров’я

Почнемо з того, що розвіємо обридлий стереотип — секс не рівний з виснажливим тренуванням у залі. Лікарі кажуть відкрито, що півгодини для сексу — це багато для більшості людей. Про це свідчить дослідження американських сексологів, вони стверджують — в середньому секс триває від 3 до 7 хвилин. Виходячи з цього, за одну сексуальну близькість ви витратите калорій не більш, ніж за п’ятихвилинну пробіжку.

Але бувають винятки, на тривалі марафони здатні енергійні молоді люди, а також ті, хто використовує стимулятори. У таких випадках, коли секс триває щонайменше півгодини, можна спалити не більш 200 ккал, що рівноцінно двом бананам або одній порції капучіно з цукром і вершками.

Очевидно, що секс — не найвдаліший інструмент для схуднення, однак це анітрохи не позначається на користі сексу. Далі по пунктах ми доведемо це.

Секс і серце

Під час сексу серцебиття поступово частішає, таким чином ми розмірено тренуємо серцевий м’яз. Секс тонізує судини, — а все тому, що під час прелюдії судини розширюються, а після оргазму вони звужуються. Додатково, під час сексу кров циркулює швидше, тому організм в повній мірі насичується киснем, — а це прискорює обмін речовин.

Кардіохірург Крістіан Барнард, який перший в світі зробив операцію з пересадки серця, казав, що регулярний секс — це легкий і приємний спосіб зміцнити серцево-судинну систему та серцевий м’яз. Також науково доведено, що чоловіки, які регулярно займаються сексом, живуть довше.

Однак пам’ятайте, що для серцево-судинної системи корисний регулярний секс, але не раптові, надінтенсивні сексуальні марафони. В першу чергу, це стосується тих, у кого хвороби серця і кровоносних судин.

дівчина отримує насолоду

Гормони задоволення і благополуччя

Під час сексу організм виробляє гормони, які приносять задоволення і сприятливо впливають на настрій та здоров’я. Та це неспроста, таким чином мозок заохочує бажання продовжити рід.

Перший, який відомий кожному — ендорфін. Ще його називають «гормоном щастя», і виправдано: він заспокоює, знімає стрес, біль і допомагає впоратися зі депресією. Наступні гормони, це адреналін і кортизон — вони діють як болезаспокійливий засіб. Саме тому, якщо болить голова, потрібно не відмовлятися від сексу, а навпаки. Крім цього, регулярний секс стимулює вироблення естрогену у жінок, що полегшує больові відчуття при ПМС. Також, цілком можливо, що постійна роздратованість і поганий настрій наздоганяють людини тому, що у неї відсутній регулярний секс.

дині у ліфчику

Самооцінка і секс

Регулярний секс допомагає набути впевненості у собі і підвищити самооцінку. Чоловік, який рідко займається сексом, відчуває себе неповноцінним, затиснутим комплексами, що призводить до депресії. А якщо жінка не відчуває себе бажаною, тоді природна сексуальність і привабливість в’януть.

Секс для краси

В першу чергу, регулярний секс змушує нас з великим тремтінням доглядати за своїм тілом. Таким чином, ми намагаємося стежити за фігурою, за обличчям і, в кінці кінців, з більшою уважністю підбираємо нижню білизну. Регулярний секс стимулює завжди бути у формі і виглядати привабливо.

Багато в чому привабливість залежить від зовнішніх дій, однак на щось ми не можемо вплинути зовні, — тільки зсередини. І тут допоможе секс, адже він перетворює шкіру зсередини, робить пружною і оксамитовою. А все тому, що під час сексу поліпшується циркуляція крові, завдяки цьому виділяється колаген, і клітини шкіри стрімкіше регенеруються. Гормональний сплеск від інтимної близькості покращує зовнішній вигляд шкіри, адже гормони безпосередньо впливають на її стан.

пара після сексу

Солодкі сни і ніякого безсоння

І тут знову-таки не обійшлося без участі гормонів. На фоні гормонального сплеску після оргазму наше тіло й розум розслаблені та спокійні, а це природний стан для засипання. Найчастіше, заснути заважають настирливі думки і сумніви, а секс сприяє утихомиренню бунтівного розуму. Крім цього, після заняття сексом ми відчуваємо приємну втому, яка також допомагає заснути.

Інтимне здоров’я жінок і чоловіків

По-перше, тривала відсутність сексу шкодить репродуктивній функції. Та це легко пояснюється тим, що якщо довго не займатися сексом, тоді в статевих органах починаються застійні процеси, що може привести до безпліддя. А ось регулярний секс навпаки, — сприятливо позначається на заплідненні та зачатті. Наприклад, якщо чоловік рідко займається сексом, тестостерону виробляється мало, тому кількість сперматозоїдів зменшується, через що зачати дитину в майбутньому буде складніше. У жінок відсутність регулярного сексу призводить до нестачі прогестерону, що також заважає зачаттю. Крім зміцнення репродуктивних функцій, секс захищає жінку від фіброміоми матки, а чоловіка — від простатиту.

Підсумуємо нашу розповідь про користь сексу коротким, але змістовним відеороликом.

Секс, поза всяким сумнівом, — це корисно як для тіла, так і для душі. Тому нерозумно позбавляти себе задоволення, яке ще й робить нас красивими, здоровими і щасливими.

Між іншим, поки ви читали цю статтю, в світі займалися сексом приблизно 4000 чоловік. А щодня у всьому світі сексом займаються 400 млн чоловік. Цікаво, поповните ви сьогодні їх ряди? Діліться в коментарях, які ви помічали наслідки від тривалої відсутності сексу? І взагалі, він у вас регулярний чи ні?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *