Мезотерапія обличчя: відгуки, ефект до і після, показання та протипоказання

Мезотерапія – процедура, заснована на введенні під шкіру невеликих доз біологічно активних речовин. У косметології цей метод широко використовується для омолодження шкіри і вирішення багатьох естетичних проблем, таких як сухість шкіри, пігментація, мімічні зморшки, вугрі, розтяжки, рубці. Є безліч технік цієї процедури, різних складів препаратів для введення під шкіру. Редакція Покупона розбиралася, які з них краще використовувати, чи не шкідливо це, як проводиться мезотерапія і з якого віку варто її застосовувати. А також підготувала супер знижки на процедуру до 85% від ціни в прайсі в салонах вашого міста.

Читайте в нашій статті:

Мезотерапія для обличчя – що це таке

Мезотерапія була запозичена косметологами зі сфери медицини, де цей метод багато років успішно застосовувався. Об’єктом мезотерапії в косметології є виключно шкіра.  Медичні склади (коктейлі) вводяться підшкірно, надаючи спрямовану дію на клітини шкіри і стимулюючи їх роботу. В результаті відбувається глибинна робота з тканинами і клітинами, а лікувальні препарати безпосередньо впливають на осередок дерматологічних проблем. Це значно підвищує ефективність препаратів, адже звичайні креми, сироватки і маски не здатні проникати в глибокі шари шкіри. Тому такі засоби зовнішньої дії значно поступаються за ефективністю процедурі мезотерапії.

Мезотерапія
Мезотерапія це не тільки уколи, а й вивчення властивостей і функцій шкіри

На сьогоднішній день мезотерапія – це не тільки процедура введення препаратів під шкіру, але і ціла наука, яка вивчає:

  • природні властивості шкіри, вплив на них ззовні;
  • реакцію нервової, гормональної та імунної систем на різні елементи і їх поєднання.

Важливо, щоб мезотерапию проводили висококваліфіковані дерматологи і косметологи зі спеціальною освітою. Адже для правильного вибору діючого препарату необхідні глибокі пізнання в дерматології, фармакології та рефлексії. В кожному окремому випадку тип препаратів і метод їх введення косметолог визначає індивідуально.

Як проходить мезотерапія

До і після процедури лікар обробляє шкіру антисептиком. При необхідності – проводить місцеву анестезію (за допомогою спеціального геля або крема). Хоча за відгуками, клієнти цю процедуру частіше характеризують як малоприємну, але не болісну. Якщо все-таки вирішили застосовувати знеболення, знадобиться 20-30 хвилин, щоб препарат подіяв.

Сам сеанс мезотерапії триває 15-30 хвилин, після чого наноситься заспокійлива маска для усунення почервоніння.

Зазвичай процедура проходить без ускладнень і побічних ефектів. Але якщо раптом був зачеплений капіляр, або з’явилися невеликі синці, не хвилюйтеся. Такі наслідки зазвичай швидко проходять, особливо якщо в домашніх умовах користуватися пантенолом. Недарма його застосовують в якості основного догляду за свіжим татуюванням для швидкого загоєння.

За відгуками мезотерапія настільки дає позитивний результат до і після, що успішно застосовується не тільки для обличчя, але і зони декольте, шиї, волосся, губ, шкіри рук.  Але якою б не була користь від мезотерапії, є деякі мінуси і протипоказання.

Показання та протипоказання

Немає абсолютних обмежень або рекомендацій в якому віці варто застосовувати мезотерапію. Адже вона допомагає вирішити безліч косметичних проблем зі шкірою, що виникають як у жінок у віці, так і у підлітків:

  • Передчасне старіння і в’янення шкіри, зморшки і втрата тонусу.
  • Надмірна сухість шкіри.
  • Підвищена жирність і розширені пори.
  • Акне і постакне (пігментація, яка залишається від прищів).
  • Шрами і розтяжки.
  • Синці та мішки під очима.
  • Пігментні плями.
  • Купероз (порушення циркуляції крові і закупорювання капілярів).
  • Порушення в роботі жирових тканин, у т.ч.  целюліт на первинних стадіях.
  • Випадання волосся.
  • Може використовуватися в якості підготовки до пластичних операцій, хімічних або лазерних пілінгів.

Перед походом на процедуру обов’язково проконсультуйтеся з дерматологом, адже існують і протипоказання до мезотерапії. Зі знижкою Покупона до 70% послуги дерматолога обійдуться набагато дешевше – шукайте акційні пропозиції від провідних клінік вашого міста.

Протипоказання, або в яких випадках не можна робити мезотерапію:

  • Запалення на оброблюваній ділянці шкіри.
  • Вагітність і період годування груддю.
  • Вірусні захворювання і висока температура тіла.
  • Гемофілія й інші захворювання, що впливають на нормальне згортання крові.
  • Захворювання серцево-судинної системи.
  • Хвороби нирок.
  • Епілепсія.
  • Хронічні вірусні інфекційні захворювання.
  • Алергія на компоненти препарату, що вводиться (наприклад, на синтетичну гіалуронову кислоту) або на речовини, що входять до складу анестетика.  Необхідно також враховувати загальну схильність людини до алергії.
  • Герпес.
  • Панічний страх голок.
Результати мезотерапії до і після
Результати мезотерапії до і після помітні неозброєним оком

Звертайте увагу на стан свого здоров’я. Тим більше не закривайте очі на тривожні симптоми перед тим, як прийти на процедуру мезотерапії. Краще зайвий раз проконсультуватися з лікарем – знижки до 85% на загальне медичне обстеження шукайте на Покупоні, вийде набагато дешевше.

Читайте також: Як прибрати синці під очима

Ін’єкційна мезотерапія

Активний засіб потрапляє до потрібних шарів шкіри завдяки уколам. Їх роблять вручну або за допомогою спеціального апарату. Як не дивно, але головна перевага ін’єкційних методів – мікропошкодження шкіри після проколів, які активують процес її регенерації.

Мезотерапія за допомогою уколів

Ін'єкційна мезотерапія
н’єкційна мезотерапія найбільш часто застосовується в зоні губ

Перевага мануального методу полягає в точності введення коктейлю косметологом.  Лікар контролює глибину проколів і бачить місця проникнення препаратів. Ін’єкції за допомогою шприців використовуються:

  • для обличчя (мезотерапія губ і ін’єкції навколо очей), шиї, зони декольте;
  • на шкірі голови;
  • в зонах тіла з целюлітом.

Хоча для процедури використовуються маленькі шприци з найтоншими голками, введення препаратів вручну для деяких пацієнтів може виявитися нестерпно боляче. У цих випадках використовується місцева анестезія.

Всерйоз задумалися про мезотерапію як про спосіб досягти свого ідеалу краси? Тоді ловите знижки від Покупона до 70% – сеанси ін’єкційної мезотерапії обличчя стануть набагато доступнішими за вартістю. Ціна на цю процедуру по Києву стартує від 400 грн, а зі знижкою Покупона – від 99 грн.

Апаратна фракційна мезотерапія

Апаратна фракційна мезотерапія
Мезороллери можна користуватися і в домашніх умовах

Ця апаратна процедура – вихід для тих, хто боїться традиційних уколів, але хоче отримати всі переваги і плюси класичної мезотерапії. Фракційна чи мікрогольчата мезотерапія проводиться за допомогою мезоролеру – спеціального приладу. Апарат з найтоншими голками пробиває шкіру і автоматично вводить засіб в прокол. Таким чином, глибина впливу контролюється програмою, що виключає надто глибокі або поверхневі проколи. Метод практично безболісний і не має виражених побічних ефектів.

Крім професійних апаратів існують також мезоролери для домашнього використання.  У останніх глибина проколів в два-три рази менше, що дозволяє безпечно і без спеціальних навичок підтримувати належний догляд за шкірою обличчя в домашніх умовах. Замовити такий прилад онлайн можна на Покупоні з вигідним кешбеком і доставкою від Нової пошти.

Читайте також: Звідки беруться прищі і як з ними боротися

Користь і мінуси вітамінних ін’єкцій

Переваги інвазивної мезотерапії перед поверхневими косметологічними процедурами:

  • При проведенні процедури використовуються медичні препарати різних складів під кожну проблему шкіри. Вони вводяться в конкретній зоні на конкретну глибину – інші методи не можуть забезпечити таку точність.
  • Поліпшення кровообігу в оброблюваної зоні.
  • Активна регенерація клітин і, як результат, – оновлення шкіри.
  • Комплексний вплив на шкіру і можливість вирішення відразу декількох проблем.
  • Висока результативність – бажаний ефект досягається набагато швидше, ніж при інших методах.

Якщо враховувати протипоказання до виконання процедури, то робити мезотерапію  – безпечно. Використовувані фармакологічні коктейлі не можуть негативно вплинути на організм.

В іншому обов’язково враховуйте протипоказання до процедури і звертайтеся виключно до перевірених і кваліфікованих фахівців.

У виборі косметолога вам допоможуть відгуки реальних клієнтів, які зібрані на Покупоні з усього інтернету. А знижки на мезотерапію до 85% від Покупона дозволять досягти відмінного результату за розумною ціною.

Читайте також: Як правильно доглядати за шкірою обличчя

Безголкова мезотерапія

Апаратна безін’єкційна мезотерапія – процедура, де не використовуються голки і уколи для введення препаратів під шкіру. Головна перевага цього методу – безболісність і мінімум побічних ефектів, бо шкіра не травмується. Розглянемо основні види Безін’єкційна мезотерапії, які застосовуються в косметології.

Гідромезотерапія

Електричні імпульси відкривають аквапорінові канали, якими препарат потрапляє в глибинні тканини і краще ними поглинається.

Гідромезотерапія
Електропорація дає можливість активним речовинам проникнути глибше в шкіру

Кріомезотерапія

Поєднання холоду, електроімпульсів і корисних коктейлів забезпечує помітний ліфтинг і омолоджуючий ефект. Апарати, що найчастіше використовуються для процедури:

  • Crioderm (Монако).
  • Criolift (Франція).

Лазерна мезотерапія

Мікропроміні за рахунок тепла спонукають і стимулюють до активної роботи клітини нижніх шарів шкіри. За допомогою мікроциркуляції поліпшується стан епідермісу, який накопичує більшу кількість активних компонентів. Спробувати лазерне шліфування обличчя або омолодження можна за приємними цінами зі знижками до 60% від Покупона. Середня ціна по Києву на лазерне видалення рубців і шрамів становить 2000 грн (розмір дефекту – 10см2), а зі знижкою Покупона ця процедура обійдеться в 500 грн.

Киснева мезотерапія

Кисневі капсули, насичені активними речовинами за допомогою спеціального апарату «вбиваються» у шкіру під високим тиском повітря.

Киснева мезотерапія
Спеціальний апарат вдмухує сироватку в шкірні канали

Іонофорез

Гальванічний струм малої напруги сприяє засвоєнню клітинами мезококтейля, покращує кровообіг, обмін речовин в тканинах і тонізує шкіру.

Ультрафонофорез

Сироватка потрапляє під шкіру під впливом ультразвукових хвиль.

Магнітофорез

Засвоєнню діючих речовин дермой сприяють магнітні хвилі. Апарат продукує магнітне поле, що благотворно впливає на судини, стимулює вироблення колагену.

Магнітне поле сприяє кращому засвоєнню вітамінних коктейлів

Трансдермальна мезотерапія

Комплексний метод, який поєднує електропорацію, ультрафонофорез, ін’єкції і зовнішні косметологічні процедури.

Читайте також: Як прибрати мішки під очима

Препарати для мезотерапії

Препарати для мезотерапії

Існує кілька груп фармакологічних сумішей, використовуваних в мезотерапії, які можна класифікувати за їх призначенням:

  • Лімфодренажні. Нормалізують кровообіг, тонізують стінки судин і зміцнюють їх.
  • Стимулятори синтезу шкірних білків. Застосовуються при боротьбі з в’ялістю шкіри, завдяки виробленню фібрилярних білків, які її підтягують.
  • «Розтягуючі» ферменти. Допомагають позбутися рубців і постакне.
  • Вітамінні. Використовуються для вирішення різноманітних проблем зі шкірою (наприклад, позбавлення від прищів), насичуючи її необхідними мікроелементами, які вводяться з препаратами та позитивно впливають на роботу клітин, допомагаючи їм самостійно боротися з деякими захворюваннями.
  • Ліполітичні. Спрямовані на спалювання жирів і нормалізацію роботи жирових клітин. Ліполітична мезотерапія використовується для корекції зайвої ваги, жиру і целюліту.

Склад суміші лікар підбирає індивідуально для вашого типу шкіри і проблем, які необхідно вирішити.

Брендів, які виробляють мезококтейль, на ринку багато, серед найбільш популярних:

  • Sakura (Японія);
  • Dermaheal SR (Корея);
  • Meso-Xanthin (США);
  • NCTF 135 НА (Франція);
  • Foto-ageElasthase (Італія);
  • LighteningXtra (Іспанія).

Скільки потрібно сеансів

Щоб усунути проблему і добитися стійкого ефекту, косметологи рекомендують проходити курс сеансів мезотерапії. Кількість процедур індивідуальна і залежить від поточного стану шкіри. В середньому – від 3 до 8 сеансів з інтервалами в 7-10 днів.

Повторно проходити курс рекомендують не раніше, ніж через рік, щоб шкіра не звикала до вітамінних коктейлів.

Мезотерапія – ефективний засіб досягнення ідеалу краси. А які естетичні проблеми хотіли б вирішити за допомогою мезотерапії ви? Задавайте питання та діліться результатами до і після в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *