Як прибрати мішки під очима: б’ютіхаки від косметологів

Уход за кожей глаз

Набряки під очима входять в ТОП косметичних проблем поряд з синцями, темними колами, гусячими лапками і навислим повіком. Погодьтеся, втомлене, набрякле обличчя, неестетичні мішки – зовсім не те, що хотілося б з ранку бачити у відображенні в дзеркалі. Цю проблему потрібно вирішувати, і як правило – швидко. Чому з’являються мішки під очима? Які процедури допоможуть їх позбутися, а в яких випадках необхідне лікування і більш серйозні операції? Читайте, а також не пропустіть можливість замовити на Покупоні необхідні засоби домашнього догляду з кешбеком і записатися на косметичні салонні процедури зі знижками до 90%.

У нашій статті:

Причини появи мішків під очима

Від набряків під очима не застрахований ніхто, і вік – лише одна з причин. У числі факторів, які провокують поява мішків під очима:

  • Генетика. Як не крути, якщо це спадкове, боротьба з мішками під очима чекає серйозна і навряд чи вийде позбутися них назавжди.
  • Недостатнє споживання води. Будь-яка набряклість в першу чергу відбувається через затримку солі в організмі. Пийте більше рідини, щоб вивести зайву сіль.
  • Надмірне вживання солодкого, солоного, гострого, – все, що суперечить правилам здорового харчування. Пам’ятайте, що кожен з’їдений вами шкідливий продукт відображається на вашому самопочутті і зовнішньому вигляді.
  • Шкідливі звички. Провокатором синців і мішків під очима може бути як погана робота одного з внутрішніх органів, так і стан імунітету в цілому. Зловживання алкоголем, паління негативно впливає на печінку, легені та нирки, результат позначається і на зовнішньому вигляді – утворюються сильні набряки на обличчі.
  • Поганий і недостатній сон, стрес і втома. Варто нам провести безсонну ніч або простудитися, як відразу обличчя набуває блідого і хворобливого відтінку, з’являються темні круги і мішки під очима. Через набряки очі здаються заплилими, рогівка ока червона, запалена.
Догляд за шкірою очей
Мішки під очима – поширена проблема

Народні засоби від набряків під очима

Найпопулярніші і найбільш ефективні способи, як правило, завжди очевидні. Ми рідко звертаємо увагу на те, що їмо, скільки і як спимо, як доглядаємо за обличчям і чи робимо це взагалі. Нижче ми зібрали найбільш ефективні способи, які допоможуть значно поліпшити стан повік в домашніх умовах. При їх тривалому застосуванні та комбінуванні один з одним ви можете позбутися від набряклості повністю.

Вода. Багато води

Вживайте якомога більше рідини. Головний каталізатор набряків під очима – сіль. Вона має властивість накопичуватися в організмі, а недостатня кількість споживаної рідини тільки посилює проблему.

Слідкуйте за раціоном. З’їли щось солоне або випили спиртне напередодні? Тоді кількість споживаної рідини в день збільшити у 1,5 рази. Пийте тільки якісну, очищену воду – фільтри для води є на Покупоні з хорошим кешбеком і доставкою до дверей від Нової Пошти.

Вода
Чиста вода – запорука краси і здоров’я

Холодні компреси

З дитинства ми знаємо: коли вдарився, до набряку або рани потрібно прикласти щось холодне. Це звужує судини. Уявіть, наскільки ефективний холод в зоні очей, де шкіра дуже тонка, а судини розташовані близько до її поверхні.

Щоб набряки швидше зникли, ви можете спробувати наступні методи:

  • Металеві ложки, як би не банально це звучало, – старий добрий перевірений бабусин рецепт. Головне, щоб вони були холодними. Прикладіть ложку тильною стороною до нижнього повіка на хвилинку-дві. Не бійтеся переохолодити очі, ложки швидко набувають температури тіла.
  • Лід. Стандартні кубики льоду, які знайдуться практично в кожному холодильнику, швидко допоможуть зняти набряк. Можна застосовувати лід з відвару трав (ромашки, шавлії, кропу або петрушки). Легкими рухами протріть обличчя, приділяючи особливу увагу зоні під очима. Якщо немає під рукою кубиків льоду, візьміть звичайні ватні диски, змочіть їх у воді і покладіть в морозилку до замерзання. Прикладайте замерзлі диски до очей і міняйте, як тільки вони почнуть підтавати.
  • Чайні пакетики. Ідеальний варіант, якщо є декілька вільних хвилин в офісі. Спробуйте їх попередньо охолодити, ефект буде помітніше – мішки проходять швидше.
  • Кружечки охолодженого огірка. Аскорбінова кислота, що входить до складу овоча, допомагає прибрати прояви набряклості.
Холодні компреси
Лід допомагає від набряклості

Алое – незамінний помічник для очей

Ця рослина містить безліч корисних для організму речовин:

  • вітаміни – C, B, E;
  • бета-каротин – потужний антиоксидант, провітамін (попередник) вітаміну А, який відповідає за здоров’я шкіри і зір;
  • натуральні антиоксиданти;
  • алантоїн – широко застосовується в косметології завдяки його загоюючій, відновлюючій дії, захисним властивостями в боротьбі з вільними радикалами. 

Завдяки такому богатому складу екстракт алое надає благотворну дію на шкіру, усуває набряклість, мішки і круги під очима, а також:

  • підвищує еластичність шкіри;
  • зволожує, усуває зайву жирність;
  • насичує шкіру киснем;
  • розгладжує дрібні зморшки, гусячі лапки;
  • надає загоює;
  • уповільнює поява вікових змін;
  • стимулює вироблення колагену.

Можна купити готовий косметичний засіб (на Покупоні – з вигідним кешбеком і доставкою від Нової Пошти), а можна приготувати його в домашніх умовах. Ось кілька способів застосування цього диво-інгредієнта:

  • Соком алое змочити ватні диски. Покласти в морозилку. Використовувати як компрес.
  • Очистити алое від шкірки, залишити тільки м’якоть. Нанести на 10 хвилин під повіки. Потім змити водою.
  • Приготуйте нічну маску: змішайте 2 ст. л. гелю алое і 0,5 ч. л. соку огірка. Нанесіть на обличчя на ніч. Вранці вмийтеся теплою водою.

Щоб отримати максимальну користь від рослини, використовуйте столітник віком більше трьох років (чим він старший, тим більше корисних речовин міститься в листі). Перед тим, як зрізати листя, не поливайте рослину протягом 2-х тижнів, а перед використанням потримайте його 10-14 днів в холодильнику. За цей час під впливом холоду алое активно накопичує біостимулятори.

Алое
Алое – джерело корисних речовин

Компрес з харчової соди

Компрес з використанням харчової соди – дешевий і дієвий спосіб швидко позбутися не тільки від темних і жовтих кіл під очима, але і зняти набряклість.

Бікарбонат натрію (сода) широко використовується в нетрадиційній медицині як протизапальний і протинабряковий засіб. Сода активізує обмінні процеси і добре виводить з організму зайву рідину.

Рецепт розчину простий: 1 столова ложка соди на півсклянки теплої води або настою ромашки. В охолодженому розчині змочити ватний диск, прикласти до очей, потримати 15 хвилин. Умити обличчя, нанести на шкіру навколо очей спеціальний крем для цієї зони. 

Крім позбавлення від набряків, розчин соди дезінфікує шкіру і допомагає від вугрової висипки.

Харчова сода
Сода – ефективний протинабряковий засіб

Маска з крохмалю

Швидко зняти набряклість і прибрати синці під очима в домашніх умовах допоможе маска з крохмалем. 

Рецепт маски: 

  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
  • оливкова олія – 1 ч. ложка.

Можна використовувати порошок крохмалю або натерти сиру картоплю (взяти 2 ч. ложки). Крохмаль потрібно розбавити невеликою кількістю теплої води, додати масло. Аплікацію з отриманої суміші накласти на область навколо очей, потримати 15-20 хвилин. Змити теплою водою або зеленим чаєм.

Крохмаль
Крохмаль знайшов своє застосування в домашній косметології

Сон

Ідеальна тривалість сну – 8 годин. Саме стільки потрібно для відновлення і відпочинку організму. Якщо у вас немає можливості проводити таку кількість часу «в обіймах Морфея» – робіть короткі перерви на сон протягом дня, по 15-20 хвилин. Спати рекомендується не на животі, як зручно багатьом, а на спині. Підкладіть під голову подушку – це сприяє тому, щоб накопичується в організмі рідина не застоювалася на обличчі, а спускалася вниз. В іншому випадку вранці після сну не уникнути набряклості навколо очей.

Сон
Щоб вранці не було набряків, краще спати на спині

Контрастний душ

Якщо ви виявили вранці на обличчі результат безсонної ночі, то найкращий засіб підбадьоритися і прийти в себе – контрастний душ. Різкий перепад температури води покращує відтік крові, знімає набряклість. Плюс до цього, використовуйте будь-який з перерахованих вище народних засобів, а після нанесіть живильний крем для шкіри навколо очей – і ефект буде обов’язково!

Відмова від шкідливих звичок

Відмова від куріння і алкоголю, вживання солоної і гострої їжі не тільки позбавить вас від набряків, але і в цілому поліпшить стан здоров’я. Не відмовляйте собі в келиху вина на свято, але й не зловживайте, не перетворюйте посиденьки з друзями в банальну пиятику. Про те, як боротися і перемогти шкідливу залежність від нікотину та алкоголю, читайте в наших окремих статтях.

Бій із шкідливими звичками
Відмова від шкідливих звичок – найкраще, що ви можете зробити для краси і здоров’я

Косметика для догляду і маскування

Найпоширеніша помилка дівчат – нанесли (якщо взагалі нанесли) один крем на все обличчя – і на цьому вважають свій обов’язок виконаним. Але для шкіри повік є окрема косметична лінійка, яка власне і називається: косметика для догляду навколо очей. 

Ця зона дуже тонка і чутлива, тому і засоби необхідно вибирати відповідні – більш легкі і повітряні текстури, з компонентами для вирішення типових проблем у складі.

Правильний і регулярний догляд за шкірою навколо очей дозволить надовго зберегти особливо ніжну шкіру в цій області молодою і свіжою. Так ви можете максимально відстрочити похід до пластичного хірурга, ін’єкційні процедури ботокса і застосування інших радикальних заходів.

Креми і гелі

Для найбільш ефективної боротьби з набряком шукайте кошти для шкіри навколо очей (креми, гелі, бальзами, сироватки або філери) з такими інгредієнтами:

  • Кофеїн: добре підтягує ніжну шкіру навколо очей, надає тонізуючу і протинабрякову дію.
  • Антиоксиданти (вітамін С, екстракти алое та зеленого чаю): надають заспокійливу дію на шкіру і освітлюють її. Завдяки антиоксидантам набряки зникають буквально на очах, погляд стає більш свіжим і бадьорим. 
  • Пептиди – зміцнюють стінки капілярів, покращують мікроциркуляцію і лімфовідтік, відновлюють пружність і еластичність шкіри навколо очей.
  • Рутин або вітамін Р – як і пептиди, благотворно впливає на стінки капілярів, підвищує їх еластичність і мікроциркуляцію крові.
  • Екстракт листя Гінкго Білоба – надає тонізуючу, зміцнюючу дію на стінки судин, знімає набряки і позбавляє від синців під очима.

Креми або гелі для шкіри навколо очей шукайте на Покупоні з кешбеком і доставкою до дверей від Нової Пошти.

Патчі

Корейські чи вітчизняні, головне перевіряйте склад патчів. Добре, якщо в ньому будуть натуральні рослинні інгредієнти, екстракти (камелії, алое, женьшеня). Вони надають заспокійливу дію, підвищують імунітет шкіри і сприяють природній регенерації клітин. Пам’ятайте, що маркетинг не впливає на ефект, і не варто випробовувати на собі кошти з пилом столітнього моху або сльозами жаби. Результат може не виправдати очікування. Детальніше про патчі читайте в нашій окремій статті, а купити патчі під очі можна на Покупоні – з вигідним кешбеком і доставкою.

Патчі
Патчі – ефективний засіб проти набряків під очима

Макіяж – найшвидший спосіб маскування

Можна відвернути увагу від проблеми набряків під очима за допомогою макіяжу. Цей спосіб must to do, якщо ефект потрібен зараз і терміново.

Підготуйте обличчя до нанесення макіяжу. Використовуйте зволожуючий крем або сироватку. Ідеально, якщо в складі буде гіалуронова кислота, яка запобігає появі зморшок. Ніжну шкіру навколо очей краще не терти, наносите засіб легкими і м’якими рухами подушечкою безіменного пальця від скроні до внутрішнього краю повіка.

Відмовтеся від:

  • мерехтливих засобів (хайлайтери і глітерні тіні);
  • рум’ян яскравих кольорів (рожевих і коралових);
  • яскравої помади (особливо кольору фуксія і корал). Вони візуально будуть контрастувати з очима.
Макіяж
Правильний макіяж може творити дива

Скажіть рішуче так:

  • доглянутим і підфарбованим бровам;
  • коректору під очі. Вибирайте відтінок максимально близький до вашого тонального або ВВ-крему, щоб не отримати ефект нафарбованих патчів під очима (про те, як правильно наносити макіяж, ми написали в окремій статті);
  • яскравим стрільцям на верхньому повіку, які візуально переключать увагу;
  • пофарбованим верхнім віям, щоб максимально зробити акцент на верхню частину обличчя.

Про секрети ідеального макіяжу читайте в наших окремих статтях.

Салонна косметологія

Поява набряклості під очима – одна з найбільш ранніх вікових змін як у жінок, так і у чоловіків. З роками м’язи навколо очей слабшають, і жирова тканина опускається вниз і накопичується в горезвісних мішках. Якщо механізм вже запущений, то домашні методи можуть бути малоефективними. Варто звернутися до професійного косметолога, пройти курс процедур. На Покупоні косметологія обличчя представлена безліччю різних послуг, які можна отримати зі знижкою до 90%.

Для усунення набряків добре зарекомендували себе такі методики, як:

Є безліч масажних методик, що дозволяють прибрати мішки, освіжити, омолодити шкіру навколо очей. Вправи і масаж для обличчя покращують відтік лімфи, добре підтягують шкіру. На Покупоні ви знайдете салонні варіанти масажних процедур зі знижкою до 70%: 

Вправи для обличчя і масаж можна робити і самостійно перед дзеркалом, основна умова – регулярність виконання. Одну з методик дивіться на відео.

Ви твердо вирішили видалити мішки назавжди і готові до кардинальних заходів? Можна вдатися до хірургічної операції з кругової підтяжки повік – блефаропластики. Пластичний хірург видаляє надлишки жирової тканини, підтягує шкіру і м’язи навколо очей. Ваше обличчя знаходить втрачену молодість – фото до і після можуть бути дуже ефектними.

Блефаропластика
Блефаропластика: до і після операції

Коли потрібне лікування

Іноді набряклість, як і синці або темні кола під очима, є симптомом хвороби. Подібним чином організм може «сигналізувати» про хронічні захворювання нирок, серця або інших внутрішніх органів. Тут знадобиться серйозне лікування, одними прийомами косметології проблему не вирішити.

Якщо, незважаючи на ваші косметологічні зусилля, набряклість так нікуди не зникла, зверніться до терапевта. Особливо, якщо з’явилися і інші незвичайні або болісні симптоми. Проконсультуйтеся, здайте аналізи для виявлення причини, чому у вас постійні мішки під очима. 

Крім набряклості з’явився свербіж, сльозотеча, слизова оболонка очей стала червоною? Можливо, у вас алергія на доглядовий або косметичний засіб. Спробуйте виключити з щоденного використання декоративну косметику. Причина може бути і в новому засобі, яким ви раніше не користувалися. У будь-якому випадку не завадить відвідати сімейного лікаря, який направить вас до профільного фахівця, щоб зрозуміти, чому ваш організм так реагує. На Покупоні у вас є можливість проконсультуватися з лікарем і пройти діагностику зі знижкою до 90%. Отримати медичну допомогу можна також онлайн, не виходячи з дому.

Плановий візит до лікаря
Іноді візит до лікаря необхідний

Пам’ятайте, що мішки під очима можуть сигналізувати про проблеми набагато складніші, ніж поганий сон. Якщо ви випробували всі вищеперелічені засоби, пропустивши пункт про візит до лікаря, не затягуйте. Проблему набагато легше вирішити на ранньому етапі. 

Якщо у вас є свої ефективні рецепти і методи, як позбутися від мішків під очима –  діліться в коментарях :)

2 коментарів
  • Даша

    Дякую за поради. Після 30-ти років також почала помічати легкі набряки під очима та темні кола. Намагаюсь слідувати рекомендаціям, які прочитала у вас, щоб мати якнайкращий вигляд.

  • Света

    У меня с рождения очень тонкая кожа в принципе, она аж светится и под глазами особенно…С возрастом начали появляться небольшие отечности и на контрасте с тонкой кожей выглядит так себе …. Я пользуюсь компресиками из алоэ, они действительно помогают, но хотелось бы больше. Другие средства и не пробовала, спасибо за подробное описание всех методов, вдруг найду что-то идеально подходящее для себя)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *