Відпочинок у Карпатах з дітьми: 8 кращих курортів Західної України

Відпочинок у Карпатах з дітьми

Відпочивати у Карпатах добре у будь-яку пору року. Взимку Закарпаття перетворюється на мекку гірськолижного спорту, навесні починається сезон рафтингу, восени – грибного полювання та рекреації, а влітку сімейний відпочинок з дітьми на Західній Україні виходить майже пляжним завдяки великій кількості відкритих літніх басейнів і урізноманітнюється походами у гори та екскурсіями. І що найприємніше – такий вибір доступний без візи і відносно недорого (якщо знати, як заощаджувати). BlogPokuponTeam розповість куди можна поїхати відпочити з дитиною до Карпат і порадить найкращі готелі та санаторії зі знижками до 60%.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
83 акцій

Поляниця, Буковель

Містечко Поляниця Івано-Франківської області – чи не найпопулярніший напрямок, куди багато хто їде відпочивати з дітьми. Тут найбільший гірськолижний курорт Карпат Буковель, найдовші велодоріжки, найбільше штучне озеро Молодості, єдина всесезонна санна траса родельбан «Speed ​​Fun» та ще багато різноманітних розваг для дітей і дорослих.

Поєднання літнього пляжного відпочинку (у готелі з відкритим басейном або на березі озера), лиж, гірського трекінгу, рафтингу, розвиненої спа інфраструктури роблять курорт привабливим будь-коли: влітку, восени, взимку та навесні.

Маршрут

Добиратися відносно просто з будь-якого регіону: поїздом, що проходить з Києва до Татарова, рейсами до Івано-Франківська або Львова і далі автобусом. Знайти та замовити залізничні квитки можна на офіційному сайті та в чат-боті Укрзалізниці або через онлайн сервіс proizd.ua.

Найкращі готелі з басейном 

Незважаючи на насиченість, доступність та популярність, ціни в Буковелі практично такі як і скрізь на Західній Україні. Зняти житло можна від 550 грн за добу в залежності від умов, зручностей. BlogPokuponTeam зібрала кілька рекомендацій – бронюйте зі знижкою.

«Mardan Palace SPA Resort»: 2 дні відпочинку для двох за 4199 6000 грн – зі сніданками «шведська лінія», безлімітним відвідуванням спа-зони, дозвіллям у дитячій кімнаті та на дитячому майданчику, орендою мангалу і барбекю та активним відпочинком на спортивному полі (футбол, волейбол, баскетбол, корт, турніки). 

«Podgore Spa & Resort»: 2 доби проживання для двох за 3039 3800 грн – з комплексними сніданками, відпочинком у сауні, плаванням у басейні (два дорослих та один дитячий), дозвіллям у дитячій кімнаті, грою у більярд та орендою альтанки з мангалом.  

Акції
Від 2 ночей влітку у «Пацьорка» поблизу Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-30%
5400 грн
3779.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Показати всі
24 акцій

Славське (Львівська область)

Славське – чудовий сімейний курорт у Карпатах. Особливо львів’яни та мешканці найближчих населених пунктів розглядають його як курорт вихідного дня. 

Дорога зі Львова займає 2-2,5 години, а з Києва одну ніч. Це дає можливість швидко доїхати і відпочити на свіжому повітрі навіть із маленькими дітьми: поплавати в басейні влітку та покататися на лижах взимку. Початківцям і діткам підійде відносно пологий гірськолижний спуск «Політехнік» довжиною майже 1 км, з невеликим перепадом висот (до 200 метрів).

Окрім цього на вас чекають й інші розваги, якими виділяються Карпати:

  • навесні популярні рафтинг тури;
  • восени – збирання грибів;
  • практично в будь-який час – піші гірські маршрути, велопрогулянки, даунхілл (саме у Славському на території комплексу «Захар Беркут» знаходиться найбільший байк-парк – велотраси різного ступеня складності);
  • їзда верхи;
  • спа релакс у карпатських трав’яних чанах;
  • екскурсії;
  • гастротури.

Як дістатися

Громадським транспортом: зі Львова до Славського ходить електричка, найдешевший квиток – 200 грн. З Києва, Запоріжжя, Харкова, Одеси, Кривого Рогу – прямий поїзд у напрямку до Ужгорода.

Недорогі готелі курорту

«Калина»: 2 доби проживання для двох за 1699 2800 грн – зі сніданками та вечерями, грою у більярд, орендою альтанки з мангалом та дозвіллям на дитячому майданчику.  

«Зербань»: 2 дні відпочинку для двох за 1799 4100 грн – з дворазовим харчуванням, відпочинком в альтанці з мангалом. Для дітей є дитячий майданчик.

Акції
Від 2 ночей в готелі «Славський» у Карпатах
Славське (Львівська область), Устияновича вулиця, 35
-15%
3300 грн
2809.0 грн
Від 2 ночей відпочинку з харчуванням у «Дзвінка»
Славське (Львівська область), Івана Франка вулиця, 67Б
-53%
3240 грн
1599.0 грн
Показати всі
8 акцій

Трускавець (Львівщина)

Трускавець – комфортабельний та недорогий бальнеологічнийкурорт у Карпатах. Тут варто відпочити тим, хто воліє поєднувати релакс з оздоровленням. Хронічна втома, дратівливість, безсоння, біль у суглобах, проблеми з ЖКТ? Тиждень-другий в санаторії зміцнить організм і приведе вас до тями. При потребі лікувальний та профілактичний курс можна проходити всією родиною. 

Програма дозвілля на Західній Україні залишається незмінною: піший туризм, екскурсії, велопрогулянки, гастротури, спа, сувенірний шопінг, гірськолижка взимку.

Дорога

Трускавець безпосередньо з’єднаний залізничним сполученням з багатьма містами України, тому поїзд вважається найоптимальнішим недорогим способом сюди дістатися.

Санаторії, готелі

«Соламія»: 2 дні відпочинку для двох за 2559 3200 грн – з триразовим харчуванням та всіма необхідними зручностями. Додаткове розміщення дитини до 6 років без надання додаткового спального місця та без харчування – безкоштовно. Для малюків є безкоштовні дитячі ліжечка. 

Акції
Семиденний тур «Карпати – Трускавець»
Трускавець (Львівська область), Дрогобицька вулиця, 7
-35%
13000 грн
8449.0 грн
Від 2 ночей в квітні в готелі «Royal Grand Hotel»
Трускавець (Львівська область), Суховоля вулиця, 61
-20%
3132 грн
2505.0 грн
Показати всі
12 акцій

Мигове (Чернівецька область)

Курорт Мигове відрізняється гарним транспортним сполученням з районними та обласними центрами. З Вижниці та Чернівців сюди регулярно їздять маршрутні таксі та автобуси.

Відпочинок в Карпатах з дітьми у Мигово

У теплий сезон можна хоч цілу відпустку засмагати і купатися в теплому басейні просто неба, гуляти в лісі, підніматися в гори. У трекінг-подорож краще брати старших дітей, оскільки маленькі важко витримують багатогодинну пішу прогулянку.

Взимку ідеальний варіант – зігріватися в карпатському чані на дровах, кататися на лижах, санках, сноуборді, тубах. До найближчого гірськолижного витягу – 400 м. Але найприємніше для любителів спускового екстриму те, що тут працюють снігові пушки. Отже, за будь-яких погодних умов зимовий сезон не обійдеться без лиж і дитячих покатушок з гірок.

Готелі

У Мигово можна зняти житло від 450 грн на добу в садибі або приватному секторі; в готелях з покращеними умовами, додатковим сервісом, басейном, спа – в середньому 800 грн. BlogPokuponTeam рекомендує👇

«Карпати»: 2 доби проживання для двох за 3999 8500 грн – з комплексними англійськими сніданками, відвідуванням карпатської купелі на дровах або сауни з дикої липи, сеансом масажу ніг рибками Гарра Руфа, релаксом у фітобочці, безлімітним відвідуванням спа-зони (басейн з підігрівом, джакузі, фітозона), велопрокатом, орендою альтанки з мангалом, настільними іграми та дозвіллям на дитячому майданчику. Проживання для дітей віком до 6 років без надання додаткового місця – безкоштовне, з 7 років – 700 грн на добу.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Показати всі
3 акцій

Читайте також:
✔️Розваги курорта Буковель
✔️Чим зайнятися у Славському
✔️Трускавець – місто здоров’я
✔️Що подивитися у Миговому 

Іршава (Закарпатська область)

Якщо підшукуєте місце, де відпочити з дітьми у повній ідилії з природою, пам’ятайте, що на Закарпатті багато гідних курортних містечок та селищ. Одне з найцікавіших місць Закарпатської області у передгір’ї Карпат – Іршава

Курорт ідеально підходить для сімей із дітьми. До списку найпопулярніших розваг тут входять велопрогулянки, трекінг та екскурсії знаковими архітектурними пам’ятками цього краю.

Іршава – куди поїхати з дітьми на Західну Україну

У зимовий час в Іршаві чудові умови, щоб кататися на лижах, санках, сноуборді, а з березня до початку червня відпустку можна присвятити рафтингу, якщо ви любитель водного екстриму. Один із найпопулярніших сплавних маршрутів починається у місті Хуст річкою Тиса. Допускаються охочі від 16 років та діти віком від 6 років у супроводі дорослих.

Маршрут

Для туристів з півдня, сходу та центру дорога сюди неблизька. Від міста до кордону з Угорщиною трохи більше ніж 45 км. А щоб дістатися з Києва, доведеться подолати понад 800 км. В Іршаву краще їхати з не дуже маленькими дітьми, які зможуть висидіти в машині таку відстань, або подорожувати поїздом. Залізничним транспортом можна доїхати через Львів чи Ужгород з великих міст України.

Недорогі готелі

«Астур»: 2 дні відпочинку для двох за 2675 3600 грн – з дворазовим харчуванням, відвідуванням спа-зони до 5 годин на день, грою у більярд, спортивною риболовлею, відпочинком у альтанці з мангалом, відвідуванням дорослого та дитячого басейнів та розвагами на дитячому майданчику. Додаткове місце для дітей віком від 6 років та дорослих – 300 грн на добу.

Акції
Від 2 ночей All Inclusive у SPA-готелі «Іллара»
Іршава (Закарпатська область), Шевченко вулиця, 145
-24%
3600 грн
2799.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в «Астур» на Закарпатті
Іршава (Закарпатська область), Собатине урочище
-30%
3700 грн
2675.0 грн
Показати всі
5 акцій

Східниця (Львівська область)

Один із курортів Львівщини – Східницю або як її називають Українською Швейцарією – відносять до рекреаційних та екологічних природних цінностей України. На курорті налічується 38 джерел мінеральної води Нафтуся, а десятки екземплярів місцевого рослинного та тваринного світу занесено до Червоної книги.

Східниця межує з Національним природним парком Сколівські Бескиди, куди у теплий сезон (влітку навесні, восени) вирушають до піших туристичних походів сотні туристів. Окрім цього, на любителів зеленого туризму чекають цікаві прогулянки у напрямку Нового Кропивника (4,5 км) через річку Стрий, на Урич (7,5 км) до давньоруського наскального оборонного комплексу, який послужив основою для створення історико-культурного заповідника «Тустань».

Як доїхати

  • Східниця безпосередньо пов’язана зі Львовом автобусним сполученням, тому звідки б ви не приїхали до міста, 100% зможете пересісти на центральному залізничному вокзалі на автобус та поїхати до пункту призначення. Аналогічно можна побудувати маршрут електричкою.
  • Прямим поїздом із Києва та Дніпра до Трускавця, потім автобусом.
  • З Одеси до Трускавця з пересадкою в Стрию.
Акції
Від 2 ночей з харчуванням в «Вілла Ігнатьєва»
Східниця (Львівська область), Шевченка вулиця, 99
-25%
1560 грн
1170.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Villa Grand»
Східниця (Львівська область), Галицького вулиця, 26
-20%
2200 грн
1760.0 грн
Показати всі
8 акцій

Вижниця (Чернівецька область)

Курортне місто Вижниця поєднує в собі все, що люблять як поціновувачі спокійного проведення часу, так і фанати адреналінових активностей. Навколо Вижниці височіють мальовничі гори, а поруч – місце зустрічі двох річок: бурхливого Черемоша і маленької Виженки.

Вижниця цікава сама собою. Це старовинне місто, в якому збереглося чимало архітектурних пам’яток, наприклад, Синагога та Петропавлівський костел. Краса мініатюрного міста, просоченого духом старовини, ефектно поєднується з чудовими гірськими пейзажами. До речі, про пейзажі: неподалік розкинувся Вижницький національний природний парк, який стане чудовим тлом для ваших крутих фотографій.

Спектр розваг широкий: прогулянки (як на своїх двох, так і на велосипеді), збирання ягід та грибів, сауна та купання в чані, для екстремалів – джипінг-тури та рафтинг на річці Черемош. 

Бази відпочинку

«Кремениця»: 3 дні відпочинку для двох за 2599 3900 грн – зі сніданками та вечерями, карпатським чаєм у колибі, релаксом у джерельному чані та орендою альтанки з мангалом. Проживання для дітей віком до 12 років – безкоштовне без надання додаткового місця. Додаткове місце – 200 грн одноразово.  

Акції
Від 3 ночей з харчуванням у «Кремениця 2»
Вижниця (Чернівецька область), Назарія Яремчука вулиця, 89А
-33%
7500 грн
5039.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням та лазнею у «Казка»
Виженка (Чернівецька область), Велика Виженка вулиця, 325
-31%
4250 грн
2999.0 грн
Показати всі
5 акцій

Поляна (Закарпаття)

Курорт Поляна Мукачівського району Закарпатської області говорить сам за себе. Перше що спадає на думку – мінеральна вода, яка благотворно впливає на травний тракт і насичує організм корисними мікроелементами. Зимою на курорті відкривається гірськолижний сезон, не менш активний, ніж у Буковелі.

У будь-який час року тут можна пити «Поляну Квасову», «Поляну Купель» та «Лужанську», гуляти по горах і перевалах, дихати свіжим повітрям, насолоджуватися приголомшливими пейзажами і вивчати місцеві пам’ятки старовини. У Поляну безперечно варто поїхати тим, хто хоче забезпечити собі і своїй дитині спокій і здоровий режим.

Де зупинитися

«Сонячний»: 3 доби відпочинку для двох за 4550 6380 грн – зі сніданками, консультацією лікаря, відвідуванням соляної кімнати та аромавани по 1 разу за заїзд, прийомом мінеральної води «Поляна Квасова», грою у більярд та відпочинком у дитячій кімнаті. Проживання для дітей віком до 5 років – безкоштовне без надання додаткового місця та харчування. Додаткове місце для дітей віком від 5 років – від 290 грн/добу. 

Акції
Від 1 ночі з басейном в «Forest Camp»
Мигово (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-34%
5500 грн
3799.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням в готелі «Forest Camp»
Мигове (Чернівецька область), Довбуша вулиця, 15Б
-48%
7800 грн
3999.0 грн
Показати всі
66 акцій

Читайте також:
✔️Ідеї відпочинку у Східниці
✔️Найкрасивіші місця західної України
✔️Термальні джерела України
✔️14 див України
✔️Водоспади західної України

Вже визначилися, куди хочете поїхати з дітьми? Діліться своїми планами і улюбленими місцями в коментарях!

4 коментарів
  • Лина

    отдыхали в пацерке кстати, довольно неплохо все получилось, мне понравилось и отношение персонала и номер был хороший просторный. Ездили по акции покупона

  • Арина

    Кстати отдыхала со своим малышом в Шепильской. Сыну 2, был просто в восторге, ручные лебеди на озере подплывали один даже почти дался погладить его) Из минусов только сильная слышимость, но я думаю что мы больше мешали чем нам))

  • Валерия

    с ребенком понравилось отдыхать в Яремче: недорого, есть что посмотреть, красивая природа. Жилье искали на месте, но думаю в следующий раз воспользоваться Покупоном, тем более что цены отличные

  • Отличная идея

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *