Омолоджуючі стрижки для жінок після 40 років: як підстригтися

Омолоджуючі стрижки для жінок після 40 років: як підстригтися

Коли ваш вік непомітно підкрався до 40 років, саме час сказати «так» модній та стильній стрижці. Ніщо так не молодить і не освіжає образ, як крута зачіска. При цьому не варто обмежувати себе коротким або, навпаки, довгим волоссям – навіть у зрілому віці можна і потрібно сміливо експериментувати, але, зрозуміло, з урахуванням особливостей зовнішності. Яку стрижку зробити, щоб виглядати молодшою? BlogPokuponTeam підібрала ідеї стильних стрижок на різну довжину волосся для тих, кому за 40, 45, 50 років.

Акції
Чоловіча стрижка та корекція бороди у «Липський»
Київ, Мечникова вулиця, 5
-40%
200 грн
129.0 грн
Стрижка, укладка, корекція бороди в «Mr.Colt»
Київ, Левка Лук'яненка вулиця, 21, корпус 14
-40%
550 грн
329.0 грн
Показати всі
26 акцій

Як вибрати стрижку жінці після 40

Вибір стрижки для жінок середнього віку – завдання відповідальне, адже від того, як виглядає ваше волосся, залежить загальне враження, яке справляє ваш образ на оточуючих. Підбираючи стрижку, яка буде омолоджувати, необхідно враховувати ряд параметрів:

  • Структура волосся. Для тонкого вибирайте більш об’ємні, каскадні техніки, для кучерявого та неслухняного – подовжені стрижки, густі та сильні локони дають практично повну свободу вибору.
  • Особливості фігури: неправильно підібрана стрижка підкреслить будь-яку диспропорцію – наприклад, коротке волосся погано виглядатиме на маленькій голові.
  • Форма обличчя – дуже важливий параметр, адже стрижка може як підкреслити ваші переваги, так і акцентувати увагу на тих рисах, які ви хотіли б замаскувати.
  • Стан шкіри – що сильніше виражені проблеми зі шкірою на обличчі та шиї, то більше їх підкреслить коротка стрижка, у цьому випадку краще зупинити вибір на середній довжині (або звернутися до дерматолога, перш ніж відрізати каре мрії).

Якщо ви керуватиметеся цими простими критеріями під час вибору стрижки, вона не тільки чудово впишеться у ваш образ, але й омолодить вас років на десять. З правильно підібраною зачіскою ви виглядатимете бадьоро і стильно, головне – знайти компроміс між жагою сміливих експериментів та елегантністю, якої потребує середній та зрілий вік.

Акції
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Однотонне фарбування волосся від І. Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-46%
750 грн
509.0 грн
Показати всі
12 акцій

Стрижки на довге волосся

З довгими, недбалими та хаотичними стрижками точно слід розлучитися. Легка недбалість є гарною для підлітка, на старшій жінці це виглядає просто недоглянуто. Максимальна довжина для жінок середнього віку (після 40, 45, 50) – трохи нижче лопаток. Робіть акцент на формі, кольорі та доглянутості, а не довжині волосся.

Стрижка на довге волосся матиме максимально омолоджуючий ефект, якщо доповнити її чубчиком – але не важким з рівною лінією зрізу, а динамічним, з рваними пасмами, подовженням, що підкреслює овал обличчя, каскадним.

Легкість зачіски підкреслить стильне фарбування з плавними переходами кольору: мелірування, балаяж, шатуш – сучасні техніки дозволять виглядати стильно і водночас природно (а доглянута натуральність омолоджує на всі сто). Чим старша жінка, тим більше світлих відтінків має бути в її волоссі, занадто темні кольори старять і додають обличчю зайвої втоми.

Існує міф, що жінкам за 40 варто забути раз і назавжди про довге волосся. Насправді все індивідуально: деяким, навпаки, краще відростити волосся довше, щоб скоригувати форму обличчя та шиї, недосконалості шкіри. Щоб виглядати молодо з довгим волоссям, важливо підтримувати локони у здоровому, доглянутому стані за допомогою лікувальних процедур та якісного фарбування.

Ловіть варіанти модних стрижок на довге волосся для жінок середнього віку ?

Акції
Ламінування, відновлення волосся в «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-60%
2500 грн
1119.0 грн
Відновлення волосся «BTX» від Ігоря Ніколаєва
Київ, Михайлівський провулок, 20
-55%
1500 грн
769.0 грн
Показати всі
15 акцій

Стрижки, які омолоджують, для середнього волосся

Стрижки із середньою довжиною – відмінний варіант для жінок після 45. Багато з них (особливо багатошарові, з каскадом або драбинкою) підходять для тонкого волосся, оскільки дозволяють створити візуальний об’єм без екстремального вкорочування. А коса чолка чи чубок-шторка (яку робити, залежить від форми обличчя) прикриє зморшки на лобі, підкреслить макіяж і додасть посмішці чарівності ?

Спробуйте каре, боб або подовжений боб – безпрограшні варіанти, які молодять та додають жіночому образу елегантності. До того ж такі стрижки – чудовий візуальний «подовжувач» обличчя для круглолицих жінок.

Акції
Жіноча стрижка з укладкою в салоні «ES Beauty Bar»
Київ, Бориса Грінченка вулиця, 4
-50%
400 грн
199.0 грн
Жіноча стрижка з укладкою в «Alena Beauty Salon»
Київ, Леся Курбаса проспект, 18
-50%
350 грн
249.0 грн
Показати всі
11 акцій

Читайте також:
? Догляд за фарбованим волоссям
? Кератин для волосся
? Що треба знати про ламінування
? Все про ботокс для волосся
? Сучасні види фарбування волосся
? Як пити колаген 

Ідеї стрижок на коротке волосся

Хоча міф про те, що зрілим жінкам не йде довге волосся, вже розвінчано, все-таки погодимося: вже після 50 краще задуматися про коротку стрижку. Але це не означає, що потрібно стригтися «під хлопчика» (таку зачіску, звичайно, легко носити без укладки, але вона далеко не всім пасує).

Коротка стрижка має бути елегантною, стильною, підкреслювати ваші переваги. Вона може бути об’ємною, багатошаровою, з рваними пасмами або акуратним зрізом – вибирайте відповідний варіант, орієнтуючись на форму вашого обличчя та фігуру. Врахуйте, що коротке волосся складно зібрати в хвіст, пучок або красиво підібрати, до того ж стрижку доведеться регулярно оновлювати, а перед виходом з дому – укладати (хоча є варіанти, які практично не вимагають укладки). 

Найбільше часу буде забирати укладка кучерявого волосся – але воно складне у догляді за будь-якої довжини. Щоб полегшити собі життя і виглядати вишукано, кучерики стрижіть рівномірно, без рваних пасм і каскадів – кучеряві пасма і так доволі об’ємні, не треба робити їх ще пишніше.

Тим, кому хочеться мінімум довжини (особливо влітку), рекомендуємо стрижки піксі, каре, паж.

Приховати особливості зовнішності за допомогою стрижки? Легко!

Що робити, якщо вибором стрижки керує бажання приховати такі риси обличчя, як круглий овал, широкі вилиці, велике підборіддя? Рішення є і для цієї мети. Дивіться добірку фото далі.

Стрижки для повних жінок

Повним жінкам та дівчатам із круглим обличчям важливо візуально подовжити риси. Вибирайте стрижку з рваними пасмами, що спадають на обличчя. Спробуйте подовжений боб, піксі або волосся завдовжки трохи нижче лопаток.

Як замаскувати широкі вилиці

Жінкам з широкими вилицями краще обирати короткі стрижки, косий боб і довгі локони, що спадають. Таким чином вам вдасться візуально згладити різкі риси обличчя.

Велике підборіддя та чоло 

Це відмінні риси квадратної чи прямокутної форми обличчя. Спробуйте густий каскад, який додасть об’єму в зоні маківки. Ще один лайфхак – імітація чубчика (підколоте шпилькою пасмо, що прикриває лоб, або подовжене косе пасмо, що спадає на бік) допоможе візуально зменшити риси обличчя, не обрізаючи волосся.

Неважливо, вам 40, 45, 50 років чи навіть більше – це далеко не привід стригтися під хлопчика та фарбувати волосся у фіолетовий, який так полюбляють наші зрілі пані. Правильно підібрані стрижка, гардероб та режим дня здатні продовжити молодість не лише внутрішню, а й зовнішню. Жінка, отримуючи компліменти стосовно своєї зовнішності, розправляє плечі і несе себе в цей світ із іскоркою в очах, яка горить так само яскраво, як і в юності (а іноді навіть яскравіше).

Читайте також:
? Модні кольори та техніки фарбування волосся
? Тренди жіночих стрижок
? Зачіски з чубчиком
? Модні чубчики на будь-яку довжину  

А що скажете ви, чи дійсно є стрижки, які молодять, і чи хочеться вам іноді підстригтися так, щоб візуально здаватися молодшими? Діліться у коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *