Сучасні види фарбування волосся: модні кольори, техніки і стилі для різної довжини

Коли душа прагне змін, або просто дуже хочеться спробувати що-небудь новеньке, один із вірних способів догодити собі – сходити до стиліста, щоб змінити зачіску та колір локонів. Для цього існує величезна кількість способів і прийомів колорування, а колірна гама здатна задовольнити смак і пекучих брюнеток, і платинових білявок, і рудоволосих – від карамельного до цегляно-мідного підтону. #PokuponBlogTeam розповість про найпоширеніші види фарбування волосся – від короткого до довгого – і де можна зробити перевтілення зі знижкою до 60%.

Мелірування

Техніка мелірування є ідеальним варіантом для дівчат, охочих «приміряти» блонд і придивитися до світлих кольорів на собі. Цей вид фарбування передбачає рівномірне освітлення окремих пасм по всій голові. Залежно від виду мелірування – повного чи часткового – можна домогтися різних ефектів на будь-якому волоссі: довгому, середньому або короткому. 

Найбільш популярний вид мелірування – каліфорнійське – робиться не від коріння, а з відступом приблизно на половину довжини, зі створенням плавного переходу від темних відтінків до світлих. Під час процедури освітлюють лише деякі пасма, а фарба висихає на волоссі без фольги. Ця техніка добре лягає на середні та довгі локони і дуже вигідно виглядає на каштанових, рудих, русявих та будь-яких інших темних тонах.

Акції
Фарбування, стрижка та укладка волосся в «Ваніль»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 4
-46%
600 грн
329.0 грн
Складне фарбування волосся в салоні «Valeri»
Київ, Берестейський проспект, 106/2
-47%
3500 грн
1849.0 грн
Показати всі
5 акцій
Мелірування – прекрасний вихід для тих, хто хоче стати білявкою, але не наважується
Мелірування додає локонам об’єму та посилює їхню природну красу 

Читайте також: Тренди жіночих стрижок 2022

Колорування

Колорування – техніка, за допомогою якої волосся фарбують відразу в кілька контрастних по тону відтінків. Колірна палітра для цієї техніки може бути обрана будь-яка – як спокійна натуральна, так і креативна гамма з яскравих соковитих кольорів. Варіації залежать від вашого настрою і образу.

Основні види колорування:

  • Горизонтальне, із застосуванням трьох відтінків і переходом від темного до світлого.
  • Вертикальне, коли поєднують до дев’ятнадцяти різних тонів.
Застосовуючи техніку колорування, майстер може використовувати одночасно до вісімнадцяти відтінків
Колорування – відмінний спосіб додати яскравості та об’єму темному волоссю

Омбре

Модний варіант фарбування з переходом від темного до світлого тону називається омбре або по-народному стяжка. Досить складна, але, як і раніше, популярна техніка забарвлення довгих пасм з висвітленням і подальшим тонуванням в: попелястий, платиновий, карамельний, блонд з розовинкою.

«У дев’яти випадках з десяти, якщо все зроблено правильно, хтось може прийти в салон через рік і насправді не потребуватиме серйозного підфарбовування», – такої думки дотримується стиліст Ріана Капрі, чиїми послугами користуються Селена Гомез, Рубі Роуз та Ніна Добрів.

Як правило, світлий тон домінує на кінчиках, а прикоренева зона відповідно залишається недоторканою або затемненою. Техніка омбре гарантує візуальний об’єм довгого та середнього волосся, особливо на стрижці каре. Однією з переваг омбре є те, що можна досить довго не оновлювати фарбування – якщо волосся не дуже швидко росте, співвідношення темної прикореневої зони та пофарбованого низу тривалий час зберігає свіжий вигляд.

Акції
Стрижка, укладка, фарбування волосся в Compliment
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-55%
650 грн
325.0 грн
Стрижка, фарбування та укладка волосся в «Стиль»
Київ, Святошинська площа, 1
-30%
700 грн
490.0 грн
Показати всі
6 акцій
Ефектне фарбування омбре з плавним переходом в платиновий блонд
Ефектне фарбування омбре з плавним переходом в платиновий блонд
Омбре гарантовано надає об’єм будь-якому волоссю і пом’якшує худорляві риси обличчя
Омбре підходить не тільки на довге, але й на середнє і коротке волосся
Омбре підходить не тільки на довге, але й на середнє і коротке волосся 

Читайте також: Ефектні кольори і техніки омбре

Сомбре

Сучасний вигляд фарбування – сомбре – однаково добре підійде для любителів стриманої класики і сміливих експериментів. Секрет такого фарбування в тому, що на всю довжину розтягується кілька відтінків одного кольору. Один з найефективніших варіантів ㅡ розтяжка відтінків русявого чи каштанового, синього, червоного. 

Така техніка підходить тільки для довгої шевелюри, оскільки на короткому волоссі не заграє в повну силу. А грати там є чому. Сомбре візуально додає об’єму локонам. А ефект злегка вигорілого волосся, який дає ця техніка, дуже освіжає обличчя. Поєднуйте таке фарбування з одним з варіантів багатошарової стрижки.

М’який перехід виглядає природно і натурально
Фарбування сомбре найкраще виглядає на довгому волоссі
Сомбре найкраще виглядає на довгій шевелюрі

Читайте також:
Як доглядати за волоссям
Ламінування волосся
Ботокс для волосся

Шатуш

Хочете залишатися в тренді, але без витрат на регулярне тонування коріння? Скористайтеся унікальною технікою шатуш. Завдяки їй ви отримаєте модну розтяжку кольору по горизонталі та вертикалі, а ваші локони заграють стильними відблисками. На відміну від омбре, градієнт у техніці шатуш виглядає більш хаотичним і розсіяним, без чітких меж переходу з одного тону в інший.

Техніка шатуш дозволяє не тонувати коріння до 3-х місяців, оскільки пасма, що відросли, гармонійно вписуються в концепцію фарбування. Ідеально виглядає на темних пасмах від середини довжини, і кожна власниця кучерявого або хвилястого волосся просто зобов’язана його спробувати.

Шатуш можуть носити і школярки, і дорослі жінки, з кучерями різної довжини і кольору (навіть чорного, якщо ви, звичайно, потрапите в руки досвідченого майстра-колориста). Цей вид фарбування універсальний. З його допомогою можна приховати ранню сивину. Крім того, при виконанні такої техніки волосся абсолютно не страждає від впливу хімії. 

Техніка шатуш дозволить економити на фарбуванні
Техніка шатуш дозволить економити на фарбуванні
Ідеальна база для фарбування шатуш – середнє та довге волосся темних відтінків
Ідеальна база для техніки шатуш – середнє та довге волосся темних відтінків
Шатуш в теплих тонах
Шатуш в теплих тонах

Балаяж

Для середньої довжини та для довгих локонів залишається у тренді балаяж. Основна відмінність цієї техніки від мелірування – більш м’який перехід основного тону в акцентні відтінки.

«Мелірування часто наноситься набагато ближче до коріння і на конкретні зони, у той час як процес нанесення балаяжу передбачає градуйоване фарбування волосся на випадкових ділянках», – стверджує американський стиліст Джина Рівера.

Балаяж виконують врозкид, тобто не на всіх пасмах, а перехід тону відбувається по горизонталі. Таке фарбування схоже на хаотичні мазки пензлем по пасмах – саме за рахунок такої продуманої недбалості локони виглядають природно, немов їх прикрасив світлими відблисками не майстер, а спекотне літнє сонце.

Стилісти рекомендують цю техніку тим, кому подобаються м’які теплі тони та ефект натуральності. Особливо підходить балаяж для обрамлення обличчя: освітлення починається не відразу від кореня, а приблизно від середини довжини або трохи вище, що виглядає максимально природно.

Акції
Складне фарбування волосся в салоні «Valeri»
Київ, Берестейський проспект, 106/2
-47%
3500 грн
1849.0 грн
Складне фарбування волосся в студії «Compliment»
Київ, Академіка Каблукова вулиця, 25
-53%
1900 грн
999.0 грн
Показати всі
5 акцій
Техніка балаяж зарекомендувала себе як найприродніше і дбайливе фарбування для волосся різної довжини
Техніка балаяж зарекомендувала себе як найприродніше і дбайливе фарбування для прядок різної довжини
Техніку балаяж часто порівнюють з недбалими мазками пензля
Техніку балаяж часто порівнюють з недбалими мазками пензля 
Фарбування балаяж трохи схоже на бейбілайтс, але виглядає більш натурально
Балаяж трохи схожий на бейбілайтс, але виглядає більш натурально

Читайте також: Техніка фарбування балаяж

Брондування

Брондування – одна з найпопулярніших технік складного фарбування у бьюті-світі. Її успішно використовують як знаменитості, так і звичайні дівчата, які бажають виглядати стильно і натурально у повсякденному житті. 

Суть брондування – у меліруванні русявого і темного волосся максимально наближеними до природних відтінками. Ця техніка передбачає фарбування окремих прядок в діапазоні двох-трьох тонів. Як і у випадку з будь-яким знебарвленням, брондування також дає ефект вигорілих пасм, але виглядає м’якіше і природніше, ніж, скажімо, омбре або балаяж. Основне завдання майстра – підібрати кольори, близькі до вашого рідного, і забезпечити плавні переходи між тонами.

Брондування може бути дуже м'яким і непомітним, але при цьому воно значно освіжить зовнішній вигляд ваших локонів
Брондування може бути дуже м’яким і непомітним, але при цьому воно значно освіжить зовнішній вигляд ваших локонів
Брондування: до і після
Брондування: до і після

Техніка AirTouch

У перекладі з англійської «AirTouch» означає «дотик повітря», і вже одна назва цієї техніки натякає на переважання натуральних відтінків і легких, плавних переходів. Але, в першу чергу, воно пов’язане з особливою технікою: перед фарбуванням локони продуваються феном, щоб відокремити найтонше, найм’якіше і найкоротше волосся, фарбують лише найбільш міцні стрижні. Можна сказати, що техніка Еір-тач – найбільш щадна для локонів.

«Ця техніка найбільше підходить для прямого та злегка хвилястого волосся», вважає голлівудський колорист Джордж Папаніколас.

Ейртач дає такий ефект, ніби ваші локони злегка вигоріли на сонці, але з м’яким, повітряним градієнтом. У цій техніці волосся не перефарбовується повністю: за основу майстер бере вашу природну колірну гамму і «витягує» її в світлі відтінки з максимальною плавністю. Результат – ідеальна розтяжка природного кольору від темних коренів до світлих кінчиків.

Акції
До 5 сеансів масажу для обличчя у студії «Air Touch»
Київ, В'ячеслава Чорновола вулиця, 30
-62%
700 грн
399.0 грн
Складне фарбування волосся в салоні «Valeri»
Київ, Берестейський проспект, 106/2
-47%
3500 грн
1849.0 грн
Показати всі
6 акцій

Читайте також: Тонкощі техніки фарбування AirTouch

Плавний градієнт – головна фішка техніки AirTouch
Плавний градієнт – головна фішка техніки AirTouch
Техніка ейртач – ідеальна для тих, хто хоче змін, але шукає щадний спосіб фарбування
Техніка ейртач – ідеальна для тих, хто хоче змін, але шукає щадний спосіб фарбування

Читайте також:
Тренди фарбування волосся 2022
Модні жіночі стрижки 2022
Види популярної стрижки каре

А яким відтінкам і стилям надаєте перевагу ви? Які імпонують найбільше? Діліться в коментарях своїми враженнями про модні тенденції колорування!   

2 коментарів
  • Наталья

    Я еще со школы подобрала для себя свой любимый стиль окрашенных волос- калифорнийское мелирование на свои темно русые волосы. Большой плюс в том, что под такой вид окрашивание подходит и дневной и вечерний темный макияж. Но пока что решила с другим цветом волос походить для эксперимента) Но все же хочу со временем вернуть свое прежний облик.

  • Аня

    Я предпочитаю наносить на всю длину волос краску “жемчужный блонд”, она реально круто сочетается с темно синей краской , эффект колорирования просто уникален. На вечеринке или на приеме у гостей реально чувствуешь себя уникальной, цвета сами по себе хоть и не такие яркие, но вместе они очень ярко и круто смотрятся.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *