Глінтвейн: кращі рецепти для приготування вдома

Коли на вулиці холодно, справжнім хітом і, до речі, ефективним засобом від застуди стає глінтвейн. На будь-якому святі, різдвяному базарі та фестивалі їжі, в кафе і просто на прохолодних вулицях міста – цей смачний, ароматний напій, що зігріває тіло і душу, можна купити всюди. А якщо хочеться привнести затишну, розслаблюючу і теплу нотку у свій дім – глінтвейн можна зварити навіть у мікрохвильовій печі, в чайнику або на вогнищі, аби тільки вино і приправи були під рукою ? PokuponBlogTeam зібрав найкращі рецепти цього божественно смачного і корисного напою.

Акції
Знижка 40% на меню кухні в ресторані «Мітла»
Київ, Прорізна вулиця, 21
-40%
0 грн
30 грн
Знижка до 35% на меню кухні у ресторані «Дубаї»
Київ, Велика Васильківська вулиця, 1-3
-35%
0 грн
25.0 грн
Показати всі
68 акцій

5 цікавих фактів про глінтвейн

  • Ще древні римляни вживали вино, приправлене спеціями, але без підігріву. У теплих умовах Середземномор’я в цьому не було необхідності: пряні інгредієнти і так добре робили свою справу, змішуючись і насичуючи вино смаком і ароматом.
  • В Середні віки на півночі Європи, в Скандинавії, зірка глінтвейну запалилася по-справжньому яскраво. Запашне гаряче вино стали продавати на вуличних різдвяних базарах і готувати у себе на кухні. Пізніше культура споживання ароматного алкогольного напою поширилася і на більш теплі європейські країни.
  • Користь для організму – одна з причин популярності глінтвейну, поряд з його відмінними смаковими якостями. Лікарський ефект досягається за рахунок температури коктейлю, наявності в ньому соку і величезного букета інших корисних інгредієнтів. Наприклад, кориця має відхаркувальні властивості, імбир знижує температуру і позбавляє нежитю, мед посилює властивості цих продуктів, містить вітаміни, в тому числі вітамін С, підвищує імунітет і лікує хворе горло.
  • З метою лікування від грипу та застуди коктейль необхідно випити в перший день захворювання перед сном, і в будь-який інший день – для профілактики.
  • Не забуваємо, що в напої міститься і алкоголь! Тому, навіть в лікувальних цілях глінтвейн не варто вживати понад 100-150 мл за один прийом, або варити безалкогольний – на виноградному, яблучному або вишневому соку.
Глінтвейн
Акції
Знижка 50% на квиток в «Аптека-музей на Подолі»
Київ, Притисько-Микільська вулиця, 7
-50%
0 грн
10.0 грн
Квиток на трагікомедію «Кайдашева сім'я»
Київ, Платона Майбороди вулиця, 8
-34%
100 грн
69.0 грн
Показати всі
14 акцій

Читайте також:
✔️ Як вилікувати хворе горло
✔️ Способи підвищити імунітет
✔️ Яка норма цукру в крові та коли потрібно знижувати
✔️ Як перевірити вітамінний статус
✔️ Куди поїхати на Новий рік і Різдво

Яке вино краще підходить для глінтвейну

Найчастіше питання – з чого варимо? Для приготування міцного глінтвейну можна брати майже будь-яке вино – краще з невеликим вмістом алкоголю (10-15%, не більше); червоне (за класичним рецептом) або біле; сухе, солодке або напівсолодке, не обов’язково дороге за ціною. Підійде Сапераві, Каберне, Мерло, Кагор, Хванчкара, а також чилійські й аргентинські вина з хорошим поєднанням ціна-якість. 

Кріплені сорти вин для глінтвейну краще не брати: спирт, який активно випаровується при підігріві вина, може зіпсувати запах, перебивши аромат приправ, смак і задоволення від напою.

Вино для глінтвейна

Але якщо ви любите коктейлі посолодше і вирішили зварити глінтвейн з білого вина, яке за своєю природою кисліше за червоне, доведеться додати більше цукру (3-4 столові ложки на 1 пляшку вина 750 мл).

Акції
Знижка до 43% на суші-сети від «Sushi Story»
Київ, Погребняка вулиця, 14
-43%
0 грн
40 грн
Знижка 40% на суші-сети від служби «Sushi Experts»
Київ, Тираспільська вулиця, 56
-40%
0 грн
40 грн
Показати всі
37 акцій

ТОП рецептів приготування домашнього глінтвейну

Класичний рецепт глінтвейну

Щоб зварити 4-5 порцій глінтвейну у себе вдома за класичним рецептом, вам знадобляться такі складові:

  • Пляшка червоного вина (750 мл), якого – читайте вище.
  • Фільтрована або бутильована вода – півсклянки.
  • Цукор – 1 столова ложка, можна підсолоджувати і медом.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка. Краще якщо ви знайдете цілий горіх і подрібнете його на тертці. Якщо немає – беріть молотий, але в герметичній упаковці.
  • Корінь імбиру (потерти на дрібній тертці) – 1 чайна ложка.
  • Сухі бутончики гвоздики – 5 штучок.
  • Кориця – 1 паличка. Мелену краще не брати, купуйте саме в паличках, і звертайте увагу на країну-виробника: найякіснішу корицю поставляє Цейлон. Китайська, індонезійська або в’єтнамська може виявитися касією, яка має дещо інші властивості і навіть містить шкідливу (при надмірному вживанні) для організму людини речовину – кумарин.
Інгредієнти для глінтвейна
Акції
Набори горіхових паст від «Good Energy»
Київ, Васильківська вулиця, 34
-35%
425 грн
275.0 грн
Арт-бокс для створення картин від «MkgalleryArt»
Киев, вулиця Шолуденка, 1
-25%
900 грн
675.0 грн
Показати всі
33 акцій

За таким рецептом готують саме класичний напій. Якщо хочете, можете доповнювати його іншими прянощами, шматочками фруктів (апельсинів, яблук – які подобаються). Залежно від фантазії і ваших уподобань в одному коктейлі можуть бути присутніми від 4 до 20 інгредієнтів. Тут – широке поле для смакових експериментів.

Як приготувати:

  • Змішуємо приправи в посудині для варіння, додаємо воду. Підігріваємо до закипання і відразу знімаємо з вогню, настоюємо 10 хвилин.
  • Видаляємо з напою домішки, проціджуємо через марлю або дрібне сито.
  • Додаємо у відвар вино і цукор.
  • Гріємо на слабкому вогні, доводимо приблизно до 65-70 °C, без кип’ятіння. Тут стане в нагоді кухонний градусник, який дозволить вам точно визначити температуру їжі і напоїв.
  • Після приготування залишаємо наш коктейль під кришкою на 5-10 хвилин, щоб прянощі як слід наситили вино, а ви отримали від глінтвейну максимальну користь і задоволення.

Як готують класичний глінтвейн, дивіться на відео.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Показати всі
82 акцій

Скандинавський глінтвейн в мультиварці

У домашніх умовах з рецептами можна експериментувати, додавати нові спеції, придумувати свої варіанти приготування, а можна взяти готовий і зварити, наприклад, скандинавський глінтвейн в мультиварці. Шведи запозичили у німців класичний варіант, приправивши його апельсином, корицею і мигдалем, а в міцній версії – присмачивши горілкою. 

Скандинавський глінтвейн в мультиварці

Склад інгредієнтів такий:

  • Вино сухе червоне – 1 літр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 2 столові ложки.
  • Імбир – на кінчику ножа.
  • 1 столова ложка родзинок.
  • Аніс – 2 шт.
  • 2 палички кориці.
  • Гвоздика – 10-15 шт.
  • 6 мигдальних горіхів.

Покроковий процес приготування:

  • Виливаємо в чашу для мультиварки вино, додаємо спеції.
  • Прогріваємо вино в мультиварці на режимі «Підігрів» 10 хвилин.
  • Висипаємо в чашу цукор, ллємо свіжовичавлений сік апельсина (який зручно робити в соковижималці для цитрусових), при цьому шкірку і м’якоть теж пускаємо в хід: ріжемо і додаємо в напій. Варимо суміш ще 20 хвилин.
  • По закінченню варки настоюємо напій приблизно півгодини. Для насиченості і міцності можна додати 2-3 столових ложки коньяку.
  • Перед розливом і подачею проціджуємо глінтвейн через дуже дрібне сито, щоб прибрати осад приправ.
Акції
Знижка 50% на піци від служби доставки «Sushitta»
Київ, Анни Ахматової вулиця, 46
-50%
0 грн
30 грн
Знижка 65% на набори піци від мережі «Mister Cat»
Доставка по Києву
-65%
0 грн
40 грн
Показати всі
16 акцій

Шоколадний глінтвейн

Для фанатів солодких ласощів – простий рецепт глінтвейну з шоколадом:

  • Шоколад – 40 г.
  • Молоко – півсклянки (100 мл).
  • Вино червоне – 150 мл.
  • Бадьян – 1 зірочка.
  • Гвоздика – 3 бутончики.
Шоколадний глінтвейн

Готуємо так:

  • Вино виливаємо в ємність для варіння, додаємо спеції, доводимо до кипіння.
  • Знімаємо з вогню, проціджуємо.
  • В іншому посуді підігріваємо молоко, додаємо шматочки шоколаду до розчинення, збиваємо вінчиком.
  • Вливаємо в молочно-шоколадну суміш вино.
  • Подаємо теплим.
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі з харчуванням у Золоті Піски на Дніпрі
Куліші (Дніпропетровська область), Зелена вулиця, 1Ж
-42%
3450 грн
1999.0 грн
Показати всі
76 акцій

Глінтвейн з журавлиною

  • Вино червоне сухе – 0,5 л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Журавлина – 100 г.
  • Лайм – 1 шт.
  • Гілочка розмарину.
  • 1 паличка кориці.
  • 5 квіточок гвоздики.
  • Цукор – півсклянки.
Глінтвейн з журавлиною

Яєчний глінтвейн: рецепт німецької кухні

  • Червоне вино – 1 літр.
  • Вода очищена – 1 стакан.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Гвоздика – 5 квіточок.
  • Цукор.
Яєчний глінтвейн: рецепт німецької кухні

Приготування:

  • Вино змішати з водою, додати гвоздику, довести до кипіння.
  • Жовтки розтерти з цукром, підігріти на слабкому вогні.
  • Постійно помішуючи, влити акуратно гаряче вино.
Акції
Манікюр, педикюр з гель-лаком від Олени Борозенець
Київ, Голосіївський проспект, 70
-61%
400 грн
179.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
15 акцій

Глінтвейн з білого вина

Такий міцний напій на білому вині не можна назвати класичним глінтвейном, але він має більш м’який і делікатний смак, як його зварити – дивіться на відео.

А ось рецепт глінтвейна з білого вина з ромом і родзинками:

  • Вино біле сухе – 1 пляшка;
  • Ром білий – 1 стакан;
  • Половинка лимона;
  • Кориця – 1 паличка;
  • 7 ст. ложок світлого ізюму;
  • Цукор-пісок – 7 ст. ложок;
  • 10 квіточок гвоздики.
Глінтвейн з білого вина з ромом і родзинками

Приготування:

  • Ізюм на півгодини замочуємо в ромі.
  • З лимона зняти цедру і нарізати на великі шматки. Корицю розламуємо на 2 частини.
  • У ємності змішуємо вино, цукор, цедру лимона, корицю, нагріваємо суміш до кипіння і відразу прибираємо з вогню.
  • Видаляємо цедру і корицю.
  • Розливаємо по склянках ром, додаємо в кожну по щіпці родзинок і доливаємо гаряче вино, подаємо відразу.
Акції
Карбоновий пілінг обличчя та шиї у «TOP Laser»
Київ, Велика Китаївська вулиця, 10А
-50%
1000 грн
499.0 грн
До 3 сеансів пілінгу обличчя у «Dali Deluxe»
Київ, Перемоги проспект, 22
-58%
400 грн
299.0 грн
Показати всі
57 акцій

Глінтвейн з кавою і коньяком

  • Вино червоне – 1 пляшка;
  • Коньяк – 50 мл;
  • Кава еспресо – 100 мл;
  • Сік чверті лимона;
  • Цукровий пісок – 150 г.
Глінтвейн з кавою і коньяком

Процес приготування:

  • У розігріте вино додаємо цукор, виливаємо каву.
  • Вичавити сік з лимона, скоринку проварити.
  • Вливаємо коньяк, вимикаємо вогонь.
  • Настоюємо 5-10 хвилин.
Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
53 акцій

Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн з вишні

Безалкогольний напій з вишні має пікантний, кислуватий смак та насичений вишневий аромат. Погодьтеся, це один із найсмачніших і найприємніших засобів від застуди.

Безалкогольний вишневий глінтвейн

З чого варимо:

  • Вишневий сік – 1 літровий пакет.
  • Апельсиновий сік (краще свіжовичавлений) – 1 стакан.
  • Кориця – 2 палички.
  • Імбир мелений – щіпка.
  • Гвоздика суха – 2 шт.

Готуємо дуже просто:

  • Змішуємо всі складові в каструлі, нагріваємо, але не до закипання, – все як і зі звичайним глінтвейном на вині.
  • Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою, чекаємо кілька хвилин – і можна пити навіть дітям.
Акції
Цілий день розваг у мережі парків «Fly Park»
Київ, Оболонський проспект, 21Б
-30%
250 грн
175.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
221 акцій

Глінтвейн з обліпихою

Яскравий і соковитий смак цього зігріваючого безалкогольного напою порадує вас в холодну пору, а велика кількість вітамінів, якими багата обліпиха, врятує від застуди та грипу.

Безалкогольний глінтвейн з обліпихою

Для приготування 10 порцій глінтвейну знадобиться:

  • Ягоди обліпихи заморожені – 300 грам;
  • Вода очищена – 2 літри;
  • Імбир мелений – 0,5 чайної ложки;
  • Куркума – 0,5 чайної ложки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Кориця – 1 паличка.

Як зробити:

  • Обліпиху розморозити за кілька годин, розібрати, помити, а потім потовкти, зцідити сік.
  • Обліпихову макуху змішати з куркумою і імбиром.
  • Додати воду, цукор, корицю, довести до кипіння, відставити з вогню, накрити кришкою і настояти 20 хвилин.
  • Відфільтрувати суміш за допомогою сита або марлі.
  • Додати в розчин сік обліпихи і мед.
  • Якщо напій недостатньо теплий, підігріти, подавати теплим.

Варити глінтвейн вдома – одне задоволення, коли усі інгредієнти та техніка під рукою. Але не менш приємно насолоджуватися зігріваючим напоєм в атмосферному закладі – шукайте ресторанчик поблизу на Покупоні зі знижками до 50% на меню кухні.

Акції
До 24 онлайн-занять з вивчення мов у «BeBest»
Вся Україна
-54%
2210 грн
1215.0 грн
Показати всі
13 акцій

Як правильно пити зварений вдома глінтвейн

Для класичної подачі глінтвейну прийнято використовувати спеціальний посуд. Зовні він нагадує масивний скляний келих з товстими стінками і ручкою, як у чашки.

Як правильно пити зварений вдома глінтвейн

Якщо спеціальних келихів немає, один з варіантів подачі – у скляних чайних чашках. А якщо ви зібралися на прогулянку і хочете побалувати себе теплим напоєм на вулиці, термоси і термочашки – найкращий вибір. 

Правильно пити коктейль гарячим та свіжоприготовленим, тому що підігрітий двічі втрачає свої смакові якості та аромат. З глінтвейном добре йде імбирне чи інше сухе печиво, не надто солодка випічка, фрукти, шоколад, горіхи. У німців, великих любителів цього напою, прийнято вживати його на вулиці, закушуючи смаженими на грилі сосисками або м’ясом.

Ми ж радимо замовити доставку улюблених суші, піци чи шашличка зі знижкою від Pokupon до 60% ?

Читайте також:
✔️ Що цікавого почитати з нових книжок
✔️ Останні новинки кіно, які варто подивитися
✔️ Кращі парки Києва і області для прогулянок і розваг
✔️ 9 ідей для відпочинку у Карпатах восени

Бажаємо вам вдалих та смачних експериментів на кухні, обов’язково діліться авторськими рецептами глінтвейну у коментарях ☺️?

6 коментарів
  • Влада

    Получился вкуснейший глинтвейн, я тут вычитала рецепт шоколадного глинтвейна, моей семье и мне понравился, так как мы любители шоколада.

  • Ирина

    Аппетитно все расписано, понравилисиь все идеи для приготовления этого классного напитка, вот как раз говорят что метели все таки накроют нас, и думаю было бы неплохо пить ароматный горячий глинтвейн в десертами. Уже взяла на заметку рецепт приготовления вишневого глинтвейна из этой статьи.

  • Алла

    рецепт с облепихой я назвала бы скорее морсом, чем глинтвейном )))), но в любом случае это вкусно). Делаю себе такой вместо обычного чая, и еще калиновый. А когда готовлю глинтвейн, добавляю в вино дольки сочной груши и свежего ананаса.

  • Марія

    Ох, глінтвейн – то моя слабкість )))
    Дякую за рецепти, тре буде спробувати власноруч приготувати щось таке))
    І окрема дяка за зауваження щодо кориці – бо я не знала до цього дня, що вона може бути несправжньою. Тепер буду краще придивлятись до країни походження!

  • Marta

    Никогда сама не готовила глинтвейн, только на новогодних ярмарках пила и то не могу сказать, что сильно понравилось. Нужно приготовить самой, наверное) такой вариант будет лучшим)

  • Александр

    Очень интересные и вкусные рецепты, обязательно приготовлю, только куплю все правильные ингредиенты:)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *