Сайти знайомств: всі «за» і «проти» відносин через інтернет

Інтернет давно служить людям не лише джерелом інформації і розваг, а й віртуальною «свахою». Через мережу чоловіки і жінки по всьому світу знайомляться, закохуються і будують міцні та довговічні відносини. Редакція Покупона розбиралася на яких сайтах можна завести знайомства онлайн, як вони працюють, а також як підготуватися до першого побачення, щоб сподобатися, цікаво провести час, а можливо і знайти «другу половинку».

Читайте в статті:

Сайти знайомств: що це і для чого

Британський психолог Джеффрі Гевін провів дослідження ефективності інтернет-знайомств, в якому взяли участь люди різної вікової категорії. Їм необхідно було зареєструватися на сайті знайомств і спробувати знайти там собі пару для відносин. В результаті, 72% учасників експерименту це вдалося, а частина з них незабаром навіть змінили свій сімейний статус, уклавши шлюб.

Сайти знайомств – це інтернет-майданчики, де чоловіки і жінки отримують можливість віртуального спілкування для дружби, любовних відносин, сексу, віртуального сексу, а нерідко і всього разом. Від Facebook з іншими соціальними мережами їх відрізняє більш гнучкий функціонал пошуку людей за інтересами, віком та іншими критеріями. В цьому і причина стабільної популярності таких сайтів.

Сучасна любов
Сучасна любов

Більшість ресурсів не вимагає грошей за реєстрацію. Але на них діють платні підписки, що дозволяють отримати різні привілеї:

  • Відсутність набридливої реклами.
  • Можливість без обмежень дивитися профілі інших користувачів.
  • Ширші критерії пошуку.

Існують і повністю платні сайти для знайомств. Це свого роду закриті клуби, куди аудиторія приходить з конкретною метою – секс знайомства, знайомства для шлюбу і т.п. Вони працюють за чітко встановленими правилами, порушення яких карається обмеженням доступу різного рівня до функціоналу сайту.

Чим небезпечні сайти для знайомств

Проведене в 2019-му році опитування показало, що 43% людей вважають онлайн знайомства – ризикованими, навіть небезпечними. Причина очевидна – у віртуальному просторі не існує інституту, який перевіряв би справжність зазначеної користувачем інформації про себе, так як недоторканність особистих даних в більшості цивілізованих країн захищена законом, і вимагає спеціального судового дозволу на перевірку.

Цим недоліком багато хто користується, наприклад, видаючи чужі фото за свої.

На жаль, ще більше така лазівка приваблює різного роду недоброчесних особистостей – шахраїв, збоченців. Ховаючись під личиною порядності, вони часто втираються в довіру до наївних чоловіків і жінок, щоб виманити у них гроші.

Дуже ввічливий «Ромео» з найчистішими намірами співає дифірамби, клянеться в любові до гробу і обіцяє оточити розкішшю. Несподівано у нього виникають якісь фінансові проблеми, які потребують незначної грошової допомоги від вас, яка обов’язково повернеться з відсотками. Але після її отримання «Ромео» зникає з радара. Здавалося б, примітивна і очевидна схема, а працює до цих пір, як і багато інших видів шантажу і фінансових махінацій.

На жаль, сайти для знайомств онлайн також нерідко стають інструментом пошуку жертв насильниками.

Ніколи не знаєш, хто ховається по ту сторону анкети на сайті знайомств
Ніколи не знаєш, хто ховається по ту сторону анкети на сайті знайомств

Тому потрібно залишатися пильними! Ні в якому разі не можна передавати реквізити банківських карток і рахунків, особисту інфу, фотки інтимного характеру стороннім, як би вас про це не просили. Пам’ятайте, жоден сайт не гарантує 100% безпеки і не несе відповідальності за завдану вам іншими користувачами будь-яку шкоду. Служба підтримки може лише обмежити доступ лиходія по сайту залежно від ступеня провини, або сприяти в зборі доказової бази в процесуальному провадженні проти нього правоохоронними органами.

Популярні сайти знайомств

Відгуки – найкращий спосіб визначити сервіси для онлайн знайомств з адекватною аудиторією і хорошим функціоналом. Можете самостійно покопатися в інтернет-думках, але ми вже це зробили і наводимо нижче список сайтів з гарною репутацією.

Tinder

Tinder – один з найпопулярніших мобільних додатків для віртуальних знайомств в усьому світі з базою близько 450 млн користувачів. Після реєстрації він визначає ваше місце знаходження і пропонує анкети інших користувачів поблизу. Вподобаних кандидатів потрібно відзначити свайпом по тачскріну, тоді вони отримують на розгляд ваш профіль. Якщо симпатія буде взаємною, відкриється доступ до спільного чату для спілкування.

Інтерфейс Tinder
Інтерфейс Tinder

Переваги: проста реєстрація, величезна база користувачів по всьому світу.

Недоліки: багато платних функцій.

Beboo

Beboo – улюблений багатьма майданчик онлайн знайомств. Для спілкування потенційній парі пропонується зручний чат і відеочат на сайті або у вигляді мобільного додатку для смартфонів на Андроїд і iOS. Безкоштовна реєстрація займе пару хвилин, або можна авторизуватися за профілем в соціальних мережах – практично без реєстрації. У мережі відзначається, що сайт полюбляє підкидати віртуальних співрозмовників (ботів) для утримання користувачів, але з мінімальною настирливістю.

Інтерфейс Beboo
Інтерфейс Beboo

Переваги: проста реєстрація, велика база українських користувачів.

Недоліки: замість реальних людей сервіс іноді підкидає для спілкування ботів.

Loveplanet

Loveplanet – один з перший сайтів знайомств на просторах рунету, який з’явився в 2005 році. Зараз це найбільший сервіс з базою порядку 28 млн активних користувачів. Ось де дійсно можна завести і секс знайомства, і знайти пару для серйозних стосунків. Однак через таку велику кількість народу і шахраїв мешкає тут чимало, на що багато хто скаржиться в коментарях.

Інтерфейс Loveplanet
Інтерфейс Loveplanet

Переваги: величезна база користувачів різних вікових груп, зручний інтерфейс пошуку.

Недоліки: багато шахраїв і реклами.

Badoo

Badoo — популярний міжнародний сайт знайомств в Європі і не тільки. Примітний різними цікавими фішками, за які і полюбився багатомільйонній базі користувачів. Найкрутіша з них, що після реєстрації платформа визначає ваше місце розташування, а потім пропонує для спілкування хлопців або дівчат, або і тих, і тих, що знаходяться поблизу.

Інтерфейс Badoo
Інтерфейс Badoo 

Переваги: величезна база користувачів, можливість знайомства з іноземцями, багато цікавих функцій.

Недоліки: реклама и спам.

Loveeto  

Сайт для знайомств Loveeto позиціонує себе платформою для серйозних людей, які бажають зустріти гідного партнера з метою створення сім’ї. При реєстрації на ньому всім без винятку потрібно пройти спеціальне психологічне тестування, результати якого допоможуть внутрішній системі підбору кандидатів знайти для вас найбільш сумісних співрозмовників. Більшість відгуків стверджують, що система дійсно працює.

Інтерфейс Loveeto
Інтерфейс Loveeto

Переваги: фірмова система підбору сумісних співрозмовників.

Недоліки: суттєва функціональна обмеженість при безоплатному користуванні сайтом, велика кількість рекламних листів на пошту і іншого спаму, складно видалити свою анкету.

Mamba

Mamba — відомий майданчик пошуку другої половинки, який працює в тандемі з популярним міжнародним сайтом знайомств – Wamba. Звідси її головний плюс – можливість знайомства з іноземцями. Завдяки гнучкому пошуку людей за інтересами, на сервісі можна знаходити і компанію для подорожей в розділі «Подорожні». Реєстрація – безкоштовна, але щоб відчути переваги повного функціоналу потрібно купити VIP-аккаунт.

Інтерфейс Mamba
Інтерфейс Mamba

Переваги: є можливість знайомства з іноземцями, зручний інтерфейс.

Недоліки: повний функціональний пакет – платний, зустрічаються пропозиції платних секс-послуг, багато спаму і шахраїв.

Азбука вірності

Азбука вірності – безкоштовний сайт для знайомств, культурних побачень, тематичного спілкування, суто серйозних відносин для шлюбу та створення сім’ї за православними канонами. Тут не вітається легковажність і всякого роду непристойності, а тільки висока культура спілкування чоловіків і жінок, які бажають знайти гідну пару. На даний момент на ресурсі зареєстровано – понад 46 тис користувачів.

Інтерфейс Азбука вірності
Інтерфейс Азбука вірності

Переваги: православний антураж, зручний інтерфейс, помірна кількість реклами.

Недоліки: тематика підходить не всім, невелика в порівнянні з іншими база користувачів.

Tabor

Tabor сайт знайомств існує з 2007 року. Від інших відрізняється акцентом на додаток, який можна безкоштовно завантажити на мобільні платформи смартфонів і планшетів з AppStore і Google Play. Причому навіть на застарілі моделі. Зважаючи на його простоту додаток користується популярністю у жителів регіонів, де, на відміну від міських, не женуться володіти найостанішою версією iPhone. Якщо ж додаток відмовилося встановлюватися на ваш смартфон, заявивши про взаємну несумісність, – це сигнал, що підійшов час підібрати собі гідну заміну в каталозі Покупона зі знижкою і кешбеком.

Інтерфейс Tabor
Інтерфейс Tabor

Переваги: зручний і сумісний з багатьма смартфонами і планшетами додаток.

Недоліки: необхідність прив’язувати до анкети свій мобільний номер телефону.

Фотокраїна

Фотокраїна – проект починався як соціальна мережа, але з часом додав функцію – Фотокраїна знайомства. З точки зору інтерфейсу – це клон Фейсбуку. Відвідуваність сервісу становить близько 1 мільйона користувачів щодня при 40 млн базі зареєстрованих. Є зручний додаток для смартфонів, але він аж норовить нав’язати платну підписку. Саме це називають головним недоліком цього сайту.

Інтерфейс Фотокраїна
Інтерфейс Фотокраїна

Переваги: велика база активних користувачів, є мобільний додаток.

Недоліки: нав’язування платних підписок, багато реклами.

Зустрічають по анкеті: як краще себе подати

Анкета на сайті знайомств – це ваше обличчя, тому не потрібно нехтувати її грамотним складанням. Для початку ознайомтеся з анкетами інших людей і їх оформленням. Відзначте в них, що вам найбільше сподобалося і виберіть кілька як зразок ідей для свого профілю.

Ім’я

Цілком нормально якщо ви захочете завуалювати своє справжнє ім’я для сторонніх осіб і назватися нікнеймом або псевдонімом. Краще якщо це будуть адекватні імена з якоюсь узагальненою приставкою, яка підкреслить ваш характер, хобі, інтереси або в такому дусі. Але не рекомендуємо перегинати палицю – ні дівчині, ні хлопцю, і придумувати занадто вульгарні, відверті псевдоніми. Адже підписавшись «Богом сексу» або «Богинею без комплексів», ви можете як привабити те, що шукаєте (наприклад, секс- знайомства, в кращому випадку), так і відлякати потенційного партнера, який не зрозуміє і не оцінить вашого «гумору».

Фото

Підібрати гарне фото непросто. Та ще, якщо камера смартфона не зовсім якісна, і цікавих красивих селфі просто немає. Але це не означає, що потрібно брати фото знаменитостей або просто красивих чоловіків і жінок з інтернету, і видавати їх за свої власні. Краще подаруйте собі приємну і яскраву подію і влаштуйте професійну фотосесію – зі знижками від Покупона це ще і бюджетно. Разом з фотографом ви створите кілька гармонійних образів, які підкреслять принади вашої зовнішності, і в підсумку отримаєте гарні, відретушовані, ідеальні знімки. Але уникайте надмірної корекції, так як будь-яка неприродність легко впадає в очі, і вам з майбутнім партнером ще зустрічатися в реальності).

Короткий опис

Невеликий рядок поруч з ім’ям служить для короткої характеристики себе. Це перше, що кидається в очі при перегляді анкети, тому впишіть сюди найважливіше і лаконічне, що максимально розкриє вашу суть. Експерти рекомендують використовувати в ньому позитивні слова-тригери як: «щастя», «сім’я», «турбота», «музика» і т.п. Жінкам теж не варто ігнорувати його, хоча чоловіки в більшості випадків шукають собі пару акцентуючись на фото ?.

Текст «Про себе»

Основний текст профілю зобов’язаний подати вас у всій красі перед зацікавленою людиною. Не варто його робити занадто об’ємним і складним. Уявіть, що ви ведете з кимось ненав’язливу бесіду, в якій вам потрібно розповісти про себе. Уникайте шаблонів, будьте щирими, емоційними і цікавими. І не заглядайте вперед, нав’язуючи майбутнім співрозмовникам свою кінцеву мету – одружитися або вийти заміж. Це скоріше їх відлякає.

Зустрічають по анкеті
Зустрічають по анкеті

Спілкування: як підібрати ключ до серця в онлайн

На початковій стадії листування в чаті постарайтеся з’ясувати інтереси партнера і визначити точки дотику. Розкажіть трохи про себе паралельно уточнюючи ті ж питання у співрозмовника – дотримуйтеся принципу діалогу, інакше спілкування швидко стане нудним. А в ході такого плавного обміну інформацією відзначайте, що вам подобається і не подобається в співрозмовнику, щоб зрозуміти, наскільки це ваша людина. Менше зациклюйтеся на своїй роботі або побуті. Шукайте нестандартні теми для спілкувань – вони допоможуть краще пізнати смаки і звички особи на іншому кінці чату.

Для знайомства з іноземцем бажано знати іноземну мову, хоча б на середньому рівні. Таке спілкування – відмінний привід розвинути в собі ще одину навичку і отримати необхідну практику для її закріплення. Не обов’язково обмежувати себе лише англомовною аудиторією, просто англійська – найбільш поширена і юзабельна мова. Як навчатися – онлайн будинку або офлайн в аудиторії школи – вирішувати вам. У будь-якому випадку на Покупоні ви знайдете палаючі акції зі знижками до 77% від кращих мовних шкіл вашого міста.

Перше побачення: куди піти і що одягнути

Партнер пропонує зустрітися особисто? Не поспішайте, подумайте, наскільки ви цього хочете. Якщо внутрішньо вже готові, тоді узгодьте умови побачення так, щоб вони вас повністю задовольняли. Важливо, щоб перше побачення такого роду пройшло на нейтральній людній території. До запрошень додому потрібно ставитися з максимальним скепсисом будь ви чоловік або жінка, як би партнер не вмовляв. Наполегливість в цьому питанні, скоріше, повинна насторожити і відштовхнути. Не забувайте про розумну обережність! Тим більше, таку нейтральну територію знайти абсолютно не складно. На вибір: кіно, бари, кафе, ресторани або якийсь-небудь світський чи культурний захід. За посиланнями ви знайдете пропозиції зі знижкою від Покупона.

Підготовка до першого побачення повинна початися ще під час пошуку партнера, тоді на ньому ви гарантовано будете виглядати на всі 100%. Оцініть себе з боку і подумайте, щоб хотілося в собі поліпшити. Це стосується не тільки зовнішності, але і світогляду і особистих якостей. З цим допоможуть курси особистісного розвитку, які дозволять вийти на новий рівень самосвідомості і подолати комплекси. Здорове тіло – ознака здорового духу, так що запишіться в спортзал, басейн або на танці. З ростом стрункості тіла після тренувань, підросте і впевненість в собі. А ще прикупіть обновок в гардероб, сходіть до перукаря, косметолога, відвідайте SPA-салон – благо з Покупоном можна ні в чому собі не відмовляти, так як у нас є знижки до 86% на послуги в топових салонах вашого міста. Все це конвертується балами в скарбничку вашої привабливості в потрібний момент.

Перше побачення
Перше побачення

Альтернативи онлайн знайомствам

Хоча онлайнова любов набирає популярність з кожним роком, як і раніше залишається багато людей, що віддають перевагу пошуку другої половинки традиційному знайомству особисто – в барі, на дискотеці і т.п. Але в таких умовах впізнати вільну дівчину або хлопця, які також «в активному пошуку» – ще той хардкор.

Ефективніше і безпечніше відвідати – швидкі побачення (speed dating). Це закриті тематичні вечірки, де присутнім в рівній кількості чоловікам (від 23 до 40 років) і жінкам (від 18 до 35 років) пропонується познайомитися один-з-одним в форматі короткого побачення за обмежений час в затишній привабливій обстановці.

У місті Києві, наприклад, такі зустрічі регулярно проводить агентство «ТетАтеТ». Тільки за останні пару років відбулося понад 20 весіль учасників їх «Швидких побачень». Купуйте квиток на таку вечірку зі знижкою від Покупона до 60% і поспішайте зустріти свою долю, адже цілком можливо, що вона вже вас там чекає.

Читайте також нашу статтю: Про що говорити з дівчиною і як не потрапити в халепу на першому побаченні.

А як ви ставитеся до онлайн знайомств? Чи є досвід спілкування по інтернету? Діліться в коментарях?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *