Батьківський контроль на телефоні дитини – який вибрати і встановити

Безпека дітей в онлайн просторі ㅡ обов’язок кожного з батьків. Якщо не проконтролювати та не захистити дитину від шахрайства, жорстокого контенту, залякувань, хейтингу, обміну інтимними фотографіями (секстингу) та багато іншого, чим насичений сучасний інтернет, можна отримати серйозну психологічну травму. Навіть коли діти знаходяться поза домом, важливо знати скільки часу вони проводять за телефонами та ноутбуками, що саме вони дивляться, роблять, з ким спілкуються.

У BlogPokuponTeam протестували та оцінили провідні програми батьківського контролю для моніторингу гаджетів дитини. Хочете навчитися захищати своїх дітей, коли вони онлайн? Тоді читайте далі:

Акції
До 360 днів підписки на кінотеатр «SWEET.TV»
Вся Україна
-54%
1494 грн
699.0 грн
Показати всі
1 акцій

Батьківський контроль за допомогою Family Link ㅡ найпопулярніша програма 

Google має безкоштовну програму, яка допомагає контролювати пристрої під керуванням Android 5.0 та вище, а також на смартфонах iPhone з iOS 11 або пізніших версій. Тобто практично на всіх сучасних гаджетах, включаючи Samsung Galaxy (самсунг), xiaomi (сяомі), айфон, айпад… Зараз застосунок Family Link ㅡ один з найпопулярніших у світі. 

Віддалено зі свого телефону ви можете вирішувати, які обмеження накласти на обліковий запис вашої дитини. Наприклад, можна забороняти програми та контент залежно від віку, обмежувати час використання програм або девайсу в цілому.

За допомогою програми фемелі лінк ви можете контролювати, що робить ваша дитина:

  • Через інформаційну панель програми.
  • Повідомлення електронною поштою.
Застосунок для батьківського контроля Family Link безкоштовно

Безкоштовну програму можна завантажити у Play Market. Користуючись підказками, ви можете легко створити гугл акаунт для дитини і зв’язати його зі своїм. На вашому телефоні з’явиться ярлик фемілі лінк, через який ви зможете:

  • Ставити ліміти на програми та загальний час використання телефону.
  • Обмежувати або блокувати програми.
  • Контролювати місце розташування дитини.
  • Зробити екстрений виклик на прив’язані номери.

Великий плюс програми Family Link: можна встановити запит на схвалення батьками будь-якої нової програми, яку хоче завантажити дитина. Так, при скачуванні, гугл надсилатиме повідомлення про це, а установка буде можлива тільки після введення батьківського пароля віддалено або безпосередньо на девайсі дитини.

Батьківський контроль за допомогою Family Link

Експерти з безпеки визнають, що Family Link ㅡ одна з найкращих програм для батьків, яка гарантує безпеку в мережі. Відгуки про додаток тільки хороші, а ще він абсолютно безкоштовний.

Його значний мінус: складнощі установки на телефони Huawei (Хуавей), Honor (Хонор), які часто зустрічаються у дітей. Також обмежені функції керування дитячим обліковим записом у браузері, у тому числі в хромі, або на ютубі.

Акції
Ігрова картка з балансом до 1000 грн у Mars Park
Київ, Академіка Заболотного вулиця, 37
-40%
300 грн
179.0 грн
Вхідний квиток до парку розваг «Мадагаскар»
Київ, Степана Бандери проспект, 34В
-43%
210 грн
119.0 грн
Показати всі
151 акцій

Кращі програми та застосунки для контролю дітей в інтернеті

Сучасні програми та мобільні застосунки для батьківського контролю вже давно випередили звичний «касперський». Більше функцій, зручності, можливість прихованого контролю ㅡ щодня додається щось новеньке. Ми створили ТОП програм для мобільних, планшетів, комп’ютерів та навіть телевізорів, на які варто звернути увагу батькам.

Reptilicus

Єдиний додаток для повністю прихованого батьківського контролю ㅡ Reptilicus. Створивши 1 обліковий запис, ви можете підключити до 10 пристроїв ваших дітей. У програми дуже багато функцій, які дають вам можливість дізнатися, чим дійсно живе ваша дитина і створити для неї безпечне середовище.

  • Повний доступ до історії браузерів, у тому числі хром та опера.
  • Доступ до галерей, включаючи приховані папки.
  • Листування в чатах та соціальних мережах.
  • Запис телефонних розмов.
  • Аудіо-стеження біля мобільного та планшета ㅡ ви можете записати що відбувається в кімнаті. 
  • Моніторинг встановлених програм.
  • Дистанційне включення ПК та веб-камери ноутбука.
  • Віддалене блокування сайтів, ігор та програм. 

Крім етичної сторони Reptilicus має один мінус ㅡ ціна. Безкоштовний функціонал дуже обмежений, доступ на рік коштуватиме близько 50 доларів.

Програми для контролю дитини в інтернеті

SafeKiddo

SafeKiddo відрізняється своєю екологічністю. Додаток допомагає контролювати екранний час дитини, дає повний звіт про час, проведений у соціальних мережах, ютубі та інших встановлених програмах. Великий плюс SafeKiddo в тому, що пошуки в інтернеті з програмою будуть абсолютно безпечними. Батьки, за бажанням, можуть дізнатися про історію браузера.

У SafeKiddo, як і в інших додатках, можна віддалено відключати і підключати програми та ігри, ставити ліміти часу. Є багато безкоштовних функцій та можливість об’єднати різні пристрої в одному обліковому записі. 

Apple Screen Time

Apple Screen Time ㅡ безкоштовна програма батьківського контролю, вбудована в iOS 12, останню операційну систему iPhone. Воно дозволяє:

  • Віддалено керувати iPhone або iPad своєї дитини.
  • Встановити денний ліміт часу, який вони витрачають на певні програми, категорії програм чи взагалі на телефон чи планшет.
  • Автоматично обмежувати доступ до телефону перед сном. 

Керування та налаштування функцій відбувається через створення пов’язаних облікових записів. На думку експертів та згідно з відгуками Apple Screen Time ㅡ найкраще рішення для iPhone або iPad на даний момент, частково тому, що тільки Apple має такий жорсткий контроль над своїм програмним і апаратним забезпеченням.

Boomerang

Boomerang ㅡ надійний додаток для батьківського контролю для Android та iOS, який допомагає батькам відстежувати активність своїх дітей в Інтернеті, застосунках та на мобільних пристроях. 

Програма Бумеранг не дуже поширена в Україні, по ній мало інформації, а отже, її складніше буде обійти. Тож сміливо рекомендуємо для підлітків. Однак є і мінус: застосунок доступний тільки для смартфонів, тому ви не можете використовувати його для моніторингу на Mac або ПК.

Вбудований контроль Samsung

Вбудований батьківський контроль у дитячому режимі Samsung допоможе встановити обмеження контенту та програм на телефоні дитини. Великий плюс: ви отримуєте необмежений доступ до освітніх програм у магазині Galaxy Apps.

Для доступу до елементів керування проведіть пальцем вниз від верхнього краю екрана, щоб перейти до швидкого меню та виберіть Дитячий режим. Після встановлення телефон можна заблокувати в цьому обмеженому режимі та зняти контроль лише за допомогою чотиризначного пароля.

Послуги «Безпека дитини» від мобільних операторів 

Програми безпеки не завжди можуть працювати коректно, наприклад, якщо у дитини пропав інтернет. Для перестрахування можна підключити цю функцію через оператора мобільного зв’язку.

Мобільний оператор Vodafone (Водафон) пропонує модуль батьківського контролю. Послуга «Дитина під наглядом» включає перевірку геолокації телефону. Налаштувати її можна через особистий кабінет.

Підключивши послугу «Мобільна безпека» від KyivStar (Київстар) ви можете відстежувати геолокацію дитини. Особливість цього сервісу батьківського контролю ㅡ визначення безпечних місць для людини, як тільки дитина зійшла зі встановленого маршруту, ви отримуєте повідомлення на телефон. 

Великий плюс батьківського контролю через мобільних операторів ㅡ прихований контроль. Послугу можна підключити без відома дитини, що є особливо актуальним для підлітків. Також цей контроль добре працює зі смарт-годинником. Мінус: дуже обмежений функціонал. Як би ви не мріяли заглянути у листування ㅡ це заборонено. 

Дитячі обмеження для телебачення

А як бути з телевізором? Тут безсилий навіть всюдисущий фемелі лінк. Розуміючи відповідальність за безпеку дітей, більшість сучасних телевізорів зі Smart TV мають вбудований батьківський контроль, за допомогою якого можна:

  • Обмежити доступ до програм та контенту через браузер.
  • Блокувати невідповідний контент.
  • Налаштувати доступи до певних каналів.
Батьківський контроль на телевізорі

Наприклад, у налаштуваннях телевізора можна встановити пароль для доступу дитини до контенту. 

Створити безпечне середовище для дитини дозволяють медіа-сервіси. Батьківський контроль пропонують Sweet.tv (Cвіт телебачення), Київстар ТБ, Megogo (Мегого), Netflix (Нетфлікс) та інші оператори. 

Створити та настроїти послугу можна через меню. Є 3 варіанти обмежень: 

  • Обмеження каналів (їх блокування у дитячому режимі).
  • Вибір списку каналів для дорослих.
  • Блокування каналів за рейтингом.

Від’єднатися від дитячого режиму можна через введення пароля в налаштуваннях особистого кабінету.

Акції
До 360 днів підписки на кінотеатр «SWEET.TV»
Вся Україна
-54%
1494 грн
699.0 грн
Підключення до мережі інтернет від «Павутина»
Київ, Миколи Голего вулиця, 7В
-33%
299 грн
199.0 грн
Показати всі
7 акцій

Відключення контролю ㅡ як запобігти

Як вибрати програму для батьківського контролю ㅡ не найскладніше завдання, особливо з нашим оглядом ? А ось вмовити дитину ним користуватися вже трохи складніше.

Сучасні діти більш просунуті у технологіях, ніж батьки. Тому, коли майнкрафт стає набагато важливішим за навчання, у хід йдуть різні хитрощі для злому та обходу батьківського контролю. Скористайтеся нашими порадами, щоб уникнути спроби відключити програми:

  • Якщо дитина активно протестує або ви не хочете йти на конфронтацію, використовуйте програми з прихованим режимом, наприклад Reptilicus або SafeKiddo.
  • Періодично перевіряйте встановлені вами обмеження та коректність їх роботи. Адже часто ми навіть не здогадуємося, що за допомогою ютубу наша дитина може навчитися відключати контроль та оминати обмеження на контент.
  • Формуйте у дітей відповідальність за використання гаджетів, пояснюйте чому це важливо, щоб вони не задумували негайно позбутися будь-якого встановленого вами додатка і не шукали хитрі обхідні шляхи. 
Батьківський контроль на телефоні – як контролювати телефон дитини
  • Батьківський контроль ㅡ необхідність у сучасному світі, адже ви піклуєтеся не тільки про те, скільки часу малюк проводить у телефоні, а насамперед про його безпеку. Донесіть це до дитини, спілкуйтеся про правила, яких слід дотримуватись у мережі.
  • Якщо у дитини не виходить самостійно впоратися з емоціями, краще звернутися до фахівця-психолога, який допоможе скоординувати дії батьків і допомогти дитині позбутися залежності від гаджетів.
  • Не захоплюйтесь контролем. Гаджет не повинен бути інструментом для шантажу. Встановіть правила разом та чітко дотримуйтесь їх.
  • Допоможіть дитині знайти альтернативні розваги, нехай це буде спортивний гурток або цікаве навчання, нове хобі допоможе трохи відволіктися від гаджетів та зменшити екранний час.
Акції
До 10 консультацій для дітей від психотерапевта
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-67%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
6 акцій

Читайте також:
Куди піти з дитиною у рідному місті: Київ, Одеса
Де відсвяткувати дитині день народження: у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі
Що робити вдома, коли нудно
Куди поїхати з дітьми в Карпати

Сподіваємося, що наш огляд допоміг вам розібратися в тонкощах програм контролю за девайсами дітей. Задавайте питання та обов’язково діліться своїм досвідом у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *