Як звести тату – що потрібно знати про процедуру

Більшість власників татуювань хоч раз у житті чули подібні фрази: «Тату – вирок», «Ти сам собі псуєш майбутнє», «Це ж на все життя!» – і багато інших «надихаючих» висловлювань від тих, кому не все одно ? Але правдивості в цих словах стільки ж, як і в порадах з інтернету на кшталт: «видалити тату марганцівкою, перекисом чи чистотілом», «натерти сіллю» або «змастити йодом». А правда в тому, що прибрати тату не так просто, як набити його, але це однозначно не «вирок», і BlogPokuponTeam розповість, як видалити тату, татуаж, які татуювання зводяться, чи можна вивести тату вдома самостійно, як прибрати тату лазером і який необхідний подальший догляд. 

Якщо наважилися прибрати партак – приємніше це робити зі знижкою до 70% у спеціалізованих салонах вашого міста.

Акції
Лазерне видалення татуажу в студії «Лоріс»
Київ, Харківське шосе, 56
-62%
500 грн
199.0 грн
Лазерне видалення татуажу та тату в «Laser secret»
Київ, Петра Григоренка проспект, 28
-52%
550 грн
279.0 грн
Показати всі
7 акцій

Чому татуювання видаляють?

На це питання є безліч відповідей, як то кажуть: «Скільки людей, стільки й думок». Але найпоширеніші причини дуже банальні. По-перше, модні тенденції: той чи інший стиль татуювання (олдскул, трайбл, дотворк, реалізм та інші) має властивість виходити з моди.

По-друге, якість роботи. Хтось по молодості робив тату саморобною машинкою або голкою вдома, у когось залишилися старі армійські татухи, а комусь попався недобросовісний майстер, і результат роботи залишає бажати кращого.

Та й нарешті, татуювання може втратити актуальність. Все ж таки життя мінливе і те, що нам подобалося зовсім недавно, сьогодні може вже не мати сенсу.

Ось чому так важливо перед нанесенням обдумано вибирати зображення та стиль виконання тату, і не бігти до першого–ліпшого майстра.

Олдскул тату на руці – популярний стиль 90-х

Способи видалення татуювань

На сьогоднішній день методи виведення тату діляться на салонні процедури та домашні способи. Серед них є ті, що дійсно працюють, ті, що допоможуть частково, і ті, до яких краще не вдаватися, інакше буде шрам і візит до косметологічної клініки вам забезпечений.

Користуючись нашими порадами, ви зможете вберегти себе та уникнути неприємних наслідків ?

Салонні процедури

Лазерне видалення татуювання. На сьогоднішній день люди не вигадали кращого способу, ніж лазер – це найбезпечніший і найефективніший метод зведення художнього татуювання або перманентного макіяжу (татуажу). На тілі або на обличчі – лазер дозволить однаково ефективно та безпечно вивести тату без болю, рубців та шрамів. Але застосування лазера можливе не раніше ніж через місяць після візиту до тату-майстра. Щойно зроблену татушку виводити не можна, шкірі потрібно дати час відновитися.

Кріохірургія. Пігмент випалюють рідким азотом і в результаті на місці впливу утворюються пухирі. Вони проходять, а разом з ними виводиться деяка кількість фарби. Цей метод діє, але травмує шкірний покрив, можуть утворюватися рубці та гіпопігментація (поява на шкірі більш темних смуг та плям).

Електрокоагуляція. Тату виводиться за допомогою електричних розрядів, які подрібнюють барвник під шкірою. Метод малоефективний і досить болісний, викликає утворення рубців, потребує тривалого відновлення.

Ремувер. Освітлювальний засіб, який використовують для видалення мікроблейдингу брів, класичного та пудрового татуажу, татуювань. Ремувер, як і фарба, спочатку вводиться в глиб шкіри, потім обробляється спеціальним складом для закріплення результату. Виведення тату ремувером безумовно дієвий спосіб, але вимагає тривалого нанесення закріплюючого засобу в домашніх умовах (він допомагає фарбі виводиться краще і сприяє відновленню шкірного покриву).

Акції
Лазерне видалення татуажу та тату в «Laser secret»
Київ, Петра Григоренка проспект, 28
-52%
550 грн
279.0 грн
Лазерне видалення тату або татуажу в «TOP Laser»
Київ, Велика Китаївська вулиця, 10А
-55%
650 грн
299.0 грн
Показати всі
6 акцій

Зведення тату в домашніх умовах

Скрабування сіллю. В інтернеті багато інформації про те, що сіль здатна звести свіжі тату, якщо її використовувати як скраб та втирати у шкіру. Сама по собі сіль не несе небезпеки, але такий спосіб її застосування сушить та розпушує шкірний покрив. Складові солі здатні витягувати зі шкіри рідину і, можливо, трохи пігменту, але сіль повністю тату не виведе. До того ж таке видалення вимагає тривалого загоєння, з’являються рубці, почервоніння та набряки.

Марганцівка (перманганат калію). Цей спосіб на слуху ще з минулого століття, але виведення тату марганцевим розчином дуже не рекомендовано і загрожує неприємними наслідками. Такий розчин є сильним окислювачем, він спалює шкіру та викликає хімічні опіки з ризиком утворення шрамів.

Йод. Нанесення йоду на татуювання може викликати невелике освітлення малюнка, але швидко і без сліду прибрати тату він не зможе, хіба що разом зі шкірою, так як тривале і регулярне його нанесення приведе до хімічних опіків і утворення кірок. В результаті замість зведеного малюнка ви отримаєте шрам. Чи варто експериментувати і так ризикувати?

Оцет та чистотіл. З цими агресивними розчинами ситуація така сама, як і з йодом. Вони викликають хімічні опіки та утворення рубців.

Враховуючи сказане вище, висновок напрошується сам собою. Щоб позбутися татуювання безболісно, ​​назавжди і при цьому без рубців, найкраще користуватися надійним та перевіреним лазерним виведенням – дешевше зі знижкою від Pokupon до 70%.

Як вибрати лазер для виведення тату?

Лазерне видалення татуювання з тіла

Тривалий час найефективнішим вважався неодимовий лазер. Його лазерний промінь проникає під шкіру та нагріває пігмент, тим самим викликаючи розпад фарби на найдрібніші фрагменти, що виводяться організмом.

У пікосекундного лазера принцип дії інший. Тривалість імпульсу в нього вище в 100 разів, на відміну від неодимового. Завдяки такій дії мікрочастинки чорнил дробляться відразу і легше видаляються з організму.

Дослідження доводять переваги пікосекундних лазерів: вони значно краще справляються зі світлими відтінками та найскладнішими для видалення кольорами – зеленим та блакитним.

Акції
Лазерне видалення татуажу у Ксенії Сливи
Київ, Осиповського вулиця, 3Б
-43%
700 грн
409.0 грн
Лазерне видалення татуажу брів в Natalimage
Київ, Перемоги проспект, 67
-54%
650 грн
299.0 грн
Показати всі
5 акцій

Які татуювання можна прибрати лазером та чи можна видалити повністю?

Сучасні пікосекундні лазери здатні вивести небажаний малюнок на 99%.

Дуже легко виводяться монохромні чорні татуювання, зроблені у професійного майстра. Досвідчений татуювальник наносить зображення на одній глибині, так що пігмент під шкірою лягає рівно, на одному рівні. А спеціальна фарба, під впливом лазера, поводиться передбачувано, не пливе і не змінює колір.

З татуюванням, яке зробив сам собі голкою, складніше. Самостійно неможливо нанести фарбу поступово, глибина проколів завжди змінюється, а для лазера це критично, оскільки промінь може розсіюватися.

З видаленням кольорових татух також є ряд труднощів: найважче виводити зелений та блакитний колір. А білий прибрати практично неможливо – лазер його просто «не розпізнає».

Фото до та після одного відвідування лазерного видалення тату

Скільки знадобиться сеансів?

На це питання немає однозначної відповіді, все дуже індивідуально, і кількість сеансів залежить від кольору малюнка, віку татуювання та його стилю.

Чекати на швидкий результат за один сеанс не варто, хоч лазер і найефективніший, але не всемогутній.

У середньому знадобиться 3-4 сеанси зведення на пікосекундному лазері та 8-15 — на наносекундному.

Лазерне видалення – чи боляче?

Трохи неприємно, але точно не боляче. Якщо ви пережили нанесення татуювання на тілі або татуажу на обличчі, їх зведення просто «квіточки».

Сучасні лазерні установки оснащені функцією охолодження – потік холодного повітря знижує неприємні відчуття до мінімуму. На відео ви можете переглянути, як відбувається процес видалення татуювань.

Скільки коштує лазерне видалення тату?

Ціна однієї лазерної процедури залежить від розміру та кольорової гами тату. Наприклад, однотонні чорні татуювання видаляти дешевше, ніж кольорові. Середня вартість близько 500 грн за ділянку 3х3 см. Заходьте на Покупон та шукайте знижки на видалення татуювань та татуажу, щоб вигідно заощадити на процедурі.

Cover up татуювання – що це?

Жіночі татуювання на руках та шиї

У світі тату-мистецтва «cover up» означає перекриття. Іноді замість повного видалення тату лазером цей метод використовують як альтернативу. Поверх старого набридлого або невдалого татуювання наноситься нове зображення. Але тут є нюанси, за один раз перекрити вдається не завжди.

Щоб «заховати» тату, найкраще використовувати кольорові зображення холодних відтінків. Теплі тони для такої справи не підходять, тому що крізь них стара картинка просвічуватиметься. Але якщо ви однозначно вирішили «залитися» кольором і не хочете обмежувати себе палітрою, тут на допомогу може прийти лазер.

Запишіться на консультацію до досвідченого тату-майстра – він підкаже, скільки знадобиться сеансів лазерного видалення, щоб яскравість старої тату дозволила нанести нову з використанням усієї кольорової гами.

Чи можна за допомогою лазера прибрати татуаж з обличчя?

Саме татуаж (старий, зроблений ще тату фарбами, або невдалий) виводять лазером, але підхід необхідний вкрай відповідальний. Це не татуха на руці, де при зведенні можна дозволити собі трохи розхлябаності.

Видалення перманентного макіяжу на бровах, очах чи губах потрібно проводити лише у досвідченого фахівця з використанням сучасних лазерів гарної якості та спеціальних захисних шильдів (накладок) для очей. В іншому випадку, при некомпетентному підході, ви ризикуєте зіпсувати природний контур губ, залишитися без брів, вій, можуть утворитися келоїдні рубці та виникнути проблеми із зором.

Видалення татуажу на бровах лазером
Акції
Лазерне видалення татуажу у Ксенії Сливи
Київ, Осиповського вулиця, 3Б
-43%
700 грн
409.0 грн
Лазерне видалення татуажу брів в Natalimage
Київ, Перемоги проспект, 67
-54%
650 грн
299.0 грн
Показати всі
5 акцій

Як доглядати за шкірою після видалення татуювання чи татуажу?

Щоб шкіра ефективно гоїлася, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій:

  • Наносити на шкіру мазь з пантенолом для прискорення регенерації: Бепантен, Д-пантенол або будь-яку іншу.
  • Протягом 3-5 днів після процедури не можна розпарювати шкіру. Під забороною гаряча ванна, сауна, лазня.
  • Не можна протирати місце впливу лазера будь-якими спиртовмісними засобами, вони пересушують шкіру, а це погано позначається на загоєнні.
  • Необхідно захищатися від впливу ультрафіолету, не відвідувати солярій, а на сонці користуватися захисним кремом з SPF-фактором не нижче 50.
  • Потрібно дотримуватись інтервалу між сеансами виведення тату. Як правило, одного місяця достатньо, щоб шкіра повністю відновилася.

Читайте також:
Як доглядати за тату
Чистка обличчя: види та показання до застосування
Трендові чоловічі стрижки сезону
Модні жіночі стрижки: вибираємо зачіску
Тренди манікюру – модні кольори 2022

Видалити тату нелегко, але цілком реально. Якщо ви вже виводили його лазером або знаєте якісь інші ефективні способи, секрети чи хитрощі, поділіться у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *