Чи допомагає масаж схуднути? У нас хороші і погані новини

Схуднути – завдання не з простих. Але зробити це цілком реально. Редакція Покупон розбиралася, чи справді можна скинути вагу за допомогою масажу, якого саме і як часто його потрібно робити, щоб домогтися помітних результатів схуднення до і після. А також підготувала круті знижки до 85% на процедури для корекції фігури.

Читайте в нашій статті:

Яку роль у схудненні відіграє масаж

З точки зору біологічних процесів схуднення – це спалювання жирових відкладень, яке відбувається в результаті фізичного навантаження або дефіциту калорій. Тобто, щоб запустити процес ліполізу (розщеплення жиру), потрібно правильно і збалансовано харчуватися, займатися будь-яким спортом і фізичним навантаженням. А ліпше – все в комплексі.

Загальний масаж розслабляє, зміцнює здоров'я, покращує зовнішній вигляд шкіри
Загальний масаж розслабляє, зміцнює здоров’я, покращує зовнішній вигляд шкіри

Щоб жирова клітина (адипоцит) почала розщеплювати жир і «ділитися» ним в якості палива для будь-яких потреб в організмі, вона повинна отримати команду від ліполітичних гормонів. Це може бути адреналін, глюкагон, кортизол, соматотропін. І чим активніше кровопостачання в організмі (особливо в генетично закладених зонах накопичення жиру – стегнах, животі, сідницях), тим більше гормонів допливе до жирових клітин, і тим активніше вони будуть розщеплюватися. У цьому сенсі масаж, як фізіотерапевтична процедура, просто незамінна, якщо ви хочете прискорити і помітно полегшити процес схуднення.

Проте не кожен масаж виявляється однаково ефективним, щоб скинути вагу. Загальний, або класичний, наприклад, в першу чергу, знімає м’язову напругу, допомагає розслабитися, зміцнює організм в цілому і сприятливо позначається на стані і рельєфі шкіри.

Читайте також: Про користь масажу

Для схуднення добре підійдуть коригувальні та моделюючі масажі типу антицелюлітного, лімфодренажного, вакуумного баночного, вакуумно-роликового, медового. Спеціальні техніки і унікальні прийоми сприяють: 

  • Поліпшенню мікроциркуляції.
  • Стимуляції кровотоку в жирових тканинах і прискоренню ліполізу (розщеплення жирових клітин в підшкірній клітковині).
  • Збагаченню клітин киснем.
  • Поліпшенню метаболізму і детоксикації організму.
  • Підвищенню еластичності і пружності шкіри.
  • Розвитку та відновленню м’язової тканини.
  • Зміцненню імунітету.
  • Глибокому релаксу та антистресу.

За відгуками і результатами до і після коригувальні масажі дійсно дозволяють знизити прояв целюліту, розтяжок, підтягнути шкіру після ліпосакції і різкого схуднення. 

Сама по собі процедура не позбавляє зайвих кілограмів, але реально допомагає схуднути при виконанні рекомендацій і комплексному підході. Головне, після того, як розщеплені жирові молекули (тригліцериди) потрапили в кров і лімфоток, вчасно їх вивести. Наприклад, трансформувати в енергію для нарощування м’язів – позайматися фізично. В іншому випадку, жир адсорбується назад або осяде на стінках судин у вигляді холестеринових бляшок. А це тягне за собою вже інші проблеми зі здоров’ям.

Масажем можна схуднути, якщо підходити до вирішення проблеми комплексно
Масажем можна схуднути, якщо підходити до вирішення проблеми комплексно

Лімфодренажний масаж – головний помічник при схудненні

Зайва вага, целюліт, в’ялість і тьмяний колір шкіри – це все результат зносу, засмічення і уповільнення лімфатичної системи. Міжклітинна рідина (лімфа), яка нейтралізує і допомагає виводити назовні всі шлаки, токсини і продукти розпаду, з роками вже не так добре справляється з обміном речовин. 

Якщо ви поставили собі за мету схуднути, підтягти шкіру, позбутися целюліту, набряків, перших ознак варикозу, в першу чергу, потрібно налагодити здоровий спосіб жизни, і, включити лімфодренажний масаж в програму догляду. 

Ручний або апаратний (пресотерапія, LPG, Starvac та інші різновиди вакуумно-роликового масажу), лімфодренаж має загальнозміцнювальну дію, відновлює нормальний лімфоток, перезапускає обмін речовин, допомагає скинути вагу і поліпшити стан шкіри. Для оптимального результату рекомендують проходити курс лімфодренажного масажу з 10-12 процедур і повторювати цикл кожні 2-3 місяці. Так ви перестанете швидко втомлюватися і завжди будете почувати себе бадьорими, сильними і сяючими. А Покупон завжди подбає про знижки, щоб кожен міг повноцінно піклуватися про себе.

Читайте також: Лімфодренажний масаж:опис, техніки, відгуки, протипоказання

Підтягнути шкіру і позбутися целюліту масажем

Будь масаж приносить користь організму, якщо до нього немає протипоказань. Ми вже прояснили, як відбувається схуднення і яку роль в цьому процесі відіграє масаж. Тепер приділимо більше уваги шкірі. Зайва вага часто супроводжується нерівним рельєфом, апельсиновою кіркою, розтяжками, в’ялістю, передчасним старінням, нездоровим кольором шкіри. Щоб її підтягнути і позбутися целюліту, підійде ряд коригуючих масажів.

Медовий масаж

Особливість медового масажу полягає в тому, що детокс організму відбувається через шкіру за допомогою натурального меду. За рахунок в’язкості солодкого адсорбенту і спеціальної техніки відбувається глибоке очищення шкіри. Чим інтенсивніше прийоми (приготуйтеся до того, що це може бути боляче), тим більше токсинів, шкірного сала і продуктів розпаду виводиться. Тому медовий масаж ще називають антицелюлітним.

Антицелюлітний медовий масаж
Антицелюлітний медовий масаж

Надавлюючі рухи паралельно стимулюють кровообіг і зміцнюють кровоносні судини. У порівнянні з до і після шкіра стає більш пружною і еластичною, розтяжки – менш помітними, знижується прояв целюліту. Масаж можна робити як на проблемні зони, так і на все тіло з метою оздоровлення та зміцнення організму.

По антицелюлітному ефекту до і після медовий масаж в рази перевершує сауну і хамам. Але якщо ви страждаєте алергією на мед, краще робити інший вид масажу. Якщо протипоказань немає, сміливо пробуйте і отримуйте задоволення. На Покупоні є можливість оплатити курс медового масажу зі знижкою до 60%.Так, якщо один годинний сеанс по Києву коштує біля 500 грн, то з сертифікатом Покупона ви отримуєте процедуру близько 250-300 грн. На курсі з 10 сеансів виходить істотна економія.

Ручний антицелюлітний масаж

Його мета знову ж таки запустити лімфатичну систему, вивести токсини і зайву рідину з організму, помітно знизити прояв целюліту. Зазвичай такий масаж починається з легкого повільного лімфодренажного впливу, знизу вгору у напрямку лімфотоку. 

Поступово масажист переходить до більш інтенсивних прийомів, часто із застосуванням вакуумних силіконових масажних банок. Завдяки знижкам Покупона ви можете заощадити як на курсі антицелюлітного масажу у кращих салонах краси вашого міста, так і на купівлі вакуумних банок для домашнього застосування з кешбеком і доставкою від Нової пошти.

Ручний антицелюлітний масаж
Ручний антицелюлітний масаж

Баночний масаж

Баночний масаж – метод, принцип якого базується на вакуумному втягуванні шкіри. З його допомогою вдається прискорити процеси спалювання жиру і помітно зменшити прояв целюліту навіть на 3-й стадії. Набряк також зменшується через поліпшення кровообігу і функціонування лімфатичної системи. 

Вакуумно-баночний масаж
Вакуумно-баночний масаж

Баночний масаж буває двох видів: ручний та апаратний, за допомогою скляних, гумових або силіконових банок різного діаметру. З точки зору індивідуального підходу, апаратний спосіб дозволяє чергувати тиск в банках і міняти силу впливу на різних ділянках тіла.

Як часто потрібно робити баночний масаж, залежить від стану шкіри і мети схуднути. Один сеанс однієї зони зазвичай триває 15-30 хвилин. Якщо ціна по Києву в середньому складає 200 грн за сеанс, то з Покупоном можна заощадити до 80%,і процедура обійдеться близько 80 грн.

Читайте також: LPG масаж

Підводний масаж

Дієтологи і косметологи все частіше рекомендують гідромасаж для схуднення. Крім того, що вода під напором стимулює мікроциркуляцію, розбиває жирові відкладення і збагачує клітини киснем, вона ще й допомагає розслабитися і знизити м’язовий тонус. 

Підводний гідромасаж проводиться в спеціальних ваннах, обладнаних форсунками, які і направляють потік води під тиском. Також існують процедури ручного гідромасажу, де фахівець самостійно направляє струмінь під сильним напором на ті зони, де потрібна корекція фігури (на ноги, стегна, живіт, спину, руки).

Підводний масаж, щоб розслабитися і підтягнути шкіру
Підводний масаж, щоб розслабитися і підтягнути шкіру

Оптимальний курс підводного масажу складається як правило з 10-15 сеансів. Рекомендують робити щодня або через день. Але кількість, тип і частота можуть змінюватись в залежності від індивідуальних показань. Записуйтеся на процедури, а Покупон, як завжди, допоможе заощадити на курсі процедур до 60%.

Масаж бамбуковими паличками

Креольський, тайський чи бразильський – масаж за допомогою бамбукових паличок надає потужний лімфодренажний ефект. Така процедура благотворно позначається на обмінних процесах в підшкірно-жировій клітковині, добре масажує м’які тканини, зменшує прояв целюліту і дійсно допомагає схуднути.

Паралельно такий масаж приносить релакс, приплив життєвої енергії і підвищує життєвий тонус. Хочете насолодитися екзотичним масажем і прискорити процес схуднення – Покупон допоможе заощадити до 45%.

Масаж бамбуковими паличками створює лімфодренажний і антицелюлітний ефект
Масаж бамбуковими паличками створює лімфодренажний і антицелюлітний ефект

Оскільки бамбукові палички активно впливають на біологічно активні точки, крім загальних протипоказань, такий масаж не рекомендують робити при:

  • туберкульозі;
  • захворюваннях крові;
  • частих неконтрольованих кровотечах з носа, вух;
  • жовчнокам’яній хворобі.

Протипоказання до масажу для схуднення

Незважаючи на користь для здоров’я, масаж, як будь-яка фізіологічна процедура, має ряд загальних протипоказань:

  • Вагітність.
  • Гострі вірусні захворювання.
  • Онкозахворювання.
  • Складні стадії варикозного розширення вен, при сильно виражених венах і сильних набряках.
  • Запальні і відкриті ураження шкіри.

Щоб переконатися, що вам можна робити масаж з метою схуднення без шкоди здоров’ю, перед процедурою обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Особливо, коли щось турбує. Якщо це і потребує витрат, то навряд чи колосальних. Тому що Покупон в кращих традиціях підготував знижки до 80% на консультацію лікарів, діагностику і лікування – онлайн та в кращих клініках вашого міста.

Перед масажем переконайтеся, що у вас немає протипоказань
Перед масажем переконайтеся, що у вас немає протипоказань

Читайте також: Коли не можна робити масаж

Чим пришвидшити схуднення, крім масажу

Якщо хочете схуднути і підтягти шкіру не лише тимчасово, а й закріпити результат, займайтеся собою комплексно і ведіть здоровий спосіб життя:

  • Більше рухайтеся. Недостатню рухливість і сидячу роботу рекомендують розбавляти фітнесом. А Покупон дозволить заощадити до 90% на тренажерному залі, танцях, йозі, групових заняттях, бойових мистецтвах
  • Пийте достатню кількість води. Краще очищену. У домашніх умовах це просто зробити за допомогою аквафільтру.
  • Збалансуйте харчування. З раціоном і меню допоможуть кваліфіковані дієтологи, а зі знижками до 90% – як завжди, Покупон.
  • Відмовтеся від шкідливих звичок: куріння, зловживання алкоголем. Раніше ми писали що допоможе кинути пити і курити.
  • Більше розслабляйтеся і не нервуйте. Це дуже просто зробити завдяки спа процедурам.
  • Створіть всі умови для здорового сну. Зробіть спальне місце комфортним і правильним. Якими повинні бути матрац і подушка – про це ми писали в наших спеціальних оглядах.

У комплексі будь-який з перерахованих вище видів масажу допоможе схуднути, скорегувати фігуру, вирівняти шкіру і посилити антицелюлітну дію. А як ви ставитеся до масажу, як часто робите і чи помічаєте ефект до і після? Діліться в коментарях.

3 коментарів
  • Юлия

    Похудеть массаж действительно помогает, но это скорее вспомогательная процедура, а не монотерапия. Антицеллюлитный массаж, лично мне, помог избавиться от лишних сантиметров, подтянуть кожу и почти полностью убрать эти ненавистные бугорки. Но при этом я серьезно занялась питанием и плюс спорт. Не думаю, что только с помощью массажа можно добиться идеала.

  • Антонина

    Знаю, что массаж круть если уже занимаешься на постоянной основе в зале и чтобы кожа быстрее приходила в тону, не становилась дряблой. А вот, чтобы худеть только благодаря массажу – эта какая-то фантастика, я считаю.

  • Anna90

    Обязательно попробую массаж с медом. Эта статься была полезной для меня.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *