Відпочинок в Дніпрі: пляжі, бази, заміські комплекси і відкриті басейни

Від спеки та рутини у бетонному мегаполісі рятує лише відпочинок на природі, на пляжі біля озера чи в басейні ? Куди ж поїхати? BlogPokuponTeam відібрала найкрутіші відпусткові локації Дніпропетровської області: пляжі, бази відпочинку та комплекси з відкритими басейнами. А ще підготувала знижки до 45% на заміський відпочинок під Дніпром.

Акції
Знижка 50% на будь-який VR-атракціон у «VR77D»
Дніпро, Королеви Єлизавети II вулиця, 2
-50%
0 грн
20 грн
Показати всі
84 акцій

Читайте:

Пляжі 

У купальний сезон в Дніпрі офіційно відкриті три пляжні зони: Сагайдак (колишній Воронцовський), пляж на Монастирському острові і в Придніпровську. На відміну від диких місць відпочинку, тут подбали про безпеку: працюють рятувальники і медпункт. 

Хоча люди і ходять на необладнані пляжі – там мало відпочиваючих і спокійніше – підкреслимо: купатися поза спеціально відведеними місцями ризиковано. Адже вода помилок не прощає, і Дніпровські ЗМІ говорять відкрито, що такий відпочинок небезпечний для життя. 

Пляж на Монастирському острові 

Пляж на Монастирському острові

Пляж на Монастирському острові знаходиться в самому центрі Дніпра. Він найпопулярніший у місцевих і відпочиваючих. У 2018 році пляж оновили: виклали алею, встановили рятувальну вишку, урни, роздягальні, душові, питні фонтанчики та біотуалети. Любителі спортивного відпочинку орендують байдарки, велосипеди, грають у футбол і баскетбол на обладнаному майданчику, тренуються на турніках. Діти грають в ігрові автомати або на дитячому майданчику, катаються на поні.

Пляж на Монастирському острові

Біля пляжного моста розташувався мальовничий водоспад і оглядовий майданчик, звідки відкривається вид на міський пейзаж. За пляжем стежать, прибирають, однак нескінченний потік відпочиваючих в розпал сезону впливає на порядок. Урни часто переповнені, в роздягальнях і біля берега – сміття. Пляж забруднений через неохайність відпочиваючих, які не поважають чужу працю, лінуються викинути сміття в урну.

Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
142 акцій

Як знайти: Щоб потрапити на пляж, виходьте на зупинці Парк ім. Шевченко (вул. Січеславська Набережна) — з центру йде будь-яка маршрутка.
Ціновий діапазон: оренда шезлонга – близько 50 грн; морозиво – від 15 грн, вулична їжа  – від 20 грн, напої  – від 10 грн. 

Пляж Сагайдак (на Воронцова)

Пляж Сагайдак

Пляж Сагайдак За розмірами він перевершує пляж Монастирського острова. За останні час Сагайдак (Воронцовський) змінився накраще: з’явилися питні фонтанчики, «ногомийки», урни, навіси, душові, шлагбауми на в’їзді і безкоштовна парковка. Вранці працівники пляжу просівають пісок.

Пляж Сагайдак

Основні постояльці пляжу — жителі Лівого берега, багато мам з дітьми, що цілком очікувано: мілке піщане дно, встановлені гойдалки, платні батути і водні гірки. На першій береговій лінії працюють бари, кіоски з вуличною їжею. Пляж облаштований зонами для активного відпочинку: волейбол, футбол і мотузковий парк. Також відпочиваючі грають в шахи та шашки на обладнаних столах.

Як знайти: Пляж розташувався прямо у з’їзду з Центрального мосту на Лівий берег. Біля входу в парк Сагайдак видніється дорога, яка і веде на пляж. До парку їдуть маршрутки: з центру — №35, 21, 54, від вул. Привокзальній — №7, 129.
Ціновий діапазон: оренда шезлонга — 30 гривень в день, альтанка з мангалом — 600 грн/день.

Акції
2 години гри в більярд в «Атмосфера»
Дніпро, Дмитра Донцова вулиця, 2А
-50%
320 грн
159.0 грн
Цілий день катання на роликах від «Рола-Коло»
Дніпро, Дмитра Донцова вулиця, 2А
-60%
200 грн
99.0 грн
Показати всі
4 акцій

Придніпровський пляж 

Придніпровський пляж

Пляж віддалений від центру (Соборний і Самарський райони Дніпра), найчастіше там відпочивають ті, хто живе в безпосередній близькості. Відзначимо, що мінусів у пляжу більше, ніж переваг. І почнемо з недоліків: ніде перекусити, туалети в двохстах метрах від водойми і вкрай брудні. Вода забруднена водоростями, а пісок — гілками, що говорить про бездіяльність міських служб. Дитячих розваг на пляжі не знайти, хіба що старі гойдалки біля входу.

Придніпровський пляж

Знайдуться і переваги, хоч і одна, але вагоме: на пляжі чисто, та це швидше зумовлено тим, що там небагато людей. В околицях ведуться будівельні роботи, що ніяк не надихає. Підсумуємо, Придніпровський пляж найменше впорядкований і до пляжного сезону не готовий.

Як знайти: Пляж знаходиться недалеко від кінцевої зупинки маршруток: № 1, 2, 5, 6, 10, 18, 35, 137, 177, 246). Від зупинки йти півтора кілометри пішки. За вулицею Кольської побачите вхід на пляж.

Акції
Знижка 50% на роли і піцу від «Eatme»
Доставка по Дніпру
-50%
0 грн
40 грн
Знижка 50% на суші-сети від «Sushi for you»
Дніпро, Велика Дієвська вулиця, 111Р
-50%
0 грн
40 грн
Показати всі
22 акцій

Бази відпочинку і заміські комплекси

Дніпро радує розмаїттям курортів. Ми рекомендуємо одні з найпопулярніших баз відпочинку та пляжних комплексів.

«Золоті Піски» 

Турбаза «Золоті Піски» – готельний комплекс, розташований за 50 км від Дніпра, на березі річки в оточенні соснового лісу. Відмінне місце, щоб провести вихідні: чисте повітря, прогулянки лісом, боулінг, більярд, теніс, в теплий сезон – купання в річці або відкритому басейні на території. З водних розваг – оренда катера чи квадроцикла.

У готелі готують смачні континентальні сніданки. Можна замовляти страви меню в ресторані європейської кухні. На території є все необхідне для відпочинку на свіжому повітрі та барбекю: зручні альтанки з мангалами та столами.

Бронюйте номер у «Золотих пісках» за 1999 3450 грн – в цю суму входить 1 день проживання на двох, триразове харчування в ресторані, басейн з підігрівом, 1 година релаксу в лазні, 10 хвилин катання на квадроциклах, оренда альтанки на день, гра в настільний теніс та більярд годину на кожного. Шезлонги біля басейну не входять у вартість, їх потрібно оплачувати окремо, 50 грн/день.

Де знаходиться: Куліші, Зелена вулиця, 1Ж.

Акції
Знижка 50% на сети у «Ням-Ням Суші» на Сонячному
Дніпро, Маршала Малиновського вулиця, 14
-50%
0 грн
40 грн
Знижка 50% на суші-сети в «Ням-Ням Суші» на Тополі
Дніпро, Паршина вулиця, 14
-50%
0 грн
40 грн
Показати всі
17 акцій

«Острів River Club»

«Острів River Club» — популярне місце серед любителів відпочити з шиком. Заміський комплекс знаходиться в 20-ти хвилинах від центру міста. Розташувавшись на просторій території, він примикає до берега річки Самара.

Гості комплексу селяться в найчистіші і затишні номери, які обладнані всім, що потрібно для повноцінного відпочинку. У номерах нові меблі, весь діапазон техніки для безтурботного життя, ванні, обладнані душовою кабіною, є вихід на балкон.

Комплекс має розвинену інфраструктуру: ресторан, власний облаштований пляж, причал для човнів, дитячий майданчик, басейн, сауна, безкоштовна парковка і Wi-Fi. Для любителів насиченого відпочинку знайдеться багато пропозицій: стрільба з лука, водні прогулянки на човні і катамарані, риболовля. Часто проводяться турніри з гольфу і майстер-класи з гончарної справи. Крім цього, можна зіграти в пінг-понг, волейбол або покататися на гіроскутері. Для бажаючих розслабитися – діють послуги авторських «СПА ритуалів».

У ресторані «Острова» завжди свіжа риба, яка ще вранці плавала в найближчих водоймах. Крім високої кухні, в комплексі знайдуться звичні атрибути пляжного меню –  шашлики, м’ясні та овочеві сети, підсмажені в барбекю-альтанці.

Басейн комплексу «Острів River Club» працює щодня з 10.00 до 19.00. У басейні постійно підтримується комфортна температура, він своєчасно очищається і фільтрується. Біля води на вас чекають шезлонги, столики, тераси з навісами і літній бар. Барне меню значне, шеф-кухар готує піцу на дровах, представлені різноманітні закуски, алкогольні та безалкогольні напої. Позасмагати і викупатися можна і на території облаштованого приватного пляжу на березі річки Самара. 

Адреса: с. Новоселівка, Зарічна вулиця, 17.
Час роботи: Пн-Нд з 8:00 до 23:00.
Ціни: у будні дні – 450 грн, а у вихідні – 700, дитячий квиток (6-12 років) – 200 грн та 300 грн відповідно.

Акції
До 2 годин прокату квадроциклів «Kvadro Kamenskoe»
Кам'янське (Дніпропетровська область), Незалежності бульвар, 3В
-20%
900 грн
719.0 грн
До 2 години прокату баггі від «Kvadro Kamenskoe»
Кам'янське (Дніпропетровська область), Незалежності бульвар, 3В
-20%
1100 грн
879.0 грн
Показати всі
3 акцій

«Goodzone» 

«Goodzone»

«Goodzone» – комплекс в сосновому бору, в екологічно чистому місці, за якість сервісу свого часу отримав табличку Ревізора. Поруч озеро, річка і облаштований пляж. На території є власний бар і ресторан. У відгуках часто хвалять місцеву кухню: великі порції, оперативне обслуговування, хтось відзначає широкий вибір коктейлів, інші – смачні штруделі. У чому гості єдині в думці, так це в живописній території, тутешні красоти вражають кожного.

Архітектори, дизайнери інтер’єру та ландшафту постаралися на славу, можна почути від гостей, що «це маленький куточок Європи в Дніпровській області». Гості комплексу можуть приїжджати на день або на кілька. Можна поселитися в номері стандартному, покращеному, люкс, в апартаментах або зняти відокремлену простору віллу.

«Goodzone»

З розваг на базі «Гудзон»: басейн, кінотеатр, прокат велосипедів, кінні прогулянки, стрільба з лука, мотузковий парк, оренда катамаранів і каное, рибалка. Обладнані безкоштовні зони для гри в волейбол і футбол. Для релаксу є відмінний SPA-комплекс з соляною арома-сауною, турецьким хаммамом і лазнею. 

Басейн комплексу «Goodzone» просторий, з шезлонгами, тіньовими навісами, є Wi-Fi. Працюють інструктори і рятувальники. Сплативши денне відвідування, можна відпочивати на облаштованому приватному пляжі, дитячому майданчику і плавати у відкритому басейні. 

«Goodzone» басейн

Адреса: с. Орлівщина, Горького вулиця.
Ціни за денне перебування, з 11:00 до 20:00: дорослі та діти з 12 років – у будні 1000 грн (500 грн за вхід, 500 грн зараховуються на депозит, яким можна розплачуватись за послуги на території комплексу, у ресторані та барі), у вихідні – 1500 грн (750 – вхід, 750 грн – на депозит). Відвідування спа за депозитом – лише у будні та за попереднім бронюванням. Дітям віком до 12 років вхід вільний.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
86 акцій

«Bartolomeo Best River Resort»

«Bartolomeo Best River Resort»

«Bartolomeo Best River Resort» — не просто центр курортного відпочинку і розваг, у комплексу є своя власна філософія. Готель названий на честь великого португальського мореплавця, Бартоломео Діаша –  його пам’ятник першим зустрічає гостей. Варто відзначити, що в комплексі знаходяться парк, етнографічний музей і арт-об’єкти, історичні посилання, пов’язані з епохою великих географічних відкриттів. 

«Bartolomeo Best River Resort», басейн

Ресторан комплексу – копія корабля «San Gabriel». Кухня європейська, в меню безліч морських страв: лобстери, устриці, креветки і екзотична риба. Чекаючи замовлення, можна докладніше розглянути інтер’єр корабля, численні географічні пам’ятки і відтворені атрибути епохи великих відкриттів. Також в комплексі є окремий гастропаб, де готують розмаїття м’ясних страв на відкритому вогні. Під соковитий шашлик можна вибрати міцний напій з великого барного меню. 

Для діток в курортному центрі є спеціальна зона, «територія щастя»: справжній піратський корабель з гойдалками, гірками і саваною. При комплексі облаштований великий пляж White Beach, де ноги відчувають м’який білий пісок, а нюх впивається ароматами з гриль-бару. Кажуть, пляж претендує на звання найкращого в Дніпрі. Відпочити можна і в Pool Club – поплавати в басейні зі світлодіодним фонтаном, шезлонгами, аква-баром і альтанками. Любителям активного відпочинку сподобаються яхт-клуб, тенісний корт, поле для міні-футболу та пляжного волейболу, настільний теніс і лазня. 

Pool Club

Адреса: Набережна Перемоги вулиця, 9Б.
Ціни (пляж + басейн): у будні — 700 грн, у вихідні та свята — 1000 грн, а дітям з 3 до 12 років вартість відвідування 350 та 500 грн відповідно. У ціну включена оренда шезлонгу та рушник. 

Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі з харчуванням у Золоті Піски на Дніпрі
Куліші (Дніпропетровська область), Зелена вулиця, 1Ж
-42%
3450 грн
1999.0 грн
Показати всі
45 акцій

«Новоселиця» 

Парк сімейного дозвілля «Новоселиця» – це комплекс, розташований на великій території, куди приїжджають відпочити від міської метушні, насолодитися природою та просто розслабитися, витрачаючи час виключно на релакс та розваги.

Парк «Новоселиця» ділиться на кілька зон:

  • Березовий рай – відокремлена зелена локація з альтанками, коктейль-баром та чистим піщаним пляжем.
  • Білий бар з танцполом та ігровим майданчиком.
  • BBQ-зона для любителів м’яса гриль, приготованого на відкритому повітрі.
  • Акваленд – басейн із водними атракціонами.
  • Корпоративна зона з великим майданчиком для проведення колективних конкурсів та ігор.
  • Ресторан.
  • Кемпінг.
  • Спортивні майданчики для тих, хто не уявляє відпочинок без фізичної активності.
  • Мотель, де можна забронювати номер для проживання.

У «Новоселиці» можна не лише відпочити за повною програмою, а й влаштувати корпоратив, весілля, виставку, дитячу вечірку – комплекс має усі можливості для того, щоб організувати незабутнє свято.

Адреса: с. Новоселівка, 12-й км траси М-04.
Ціни: в’їзд на територію парку – 75 грн, дітям до 12 років безкоштовно; оренда пляжного лежака з навісом – 500 грн, дерев’яного крісла – 250 грн, шезлонгу – 150 грн. 

Акції
Знижка 50% на меню кухні від «Hotpizza&Sushi»
Дніпро, Зоряний бульвар, 1А
-50%
0 грн
40 грн
Знижка 40% на меню кухні в «Campania Ristorante»
Дніпро, Дмитра Яворницького проспект, 83
-40%
0 грн
35 грн
Показати всі
26 акцій

«Сосновий бір» 

Комплекс «Сосновий бір» розташований на березі річки Самара та оточений запашним хвойним лісом. Завдяки соснам і близькості води тут панує особливий мікроклімат, в який так приємно втекти в літню спеку.

На території комплексу є все, що потрібно для класного, комфортного відпочинку на свіжому повітрі. Насамперед, це блакитний басейн довжиною 20 метрів з водоспадом та дитячою зоною; поряд можна почілити під сонечком на шезлонгу або повалятися в гамаку. На березі річки ви знайдете лазню із внутрішнім двориком та мангалом, щоб приготувати смачні шашлики. Бажаючі залишитись тут на кілька днів можуть забронювати затишний сучасний номер у готелі.

Для фанатів активного дозвілля обладнані спортивні майданчики, а перекусити можна і кафе «Шишки», де є дитяче меню, барна карта та широкий вибір коктейлів. Для проведення офіційних заходів у комплексі є зручний конференц-зал на 70 місць з кондиціонером та проектором.

Адреса: с. Новоселівка, Лісова вулиця, 16А.
Ціни: вхід на територію комплексу – 500 грн., дітям 4-12 років – 350 грн. У вартість входить лежак, басейн, риболовля, пляж, дитячий майданчик, Wi-Fi. Дозволяється відвідувати заміський відпочинковий комплекс з домашніми вихованцями, але тільки вагою до 5 кг і за додаткову оплату 250 грн.  

Погодьтеся, місць для відпочинку в Дніпрі вистачає. Знайдуться пропозиції недорогі і дорожчі, з підвищеним рівнем сервісу і комфорту. Дивлячись чого більше хочеться саме зараз – вечірок і святкового настрою або усамітненого релаксу на березі річки або озера. А якщо ви живете не в Дніпрі – приїжджайте погостювати, місто вас зачарує! 

Читайте також:
? Де посмажити шашлики у Дніпрі
? Куди піти з дитиною у Дніпрі
? Куди піти на вихідні з Дніпра
? Кращі суші у Дніпрі
? Що подивитися в Одесі
? Де відпочити на морі в Україні

А які ваші найулюбленіші місця для літнього відпочинку в Дніпрі, де ви вже встигли побувати – діліться в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *