Красиві місця для фотосесій: топ яскравих локацій, де можна сфоткатись в Одесі та в області

Одеса – неймовірно фотогенічне місто, в якому знайдеться немало красивих місць для супер-яскравих кадрів. Першими спадають на думку, звісно, такі популярні локації, як Потьомкінські сходи, Приморський бульвар та Колоннада. Але будемо відвертими – в якості тла для фотосесії ці пам’ятки виглядають надто банально, особливо якщо ви не турист.

Пропонуємо відійти від шаблонів та вирушити до більш оригінальних та ефектних куточків Одеси. Будь-яка з запропонованих локацій підійде як для лавсторі, весільної, сімейної, індивідуальної, так і для аматорської зйомки. А якщо точно бажаєте наробити купу яскравих світлин, скористайтесь знижками Покупону до 60% на виїзну фотосесію з професійним фотографом.

Акції
Подарункові сертифікати від Pokupon.ua
Вся Україна
-0%
0 грн
250.0 грн
Показати всі
1 акцій

Вуличками-завулочками

Стара Одеса – музей просто неба. Тінисті вулички, викладені брущаткою, без слів запрошують до захоплюючої мандрівки центром міста, де ледве не кожна будівля – пам’ятка архітектури, яка пам’ятає сиву давнину.

Почати свій міні-фототур можна з Дерибасівської та Грецької. Ці вулиці виглядають прекрасно у будь-яку пору року. Взимку Дерибасівську прикрашають новорічними декораціями, які навіть за відсутності снігу створюють святкову атмосферу – для селфі та лавсторі те що треба!

Фотосесія лавсторі на Дерибасівській

Для різноманіття радимо також зазирнути на Ланжеронівську, Приморський та Французький бульвари. Там особливо гарно навесні та влітку. Зелені крони дерев дають приємну тінь, все квітне. А ще поруч море, до якого у будь-який момент можна спуститись, аби наклацати найсправжнісіньких «одеських» фоток. Приморський бульвар залишається красивим навіть у холодну пору року – взимку чи восени – завдяки різнокольоровій ілюмінації на деревах, яка додає казковості цьому місцю навіть у найгіршу погоду. 

Фотосесія на Приморському бульварі, Одеса

Гуляючи центром, не забудьте зробити пару кадрів біля лютеранської Кірхи, яка здіймається над перехрестям Новосельського та Дворянської. Її дуже полюбляють весільні фотографи: кадри, зроблені на тлі старовинної, якісно відреставрованої будівлі, виходять світлі та вишукані.

Весільна фотосесія на фоні кірхи

Для весільної фотосесії або Love Story також ідеальною місциною стане подвір’я ресторану «Бернардацці», розташованого на нульовому поверсі одеської філармонії. Ресторан названий так на честь архітектора, що спроектував будівлю колишньої біржі, зведеної у мавританському стилі. Подвір’я витримане у тих же архітектурних традиціях та вражає своєю вишуканістю та ренесансним колоритом.   

Весільна фотосесія у бернардацці

Також серед найфотогенічніших вулиць можна виділити Кузнечну, Ніжинську, Коблевську, Князівську та Пастера. Краще за все прогулюватись старим центром та робити світлини рано вранці, на світанку, коли вулиці пусті, немає автомобілів та натовпу людей, що поспішають по своїх справах.

Акції
Квест-кімната «Прокляття фараона» від «QZone»
Одеса, Єврейська вулиця, 10
-40%
1400 грн
840.0 грн
Авто-квест «Пізнай Одесу IV» від компанії «OQRoomS
Одеса, Дюківська вулиця, 14
-40%
1200 грн
719.0 грн
Показати всі
14 акцій

Архітектурні вишуканості «Пасажу»

Будівля «Пасажу» вражає пишністю – декоративні античні скульптури, стіни, прикрашені барочною ліпниною, та атріум, увінчаний скляним куполом. В архітектурі будівлі гармонічно сплетені бароко, класика та модерн. Дехто жартівливо порівнює будинок із пишним тістечком зі збитими вершками.

Фотосесія у Пасажі, Одеса

Головною особливістю готелю вважається вкритий скляним дахом атріум – внутрішній двір, в якому розмістився торгівельний комплекс. Сюди краще приходити у вечірній час, коли торгівельні ряди починають зачинятись. В цей час тут менше людей, атмосфера стає таємничою, спокійною, скульптури на стінах підсвічуються. До того ж ввечері в атріумі відчиняється винний бар: замовивши вино, можна влаштувати фотосесію за романтичною вечерею при свічках. Світлини в такому антуражі вийдуть сентиментальними та загадковими.

Фотосесія у Пасажі

Але на цьому дива Пасажу не закінчуються. Якщо ви пройдете через сувенірну «Лавку художника», то неминуче потрапите на «найвузькішу вуличку Одеси», яка за останні кілька років стала доволі популярним місцем не тільки серед одеситів, але й серед гостей міста. Яскраві декорації, ваблячий екстер’єр ірландського пабу «Fox&Pipe», брукована вуличка – все тут дихає європейською казкою, особливо взимку, коли усюди з’являються новорічні прикраси.     

Фото на найвужчій вуличці в Одесі
Стильна фотосесія на найвужчій вуличці в Одесі

Красоти Маразліївської

Маразліївську вулицю рекомендують в якості симпатичної локації для фотосесії чимало одеситів. Вона не така розкручена, як Дерибасівська, а тому у вас буде більше шансів зробити справді оригінальні, унікальні кадри, особливо якщо ви заздалегідь підготуєтесь до фотосесії, скориставшись нашими порадами. Головна особливість Маразліївської – лев’ячі маскарони з мотузковими зашморгами на гиях, на вулиці не один дім має подібні декоративні елементи.   

Сфотографуватися з маскарон на Маразлієвському літом

Маразліївська – старовинна вулиця міста, яка з’явилась у 1828 році, назвали її на честь тодішнього міського голови Маразлі. На ній на вас чекають справжні шедеври одеської архітектури, затишні подвір’ячка, широкі тротуари, а поруч – парк Шевченка. Вулиця живописна та витончена, а все тому що Маразлі видав наказ, згідно якого на цій вулиці потрібно будувати виключно красиві споруди. Світлини, зроблені на Маразліївській, мають особливий шарм.

Фото на Маразліївській
Акції
Знижка 50% на шашличний сет від «Шашлик на виніс»
Одеса, Небесної Сотні проспект, 4В/3
-50%
0 грн
60 грн
Знижка 40% на шашличні сети від «В тандирі»
Одеса, Миколаївська дорога, 305Б
-40%
0 грн
50.0 грн
Показати всі
27 акцій

У тиші одеських двориків

Ще одна локація для крутих фото – одеські дворики. Зайшовши до будь-якого дворика від Пантелеймонівської до Гоголя, ви знайдете там готову фотозону для колоритних світлин. На вулиці Гоголя не пропустіть наступні будинки: №5-7 – неймовірно красива споруда з атлантами, а також №9, №14 та №17 – та дуже кінематографічно. 

Також у глибині одеських подвір’ячок приховуються вишукані парадні, однак заходячи в них, поважайте місцевих мешканців – не шуміть. Ось деякі дворики та парадні, що підійдуть для естетичних фотографій:

  • Ніжинська, 30.
  • Торгова, 5.
  • Князівська, 40.
  • Базарна, 33.
  • Успенська, 42.
  • Дерибасівська, 31-33. 
Фотосесія у парадній на Маразліївську взимку

Також зазирніть до парадних цих двориків, там дуже виразні місцинки для світлин:

  • Маразліївська, 28.
  • Коблевська, 37, 40 и 42.
  • Льва Толстого, 12.
  • Велика Арнаутська, 32.
  • Софіївська, 20 / ріг Торгової. 
Нестандартна фотосесія на Пастера 19
Фотосесія з газетою на Коблевській

Індустріальний стиль на тлі моря

Прогулюючись Приморським бульваром, спустіться по Потьомкінських сходах та відвідайте Морвокзал. Одеса там інша – індустріальна, портова. Морські краєвиди переплітаються з видами на масивні судна та крани, а головною цікавинкою цієї всієї краси безсумнівно є стрункий Воронцовський маяк, що біліє на тлі яскраво-синіх неба та моря. 

Фото на фоні Воронцовського маяка в Одесі

Аби світлини передали портову естетику, приходьте фотографуватись, коли стемніє. У денний час вам потішить яскравими барвами морський краєвид, а прогулянка катером подарує широкі перспективи для екзотичної фотосесії на фоні відкритого моря. 

Модна фотосесія на морвокзалі в Одесі

Також по обидві сторони від Потьомкінських сходів розташувались два парки: Стамбульський та Грецький. Стамбульський парк – подарунок Одесі від міста-побратима Стамбула.

Красиві фото у Стамбульському парку

Зазирніть до Грецього парку, який було відчинено у 2018 році. Центральний елемент парку – фонтан «Початок початків», ідея якого ґрунтується на біблійних мотивах. Фонтан поєднує в собі чоловічий та жіночий скульптурні портрети, а над ними здіймається дерево зі струминками води, що символізують сім джерел створення світу. 

Незвичайні фото у грецькому парку в Одесі

Обидва сквери – і Грецький, і Стамбульський – є дуже живописними, а тому без яскравих барвистих фото ви звідти не підете.

Романтика санаторію імені Горького

Одеським фотографам відоме це місце, в той час як приїжджі рідко приходять до санаторію ім. Горького за порцією добротних фотографій. А дарма! Почнемо з того, що санаторій визнаний пам’яткою садово-паркового мистецтва. 

Зробити чудові фото біля санаторію Горького

Корпус санаторію розташований у густому парку, повному реліктових дерев, пишних кущів та барвистих квіткових клумб. Найживописніше дерево тут – розкидистий платан.

Незвичайний фотосет у санаторії Горького

Біля входу до корпусу встановлений фонтан, оформлений скульптурною композицією, а по обидві сторони сходів парадного входу – великі бронзові статуї левів. На території базується корпус, в якому галерея поєднується з ренесансною аркадою. У будь-яку пору року парк прекрасний по-своєму, але найяскравіші світлини в ньому виходять навесні та восени. Влаштовуючи фотосесію в санаторії, не забудьте про чудовий вид на море, що відкривається звідси.

Місцинки біля моря, повз які не пройти

Кілька років тому на пляжі Ланжерон встановили скульптуру – «Двері Сонця». Одесити по-різному називають цей арт-об’єкт: портал у майбутнє, брама морського царства й навіть шлях до задзеркалля.  

Фотосесія біля дверей сонця

Місцеві мешканці та гості міста приходять туди, аби зробити фотографію, селфі, – адже там відбувається злиття моря та мистецтва. Щоб «Двері Сонця» грали у багряних сонячних променях, треба приходити на світанку. Іншими барвами грає арт-об’єкт під час шторму, коли суворі бурхливі хвилі розбиваються об берег, розпліскуючи бризки у всі сторони.

Фотосет біля дверей сонця влітку

Ще одне місце, де можна зробити романтичні пляжні фото – це морська гойдалка. Однак готуйтесь відстояти чергу, щоб зробити світлини, або приходьте на світанку – в цей час і людей менше, і природне освітлення красивіше. В Одесі є два пляжи, де встановлені гойдалки у воді: Рожева гойдалка на пляжі «Отрада» та гойдалка в  «Mantra beach club» в Аркадії. 

Оригінальна фотосесія біля моря

Вогні Лунапарку

Одеський лунапарк біля Ланжерону у парку Шевченка після заходу сонця вигладає казково. Колесо огляду «Південна Пальміра» (яке увійшло до списку найвідоміших колес огляду Європи!), яскраві атракціони, грає музика – антураж зачаровує. У Лунапарку виходять яскраві світлини в будь-яку пору року, але взимку атмосфера там найбільш святкова.  

Лав сторі в лунапарку

Куяльник: міні-версія Мертвого моря в Одесі

Куяльницький лиман традиційно вважається прекрасним місцем для весільних фотосесій, лав-сторі та нетривіальних творчих проектів. Світлина, зроблена на Куяльнику, перетворюється на витвір мистецтва. Лиман приваблює первозданністю, незменими, майже космічними краєвидами. В залежності від природних обставин, Куяльницький лиман може міняти свій колір: то він блакитний, як небо, то перламутрово-рожевий у період розмноження мікроорганізмів, що в ньому мешкають.

Лав сторі на пляжі

Фотографи радять фотографуватися на просторах живописного Куяльнику за годину до заходу сонця. Для вдалих світлин вибирайте той берег, з якого не видно висоток віддалених районів, аби не втратити антураж позаземної краси лиману.

Фото на тлі куяльника
Лавсторі на куяльнику, Одеса

Ефект кіно в садибі Курисів

Садиба Курисів заховалась в Одеській області, у селі Курісово, яке впритул до Жовтневої революції мало статус дворянського помістя. Сама садиба у ХІХ столітті, коли тут ще жили його шляхетні володарі, стала першим прикладом романтичної архітектури в Україні.

Фотосесія у садибі Курісів

У садибі було багато споруд, однак до наших днів збереглась лише мала їх кількість. Серед них – замок Курисів, який став взірцем старовинної арабо-готичної, або мавританської архітектури. Замок намагались реставрувати, однак великих успіхів у цій справі не досягли. Він виглядає покинутим, але це аніскільки не позбавляє його естетики, скоріше підкреслює таємничість та загадковість. У споруді усього два поверхи, однак наявність підвального, «нульового» поверху візуально робить його більш високим та вражаючим.  

Модний фотосет у садибі Курісів

Місце підійде для містичної фотосесії – увімкнувши фантазію і взявши в оренду історичний костюм в Одеській кіностудії, ви маєте всі шанси отримати незвичайні, оригінальні світлини в стилі красивого кіно. Плюсом є те, що садиба не переповнена туристами, незважаючи на те, що чимало хто про неї чув, тож процесу зйомки ніхто не заважатиме. І не забудьте приготувати 50 грн за вхід до садиби.

Містичні фото у садибі Людини-вовка

Інтригуюча назва виникла не просто так. Вона якнайкраще характеризує особистість останнього власника маєтка – Сергія Панкєєва, якому привиджувались моторошні видіння з вовками, через що його й прозвали «Людиною-вовком». Знаменитий він ще й тим, що був найулюбленішим пацієнтом Зігмунда Фройда. Основоположник психоаналізу стверджував, що робота з Панкєєвим дуже вплинула на його ідеї.

Весільне фото в садибі людини-вовка

У своїй садибі Панкєєв провів отроцтво і юність, там же й бачив сни з вовками. Після революції він залишив маєток та поїхав за кордон, а садибу розграбували. Сьогодні це лише руїни колишньої розкоші. 

Фото на тлі садиби людини-вовка

Фотографів та режисерів приваблює таємнича споруда, тут часто проводять тематичні фотосесії. Антураж місцевості сприяє творчому процесу, адже легенд та міфів про садибу велика кількість, починаючи з того, що її прокляли колишні власники, і закінчуючи тим, що у маєтку знімали фільм «Весілля у Малинівці».  

Фотосесія у садибі людини-вовка

Селфі з жирафами в Одеському біопарку

Біопарк на Тираспольському шосе нібито створений для оригінальних, і навіть екзотичних фотосесій. Адже тільки тут ви можете сфотографуватися з веселими лемурами та зробити справді нестандартні селфі – з жирафами!

Територія Біопарку чиста, доглянута, облаштована, всюди яскрава зелень, охайні воль’єри з найрізноманітнішими тваринами: мавпочки, лами та кенгуру, великі черепахи та тигри, леви, ведмеді та, звісно, жирафи Ротшильда з дитятком на ім’я Арсеній. Аби відвідувачі відчували себе максимально комфортно, тут є приватна зона для паркування на 285 місць, дитячий майданчик, сільське подвір’я і кафе «Burger Club» для бажаючих підкріпитись.  

Селфі з жирафами в Одесі

Задоволення від візиту до Біопарку гарантовано отримають і дорослі, і діти, тож якщо якщо ви шукаєте, де сфоткатись, аби отримати яскраві та позитивні кадри, обов’язково приїжджайте сюди!

Золотий Берег – для розкішних весільних кадрів

Одеський Золотий Берег – котеджне містечко на 16-й станції Великого Фонтану з дивовижно красивою набережною, яка ідеально підходить для романтичний лавсторі, ніжних весільних та сімейних фотосесій та творчих індивідуальних зйомок. 

Весільна фотосесія на золотому березі

Стиль, в якому оформлена набережна, відсилає тих, хто нею прогулюється, до суворих форм класицизму, пройнятих світлом та стриманою геометричною красою, а якщо увімкнути фантазію, то навіть до палацових парків Людовика XIV. Світлі пастельні відтінки личкувального каменю та класичної форми ліхтарі, що прикрашають парапети уздовж прогулянкової алеї – кращого фону для взірцевого повітряного фотосету не вигадати!

Літній фотосет, золотий берег
Фотосесія на золотому березі, Одеса

Вирушайте за яскравими та вишуканими світлинами на Золотий берег та не забудьте ретельно продумати свій образ, аби ідеально вписатись у витончений архітектурний стиль. А якщо закортить пляжної романтики, то внизу як раз є пляж та симпатичні світлі бесідки з балдахінами, чистий пісок та освіжаючі морські хвилі. 

Красиві фото на свадьбі біля моря

Дика природа Фонтанки

Неподалік від Одеси, майже відразу за Жилмасивом Котовського, розкинулось село Фонтанка, яке, можливо, не привертало б до себе особливої уваги, якби не його дикі пляжі.

Фонтанка чудове місце для фотосесії

Дивовижні пагористі ландшафти, величезні валуни та кам’яні арки, прозоре мілководдя, усипане галькою – заради цього варто витратити годину-дві часу, щоб доїхати до Фонтанки з центру Одеси або з більш віддалених районів міста.

Аби дістатись води, вам доведеться подолати розлогі та не дуже спуски зі схилів біля моря, що поросли травою та дикими польовими квітами. На шляху до пляжу ви помітите глибоку зелену балку, яка практично врізається в море, маленькі струмки та навіть невеличкі водоспади, найбільший з яких сягає 6 метрів у висоту.

Красиві фото на дикому пляжі фонтанки

Дике узбережжя Фонтанки – ідеальне місце для морських фотосесій: індивідуальних, сімейних, весільних, лавсторі. Краще за все приїжджати сюди рано вранці або ближче до заходу сонця. Якщо казати про сезон, тут красиво завжди, особливо – навесні та влітку, а от зйомки краще проводити в період з квітня по червень, коли пляжний сезон ще не досяг піку.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
82 акцій

Ботанічний сад – фотосесії у квітах та зелені

Так звана «стара територія» Ботанічного саду при ОНУ ім. Мечникова – справжня казка для тих, хто отримує естетичне задоволення від поєднання красивої старовинної архітектури та розмаїття яскравої рослинності. Розташований цей рукотворний міський оазис на Французькому бульварі, 87. 

Весільна фотосесія у ботанічному саду

Найкращий час для відвідування ботсаду – період з середини весни до початку літа, коли все цвіте та пахне. Розквітають буйним цвітом різнобарвні піони, яскраво-рожева робінія, ніжна біла японська мурайя, бузок та сакура – гріх не зробити хоча б пару красивих весняних світлин на тлі прекрасних рослин. 

Весільна фотосесія у ботсаду

Окремої уваги заслуговує розарій. Його особливо полюбляють закохані пари та новоженці, які мріють про яскраві, барвисті та романтичні світлини. Для того, щоб перерахувати сорти троянд, які тут ростуть, не вистачить пальців обох рук: тут і разні види чайної троянди, й кущові, й пишні гібриди соковитих відтінків, й полум’яні флорібунди – кожна з них прикрасить ваші фотографії, додавши їм яскравості та свіжості.

Весільна фотосесія у ботсаду в Одесі

Збираючись прогулятись ботсадом, приготуйте 50 грн для дорослого квитка, й 30 – для дитячого. В рамках вільної прогулянки ви можете безкоштовно робити красиві світлини на смартфон або свій фотоапарат. Якщо збираєтесь влаштувати тут професійну фотосесію з фотографом, доведеться заплатити 770 грн за 1,5-2 години зйомки. Зазвичай цього часу вистачає, аби наклацати пристойну кількість кадрів. 

Читайте також:
Куди сходити з дівчиною на побачення у Львові
Цікаві місця для прогулянок у Києві

А у вас є улюблені місця в Одесі, де ви любите фотографувати й фотографуватись? Якщо не тримаєте їх у таємниці, то обов’язково діліться ними у коментарях, щоб поповнити наш список!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *