Новорічні салати: топ 8 рецептів

На Новий рік прийнято збиратися великою родиною або веселою компанією за святковим столом, тому господині завжди намагаються приготувати щось смачненьке, оригінальні салати традиційно прикрашають новорічний стіл.BlogPokuponTeam зібрала топові рецепти, які дуже просто приготувати вдома. Легкі, ситні, незвичайні – ці смачні салати варто скуштувати. Отже, гортайте нашу підбірку, запасайтеся продуктами заздалегідь, або замовляйте до святкового столу страви з ресторанів з доставкою додому та знижками від Покупона до 60%.

41 акцій
1. Салат «Новорічний вінок з кальмарами та креветками»
Легкий, простий у виконанні салат до новорічного столу без майонезу з кальмарів та креветок, з помідорами черрі та маслинами в якості акцента. Родзинка цієї страви – у заправці, добре збалансованому низькокалорійному соусі з петрушки та часнику.

Інгредієнти:
- 200 г – кальмари, попередньо розморожені;
- 150 г – креветки;
- 80-100 г – листя салату, рукола;
- 15-20 шт. – маслини чорні;
- до 10 стиглих плодів помідорів чері.
Для заправки:
- 2 зубчики часнику;
- петрушка – половина пучка;
- 4 ст. л. – соєвого соусу;
- 1 ч.л. – цукор;
- 1 ст. л. – сік лимона;
- 5 ст.л. – рослинна олія.
Покроковий рецепт:
- Морепродукти відварити: кальмари – не більше 1 хвилини, креветки – 3 хв. Дати охолонути. Кальмари нарізати тонкими кільцями, більші креветки можна розрізати вздовж на 2 частини, дрібні залишаємо цілими.
- Соус: максимально дрібно нарізати петрушку та часник, додати цукор, суміш розтерти в кашку. Помістити отриману суміш у ємність, змішати з олією, соком лимона та соєвим соусом. Перемішати.
- Черрі розрізати навпіл чи четвертинки.
- Подача – на великій плоскій тарілці: у центрі поставити маленьке блюдце або склянку і навколо неї викласти листя салату, морепродукти, помідори, маслини, додати руколу. Полити зверху соусом, попередньо ретельно перемішаним.
Хочете навчитися готувати не гірше шеф-кухаря ресторану та довести свою кулінарну майстерність до досконалості? Для вас на Покупоні є круті онлайн майстер-класи, де майстри кулінарної справи навчать, розкажуть і покажуть, як готувати вишукані та смачні страви з усього світу.

7 акцій
2. Святковий салат з хурмою та хамоном
Оригінальний смак, легкість приготування і нічого шкідливого – те, що треба для святкового столу.
Інгредієнти:
- 90 г – мікс зелені;
- 100 г – хамону;
- 15 шт. – помідорів чері;
- 50-70 г – горгонзоли або будь-якого іншого сиру з насиченим смаком;
- 1 хурма середнього розміру;
- 30 г подрібнених горіхів;
- Оливкова олія та бальзамічний соус.
Покроковий рецепт:
- На таріль викладаємо зелень у формі віночка (для зручності поставити в центр щось кругле, потім прибрати).
- Черрі помідори ріжемо навпіл, викладаємо по колу.
- Розкладаємо хамон та шматочки сиру.
- Хурму нарізати спочатку кільцями, потім четвертинками і додати до салату.
- Горіхи трохи обсмажуємо, подрібнюємо, викладаємо на салат.
- Поливаємо оливковою олією та бальзамічним соусом.
3. Оригінальний салат з язиком
Інгредієнти:
- 1 відварений яловичий або свинячий язик;
- 3 шт. – картоплі;
- 3 шт. – солоних огірків;
- 1 ст. л. – консервованого хрону (білого);
- 2 ст. л. – майонезу;
- 100 г – оливок без кісточки.
Покроковий рецепт:
- Картоплю відварюємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібними кубиками.
- Відварений очищений язик ріжемо на такі ж шматочки, що і картопля, і відправляємо до неї в миску.
- Оливки та огірки нарізаємо кубиком, трохи дрібніше, ніж язик та картопля.
- З’єднуємо всі інгредієнти в мисці та заправляємо майонезом.
- Для пікантності та оригінального смаку додайте до салату ложку хрону.
- Поперчити та посолити за смаком.
4. Салат «Новорічний ананас»
Ананас чудово поєднується з сиром, куркою, яйцями та багатьма іншими продуктами, має кисло-солодкий смак, тому салати з цим екзотичним фруктом такі популярні на святковому столі.
Інгредієнти:
- 2 цибулини;
- ½ ст. ложки – оцту 9%;
- ½ ч. ложки цукру та солі;
- 300 г відвареного курячого філе;
- 150 г консервованого чи свіжого ананасу;
- 150 г маринованих або смажених печериць;
- кілька столових ложок майонезу.
Покроковий рецепт:
- Нарізати півкільцями цибулю, обдати окропом, злити воду. Замаринувати: додати оцет, сіль та цукор, залишити поки готуємо інші інгредієнти.
- Нарізати курку та ананас кубиками середньої величини, печериці розділити навпіл або на чотири частини.
- Додати цибулю, попередньо віджавши від маринаду, майонез, перемішати та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
5. Салат «Новорічний сюрприз»
Цей салат – справжній сюрприз для ваших гостей, у ньому обсмажена картопля приємно поєднується зі смаковими нотками морепродуктів, пікантністю шинки та свіжістю огірка.

Для цього рецепту вам знадобиться:
- 1 шт. – свіжий огірок;
- 100 г – шинки;
- 100 г – крабових паличок;
- 2 картоплини середнього розміру;
- 1 шт. – яблуко;
- 100 г – консервованого горошку;
- 3 ст. л. – майонезу;
- рослинна олія;
- сіль за смаком;
- листя салату та зелень для прикраси.
Як готувати:
- Очищену картоплю нарізати соломкою, просушити за допомогою серветки, обсмажити в олії а-ля фрі.
- Нарізати соломкою шинку, краби, яблуко та огірок. Змішати із майонезом, додати горошок.
- Перед подачею на новорічний стіл додати картоплю, викласти в салатницю з листям салату, посипати зеленню.


49 акцій
6. Картопляний салат із тунцем
Незвичайний, але простий і швидкий у приготуванні новорічний салат з тунцем, відвареною картоплею та соусом айолі від Євгена Клопотенка. Усі інгредієнти дуже гармонійні у своєму смаковому поєднанні. Виходить оригінальна страва, яку легко можна приготувати і на свято, і в будні.
Для салату знадобиться:
- 3 шт. – картопля;
- 1 банка консервованого тунця у власному соку;
- 100 г – зеленого горошку (попередньо розмороженого);
- петрушка, сіль, мелений чорний перець за смаком.
Заправка – соус айолі:
- 2 зубки – часнику;
- 1 ч. л. – гірчиці;
- 2 яєчні жовтки;
- сіль – пару щіпок;
- сік половинки лимона;
- оливкова олія 100 мл.

Покроковий рецепт:
- Картоплю відварити у шкірці. Остудити, почистити та нарізати великими кубиками.
- Петрушку помити, просушити та дрібно нарізати. Скласти в ємність, змішати з порізаною картоплею та зеленим горошком.
- Скибочки тунця дістати з банки (рідину попередньо злити), додати в ємність з іншими інгредієнтами, трохи посолити, перемішати.
Соус айолі:
- Часник дрібно посікти, змішати у ступці або ємності блендера з 2 щіпками солі. Додати жовтки, перемішати товкачем або блендером.
- Додати гірчицю, знову перемішати.
- Не перестаючи збивати, тонким струмком влийте оливкову олію.
- Додати сік лимона та збити.
Перед тим як подати салат до новорічного столу, ще раз перемішайте і посипте його щойно змеленим чорним перцем, а зверху полийте соусом.

7. Салат «Тіффані» з виноградом та куркою
Салат з куркою та сиром шарами, має вишуканий та оригінальний смак завдяки пікантному інгредієнту – винограду.
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки;
- 4-6 штук – курячих яєць;
- 200 г – твердого сиру;
- 500 г винограду без кісточок;
- 1 ч. л. – карі;
- сіль за смаком;
- 100 г – мигдалю;
- рослинна олія;
- зелень петрушки.
Покроковий рецепт:
- Курячі грудки відварити до готовності, розділити на волокна.
- На розігріту сковороду налити 2-3 ст. л. олії. Викладаємо курку, солимо і додаємо каррі. Обсмажуємо на середньому вогні близько 5-7 хвилин.
- Відварюємо яйця (8-10 хвилин), очищаємо та натираємо на великій тертці.
- Натираємо твердий сир.
- Мигдаль обсмажити і дрібно нарізати.
- Виноград промити, просушити від зайвої води, нарізати навпіл.
- На тарілі майонезом формуємо контур виноградного грона.
- Викладаємо салат шарами, кожен шар посипаємо мигдалем і змащуємо майонезом.
- Перший шар – половина курки, другий шар – половина яєць, третій шар – половина сиру, потім повторюємо шари.
- Верхній шар сиру горіхами не посипаємо та не змащуємо майонезом.
- Виноградинки обмочуємо в майонез і викладаємо поверх сиру.
- Прикрашаємо салат зеленню і залишаємо в холодильнику настоятися 2-3 години.
8. Новорічний салат з креветок та авокадо

Дуже простий, дієтичний салат, який урізноманітнить ваш новорічний стіл. Насичений, збалансований смак цієї страви без майонезу порадує тих, хто стежить за здоров’ям та любить побалувати себе корисностями.
Склад:
- 450 г – відварені очищені креветки;
- 3 невеликі лайми або лимони (видавити сік);
- Авокадо – 2 стиглі плоди (очистити від шкірки, прибрати кісточку);
- 1 шт. – свіжий огірок;
- 3 шт. – помідорів середнього розміру;
- 1 шт. – цибулина (дрібно нарізана);
- кінза – за смаком, теж подрібнити.
Як готувати:
- Креветки нарізати, скласти в салатник, полити лимонним або лаймовим соком, перемішати.
- Помідори, огірок, авокадо нарізати кубиками.
- Огірок додати в миску з креветками, змішати з помідорами та дрібно нашаткованою цибулею.
- Додати в салат авокадо та кінзу. Все змішати. Готово!
Страви, приготовлені вдома можуть бути смачними, вишуканими та цікавими. А якщо на домашню кухню немає часу – замовте смакоту з меню в будь-якому ресторані з доставкою до новорічного столу.
Читайте також:
✔️Як зустріти Новий рік
✔️Куди поїхати на Новий рік та Різдво
✔️Куди сходити з дітьми у Києві на Новий рік та Різдво
А які новорічні салати ваші улюблені? Діліться рецептами у коментарях 🙂