Як вибрати свій неповторний Power Bank серед мільйонів інших

Повербанки з’явилися в продажу відносно недавно, але активно і безповоротно набирають популярність. Зручність і користь цього пристрою ми вже розглянули раніше. Зараз же поговоримо, як підібрати портативний акумулятор так, щоб він не став ще одним безглуздим гаджетом, закинутим на верхню полицю шафи, а перетворився на справжню чарівну паличку для вашої техніки.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Перед походом в магазин або переглядом варіантів в інтернеті варто відповісти собі на кілька важливих запитань:

  • для яких пристроїв підбираємо повербанк?
  • як часто буде використовуватися зовнішній акумулятор?

Тільки після цього можна починати переглядати і порівнювати варіанти. Характеристики, на які варто звертати увагу в першу чергу, щоб зробити хороший вибір:

Обираючи повербанк, зверніть увагу не тільки на функціональність, а й на різноманітність форм
Обираючи повербанк, зверніть увагу не тільки на функціональність, а й на різноманітність форм

Сумісність

Хоча повербанки називають зовнішніми акумуляторами, з технічної точки зору, їх структура значно складніше. Портативний зарядний пристрій захищений від перезарядки, самостійної розрядки або перепадів напруги, чим не можуть похвалитися звичайні акумулятори.

Повербанк — універсальний пристрій. Однак, є деякі моделі смартфонів або ноутбуків, які мають свій зовнішній адаптер харчування, не сумісний зі стандартними повербанками. Щоб уточнити цю деталь краще принести техніку, яку хочете заряджати за допомогою PowerBank відразу в магазин або хоча б показати продавцеві фото роз’єму для електроживлення.

Більшість гаджетів, в т.ч. повербанки розраховані на 5 В постійного струму. Якщо ви володар унікальної моделі гаджета, краще подивіться, чи збігаються показники вхідної напруги вашого пристрою з вихідною напругою обраного повербанка.

Акції
Допоможи Фонду збудувати Сімейну Кімнату
Київ, Михайла Гришка вулиця, 7
-0%
0 грн
20.0 грн
Показати всі
19 акцій

Функціональність

Суть повербанка в тому, щоб зарядити ваш пристрій тоді, коли немає доступу до стаціонарних джерел електроенергії. Однак є ряд додаткових корисних функцій, якими може володіти портативний акумулятор:

  • два USB-порти дозволяють заряджати кілька пристроїв. Найчастіше ця характеристика властива повербанкам з великою ємністю.
  • цифровий індикатор заряду показує, на скільки відсотків заряджений повербанк. У багатьох останніх моделях він вже замінив звичайну лампочку, яка лише відзначає заряджений чи розряджений повербанк.
  • світлодіодний ліхтар — дрібниця, але приємно. Так як повербанки часто використовують мандрівники, в т.ч. любителі походів в гори, то ліхтар зайвим точно не буде.
Сонячні повербанки працюють за принципом сонячної батареї
Сонячні повербанки працюють за принципом сонячної батареї

Для тих, хто наслідує сучасні еко-тенденцій в світі, виробники пропонують повербанки з сонячною батареєю. Такі зарядні пристрої можуть заряджатися як від розетки, так і просто лежачи на сонці.

Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
18 акцій

Ємність

Якщо ви вже визначилися, для чого вам PowerBank, то вибір ємності не займе багато часу. Ємність, як правило, впливає на вагу, розмір, час повної зарядки і ціну зарядного пристрою, тому не варто відразу поспішати і вибирати максимальний заряд, який сьогодні доходить до 20000 мАч.

Якщо повербанк потрібен вам просто «про всяк випадок», якщо смартфон розрядиться у невдалий час і у невдалому місці, то Вам достатньо компактного акумулятора ємністю до 5000 мАг.

Для ноутбука і смартфона, які часто і довго використовуються протягом дня для роботи, чудово підійдуть повербанки ємністю до 12000мАч. Вони дозволять зарядити обидва пристрої або один кілька разів протягом дня, а вночі такий акумулятор зарядиться за 6-8 годин, поки ви відпочиваєте.

Повербанки з підвищеною ємністю понад 12000мАч прекрасно підійдуть тим, хто часто подорожує. Якщо ви на тиждень йдете в гори з наметами і переживаєте, щоб ваш смартфон був на зв’язку, на випадок, якщо потрібно подивитися дорогу. Або якщо ви їдете у відрядження на інший кінець світу, то переносний зарядний пристрій на 20000мАч саме для вас.

Ємність акумулятора пропорційна його габаритам
Ємність акумулятора пропорційна його габаритам

Габарити і вага

Логічно припустити, що чим більше розмір повербанка, тим більше його ємність, але все залежить від якості. Іноді недобросовісні виробники можуть помістити крихітні акумулятори малої ємності у великий корпус. Серед надійних виробників портативних зарядних пристроїв варто виділити: Rombica, HIPER, Inter-Step, Xiaomi Mi, Canyon.

Вага і габарити часто залежать від типу акумулятора всередині повербанка. Так наприклад літій-полімерний акумулятор набагато важче літій-іонного. Те ж саме стосується розмірів, адже неможливо ємний габаритний акумулятор помістити в крихітну коробочку.

На вагу також впливає матеріал каркаса. Це може бути пластик або метал. Хоча відомі виробники використовують якісний і міцний пластик, краще все ж акцентувати увагу на металевих повербанках, тому що при падінні вони точно менше пошкодяться.

Акції
Чистка обличчя у «Студії естетичної косметології»
Київ, Срібнокільська вулиця, 22А
-41%
500 грн
329.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Souland Body studio»
Київ, Лесі Українки бульвар, 34
-53%
600 грн
349.0 грн
Показати всі
59 акцій

Дизайн

Найбільш різноманітні в дизайні невеликі акумулятори, які за рахунок первинних габаритів і ваги дозволяють виробникам максимально експериментувати з формою. Як правило металеві повербанки не такі цікаві в дизайні, як пластикові, які за рахунок властивостей матеріалу можуть приймати будь-яку форму.

Деякі компанії виробляють повербанки, схожі на іграшки
Деякі компанії виробляють повербанки, схожі на іграшки

Описані критерії розташовані в порядку важливості, тому не варто при виборі портативного зарядного пристрою орієнтуватися в першу чергу на дизайн.

Вибір повербанків в магазинах дуже широкий і ви легко підберете той, який ідеально підійде, якщо визначитеся з метою покупки і ознайомитесь з характеристиками пристроїв.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
75 акцій

Читайте також:
✔️Як заощадити на електроенергії
✔️Як економити на ліках
✔️Тренди жіночих стрижок
✔️Модні чоловічі стрижки
✔️Буковель: розваги та пам’ятки
✔️Куди поїхати в карпати з дітьми

Повербанки яких виробників ви вже пробували використовувати? Розкажіть про його оригінальний дизайн і особливості. Що сподобалося, а який функціонал вважаєте безглуздим?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *