Power Bank — як зарядити смартфон без розетки

Що таке Power Bank?

Скільки разів траплялося, що ваш смартфон «вмирав» невчасно? Важлива зустріч, заблукали в чужому місті, потрібно викликати таксі, а «батарея здохла». Смартфони давно перестали бути лише засобом зв’язку. Розрахункові операції, покупки, спілкування, навігація, спорт, планування дня, розваги, вирішення побутових питань — все це сьогодні можна зробити за допомогою смартфона і нічого з перерахованого, якщо батарея на нулі.

Всі ми потрапляли в ситуацію, коли смартфон невчасно розрядився

Як зарядити телефон, якщо під рукою немає стандартної розетки 220V? Як його зарядити, якщо ви на природі? Сьогодні ми вам розповімо, що таке зовнішній акумулятор, для чого він потрібен, як заряджати його безкоштовно і де купити powerbank недорого.

Що таке Power Bank і для чого він потрібен?

Зовні повербанк виглядає, як невелика коробочка, діжечка або навіть іграшка (дизайн може бути найрізноманітнішим). Всередині жорсткого корпусу з металу або пластику знаходиться мікросхема і один або кілька акумуляторів (чим їх більше, тим більше розмір і ємність повербанка). Суть роботи Powerbank — накопичувати і зберігати в собі енергію до того моменту, коли він знадобиться.

А це може статися в будь-який момент, коли ваша мобільна техніка на межі виключення. Повербанк був придуманий для того, щоб ви завжди могли залишатися на зв’язку. Зарядний пристрій призначений для зарядки смартфона в будь-який час, в будь-якому місці, без прив’язки до електромережі. Він дозволяє підтримувати ваші девайси в робочому стані, поки не з’явиться можливість зарядити їх за допомогою стаціонарних джерел електроенергії.

Чому зовнішній акумулятор — це зручно?

Довгий час світові компанії-виробники портативної техніки (ноутбуків, планшетів, телефонів і т.п.) гналися за великими ємностями вбудованих акумуляторів. Це була одна з найважливіших характеристик, на яку звертали увагу покупці.

Ніхто не любить часто заряджати смартфон або шукати розетку в не зовсім зручних місцях (наприклад, в залі очікування або ресторані). Чим довше акумулятор тримає заряд, тим краще для користувача. Тривалість зарядки — до сьогодні важливий критерій вибору техніки, але вже не такий критичний.

Оберіть дизайн повербанка під свій стиль

Чим більше ємність батареї, тим вона габаритніша, і відповідно масивніший сам гаджет. Розробники потрапили в скрутне становище, адже користувачі хотіли більш компактні і легкі смартфони і ноутбуки без шкоди функціоналу і ПО. Гонка за легкими, але при цьому ємними зарядними пристроями привела до подорожчання девайсів.

Power Bank став тим пристроєм, який задовольнив одразу два запити: дозволив виробникам створювати супер легкі, ергономічні гаджети, а користувачам — підтримувати роботу батареї без прив’язки до розеток. Замість того, щоб купувати важкий ноутбук, який довго тримає заряд в робочому стані, можна просто носити з собою додаткове зовнішнє джерело електроенергії.

Основна перевага повербанка — його завжди можна взяти з собою. Як правило, зовнішні акумулятори невеликих розмірів, що дозволяє покласти їх в сумочку або кишеню. Ви навіть можете заряджати телефон і одночасно його використовувати в дорозі, адже обидва пристрої вміщаються в руці. Зручність повер банку полягає в тому, що він універсальний: один переносний акумулятор підходить до будь-яких типів пристроїв.

Як влаштований повербанк?

Powerbank — не чарівний девайс, який бере енергію нізвідки. Це зовнішній акумулятор, який, як і внутрішній акумулятор пристрою, вимагає підзарядки. Більшість повербанків заряджаються від звичайної розетки або від іншої техніки (наприклад, ноутбуків) за допомогою USB-кабелю. Деякі ж можуть поповнювати запас енергії, вловлюючи сонячні промені, за принципом сонячних батарей.

Power Bank влаштований таким чином: кілька елементів живлення спаяні з невеликою платою-контролером, до якої підключені роз’єми для зарядки гаджетів і самого акумулятора. Чим краще якість комплектуючих, тим надійніше конструкція зовнішнього зарядного пристрою.

Сонячний powerbank заряджається від сонячних променів або через USB-кабель

Працює повербанк дуже просто. Спочатку потрібно зарядити його від мережі через USB-кабель або, в разі сонячних повербанків, покладіть на сонечко. Потім коли ваш смартфон, планшет, ноутбук, смарт-годинник, екшн-камеру, беззеркалку або будь-який інший гаджет, який заряджається через USB, розрядився, ви підключаєте до нього свій повербанк. У цьому випадку він працює навпаки — віддає накопичену енергію пристрою. Під час підзарядки ви можете продовжувати користуватися технікою, не рухаючись з місця і не плутаючись в дротах до розетки.

Залежно від моделі зовнішній акумулятор може мати кнопку включення/виключення. Якщо, підключивши смартфон, заряд не пішов автоматично, увімкніть живлення на зарядному пристрої.

Деякі повербанки можуть заряджати відразу кілька гаджетів

Ємність портативного акумулятора може варіюватися від 2000 mAh до 20000 mAh, що впливає на його габарити, вагу і тривалість зарядки самого повербанка. Наприклад, повербанк на 5000 mAh повністю зарядиться приблизно за 5 годин. Залежно від типу і ємності внутрішнього акумулятора пристрою однієї повної зарядки повербанка вистачить на одну або кілька повних зарядок девайса. Наприклад, якщо ємність внутрішнього акумулятора смартфона 2000 mAh, а ємність повербанка 6000 mAh, то однією повної зарядки зовнішнього акумулятора вистачить, щоб зарядити смартфон тричі. Варто пам’ятати, що повербанки мають властивість з часом втрачати накопичену енергію. Це відбувається дуже повільно, але зовсім уникнути саморазрядки не вдасться.

Щоб зрозуміти, який обсяг вам потрібен, визначтесь, якими пристроями ви найчастіше користуєтеся і як часто їх доведеться заряджати за допомогою повербанка? Ємність — одна з важливих характеристик, які варто враховувати при виборі переносного акумулятора, але далеко не єдина. Окремо ми розповімо, на які характеристики повербанка звертати увагу перед покупкою, щоб він став вашим надійним помічником, а не безглуздою іграшкою.

Повербанк — це відмінний вибір для тих, хто часто в роз’їздах і не завжди має можливість вчасно зарядити свою техніку за допомогою стаціонарних джерел електроживлення. Портативний акумулятор стане також вдалим подарунком для людей, які часто подорожують або багато працюють поза офісом. Він дає можливість користуватися пристроями по максимуму в будь-якому місці і в будь-який час.

Чи встигли ви випробувати переваги повербанків? Розкажіть, що вам сподобалося чи не сподобалося у вашому повербанку. Які моделі зовнішніх акумуляторів могли б порадити?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *