Як компактно скласти валізу: поради та лайфхаки

Як компактно скласти валізу: поради та лайфхаки

Коли квитки на руках і поїздка спланована до дрібниць, настав час братися за не менш важливий процес – складання валізи. Дуже важливо грамотно підійти до цього питання, щоб взяти з собою все необхідне для відпочинку та вмістити це у невелику сумку або рюкзак.

Як правильно і компактно складати речі у валізу, щоб вони не пом’ялися і не пошкодилися під час транспортування – розповість BlogPokuponTeam.

Акції
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Від 3 ночей SPA-відпочинку в «VitaPark Карпати»
Жденієво (Закарпатська область), Шевченка вулиця, 257
-15%
9243 грн
7855.0 грн
Показати всі
79 акцій

Ревізія та підготовка речей

Добре подумайте, що вам справді знадобиться у подорожі. Це в тому випадку, якщо ви не любите тягати за собою величезний баул «з усім своїм» або купили авіаквиток з ручною поклажею. Ті речі, які вдома вам здаються необхідними, можуть зовсім не знадобитися в дорозі та на місці відпочинку.

Щоб зібрати та зпакувати у валізу максимальну кількість потрібних і корисних речей, дотримуйтесь цих простих порад:

  • Складіть повний список речей, які плануєте взяти. Відштовхуйтеся від того, на який курорт ви їдете, яке там буде харчування та умови проживання. Купальники та шльопанці – для пляжного відпочинку, улюблені окуляри, щоб кататися на лижах, – для гірськолижного курорту.
  • Через якийсь час перечитайте список ще раз. Раптом ви його переосмислили та виявили, що на відпочинку можете без чогось спокійно обійтися. Такі пункти викреслюємо.
  • Дістаньте всі речі зі списку та покладіть перед собою. Візуально оцініть, чи влізуть вони у вашу сумку чи валізу. Можливо, від чогось знову доведеться відмовитися.
  • Подумайте, що з представленого ви хочете помістити в ручну поклажу, а що варто відкласти у багаж. Під рукою вам точно потрібно мати: готівку, паспорт та інші документи, вологі серветки, мобільний телефон, зарядку або повербанк, ліки, без яких вам важко обійтися в дорозі, маленьку пляшечку води. Решту варто максимально ергономічно запакувати і здати в багаж. Обов’язково дізнайтеся, що можна провозити до країни, куди ви прямуєте. Перевірте, чи не прихопили ви із собою заборонені до перевезення предмети: ємності з рідиною понад 100 мл, гострі та ріжучі предмети, наприклад ножиці, кусачки, пилочки та інше. Всі ці предмети перемістіть заздалегідь у багаж, якщо вони потрібні в поїздці.

Для кожного виду громадського транспорту діють свої правила та вимоги до безкоштовного перевезення багажу. Тому, перед тим як збирати валізу, уточніть в авіакомпанії, автобусного чи залізничного перевізника параметри (габарити та вагу) сумки. Наприклад, у більшості авіакомпаній ручна поклажа повинна становити не більше 5-10 кг ваги, а в поїзд можна взяти валізу важче – до 36 кг на одного пасажира. В іншому випадку вас попросять доплатити за багаж або його перевантаження.

Читайте також: Що можна провозити в ручній поклажі та багажі у літаку

Збираємо валізу: лайфхаки

Тепер, коли все необхідне відібрано, потрібно його запакувати. Але не так, щоб просто влізло. Вам має бути зручно діставати речі з будь-якого куточка валізи. Ми поділимося, як досягти такої ідеальної упаковки ?

Спосіб №1: Упаковка одягу рулонами

Упаковка речей рулонами
Упаковка речей рулонами
  • Найважчі речі (наприклад, взуття) покладіть на дно дорожньої сумки або валізи. Щоб заощадити простір – усередину кожної туфлі або кросівка покладіть згорнуті шкарпетки та білизну у пакетах. Простір між пакетами із взуттям можна заповнити дрібними та тендітними предметами.
  • Одяг, що не мнеться (штани, футболки, спідниці, шорти), краще упакувати рулонами, а не звичайними стопками. Так вони займатимуть менше місця. Складіть виріб навпіл і сформуйте тугий валик. Рулони, що вийшли, покладіть другим шаром.
  • Щоб сорочки, сукні та футболки не пом’ялися, складаючи виріб помістіть всередину невеликий відрізок картону. Делікатний одяг краще укладати останнім, верхнім шаром.
  • Маленькі та тендітні предмети можна розкласти у проміжках між рулонами та пачками.
  • У багатьох країнах прикордонна служба просить перекласти все з косметички в прозорий поліетиленовий пакет для зручності огляду на точці прикордонного контролю та перевірки ручної поклажі. Майте це на увазі заздалегідь.
  • Для більшої ергономічності упаковки речей та одягу можна скористатися вакуумними пакетами. Вони допоможуть зробити об’ємні кофти чи надувні матраци набагато меншими.
Акції
Манікюр та педикюр з покриттям у «Lina Nails»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 27
-43%
400 грн
269.0 грн
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Показати всі
17 акцій

Лайфхак №2: Органайзери

Органайзери для валізи
Органайзери для валізи

Для цього способу упаковки речей спочатку вам потрібно придбати органайзери із сітки, тканини та силікону (прозорі). З їхньою допомогою ви зможете скласти речі максимально компактно.

  • Взуття та великі речі (наприклад плойку для волосся) складіть у сітку.
  • Для засобів особистої гігієни (дезодоранти, шампуні, гелі) використовуйте прозору косметичку із силіконової плівки, тоді навіть якщо щось протіче, ваша сумка та інший багаж залишаться чистими.
  • У м’який тканинний органайзер ви можете скласти гребінець, косметику та інші дрібниці (зарядку, навушники тощо).
  • Одяг та білизну покладіть у два окремі органайзери з тканини та сітки, таким чином все доїде акуратним та не зім’ятим.

Розклавши все по косметичках вам буде не тільки легко скласти їх у дорожню сумку, але й після приїзду розпакування не займе багато часу та сил.

Акції
До 5 сеансів антицелюлітного масажу
Київ, Академіка Палладіна проспект, 18/30
-46%
1500 грн
999.0 грн
До 10 сеансів ручного антицелюлітного масажу
Київ, Михайла Ломоносова вулиця, 36А
-68%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
73 акцій

Спосіб №3: Вертикальне завантаження речей

Упаковка одягу вертикальними стопками
Упаковка одягу вертикальними стопками

Такий спосіб допоможе вмістити в валізу значно більше одягу і при цьому він доїде акуратним.

  1. Спочатку складіть речі приблизно рівними прямокутниками.
  2. Для зручності поставте валізу вертикально на коліщатка.
  3. Взуття у пакеті чи сітці поставте на дно.
  4. Щільний і об’ємний одяг який найменше піддається зминанню (наприклад джинси, пальто, светр) покладіть на взуття, таким чином утворивши «поличку» для подальших речей.
  5. Потім на «поличку» складайте футболки, майки, білизну та інше.
Акції
Від 2 ночей зі сніданками в «Ярина» у Трускавці
Трускавець (Львівська область), Тихий провулок, 2
-20%
1350 грн
1080.0 грн
Від 2 ночей з харчуванням у Пацьорка біля Буковеля
Татарів (Івано-Франківська область), Незалежності вулиця, 40
-35%
5200 грн
3379.0 грн
Показати всі
78 акцій

Читайте також:
✔️Як перевозити котів та собак
✔️Захоплюючі тури та екскурсії по Україні
✔️Їдемо в Ужгород: що подивитися і куди піти
✔️Славське: найкращі ідеї відпочинку в Карпатах
✔️Карпати – пам’ятки Західної України

Ну ось, коли все акуратно та надійно упаковано, можна з легкістю та впевненістю вирушати назустріч пригодам ? А якщо у вас є свої секретики, як компактно упакувати валізу – діліться в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *