5 кроків: як самостійно розібрати гардероб і навести лад у речах

Особистий стиль починається з гардеробу. Саме одяг повинен відображати і транслювати ваше внутрішнє «Я» у світ. Якщо вбрання не гармонізує з внутрішнім світом, можливо, ви замислювалися над тим, як можна зробити зі своєї шафи місце для натхнення, а не розчарування. BpogPokuponTeam підготувала гайд, як розібрати гардероб без стиліста: швидко, просто і з задоволенням.

Читайте також: Капсульний гардероб: що це і як працює

Крок перший. Зрозуміти свій стиль. 

Для цього подумайте, якими епітетами можете себе описати: романтична, зухвала, активна, спокійна, бізнес леді, мама в декреті або будь-якими іншими, що прийдуть в голову. Виходячи з цього подумайте, який одяг пасує кожному визначенню. Наприклад, якщо розцінюєте себе як романтичну і жіночну, то в гардеробі будуть переважати легкі сукні, спідниці, піджаки і, швидше за все, підбори. 

Якщо вважаєте себе зухвалою, спортивною, любите кежуал – то вам мають сподобатись всі види косух, кросівки, джинси і зручні светри. Не обов’язково зациклюватися на якомусь одному визначенні, підберіть якомога більше епітетів. Суть цього кроку в тому, щоб відсіяти те, в чому ви себе некомфортно почуваєте або не будете носити. 

Крок другий. Дістати всі речі.

Потрібно дістати все, що є в шафах: від курток до хусток. Весь одяг, взуття та аксесуари. Розкладіть в одному місці, щоб поглядом можна було окинути різноманітність. Одяг не потрібно скидати в одну купу, а саме розкласти, для розуміння, який асортимент речей у вашій шафі.

Крок третій. Визначаємо річ.

Все, що є у вас в гардеробі, потрібно перебрати, переглянути і впорядкувати на предмет зіпсованих, порваних або речей не за розміром. Краще, все поміряти і подивитися, як це на вас сидить, подобається чи ні. 

Обов’язково враховуйте якість: бажано залишити тільки те, що довго прослужить, буде комфортним і з натуральних тканин. Одяг повинен не тільки прикрашати, але й приносити максимальний комфорт: не парити влітку і зігрівати взимку, доставляти зручність і легкість при ходьбі. 

Читайте також: Модні тренди весна-літо 2021: що носити, з чим поєднувати

Крок четвертий. Ділимо все на категорії.

Цей крок найбільший, але найприємніший і найкорисніший. Вам потрібно впорядкувати речі на чотири категорії: 

  • ті, що викидаємо;
  • речі з випробувальним терміном;
  • сентиментальні речі;
  • образи, які будете носити.

Викидаємо все пошкоджене, що невдало сидить і не приносить задоволення. Особливо потрібно викинути луки, які не одягали протягом останнього року і не одягнете. Такі речі завжди лежать важким тягарем у шафі, тому що шкода розлучитися. Сюди не варто відносити одяг для особливого випадку, наприклад, для вагітності, якщо ви ще плануєте дітей, або для вечірнього виходу. Також рекомендуємо викинути або віддати речі-дублікати, наприклад, у вас є 4 пари синіх джинс, однакового крою – MOM-джинс на завишеній талії або інші. Погодьтеся, що хоча б від однієї пари можна позбутися.

Речі з випробувальним періодом: не носите, але не готові розлучитися. Таким речам можна дати шанс: якщо не надягнете протягом 2-3 місяців – сміливо викидайте. До такого одягу, як правило, відноситься вбрання, куплене недавно, але ще жодного разу не одягнене, або речі, яким в гардеробі немає пари, але вони дуже подобаються.

Сентиментальні: одягали на весілля, подарувала близька людина, купили на вінтажному ринку, залишилося від бабусі. Загалом, все, що викликає теплі емоції і дороге, як пам’ять. Відкладіть їх в окрему коробку або ящик, хай не плутаються в гардеробі з повсякденними луками.

Залишити: все, що добре сидить і носите. Ці речі розподіляємо на такі категорії: топи, низ, жакети, верхній одяг, взуття, аксесуари

Повертаємо в гардероб з умовою, що це: сезонні речі, відмінно сидять, не мають недоліків і пошкоджень. По можливості, весь одяг потрібно розвісити – речі на вішалках добре видно і легко відшукати. Не вішайте багато на 1 вішак, так втрачається суть «видимості» речей. За бажанням, можна впорядкувати ще за кольорами, так простіше складати образи, виходячи з поєднання гамми.

Читайте також: Грамотне поєднання кольорів в одязі

Лайфхак: вішайте одяг на тонкі, але щільні вішалкиー стане більше місця в гардеробі, але при цьому річ НЕ буде спадати.

Складаємо в шафу тільки в’язані речі, тому що вони витягуються на вішалці. Якщо є місце, то можна ще повісити джинси і брюки. Тоді відразу легко поєднувати верх і низ і складати готовий образ. Докупити одяг, взуття та аксесуари для доповнення лука можна на Покупоні з кешбеком до 15%.

Застаріле, з дефектами – позбавляємося. Дороге серцю – ховаємо. Носибельне, сезонне – розвішуємо у шафі. 

Крок п’ятий. Грамотне зберігання.

Зберігати одяг потрібно чистим і акуратно складеним, це позбавить від зайвого клопоту, коли терміново потрібно плаття для особливого випадку. Хімчистка найкраще справляється з будь-яким видом забруднень і пошкоджень. На Покупоні можна купити послуги хімчистки із знижкою до 50%. Дрібні повсякденні речі можна прати вдома, головне – слідувати вказівкам на ярлику, так довше збережеться їх презентабельний вигляд.

Якщо вдома мало місця і не знаєте куди розкласти частину гардеробу: варто придбати вакуумні пакети для зберігання речей з кешбеком до 15%. Суть їх у тому, щоб прибрати зайве повітря і таким чином зменшити обсяг. У таких пакетах можна зберігати не тільки одяг, але й подушки та ковдри – жодна міль не добереться ?

Головна мета будь-якого розбору – це звільнення. Будь то ревізія гардеробу, робочого простору чи навіть розбір думок. Чим частіше ви будете проробляти цю процедуру, тим більше будете розуміти її користь і відчувати легкість по завершенню процесу.

Читайте також:
Модні тренди макіяжу 2021
Актуальний манікюр 2021
Як вибрати купальник по фігурі
Секрети молодості для жінок за 40
Модні кольори і тренди у фарбуванні волосся 2021

Діліться в коментарях чи розбирали ви коли-небудь гардероб? Вийшло у вас? Скільки часу витратили на цю приємну і потрібну процедуру?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *