Секрети молодості для тих, кому знайома цифра «40»

Не хочу старіти і крапка! Приблизно з такою категоричністю і трепетом жінки ставляться до свого віку. Особливо коли помічають, що подрузі після 40 вдалося схуднути на десяток кілограм, у когось різко зникли носогубні складки, які до цього прямо таки приковували до себе погляд, або коли розуміють, що Джей Ло давно перевалило за сорок, а вона тільки молодшає і не збирається на пенсію.

Як жінкам не піддатися кризі середнього віку на тлі зовнішніх ознак старіння і як їм протистояти? Як виглядати молодо, добре, стильно і свіжо, коли за паспортом стукнуло 40 років, а в душі відчуваєш себе юною дівчиною? Як правильно доглядати за собою, щоб скоротити цей нещадний дисбаланс природи?

Формула догляду за собою після 40

Уколи краси і хірургічна пластика – не панацея, але засіб, що працює в комплексі з основною програмою догляду за собою. Подумайте спершу над тим, чи готові ви дотримуватися більш простих правил і застосовувати доступні підручні засоби, перш ніж вдаватися до радикальних заходів.

Якщо ви доглядаєте за собою – вже добре, а якщо робите це правильно – то напевно в свої 40+ виглядаєте набагато молодшою. Успіх молодості полягає не тільки в зовнішньому догляді за шкірою і тілом, а й турботі про здоров’я зсередини.

Комплексний догляд за собою має на увазі:

  • Правильне харчування.
  • Спорт і фітнес як хобі або спосіб життя.
  • Косметолог і правильний догляд за шкірою у домашніх умовах.
  • Манікюр і педикюр – must to do.
  • Бережемо нерви – спокійний підхід до всього.
  • Макіяж і зачіска.
  • Гардероб.

Давайте пройдемося окремо по кожному пункту, який допоможе вам виглядати молодо, стильно і завжди свіжо.

Гармонія з тілом

Які рекомендації щодо харчування, спорту і загального самопочуття допоможуть досягти гармонії молодої душі і відповідного їй тіла?

Харчування

Погане харчування дорівнює погане самопочуття і швидко в’януча шкіра. Жінкам у віці сорока років або близько того варто включити в раціон:

  • Клітковину – живу (у складі свіжих фруктів і овочів) і готовий продукт здорового харчування (БАДи, продаються в будь-якій аптеці або продуктовому магазині). Клітковина відіграє важливу роль у травленні і допомагає регулювати рівень цукру у крові (який часто з віком підвищується), чистить кишечник і виводить шлаки з організму. Міститься у високій концентрації в висівках, насінні льону, сушених грибах і сухофруктах.
  • Кислоти Омега-3 и Омега-6, які відповідають за еластичність і гладкість шкіри. Найвища концентрація цих кислот міститься в рибі.
  • Фолієва кислота та залізо – помічники у боротьбі за молодість. Міститься у печінці, бобових, шпинаті і спаржі.

Спорт

Не варто «заганяти» себе в спортзалі. Що добре в 20 років — в 40 тільки додасть проблем. В ідеалі спортивна програма в цьому віці повинна базуватися на таких принципах:

  • Щільність графіка. Щоб підтримувати тіло в тонусі після сорока, не обов’язково прагнути до щоденного або через день відвідування тренажерного залу, але і одного тренування катастрофічно мало. Слухайте своє тіло, особливо якщо раніше не займалися спортом, і починайте з двох-трьох занять на тиждень або щоденної легкої розминки, розтяжки і фізкультури вдома.
  • Регулярність. Неважливо, скільки разів на тиждень ви вирішили займатися. Важливо, щоб це було систематично і регулярно. Так тіло швидше втягнеться в активний ритм, і фізичне навантаження стане для вас приємним і обов’язковим заняттям.
  • Силові вправи. Тренування з гантелями сприяють зміцненню м’язової тканини. Обвислі шкіру і атрофію м’язових тканин ще не пізно і краще попередити в 40, ніж страждати від них в 50. Якщо ви до цих пір не займалися спортом і не знаєте, з чого почати, зверніться до персонального тренера. Вам розроблять індивідуальну програму тренувань.
  • Кардіотренування. Звичайно якщо немає протипоказань і проблем з серцем. Допомагає наситити кров киснем і запобігти проблемам з органами дихання. Для цього підійдуть групові заняття фітнесом і аеробікою.
  • Розминка і розтяжка. У вир з головою – це не про сорокарічних. Розминка і розтяжка повинні бути до і після тренування щоб уникнути травм і проблем з суглобами. Для цього є спеціальні програми: пілатес, стретчинг.
  • Зверніть увагу на заняття йогою. Науково доведено, що регулярна практика йоги уповільнює старіння через функціональні зміни в нашому мозку. Детальніше про йогу, її різновидах і користь ми розповіли в окремій статті.

Для душі

Повторимось, життя в сорок тільки починається і не варто впадати в депресію, піддаватися стресу, сильному нервовому напруженню і переживати з приводу і без. Зморшки, проблеми зі здоров’ям, поганий настрій і ранній клімакс забезпечені, якщо не знайдете спосіб боротьби зі стресом.

Як боротися зі стресом:

  • Розвиватися і не сидіти на місці. Ходіть на виставки, семінари, подорожуйте: з подругами, колегами, дітьми, бойфрендом або самостійно. Вибирайтесь на фестивалі з фуд кортами і балуйте себе чимось смачненьким. Нові знання, вміння і враження не дадуть часу нудьгувати і думати про погане.
  • Знайти хобі. Це може бути не тільки спорт. Запишіться на уроки вокалу, в театральну студію, курси іноземної мови – перед вами ще так багато можливостей.
  • Активно підтримуйте спілкування з друзями. Вдома чи в ресторані за келихом хорошого вина. Ми говоримо не про зловживання, а дозвілля в стилі героїнь «Сексу у великому місті».
  • Відвідайте психолога (за необхідності). Іноді простіше поділитися накопиченим «вантажем» зі сторонньою людиною, тим більше професіоналом, ніж займатися «самокопанням».
  • Медитація і релаксація. Йога, до речі, навчить вас цьому. А для початку візьміть за правило відпочивати вдома 15-20 хвилин в повній самоті, під звуки розслабляючої музики і заспокійливим пахощам. Відчуйте як йде стрес і негативні думки, очищується розум і підсвідомість, тіло наливається енергією. Частіше прогулюйтесь на свіжому повітрі і споглядайте красу природи. Це добре сприяє заспокоєнню. Вчіться відключати думки про роботу, абстрагуватися від того, що відбувається. Пам’ятайте, стрес легше попередити, ніж зняти.
  • Додайте в свій секретний ритуал омолодження контрастні водні процедури, ванни з аромамаслами і морською сіллю, пілінги і скраби тіла. Добре, якщо ви зможете дозволити собі хоча б раз місяць відвідувати салонні спа-програми.
  • Зверніть увагу, як ви починаєте ваш ранок. Він багато в чому позначається на якості подальшого дня. Як правильно прокидатися ми поділилися в нашій статті.

Зовнішній вигляд

Як показує практика, зустрічають по одягу в будь-якому віці. Який гардероб, макіяж і зачіска після сорока зроблять вас молодше і красивіше?

Гардероб

Якщо ви уважно читали статтю, вже здогадалися, що спортивні тренування підтягнуть фігуру і навіть приберуть парочку зайвих кілограм. Можливо, після наших рекомендацій та доданих вами зусиль, ви заміните блузочку батал на більш облягаючий силует. Але з очевидними речами все ж не посперечаєшся. Радикальне міні, височенні підбори і пляжний образ – це дуже красиво, але в 40 виглядає дещо зухвало.

Поговоримо про те, що повинно «завестися» у вашому гардеробі:

  • Джинси та брюки класичного крою. Не гоніться за модою підлітків, надайте перевагу класиці.
  • Сукні. Середньої довжини і довжиною по щиколотку для літнього образу.
  • Сорочки з рукавом ¾. Сорочка у клітинку, наприклад, розбавить образ з прямими брюками або спідницею.
  • Туфлі на середньому підборі і взуття на низькому ходу або платформі. Кеди і кросівки – найбільш простий і підходящий спосіб «омолодити» ваш образ.

Зачіска

Головна помилка жінок – некоректний підбір кольору і довжини волосся. Озирніться довкола. Більшість, досягнувши середнього віку, вибирає попелясті відтінки або сиве мелірування плюс коротку стрижку.

Не зливайтеся з натовпом, а зверніться до перукаря-стиліста. Вибирайте «живі» і м’які кольори для фарбування — карамельні, медові, коньячні. Правильно підібраний колір волосся змусить ваші очі сяяти яскравіше.

Щодо довжини — вирішувати, безумовно, вам. Навіть якщо ви носите коротку стрижку, перукар зможе додати в образ трохи пустощів за допомогою «рваних» пасм або легкої недбалості. У той час як коса до пояса, крім того, що скидається на пережиток минулого, виглядає красиво і доречно на міцному, густому волоссі. Золота середина — довжина до лопаток. Читайте детальніше про модні стрижки 2019 на коротке і довге волосся.

Макіяж

Приховує недоліки і підкреслює переваги зовнішності. Забудьте про брови-ниточки, повну відсутність макіяжу на обличчі, «забиті» в складку повіка тіні, особливо з глітером, смокі айс і губи кольору «вирви око».

Основні правила макіяжу для жінок 40 років і старше:

  • Тон. З легкою текстурою, яка не буде підкреслювати недосконалості і зморшки, а тільки вирівняє колір обличчя. Бронзер? Категоричне ні! Хайлайтер? Звичайно! Він додасть обличчю світіння і свіжості. Не забудьте про легкий рожевий рум’янець, який «освіжить» обличчя.
  • Очі. Віддайте перевагу нюдовим відтінкам – персиковим, бежевим, легким коричневим.
  • Губи. Винні і червоні кольори помітно старять. Озбройтесь теплими рожевими, кораловими і пастельними відтінками. Прозорі блиски також вітаються.
  • Брови. Природна форма з легкою корекцією. Не хочете морочитися хною, спробуйте мікроблейдинг. У порівнянні з татуажем, він виглядає більш природно і ненав’язливо.

Не бійтеся віку, це всього лише цифра. До старості вам ще ду-у-у-у-у-же далеко.

А чи вийде виглядати молодше в свої 40 років? Вийде! Привести тіло в порядок допоможе спорт і правильне харчування, поліпшити настрій — релаксація, виглядати стильно — модний гардероб і стрижка, відчувати себе впевненіше — макіяж.

Не поспішайте здаватися в сорок і ставити крапку відліку зрілого віку. Дотримуйтесь наших рекомендацій, і результат в дзеркалі вас приємно здивує, а грань між зверненням «Дівчина» і «Жінка» стане зовсім тонкою.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *