18+ Що є БДСМ: патологія чи мистецтво сексу?

Стільки дискусії навколо питання, яке не вимагає чийогось аппрува, прийняття або виправдання. Течія, яка живе окремим життям за своїми чіткими правилами і законами.

Нехай скандальна і спірна, субкультура БДСМ існує і розвивається в Україні просто тому, що люди хочуть бути самими собою, отримувати нові, більш яскраві, неземні сексуальні відчуття і ласки, які доводять до нестями. Люди, які трохи по-іншому сприймають тілесну насолоду. А ось наскільки по-іншому, ми обговоримо в нашій статті.

Що таке БДСМ, яке відношення воно має до любові і сексу, філософія та різновиди bdsm практик, тематичний фетиш, чи живуть відносини в такому форматі – відповіді на ці та інші питання будуть корисні для тих, кому просто цікаво, і для тих, хто вже в темі і хоче заглибитися в світ дорослих сексуальних ігор.

Акції
Показати всі
11 акцій

BDSM розшифровка

БДСМ – це субкультура, яка виникла на тлі більш витончених уявлень про секс. Хоча сексологи стверджують, що бажання домінувати або підкорятися входить до п’ятірки найбільш поширених еротичних фантазій після сексу втрьох і спостереження з боку, як твій партнер займається сексом не з тобою, а з кимось іншим. Наскільки це нормально чи ненормально?

Почути себе, зробити крок за межу дозволеного і витати, занурюватися в яскраві фарби блаженства ...
Почути себе, зробити крок за межу дозволеного і занурюватися в яскраві фарби блаженства …

У кожного на цей рахунок є своя відповідь, яка ґрунтується на багатьох факторах: починаючи з темпераменту, активності, моральних і релігійних норм і закінчуючи першим сексуальним досвідом і манерою виховання в дитинстві.

Це нормально, якщо дві закохані людини хочуть урізноманітнити палітру чуттєвих відчуттів, добровільно експериментувати і грати, не завдаючи один одному ніякої фізичної, моральної і психологічної шкоди або насильства.

Коли задоволення неможливо без БДСМ ігор і відносин, без додаткових засобів і стимуляторів, коли завдати або відчути біль (фізичну або моральну) стає необхідним елементом відносин, закрадається думка про нездорове відхилення.

Патологія починається тоді, коли закінчується гра.

Обмін сексуальної владою – рольові ігри для дорослих

БДСМ переносить насолоду в іншу площину, що базується на обміні сексуальної владою. Часом з хворобливими і принизливими відчуттями і без статевого акту. Відносини в парі за типом БДСМ можуть як мати сексуальну спрямованість, так і виключати таку.

У колі прихильників БДСМ культури ажурні пеньюари змінюються латексними кетс’ютами, шкіряною збруєю і зухвалими бутсами, а «ванільні» ласки – пороттям батогами, здавленням корсетами і приниженням «на прив’язі».

БДСМ існує в трьох форматах з тією чи іншою мірою взаємодії верхнього, топа (хто переважає) і нижнього, ботома (хто підпорядковується):

  • БД – бандаж і дисципліна.
  • ДС – домінант і сабміссів.
  • СМ – садизм і мазохізм.

Можливо ця тема здасться самим «жахливим трилером» прихильникам «ванільного сексу» (сексу в традиційному розумінні, без ігор), в одних викликаючи подив і нерозуміння, а в інших різкий осуд.

Але зізнайтеся, невже у вас ніколи не горіло полум’я там внизу тільки від однієї думки про те, що «зараз буде жорстко»?

Акції
Від 1 ночі зі сніданками в «City Club» у Харкові
Харків, Юрія Гагаріна проспект, 145
-50%
1580 грн
869.0 грн
Від 1 ночі у готелі «Classic Hotel» у Харкові
Харків, Мистецтв вулиця, 14
-59%
2470 грн
1100.0 грн
Показати всі
144 акцій

Бандаж і дисципліна

Когось заводить зв’язане, знерухомлене тіло, а комусь подобається позбавлятися свободи дій. У таких атрибутах, як мотузки, наручники, колодки, кляпи і клітки люди отримують психосексуальне і естетичне задоволення.

Просто йому хотілося показати, що він тут пан і повелитель.
Просто йому хотілося показати, що він тут пан і повелитель.

Тематики (послідовники) цієї бдсм практики поза сесією (гри) можуть бути і вести себе зовсім як адекватні рівноправні люди. Дивлячись на них і не скажеш, що годину тому один ображав іншого, поливав воском, «виховував», фіксував, частково або повністю позбавляв будь-яких почуттів: слуху, зору, нюху, тактильних відчуттів (сенсорна депривація).

Що практикується:

  • Шібарі – японське мистецтво зв’язування спеціальними мотузками без заподіяння шкоди партнеру. Вас не просто пов’язують вандальним способом, а переслідують високу естетичну ціль. Існує маса різноманітних вузлів і візерунків, десятки способів зв’язування і окремі техніки, в залежності від того, кого саме потрібно зв’язати і навіщо.
  • Муміфікація – тотальна фіксація ніг і рук (іноді і голови) з метою знерухомлення тіла. Для цього використовують латекс, шкіряні ремені, дерев’яні або металеві колодки, бавовняні простирадла тощо.

Домінант і сабміссів

Домінувати або підкорятися? Чоловіки і жінки приблизно однаково тяжіють до ролі раба, об’єкта для чужого задоволення, і хочуть здобувати повну, безроздільну увагу домінанта. Неймовірне відчуття того, що тебе використовують як річ, щоб задовольнити свої бажання. І що найдивовижніше, ти сама або сам хочеш зробити все, щоб «повелитель залишився задоволений».

Домінанти в свою чергу втамовують спрагу влади, насолоджуються повним контролем над ситуацією і усвідомленням того, що інша людина добровільно готова виконати будь-який його каприз.

Домінант в глибині душі впевнений, що народжений керувати іншими.
Домінант в глибині душі впевнений, що народжений керувати іншими.

Як правило, сесія більш тривала і може набирати обертів в звичайному житті. Тотальний контроль в усіх сферах: аж до того, що і скільки разів на день їсти, яким спортом займатися, з ким дружити, о котрій лягати спати, чим зайнятися у дозвілля, де купувати речі і що носити і т.д.

Застосовуються найрізноманітніші сексуальні практики, але з обов’язковим беззаперечним підпорядкуванням і довірою.

За кожною непокорою нижнього слідує покарання, але більше не для задоволення верхнього, як це явно виражено в садо-мазохістському форматі.

Акції
Майстер-клас «Контактна стайня»
Копачів (Київська область)
-35%
600 грн
389.0 грн
Видалення куперозу на обличчі в Natalimage
Київ, Перемоги проспект, 67
-69%
500 грн
259.0 грн
Показати всі
10 акцій

Садомазо

В основі цієї сексуальної бдсм практики – завдання болю з метою отримання задоволення. Садистові подобається мучити, мазохісту – страждати. Причому на практиці вони можуть бути як рівноправними, так і носити протилежне забарвлення підпорядкованості. Мазохіст проявляє домінантний характер, наказуючи садистові-сабміссіву його бити, проколювати і все в такому дусі. А садист в силу домовленостей про підпорядкування не в праві відмовити йому в цьому.

Основа відносин садомазо – покарання: флагеляціі (бичування, пороття) за допомогою різних довгих і гнучких предметів, проколи, вплив холодом, струмом, вогнем тощо.

Рамки БДСМ – фільтр на розважливість

Що відокремлює БДСМ і захоплюючі, але не завжди безпечні дорослі ігри від звичайного тваринного насильства, так це основоположні принципи і регламентовані договором відносини:

  • Для 18+.
  • Зв’язок побудований на повній довірі до партнера, відповідальності сторін, щирості і відсутності засудження.
  • Безпека. Учасники сесії будь-якого формату повинні адекватно розуміти і передбачати наслідки своїх дій. Кожен докладає максимальних зусиль, щоб зберегти фізичне і психічне здоров’я один одного.

Адекватні садисти вивчають анатомію і техніку безпеки. Освоюють плей-пірсинг спочатку на апельсинах, потім на курячих тушках і тільки потім на живій шкірі.

  • Будь-які дії відбуваються за взаємним бажанням і згодою. Ось чому сценарії сесій і практики заздалегідь детально обговорюються. Господар (домінант) не чинить того, чого не бажає раб (сабміссів). Задоволення обох полягає в тому, щоб кожен отримав свою порцію бажаного.
  • Максимальне прагнення до безпеки. Щоб не піддатися агонії перегнути палицю, існує стоп-слово (red). Як правило його використовує нижній партнер, якщо хоче зупинити гру, і верхній зобов’язаний це зробити.

Запобіжні заходи: як не нарватися не на того

Про свої слабкості не сурми на всю, точно як і не кричать про перший секс. Тематики не поширюються і спілкуються в своїх тісних колах. Тому часто складно знайти собі партнера.

Чого слід остерігатися, щоб не нарватися на збоченців і псевдо бдсм-культуристів:

  • Якщо ще на етапі знайомства він поводить себе наче ви вже знаходитеся в тематичних відносинах, хоча навіть не обговорили варіанти і можливості.
  • Якщо він або вона не бажає обговорювати деталі майбутньої сесії, аргументуючи це «сюрпризом» і безмежним оргазмом при будь-яких розкладах.
  • Якщо він стверджує, що без сексу – це взагалі не БДСМ, а так – аматорський натяк на ігри по-дорослому.
  • Якщо він вже зовсім красномовний і за на його думку кращого, ніж він партнера БДСМ, просто не існує. Ану прокотить наївна довірливість і спрацює «запудреність мізків».
  • Якщо він схиляє тебе бути виключно ботомом, тобто підлеглою, нижньою. На лице – садизм, міксований сексизмом.
Акції
Від 1 ночі у будиночках комплексу «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-30%
1700 грн
1189.0 грн
Від 1 ночі в мотелі «Карман» у Києві у будні
Київ, Стеценко вулиця, 46
-25%
800 грн
599.0 грн
Показати всі
17 акцій

Атрибутика і девайси БДСМ культури

  • Батоги, нагайки (батоги), шмагалки (падл).
  • Страпони.
  • Кляпи.
  • Наручники, кайдани.
  • Гаки для підвішування.
  • Нашийник – невід’ємний атрибут нижніх, символічний жест приналежності.
  • Козел – приблизно такий же спортивний снаряд, як в спортзалі на уроках фізкультури. Служить для прив’язування партнера руками і ногами під час прочуханки. Дерев’яні колодки для фіксації.
  • Спеціальні масажні свічки з теплим воском.

На закінчення

Тематики – у більшості звичайні люди з БДСМ нахилами, які всіляко намагаються принести один одному неземне задоволення.

Якщо ви ще не до кінця усвідомили свої бажання, або соромитеся їх, вважаючи чимось нездоровим і ненормальним, зверніться до фахівця, сексолога в темі.

Новачкам однозначно варто починати з сесійних відносин, коли партнери тільки на короткий час вживаються в роль домінанта і сабміссіва.

Акції
Показати всі
1 акцій

ТОП пікантних місць у Києві, де оживає пристрасть

Ваша цікавість і внутрішнє бажання ведуть вас далі написаних рядків? Тоді відкриємо вам топ самих пікантних місць у Києві, де ви зможете перейнятися тематичною атмосферою:

  • Перший і єдиний в Україні готель для рольових ігор «Cherry twins». Номери оформлені в тематичному сексуальному стилі і укомплектовані останніми досягненнями love індустрії. Кімната тортур, кімната шібарі, кімната домінації – це все місце терапії відносин.
  • Кальян-бар «The cage». Хочете поєднати приємне із болем? Вибирайте: зону клітини (The Cage), зону прочуханки (spanking), зону шібарі (bondage) або таємну червону кімнату. Офіціанти і бармени проходили спеціальне навчання, як користуватися БДСМ-атрибутикою. У закладі проходять майстер-класи з еротичної техніки зв’язування шибарі. Приходьте і скуштуєте лайт-версію дорослих БДСМ ігор. Адреса: вулиця Січових Стрільців, 37/41
  • Арт-кав’ярня «SexEdCoffee» на Подолі поруч з музеєм сексу. Місце презентації еротичної живопису, проведення тематичних вечорів, лекцій та інших заходів. Тут можна перекусити і поспілкуватися на загальну тему сексу. Адреса: вулиця Хорива, 25.

Отримувати задоволення – це нормальне інстинктивне бажання людини. Буде вам приємно «служити королеві», «робити боляче пану» або просто час від часу поєднувати «ванільний секс» з жорстким пороттям? Слухайте своє лібідо. Що не виходить за рамки неконтрольованого безумства, то має право бути на шляху до насолоди за гранню, про яку не прийнято говорити вголос.

Акції
Релакс-масаж у темряві для двох у «Happy Body»
Київ, Івана Мазепи вулиця, 7
-50%
2000 грн
999.0 грн
Релакс-масаж у темряві для двох у «SlimClub»
Київ, Верхній Вал вулиця, 52
-46%
2000 грн
1149.0 грн
Показати всі
79 акцій

Читайте також:
✔️Як підступитись до анального сексу і не пошкодувати
✔️Де зайнятися шаленим сексом – топ незвичайних місць
✔️Як займатися віртуальним сексом
✔️Еротичні фільми: 17 пристрасних стрічок
✔️Ідеї та правила рольових ігор у ліжку

А як ви ставитеся до різноманіття в інтимних стосунках і як далеко готові зайти заради взаємного задоволення?

5 коментарів
  • Сергій

    Гарна стаття є чому повчитися для початківців ,я теж в темі люблю нашийник,кайдани на собі ,сидіти в клітці та інше ,бажаю всім чистої насолоди від теми БДСМ

  • Максим

    Теперь пора рулить в секс шоп за БДСМ игрушками ;)

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Не исключено, если что-то из этого вам доставляет искреннее удовольствие и наслаждение ?

  • Света

    Клевая статья) Я пробовала всякие связывания) Очень понравилось. Совсем новые и интересные ощущения. Брала скотч и веревки. Подскажите, какие еще штучки отсюда можно применить и попробовать?)

    • Татьяна Софиенко

      Здравствуйте, Света! Как я понимаю, вам понравилось быть заложницей, осознавать, что вы ничего не контролируете, ощущать себя мухой в лапах паука :). Эротическая фантазия, в основе которой лежит желание грубой мужской силы, чтобы вас взяли против своей воли, в глубине души присуща многим женщинам:). Можете углубиться в практику шибари, если вам понравились эротические связывания, подключить к этому хлыстик, горячую свечу, страпон. Если при этом доставляют удовольствие и болевые ощущения, попробуйте бондаж – пристегивание колодками, мумификацию. Но не забывайте, что пробовать техники надо только в том случае, если партнеры доверяют друг другу, и очень аккуратно. Приятных вам наслаждений :).

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *