Фільми, серіали та мультики англійською: що дивитись для вивчення мови

Щоб вивчення англійської було не лише корисним, а й захоплюючим, викладачі радять доповнювати читання, розмовну та письмову практику переглядом кіно в оригіналі. Звичайно, не будь-який фільм підійде для цієї мети – потрібно дивитися те, що відповідає поточному рівню володіння мовою. PokuponBlogTeam склала добірку хороших фільмів, мультфільмів та серіалів з розбивкою за рівнями та віком, щоб вам було простіше вибрати, що подивитися англійською для прокачування ваших listening skills ??

Акції
До 16 занять англійською в «Ideal International»
Вся Україна
-64%
2500 грн
879.0 грн
До 16 занять англійською в «Clever Land»
Вся Україна
-50%
2880 грн
1420.0 грн
Показати всі
6 акцій

Кіно та мультики для початківців

Для рівня A1-A2 або Elementary та Pre-Intermediate відповідно бажано вибирати щось максимально просте, в ідеалі – те, що ви вже бачили українською або російською мовою. Нижче ви знайдете фільми та мультфільми для дітей та дорослих з рівнем A1. Щоб краще розуміти сюжет та репліки персонажів, їх можна дивитися з подвійними чи українськими субтитрами.

Мультфільми англійською для дітей

«Каспер: Школа страху» (Casper’s Scare School)

Для маленьких новачків у вивченні англійської відмінним варіантом стане мультсеріал про Каспера. Маленький доброзичливий привид вчиться лякати людей у спеціальній Школі Страху, і в процесі навчання розкриває підступні плани щодо захоплення світу, який будує моторошний двоголовий монстр. Малюк Каспер збирається зірвати страшний задум чудовиська, на його боці – мумія Ра, зомбі Манта та сила дружби. Короткі серії по 20-25 хвилин легко дивитися, за цей час дитина познайомиться з новою лексикою і не встигне втомитися.

Мультфільм «Каспер: Школа страху» для початкового рівня

Переглянути всі серії можна на ютубі:

«Пеппі Довгапанчоха» (Pippi Longstocking)

Мультфільм-екранізація однієї із знаменитих повістей шведської письменниці Астрід Ліндгрен «Пеппі оселяється на віллі «Хованка». У центрі сюжету непосида Пеппі, яка чекає на повернення свого батька – капітана Ефраїма – на їхній сімейній віллі «Хованка» в компанії коня та мавпочки Містера Нільсона. Вона заводить дружбу з сусідами – братом і сестрою Томмі та Анікою, відбивається від спроб здати її до дитячого будинку, влаштовує численні витівки і навіть намагається почати ходити до школи.

Мультфільм «Пеппі Довгапанчоха» для початкового рівня
Акції
До 360 днів підписки на кінотеатр «SWEET.TV»
Вся Україна
-54%
1494 грн
699.0 грн
Показати всі
1 акцій

«My Little Pony: Дружба – це Диво (My Little Pony: Friendship Is Magic)

Анімаційний серіал, в основу якого лягла знаменита франшиза My Little Pony, що вийшла на екрани ще у 80-і роки. Головна героїня серіалу – єдиноріг Сутінкова Іскорка, яка живе у чарівному світі під назвою Еквестрія. Принцеса Селестія відправляє її в Понівіль для того, щоб там Сутінкова Іскорка більше дізналася про дружбу і завела собі товаришів.

Мультфільм «My Little Pony: Дружба – це Диво для початкового рівня

«Аладдін» (Aladdin)

Відмінний варіант не тільки для дитини, яка вивчає англійську, але й для її батьків, адже практично будь-який діснеєвський мультфільм – це можливість відчути ностальгію за 90-ми! Романтичну історію бідняка з Аграби, який за допомогою джина та власної відваги зумів подолати надскладні перешкоди та знайти щастя у шлюбі з принцесою, озвучено доступною мовою та не перенасичено складними фразами, тож дивитись мультфільм англійською буде просто та захопливо.

Мультфільм «Аладдін» для початкового рівня

«Книга джунглів» (Jungle Book)

Цікавий багатосерійний мультфільм англійською – екранізація однойменної збірки оповідань Редьярда Кіплінга. У центрі історій – хлопчик Мауглі, вихований зграєю вовків далеко від людей, у самому серці джунглів. Анімаційний серіал складається з коротеньких епізодів по 11 хвилин і відрізняється простою базовою англійською лексикою, яку дитині буде легко освоїти («Where is he?», «Hold on!», «Keep him safe» тощо).

Мультфільм «Книга джунглів» для початкового рівня

Фільми для дорослих

«Форест Гамп» (Forrest Gump)

До неможливості зворушливий фільм розповідає про життя наївного та дурнуватого, але дуже доброго простака Фореста Гампа, котрий, незважаючи на свою простакуватість та відсутність гострого розуму зумів досягти успіху в найрізноманітніших сферах життя… крім кохання. Фільм легко знайде своє місце у вашому серці не тільки через талановиту та щиру гру Тома Хенкса, але й завдяки простій мові, якою розказано цю історію.

Фільм «Форест Гамп» для початкового рівня

«Відпочинок за обміном» (The Holiday)

Чарівна комедійна мелодрама за участю Джуда Лоу, Кейт Вінслет та Камерон Діаз розтопить ваше серце та додасть святкового настрою, особливо якщо ви вирішите потренувати свою англійську під час новорічних свят. Прості зрозумілі діалоги, захоплюючий сюжет, прекрасна романтична атмосфера – те що треба для приємного вивчення мови.

«Відпочинок за обміном» (The Holiday)

«Альф» (ALF)

А може, ви скучили за прибульцем Альфом, який волею долі застряг на планеті Земля у звичайнісінькій американській родині? Багато американського гумору, корисні побутові фрази, зрозумілі діалоги – прекрасне поєднання для того, хто тільки починає опановувати англійську мову. До того ж серіали – це найкращий варіант для тих, хто хоче практикувати listening регулярно. Дивіться по одному епізоду на день, це не забере багато часу, але зробить підхід до вивчення мови більш системним.

Фільм «Альф» для початкового рівня

«Моє велике грецьке весілля» (My Big Fat Greek Wedding)

Іскрометна романтична комедія з нотками грецького колориту – те що треба для затишного вечора. Обов’язково включіть фільм до списку must-see, якщо хочете дізнатися, що буває, коли американка з грецьким корінням, замість того, щоб вийти заміж за грека (як хоче тато), знаходить собі чарівного американця, в якого по вуха закохується. Хлопця чекає знайомство з грецькими традиціями, а його коханій залишається сподіватися, що він із честю витримає випробування і доведе, що гідний її руки.

Фільм «Моє велике грецьке весілля» для початкового рівня

Зручно, коли під рукою є онлайн-сервіс, де зібрані найкрутіші фільми від класики до новинок з можливістю перегляду в оригінальній озвучці з кількома варіантами субтитрів. Підписка на онлайн-кінотеатр забезпечить вас вільним доступом не лише до фільмів та серіалів у високій якості, але й до навчальних відеоматеріалів, які допоможуть підняти рівень англійської.

Фільми англійською для середнього рівня

Що вибрати для рівня B1 чи Intermediate? Безліч фільмів та мультиків англійською мовою підходять для тих, хто має середній рівень. Але навіть із непоганим знанням мови можуть виникнути складності, тому рекомендуємо дивитися кіно з англійськими субтитрами.

Мультики для дітей англійською 

«В пошуках Немо» (Finding Nemo)

Легкий для сприйняття та дуже яскравий мультфільм розповість юним глядачам історію риби-клоуна Марлін, який вирушив на пошуки свого зниклого сина Немо. На нелегкому, але захоплюючому шляху  на нього очікують пригоди, зустріч з небезпечними морськими хижаками та нові приємні знайомства. Мультфільм насичений лексикою на морську тему, назвами підводних жителів, у говірці персонажів є американський і австралійський акцент, що дозволить дитині навчитися розрізняти різні види вимови.

Мультфільм «В пошуках Немо» для середнього рівня

«Король Лев»

Ще можна подивитися «Короля Лева», розрахованого на середній рівень англійської. Це історія, яка не залишить байдужим жодного глядача. Юний лев Сімба, який мститься за вбивство свого батька Муфаси злобному узурпаторові Шраму, підкорив серця мільйонів глядачів по всьому світу та продовжує підкорювати по сьогодні.  

Мультфільм «Король Лев» для середнього рівня

«Леді и Бродяга» (Lady and the Tramp)

Зворушливий мультфільм про кохання між звичайним бездомним псом Волоцюгою та чарівною кокер-спанієлем Леді. Рятуючись від мисливців на бродячих собак Волоцюга потрапляє до багатого кварталу, де живуть господарі Леді і вона сама. Зустріч Леді та Волоцюги виявляється доленосною – адже попереду на них чекають захоплюючі пригоди та велике кохання.

Мультфільм «Леді и Бродяга» для середнього рівня

«Гаррі Поттер та філософський камінь» (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone)

Якщо ви хочете почути справжню британську англійську, то пригоди Хлопчика-Котрий-Вижив – те що треба. А якщо ви ще й книгу читали, то зрозуміти, про що йде мова у фільмі, буде набагато простіше. Пориньте у світ магії, заклинань, щирої дитячої дружби, боротьби зі злодіями та зразкової англійської у виконанні видатних акторів. А потім не забудьте подивитись другий фільм з серії – як і перший, він розрахований на середній рівень.

Фільм «Гаррі Поттер та філософський камінь» для середнього рівня

«Чарлі і шоколадна фабрика» (Charlie and the Chocolate Factory)

Чули про Віллі Вонку? Якщо ні, обов’язково рекомендуємо подивитися цей фільм англійською! Вирушайте на солодку екскурсію у світ шоколаду, льодяників та м’ятного цукру разом із хлопчиком Чарлі, якому пощастило виграти квиток на кондитерську фабрику Віллі Вонки. Твір, за яким знятий фільм, входить до шкільної програми зарубіжної літератури для 5 класу і дуже подобається дітям. Перегляд яскравої екранізації з оригінальною озвучкою допоможе не прогаяти жодної інтонації в талановитій грі Джонні Деппа та його колег.

Фільм «Чарлі і шоколадна фабрика» для середнього рівня

«Аліса у Дивокраї» (Alice in Wonderland)

Вирушайте слідом за Алісою та Білим Кроликом до дивного та трохи абсурдного, але повного казкової атмосфери Дивокраю. Там на вас та головну героїню чекають Чеширський Кіт з його загадковою посмішкою, Божевільний Капелюшник, чия голова сповнена дивних ідей, шалений Березневий Заєць та інші неймовірні персонажі, серед яких не обійшлося і без харизматичних злодіїв. Покращуйте свою англійську за допомогою казкової екранізації та не забудьте прочитати казку Льюїса Керролла в оригіналі – вона також підійде для тих, хто має середній рівень англійської. 

Фільм «Аліса у Дивокраї» для середнього рівня

«Крижане серце» (Frozen)

Один з найпопулярніших мультфільмів останніх років, багатий не тільки на красиву графіку та захоплюючі сюжетні ходи, а й на чудову музику та пісні – все у кращих традиціях «Діснея». Головну героїню «Крижаного серця» звуть Анна. Разом зі своїм другом Кристоффом, оленем Свеном і кумедним сніговиком Олафом вони вирушають у дорогу з метою знайти старшу сестру Анни – Ельзу. Ельза випадково зачарувала їхнє королівство, покликавши туди вічну зиму, – і лише спільними зусиллями можна зняти закляття.

Мультфільм «Крижане серце» для середнього рівня

Фільми та серіали англійською для дорослих

«Благі знамення» (Good Omens)

«Don’t think of it as dying. Just think of it leaving early to avoid the rush». Любителям легкого жанру із середнім рівнем англійського напевно сподобається серіал «Благі знамення», в основу якого лягла однойменна книга, написана двома популярними авторами – Нілом Гейманом та Террі Пратчеттом. Серіал про незвичайну дружбу янгола та демона насичений тонким гумором та поєднує два варіанти англійської – британський та американський. 

Фільм «Благі знамення» для середнього рівня

«Соціальна мережа» (The Social Network)

Динамічний фільм розповідає непросту, але захоплюючу історію перетворення звичайного американського студента на одного з наймолодших мультимільйонерів США. Інакше кажучи, мова йде про створення соціальної мережі Facebook та про перипетії особистого та професійного життя всім відомого Марка Цукерберга, завдяки якому мало хто сьогодні уявляє собі життя без фейсбук-аккаунта. Фільм рекомендовано дивитися тим, хто має середній рівень англійської мови та вивчає її американський варіант.

Фільм «Соціальна мережа» для середнього рівня

«Наречена-утікачка» (Runaway Bride)

Нестаріюча класика романтичного кіно – історія про прекрасну дівчину Меггі, яка умудрилася втекти просто з-під вінця цілих чотири рази! Дізнатися, в чому причина такої дивної поведінки та чи скаже вона заповітне «так» журналістові Айку Грему, який вирішив вивчити загадковий феномен «нареченої-утікачки» особисто, ви можете, подивившись фільм в оригіналі.  

Фільм «Наречена-утікачка» для середнього рівня

«Ейфорія» (Euphoria)

Цей американський серіал – те що треба для підлітків та молоді, що володіють англійською на середньому рівні. У центрі сюжету – 17-річна Ру Беннет, яка повернулася додому з реабілітаційної клініки. Лікування виявилося марним: дівчина знову береться за старе і повертається до наркотиків і тусовок. Все йде своєю чергою, поки в місті не з’являється дівчина на ім’я Джулс Вон.

Серіал «Ейфорія» для середнього рівня

«Клік: З пультом по життю» (Click)

Фантастична комедійна драма розповідає про чоловіка, який, втомившись від важкої праці та вічного браку часу на родину, знаходить незвичайний спосіб контролювати своє життя – завдяки чарівному пульту, за допомогою якого можна керувати буквально усім. До чого це призведе? Подивіться самі – ви отримаєте задоволення й від захоплюючого сюжету, й від дотепних діалогів англійською.

Фільм «Клік: З пультом по життю» для середнього рівня

«Друзі» (Friends)

Культовий серіал начебто створений для того, щоб вивчати американську англійську з його допомогою: гумористичні діалоги, поширені побутові фрази та крилаті вирази, сленгові слівця – усім цим рясніє буквально кожна серія. Тож приготуйте попкорн, сідайте зручніше, та – уперед!

Серіал «Друзі» для середнього рівня

«Голодні ігри» (The Hunger Games)

З середнім знанням англійської цілком можна дивитися пригодницьку фантастику й антиутопії. Екранізація культового роману Сюзанн Коллінз якраз підійде. Дія відбувається у далекому майбутньому, у тоталітарній державі із жорсткою диктатурою. Юна Кітніс стає учасницею Голодних ігор – показових ігор на виживання, за якими стежить увесь світ. Усього учасників – 24. Перемогти може лише один. Серед суперників Кітніс – таємно закоханий у неї друг дитинства Піт.

Фільм «Голодні ігри» для середнього рівня

Що подивитись на просунутому рівні

Якщо у вас рівень Upper-Intermediate і вище, можете сміливо дивитися фільми, мультфільми та серіали зі специфічною та сленговою лексикою, різними акцентами та складними, часом навіть архаїчними (якщо це історичне кіно) конструкціями.

Найкращі фільми та мультфільми англійською для підлітків

«Білосніжка і семеро гномів» (Snow White and the Seven Dwarfs)

Всі знають історію про Білосніжку, яка, незважаючи на підступи злої Мачухи, зуміла знайти кохання та друзів. Діснеївська адаптація – стара добра класика, хоча б один раз цей мультфільм варто подивитись. І, бажано, англійською. Щоправда, доведеться попрацювати – у казці звучить мова зразка 1937 року, яка не дуже, але все ж таки відрізняється від сучасної. 

Мультфільм «Білосніжка і семеро гномів» для просунутого рівня

«Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної Перлини» (Pirates of the Caribbean: The Curse of The Black Pearl)

«The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?». Ну що, готові вирушити назустріч пригодам, таємничим морським легендам та войовничим піратам, які стали жертвами стародавнього прокляття? Попереджаємо: англійська мова в цьому фільмі не менш колоритна, ніж власне персонажі, та рясніє морською термінологією та сленговими виразами. Але якщо піднапружитись і не забувати виписувати складні слівця, ви отримаєте від перегляду справжнє задоволення. 

Акції
Онлайн-курс з граматики від «Anywhere School»
Вся Україна
-93%
3000 грн
299.0 грн
До 16 занять іспанською в «Ideal International»
Вся Україна
-66%
2800 грн
1099.0 грн
Показати всі
13 акцій

Фільми та серіали для дорослих

«Матриця» (The Matrix)

Наш світ – комп’ютерна ілюзія. У всякому разі, так вважають персонажі славетного фільма сестер Вачовскі. Якщо ви скучили за чарівливим скромником Нео, відважною Трініті, мудрим Морфеусом та, чого гріха таїти, доволі харизматичним, хоча й похмурим агентом Смітом та його мовчазними колегами, радимо передивитись безсмертний шедевр мовою оригінала – і отримати величезне задоволення. 

Фільм «Матриця» для просунутого рівня

«Король говорить!» (The King’s Speech)

Безперечно, історія короля Георга, який усіма силами намагається подолати заїкання, варта того, щоб подивитись її англійською. По-перше, тому що там грають британські актори з прекрасною вимовою. По-друге, тому що якщо король зумів позбавитись досадної вади, то ви вже точно зможете оволодіти англійською мовою.  

Фільм «Король говорить!» для просунутого рівня

«Доктор Хаус» (House, M.D.)

Популярний серіал надто переповнений медичною термінологією, що може серйозно ускладнити розуміння того, що кажуть актори. Але якщо ви вже досягли просунутого рівня і для вас є близькою ця тема, то вам достатньо скористатись спеціалізованим словником, щоб поповнити свій vocabulary. Втім, якщо розуміти загальний сенс сказаного, не вдаючись до вузькоспеціалізованих деталей, і просто дозволити собі насолоджуватись харизмою Х’ю Лорі, то ви теж зможете отримати чимале задоволення. 

Серіал «Доктор Хаус» для просунутого рівня
kinopoisk.ru

«Шерлок» (Sherlock)

Ви, напевно, дивились знаменитого «Шерлока» у російському або українському дубляжі і скоріше за все можете без запинки вимовити прізвище Камбербетч, а це значить, що час передивитись улюблений серіал англійською мовою. Звісно, вам доведеться чимало попотіти над швидкими діалогами, щедро присмаченими британським акцентом, але воно того варте!  

Серіал «Шерлок» для просунутого рівня

«Корона» (The Crown)

Один із найпопулярніших британських серіалів останніх років, присвячений життю королеви Англії Єлизавети II та її родини. Сюжет починається в 1947 році, коли вона вийшла заміж за принца Філіпа, і триває до теперішнього часу. На сьогодні вийшло 4 сезони, у листопаді 2022 року планується вихід 5-го. Серіал насичений історичною лексикою («accession» – «вступ на престол», «peer of the realm» – «пер королівства») і чудово підійде тим, хто хоче освоїти класичний британський акцент на просунутому рівні.

Серіал «Корона» для просунутого рівня

«Гордість і упередження» (Pride and Prejudice)

Екранізація знаменитого англійського роману Джейн Остін, що вже стала класичною, – чудовий варіант для тих, хто володіє мовою на рівні Intermediate та Upper-Intermediate. Літературна мова героїв, приголомшлива акторська гра Коліна Ферта і Дженніфер Ель, атмосфера старої Англії – все це ви знайдете у драматичному міні-серіалі про кохання дотепної Елізабет Беннет та гордого містера Дарсі.

Фільм «Гордість і упередження» для просунутого рівня

Читайте також: 
? Як вивчати англійську за фільмами та серіалами
? Лайфхаки для швидкого вивчення англійської
? Фільми та мультики для гарного настрою
? Книги, які варто прочитати кожному
? Як стати дизайнером інтер’єру
? Вчимося правильно фотографувати
? Як стати візажистом

Вивчення англійської мови за допомогою фільмів, серіалів та мультиків для дітей – один із найефективніших та найцікавіших способів, особливо якщо вас втомили підручники. Що з нашого списку ви вже відклали «на подивитися»? Чи може знаєте, які ще хороші кінострічки англійською можна додати до збірки? Діліться у коментарях!

6 коментарів
  • Алла

    Как раз с сыном посмотрели Вилли Вонку вчера) Считаю фильм-шедевр. И этот тонкий юмор. Отличная идея его посмотреть в оригинале, как и все фильмы Бертона)

  • Ольга

    Смотрела Друзей и Альфа с субтитрами, разговорный язык точно так можно тренить. Спасибо за подборку, не все фильмы из списка видела даже на русском, будет повод глянуть с пользой) А детям с какого возраста можно в таком формате пробовать учить английский? И как долго можно смотреть?

  • Юлия

    одна тема дополняет другую. Как раз читала статью о том, как подтянуть инглиш дома, а тут подборка классных фильмов, супер, буду искать себе что-то новое
    пробовала смотреть фильм “Друзья” еще ранее, но он мне не зашел, надеюсь найду что-то другое)

  • Маша

    Спасибо за дельные советы и круто что фильмы разделили по уровням сложности)

  • Катя

    Фільми нереально приємний спосіб вивчити інгліш)) дуже люблю передивлятися по 100 раз один і той самий фільм. поставила собі умову, що якщо буду передивлятися вже побачене, то з англ субтитрами, щоб була користь. і справді діє))
    за список фільмів окремий плюсик до карми))

  • Андрей

    Английский я хоть как-то изучал еще в школе и у меня был достаточный словарный запас чтобы понять суть. Со временем без практики многое забылось и как ни странно вспомнить и развиваться дальше мне помогли компьютерные игры. Играя онлайн в различные популярные шутеры, там основной контингент англоговорящих людей, они пишут вам на английской или говорят по микрофону. Это очень помогает понимать на слух речь и учить произношение носителей. Текстовые сообщения помогают запоминать слова. Конечно не сразу, но со временем я начал все хорошо воспринимать на слух и понимать как речь так и текст. Это вот еще один вариант веселого изучения языка, особенно для молодых мужчин (не многие девушки любят игры) и сознательных подростков.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *