Який зволожувач повітря вибрати

Зволожувачі повітря стають все більш популярними, адже вони допомагають безпосередньо покращувати якість повітря, яким ми дихаємо. Як не розгубитися серед різноманітності моделей на ринку та купити найкращий зволожувач — розбиралася #PokuponBlogTeam.

Акції
Знижка на дизайн-проект житла в «Art House Studio»
Київ, Перемоги проспект, 43А
-78%
0 грн
299.0 грн
Хімчистка одягу чи ремонт взуття в «Цех»
Бориспіль, Київський Шлях вулиця, 67
-30%
400 грн
279.0 грн
Показати всі
6 акцій

Читайте:

Навіщо потрібен зволожувач

Навколишній мікроклімат безпосередньо впливає на наше самопочуття та зовнішній вигляд. Закладений ніс, сухість шкіри, млявість — це може бути наслідком недостатньої вологості повітря у приміщенні, особливо дитячої кімнаті. Не варто дивуватися, адже на 90% організм людини складається із води. Тому в сухому середовищі ми швидше старіємо, втомлюємося, з’являється сонливість, погіршується імунітет і збільшується ризик підхопити респіраторну інфекцію.

Згідно з дослідженнями влітку в стандартній квартирі вологість коливається в межах 30-40%, а в опалювальний сезон не перевищує 20% за норми — 40-60%. Накрити батарею або протерти підлогу мокрою ганчіркою — непоганий, найшвидший і найдоступніший спосіб наситити вологим повітря, але тільки на короткий термін. На довгу перспективу краще використовувати спеціальні зволожувачі повітря, які автономно підтримують сприятливе середовище вдома чи офісі.

Купити такий прилад в першу чергу коштує, якщо:

  • У вас загостилась алергія. Алергени легко поширюються у сухому повітрі, тоді як вологе значно полегшує симптоми. Якщо все ще гадаєте, що саме вас «кошмарить» — здайте аналіз на алергени, щоб убезпечити себе від проблем зі здоров’ям.
  • Для дитини. Зволожувач у дитячій ㅡ просто необхідність, адже діти більш чутливі до мікроклімату і у них швидше пересихає слизова оболонка рота, очей, носа.
  • Часто хворієте на респіраторні захворювання. Сухе повітря знижує здатність слизової оболонки захиститися від шкідливих вірусів, і організм стає більш вразливим. Якщо вам важко дихати, кашляєте, підвищена температура або помічаєте інші ознаки захворювання — не зволікайте, зверніться до терапевта, здайте аналізи, щоб своєчасно провести діагностику і почати лікування. Переходьте за посиланнями та заощаджуйте зі знижками від Покупона.
  • Розсихається підлога і псуються меблі. Дерев’яні меблі, двері, підлога будуть швидше зношуватися і псуватися при сухому повітрі в приміщенні.
Зволожувач покращує мікроклімат у вашій квартирі
Зволожувач покращує мікроклімат у вашій квартирі
Акції
Консультація педіатра у «Сlinic Dr.Sosnovenko»
Київ, Новомостицька вулиця, 15
-33%
400 грн
269 грн
Консультація педіатра і дерматолога у «SovaKlinik»
Київ, Голосіївський проспект, 17
-50%
700 грн
350.0 грн
Показати всі
8 акцій

Отже, важливість зволожувача для здоров’я всієї родини та дбайливого ставлення до речей очевидна. Давайте тепер розберемося які бувають зволожувачі і чим відрізняються один від одного.

Читайте також:
✔️Як лікувати нежить
✔️Як лікувати шкірні висипання
✔️Найпоширеніші хвороби шкіри, про які варто знати кожному
✔️Як зміцнити імунітет

Зволоження повітря парою — популярний варіант

Паровий зволожувач повітря ㅡ традиційне рішення і бюджетний варіант, який знайдеться в будь-якому магазині побутової електроніки.

Паровий зволожувач — бюджетний варіант для невеликих приміщень
Паровий зволожувач — бюджетний варіант для невеликих приміщень

Принцип роботи: у спеціальний резервуар заливається вода, звідки потрапляє до нагрівача та нагрівається до температури випаровування; одночасно вбудовані вентилятори всмоктують в пристрій повітря з приміщення і таким чином воно насичується вологою.

Переваги:

  • Найнижча ціна від 290 до 600 грн.
  • Простий у використанні. Прилад самостійно вимикається, коли у ньому закінчується вода.
  • Низький рівень шуму.
  • Є можливість проводити ароматерапію, додаючи олії до резервуару з водою.
  • Широкий вибір дизайнів, зокрема для дитячої кімнати.

Недоліки:

  • Вологість підвищується дуже повільно і лише до 20% (при потужності 25-40 Ватт), тому не підходить для використання в дуже сухому і великому приміщенні. Якщо ви тривалий час знаходитеся в кімнаті, бажано ставити такий прилад безпосередньо біля себе.

Ультразвуковий зволожувач ㅡ плюси та мінуси

Ультразвуковий зволожувач ㅡ сучасний варіант з гарними технічними характеристиками. Цілком безпечний для дітей ?

Ультразвуковий зволожувач примітний хорошими характеристиками
Ультразвуковий зволожувач примітний хорошими характеристиками

Принцип роботи: залита в резервуар вода збивається за допомогою високочастотних коливань і перетворюється в туман, насичуючи повітря мікрочастинками води.

Плюси:

  • Майже безшумний.
  • Невеликий рівень енергоспоживання (⁓20-35 Ватт залежно від моделі).
  • Швидке зволоження повітря із великим покриттям площі.
  • Можливість регулювати рівень вологості, при досягненні якого зволожувач автоматично вимикається.

Ціна, залежно від моделі, коливається від 450 до 5000 грн. Але враховуйте: в ультразвуковому зволожувачі не бажано використовувати звичайну рідину з-під крана, інакше на всіх поверхнях удома з’явиться сольовий наліт. Щоб уникнути цього, краще заливати очищену через фільтр або бутильовану воду. А якщо ви вирішили купити модель із вбудованим очисником води – не забувайте міняти фільтраційні картриджі.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Пластинчасті зволожувачі — найекологічніші

Пластинчасті зволожувачі вважаються найекологічнішими серед доступних варіантів. Щоправда, у звичайних магазинах електроніки їх важко знайти. Вирішивши купити саме такий, потрібно буде звернутися до компанії зі встановлення систем вентиляції та управління мікрокліматом.

Пластинчастий зволожувач для дому
Пластинчастий зволожувач для дому

Принцип роботи: робоча частина зволожувача складається з багатьох плоских пластин, які при обертанні частково занурюються в резервуар з водою; за допомогою малопотужного вентилятора вода випаровується та її мікрочастинки потрапляють у повітря.

Плюси:

  • Цілком екологічний.
  • Підтримує природну вологість повітря. Ви просто не зможете перезволожити приміщення, оскільки інтенсивність випаровування води із пластин залежить від температури та вологості в кімнаті.
  • Найекономічніший у споживанні електроенергії (⁓3-10 Ватт година залежно від інтенсивності режиму роботи).

Мінуси:

  • Вартість — від 7000 грн.
  • Габарити — громіздкіший, ніж паровий або ультразвуковий зволожувачі.
  • Бажано використовувати очищену воду, щоб унеможливити появу з часом нальоту на пластинах.

Миття повітря — останнє слово техніки

Мийка повітря ㅡ «супермен» серед зволожувачів. Крім функції насичення повітря вологою, такий прилад допоможе очистити повітря від шкідливих домішок — пилу, алергенів, тютюнового диму тощо. А деякі моделі додатково йдуть з іонізатором, що насичує навколишній простір іонами, які покращують якість сну та зміцнюють метаболізм та здоров’я в цілому.

Миття повітря не тільки зволожує, а й очистить повітря у вашому будинку
Миття повітря не тільки зволожує, а й очистить повітря у вашому будинку

Зволожувач повітря — така сама турбота про здоров’я та профілактика захворювань, як регулярні медичні обстеження та своєчасне звернення до лікаря.

Принцип роботи: прилад складається із системи фільтрів, через яку повітря втягується в спеціальну мийку і вже там зволожується та іонізується.

Переваги:

  • Апарат здатний суттєво покращити якість повітря у приміщенні, нівелюючи екологічні проблеми великих міст.
  • Простота використання (потужність ⁓50-60 Ватт залежно від моделі).
  • Майже безшумний.

Мінуси:

  • Висока вартість — від 10 000 грн і вище.
  • Додаткові витрати на обслуговування, чищення або заміну фільтрів (при частому використанні — раз на 2-3 місяці).

Як правильно вибрати девайс — важливі нюанси

Вже визначились який тип зволожувача хочете купити? Залишилося лише врахувати деякі деталі, щоб зробити правильний вибір:

  • Зволожувач із вбудованим гігрометром або гідростатом дає можливість самостійно задавати потрібний вам рівень вологості.
  • Модель з іонізатором ㅡ дозволить наситити повітря в приміщенні іонами та зменшити вміст у повітрі шкідливого пилу, алергенів, бактерій та інших злоякісних мікрочастинок у кілька разів.
  • Нічний режим ㅡ необхідна функція, якщо потрібно купити зволожувач в дитячу. Навіть ледь вловимий гул приладу може заважати дитині спати, а з нічним режимом ця проблема буде вирішена.
Зволожувач з іонізацією допоможе додатково очищати повітря
Зволожувач з іонізацією допоможе додатково очищати повітря
Акції
Чистка обличчя «Hydrofacial» у «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-56%
800 грн
399.0 грн
Чистка обличчя з маскою в «Територія краси»
Київ, Академіка Палладіна проспект, 32/34
-50%
800 грн
399.0 грн
Показати всі
507 акцій

Читайте також:
✔️Як вибрати найекономніший обігрівач
✔️Що краще газова колонка або електричний бойлер
✔️Вибираємо кондиціонер для дому

Який би зволожувач ви не обрали ㅡ бюджетний паровий або сучасний очищувач повітря, ви точно відчуєте позитивні зміни у вашій квартирі та самопочутті. І не тільки в опалювальний сезон, а й улітку, коли прилад допоможе боротися з пилом. Дихайте на повні груди із задоволенням і поділіться з нами, який зволожувач вам більше подобається?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *