Скільки процедур лазерної епіляції потрібно для ідеального результату

Апаратна епіляція дозволяє назавжди видалити волосся і позбавляє від щоденного гоління, регулярних процедур ваксинга і шугаринга. Дії лазера і фотоімпульсів піддається практично будь-яке волосся, в будь-якій зоні, як у жінок, так і у чоловіків. Але скільки саме сеансів потрібно, щоб домогтися максимально гладкого і стійкого результату видалення, і яким лазером? #PokuponBlogTeam розбиралася в темі і підготувала знижки до 90% на процедури лазерної та елос епіляції в салонах вашого міста. 

Читайте в нашій статті: 

Від чого залежить кількість сеансів епіляції 

Кількість процедур епіляції для найкращого ефекту у різних клієнтів може відрізнятися. Деяким для повного позбавлення від небажаного волосся вистачає 3 сеансів – кількість волосків у них помітно зменшується вже після першої процедури. Іншим буде недостатньо і 6-7. Ефективність кожного сеансу і відповідно тривалість курсу індивідуальні і залежать від таких факторів: 

1. Контрастність між кольором шкіри і волосся 

Чим сильніше контраст, тим краще і швидше настає результат. Світла шкіра і темне волосся – найкраще поєднання для лазерної епіляції, тоді вона найбільш ефективна і вимагає меншої кількості сеансів. Світлошкірим блондинкам або смаглявим брюнеткам в цьому сенсі пощастило менше – їм необхідний більш тривалий курс (додаткові 2-3 процедури), щоб повністю позбутися волосся на тілі.

Чоловікам потрібно на 2-3 процедури більше, так як через вплив гормонів зростання волосся у них інтенсивніше. 

2. Оброблювана зона 

Гормонозалежні зони у жінок – бікіні, пахви і обличчя (вусики над верхньою губою), тобто ті ділянки, де в ідеалі волосся не повинне рости занадто інтенсивно. Якщо це відбувається – найчастіше у пекучих брюнеток або дівчат з підвищеним рівнем чоловічих гормонів (андрогенів), то для стійкого ефекту після епіляції знадобиться більша кількість процедур – 10-12. За показаннями ендокринолога, в результаті аналізів на гормони, можливе медикаментозне лікування – коригування гормонального фону. 

3. Вік 

Найбільш активний гормональний фон, а значить і зростання волосся, у молодих клієнтів у віці 18-25 років, тому повний курс епіляції займає більше часу і вимагає більшої кількості процедур – до 10 разів. Більш віковим клієнтам потрібно менше сеансів. 

4. Особливості росту і будови волосся 

Такі фактори, як глибина зростання, структура, товщина волосся – індивідуальні і впливають на ефективність епіляції. Наприклад, чим товще волосок, тим краще з ним впорається лазер. 

5. Косметичні дефекти 

Особливості шкіри, пігментні плями, вросле волосся, татуювання, наявність рубців після інших процедур і не тільки – все це також впливає на ефективність сеансів і тривалість курсу. 

Більш точний прогноз по загальній тривалості курсу епіляції косметолог може зробити приблизно після четвертої процедури. 

Кількість сеансів, яку необхідно зробити для повного позбавлення від волосся, також залежить від технології апаратної епіляції. Найбільш популярні – за допомогою діодного лазера і елос-технологія (більш сучасний варіант фотоепіляції). 

Читайте також:
✔️ Коли випадає волосся після лазера 
✔️ Проблема врослих волосків: що робити, як позбутися 
✔️ Аналізи на гормони: які, коли і як правильно здавати 

Епіляція діодним лазером 

Жінка на процедурі лазерної епіляції пахв

Суть методу 

В основі лазерної епіляції лежить вплив світлової енергії випромінювання на волосяні фолікули. 

  • Діодний лазер викликає перегрів, відмирання і випадання волосся в фазі активного зростання (в середньому це 20-30% волосся оброблюваної зони). Сплячі волоски видаляються на наступних сеансах – однією першою процедурою не обійтися. 
  • Лазер діє виключно на меланін – пігмент волосяної цибулини, тому найкраще справляється з темними волосками. Для світлого, сивого і рудого волосся діодний лазер малоефективний. 
  • Промінь діє на фолікул концентровано і показує високу ефективність при неглибокому (до 3 мм) зростанні волосся. 
  • Довжина хвилі діода – 800-980 нм (наприклад, «Lumenis LightSheer»: 805 нм, «Золотий стандарт» діодних лазерів). В сучасних гібридних апаратах таких як «Soprano Ice Platinum», суміщені олександритовий (755 нм), діодний (810 нм) і неодимовий лазер (1064 нм), що робить їх ефективними для будь-яких типів шкіри і волосся, за винятком сивого. Дія апарату шкідлива для  шкіри і внутрішніх органів. 

Скільки процедур робити

Повний курс діодної лазерної епіляції для стійкого ефекту – від 5 до 12 процедур: 

  • Жінкам в середньому необхідно 6-8 сеансів – для обробки зони рук і ніг і 10-12 сеансів – для видалення рослинності на гормонозалежних ділянках тіла. Курс триватиме близько 1 року. 
  • Підтримуюча профілактична корекція (2-3 процедури) робиться 1-2 рази на рік (тіло) або раз в 3-4 місяці (обличчя): видаляються ті нечисленні волоски, які під час основного курсу були в сплячій фазі. Корекція або навіть повторний курс знадобиться також в разі дисбалансу гормонів, що провокує ріст волосся. 
  • Чоловікам знадобиться на 2-3 сеанси більше. В середньому необхідний курс з 10-12 сеансів, щоб позбутися рослинності на тілі. До того ж чоловікам доводиться частіше робити підтримуючі процедури. 

Першу, другу процедуру роблять раз на місяць-півтора (пахви, глибоке бікіні, ноги) або раз в 2-3 місяці (зона рук). Починаючи з третьої-четвертої ходити на епіляцію необхідно раз на півроку. Ефект тримається 1,5-2 роки, а іноді до 5 років. 

Скільки коштує 

1 сеанс лазерної епіляції коштує в середньому по Києву: 

  • глибокого бікіні 700-1000 ₴, але на Pokupon можна знайти пропозиції від 220 ₴. 
  • пахв – 300-500 ₴, або – від 79 ₴ по акції від Покупона. 

Вигідніше купити відразу курс до 10 сеансів або сертифікат на епіляцію кількох зон.

Читайте також:
✔️ Як підготуватися до епіляції лазером 
✔️ Інтервали між сеансами лазерної епіляції 
✔️ Лазерна епіляція світлого волосся: яка видаляє назавжди 

Елос: поліпшена версія фотоепіляції 

Суть методу 

Елос-технологія епіляції (E-Light) – один з найбільш сучасних методів видалення волосся, об’єднує в собі всі переваги лазерної та фотоепіляції (IPL). 

На волосяний фолікул одночасно впливають два типи енергії – оптична (прогріває пігмент волоса) і радіочастотна (додатковий прогрів). В результаті волосся руйнується і випадає без шкоди для епідермісу. 

На відміну від лазера і фотоепіляції, elos ефективний: 

  • Для смаглявих дівчат. За рахунок варіативності налаштувань технологія дозволяє мінімізувати вплив фотоенергіі на темну шкіру так, щоб не допустити її перегріву і опіків. 
  • Для володарів світлого, сивого волосся. Elos дає кращий результат при видаленні світлого волосся в порівнянні з фотоепіляцією і лазером, завдяки більшій гнучкості параметрів електронно-оптичного впливу. 
  • Для волосся, розташованого глибоко під шкірою (більше 2-3 мм): апарат елос попередньо прогріває епідерміс широкосмуговим джерелом світла. В результаті струм краще поширюється на тканини і проникає глибше. 
На відміну від елос, лазер і фотоепіляція не дуже підходять для темної шкіри 
На відміну від елос, лазер і фотоепіляція не дуже підходять для темної шкіри 

Скільки треба сеансів 

Для видимого ефекту вистачає в середньому 4-8 процедур elos-епіляції з інтервалом 4-8 тижнів. Курс може бути більшим або меншим.Наприклад, для ніг програма курсу може бути така: 

  • 3 сеанси з інтервалом 8 тижнів; 
  • 4-а процедура робиться через 2-3 місяці; 
  • наступні сеанси роблять у міру необхідності. 

Скільки сеансів потрібно зробити: 

  • Для світлого або сивого волосся – 6-10 процедур. Чим світліше волосся, тим триваліший курс. 
  • Для рудого волосся: специфічний пігмент погано руйнується, тому знадобиться більша кількість процедур елос (до 20). Можна вдатися до методу електроепіляції, але у неї є ризик побічних ефектів у вигляді рубців, плям. 
  • Для різних зон: пахви – зазвичай вистачає 4 процедур, верхня губа або підборіддя – не менше 10, бікіні – до 8 процедур. 

Курсу елос-епіляції вистачає на 1-2 роки і на більш тривалий період, а іноді і назавжди. 

Ціна процедури 

1 сеанс елос-епіляції коштує (по Києву): 

  • глибокого бікіні 750-1000 ₴, або від 170 ₴ зі знижкою від Pokupon; 
  • пахв – 320-550 ₴, і від 120 ₴ по акції на Покупоні. 
Епіляція

А ви вже робили лазерну епіляцію, скільки процедур зайняв курс? Діліться в коментарях своїм досвідом :)

1 коментар
  • Настя

    Мне на ноги и бикини хватило 8 процедур, на ноги вроде даже меньше. Теперь раз в пол года хожу, поддерживающие делаю.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *