Як вибрати купальник по фігурі ㅡ секрети вдалої покупки

Складно уявити гардероб жінки без купальника. Особливо коли «на носі» море, пляж, басейн… Але як і у випадку з вибором одягу нам, дівчатам, хочеться максимально приховати недоліки (якщо вони є) і підкреслити ідеальні форми тіла. PokuponBlogTeam підкаже як правильно підібрати відверте вбрання за типом фігури і запропонує знижки до 40% на відпочинок біля басейну за містом, у Карпатах і на морі.

Акції
4 заняття аквааеробікою у школі «CitySwim»
Київ, Олександра Кониського вулиця, 3/9
-30%
960 грн
669 грн
Від 1 ночі з басейном у готелі «Райський дворик»
Київ, Погребський Шлях, 26
-62%
3800 грн
2399.0 грн
Показати всі
8 акцій

Купальники на фігуру пісочний годинник

фігура пісочний годинник

Особливості фігури: плечі і стегна приблизно однакові завширшки, яскраво виражена талія, гармонійні пропорції, які зберігаються навіть якщо набрати зайві кілограми.

Підходить: злиті купальники, бікіні, стрінги, сліпи, рюші на стегнах і на грудях, горизонтальні смужки.

Основне завдання під час вибору купальника для фігури «пісочний годинник» – зберегти її ідеальні пропорції: помітну талію та рівні за шириною стегна і плечі. Загалом, власницям такої фігури підійде будь-який купальник: суцільний, монокіні або відверте бікіні.

Уникайте великих малюнків і візерунків, об’ємних декоративних елементів в області талії – вони можуть порушити рівновагу між стегнами і грудьми. Значний бюст аж ніяк не дружить з бандо (суцільний топ «стрічкою» без бретелей), проте на ньому чудово виглядають щільні чашечки з широкими бретелями. Низ пісочним годинникам підійде будь-який: і стрінги, і сліпи, і бразилиани. З шортиками будьте акуратніше – вони візуально вкорочують ноги.

рожеве бікіні

Цікавим варіантом для власниць фігури пісочний годинник стане купальник з горизонтальними смужками: візуально збільшивши стегна і плечі, і без того тонка талія здаватиметься ще вужчою. Однак такий фокус не пройде у повних дівчат, яким краще уникати горизонтальних смуг і віддавати перевагу вертикальним (візуально роблять стрункішими і подовжують корпус).

смугастий купальник

Ще один ідеальний роздільний купальник для фігури пісочний годинник – з високою талією, особливо якщо у вас є животик і вам треба його приховати. Високі трусики трохи збільшать стегна, підкреслять витонченість талії та відвернуть увагу від більш об’ємних форм і невеликого животика.

з високою талією
Акції
Виграй літній відпочинок на віллі «Оберіг» у Східниці
Східниця (Львівська область), Бориславська вулиця, 30
-0%
0 грн
20 грн
Виграй SPA відпочинок на День Конституції у Буковелі
Поляниця (Івано-Франківська область), Вишня урочище, 338
-0%
0 грн
20 грн
Показати всі
244 акцій

Підбираємо купальник на фігуру груша

Особливості фігури: вузькі плечі, невеликі груди, тонка талія і широкі стегна, що надають тілу схожість з грушею або трикутником з основою внизу. При набиранні зайвої ваги об’єм збільшується в першу чергу у стегнах та верхній частині ніг.

Підходить: сліпи, класичні трусики темних кольорів, широко розставлені бретельки на ліфі, рюші, волани і декор у верхній частині купальника.

Власниці фігури типу «груша» ні в якому разі не повинні переживати через великі стегна, однак при виборі купальника низ не варто перевантажувати. Тому рекомендуємо вибрати сліпи, які стройнять, або класичні трусики (бажано непомітних кольорів). А ось під час вибору ліфа звертайте увагу на яскраві моделі з великими прикрасами, воланами, пишними рукавами і стразами, і враховуйте форму чашечки – цей прийом дасть змогу візуально збільшити розмір бюста, який у груш найчастіше невеликий.

купальники з оборками

Що однозначно не підходить? Грушоподібній фігурі, на відміну від пісочного годинника, протипоказаний роздільний купальник з високою талією, злитий купальник з оборками або спідничкою на стегнах, труси-шорти, принти нижче талії і бюстгальтери з вирізом типу американської пройми або бандо із зав’язками.

блакитний купальник
синій купальник
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
74 акцій

Як вибрати купальник для фігури перевернутий трикутник

Особливості фігури: відносно широкі плечі, вузькі стегна, через що фігура виглядає атлетичною.

Підходить: ліф халтер (зав’язки за шиєю), трусики з оборками, злиті купальники з V-подібним вирізом.

Фігура «перевернутий трикутник» вимагає особливого підходу. Щоб відвернути увагу від широких плечей, варто підібрати ліф, який візуально їх звузить, – з вертикальним візерунком, бажано фасону халтер.

білий купальник

Чудовим рішенням стануть стильні плавки у великий принт, з яскравими декоративними елементами – вони привернуть увагу до стегон і збалансують фігуру.

купальник з бандо

Що однозначно не підходить? На широкоплечих атлетичних дівчатах найчастіше погано виглядають романтичні моделі з великою кількістю рюшів і воланів. Для перевернутого трикутника поганим вибором стане маленький низ і верх-топ (купальники танкіні), також дамам з широкими плечима краще уникати вирізів, які візуально роблять їх ще ширшими.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками у готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
3600 грн
2519.0 грн
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Показати всі
88 акцій

Варіанти для типу прямокутник

Особливості фігури: рівні завширшки плечі та стегна, погано виражена або майже відсутня талія, часто в комплекті з худорлявою статурою.

Підходить: купальники з декором в зоні грудей і стегон, купальник халтер, яскраві принти, з’єднувальні кільця, асиметрія, ліфи з щільними чашками.

Дівчатам з фігурою типу «прямокутник» (зазвичай, це власниці маленького бюста, вузьких стегон і слабо вираженої талії) важливо додати об’єму в зоні грудей і попи. Цьому посприяють купальники з великими декоративними елементами, ліфи з щільною чашкою, прикрашені рюшами, оборками, стразами, бантами. Низ може бути оздоблений ремінцями, яскравими принтами, з’єднувальними кільцями. Якщо хочете придбати злитий купальник, звертайте увагу на оригінальний крій (асиметричні роздільні або монокіні купальники), незвичайні візерунки.

купальник з топом

Правильно підібраний по фігурі купальник приховує майже повну відсутність талії у типу прямокутник. Одна з хитрощів для злитого купальника – візерунки, що імітують плавні вигини на талії, пояски, клиновидні вставки або вирізи з боків. Добре коригує недоліки прямокутної фігури х-образний фасон.

геометричні візерунки
купальник з вирізами
Акції
Знижка 40% на спуски на тюбінг-гірках
Київ, Голосіївський проспект, 98/2
-40%
0 грн
15.0 грн
SPA-відпочинок на цілий день у будні у «Вишеград»
Вишгород (Київська область), Спаська вулиця, 25
-68%
1900 грн
599.0 грн
Показати всі
101 акцій

Купальники, що роблять стрункішими повних дівчат

Для повної жінки вибір ідеального купальника великих розмірів часто – вельми складне завдання. Однак якщо дотримуватися кількох простих принципів, недоліки можна приховати, а апетитні форми – піднести максимально вигідно.

Стилісти рекомендують пишечкам закритий злитий купальник з вертикальними візерунками (найефектніше робить стрункішою одна вертикальна смуга посередині купальника). Пишні груди можна підняти пуш-апом, а якщо дуже хочеться роздільний купальник, зверніть увагу на плавки з високою талією, що приховують животик і надають фігурі чарівності.

купальник з крупним візерунком

Наявність декоративних елементів – вертикальні вставки з боків, лінії вздовж талії, асиметрія, шнурівка – візуально приховає зайві кілограми. Але зі шнурівкою потрібно бути обережнішим, щоб вона розташовувалася в правильних (струнких) місцях. Наприклад, безліч зав’язок на повному животику впиватимуться в шкіру і матимуть неестетичний вигляд.

злиті купальники

Великий розмір – не вирок, особливо якщо у вас, навіть за наявності об’ємних форм, підтягнутий силует і пружна шкіра. Не обов’язково екстрено худнути до розміру XS-S, щоб виглядати шикарно в купальнику. Досить підтримувати себе в тонусі, періодично роблячи лімфодренажний, антицелюлітний масаж, обгортання, пресотерапію та інші процедури для корекції фігури – на Покупоні діють знижки до 80%, отже ви можете дозволити собі більше.

купальник з вирізами червоний
Акції
Знижка на ендосфера-терапію в «Laser Health»
Київ, Хрещатик вулиця, 44
-30%
1450 грн
149.0 грн
Ендосфера тіла на оригінальному апараті у «BSfera»
Київ, Успішна вулиця, 8
-40%
800 грн
549.0 грн
Показати всі
92 акцій

Кращий матеріал для купальника

Від тканини купальника залежить не тільки його зовнішній вигляд, а й те, як довго він вам прослужить. Тому під час купівлі обов’язково дивіться на склад матеріалу.

Хороший купальник має ідеально тримати форму, зберігати еластичність і швидко сохнути. А ще зверніть увагу, що морська і хлорована вода для басейнів агресивно діють на тканину, через що найчастіше страждає колір купального костюма. Тож з якого б матеріалу ви не купили купальник, якщо не споліскувати його щоразу після плавання в морі або басейні, він швидко втратить свій зовнішній вигляд.

Найчастіше для купальників використовують синтетичні та штучні тканини. Вони більш гігроскопічні і краще прилягають до тіла. Наприклад, купальники з поліаміду (нейлону) з додаванням еластану (лайкри, спандекса) будуть добре тримати колір і форму, тому прослужать вірою і правдою до 5-6 сезонів. Такий склад купальника добре підійде для регулярних занять в басейні.

Кращий матеріал для купальника

Якщо ви вибрали купальник з мікрофібри, прослідкуйте, щоб у складі обов’язково був еластан, це допоможе виробу довше тримати форму і не розтягуватися.

Купальники з біфлексу – тренд останніх сезонів. Вони щільні, мають ефект утяжки і широку колірну гамму. Єдиний мінус такого купальника – його ціна, хоча якість цілком її виправдовує.

Найпоширеніший матеріал, який використовується при пошитті купальних костюмів – поліестер. Купальник з такого матеріалу забезпечує гарні водовідштовхувальні властивості і добре переться. Ще один плюс – у відносній дешевизні купальників з цієї тканини. Але при цьому поліестер сильно поступається за якістю мікрофібрі та біфлексу, служить не більше кількох сезонів і досить швидко, розтягуючись, втрачає форму.

Модні купальники 2023 році

Читайте також:
✔️Модні купальники 2023: вибираємо пляжний look
✔️Найкращі комплекси з відкритим басейном у Києві
✔️Куди поїхати в серпні: гори, мінеральні води та загородники
✔️Аквапарки України: топ найкращих
✔️Пляжі Києва та області: де безпечно купатися і відпочивати

Акції
Від 2 ночей зі сніданками та аква-зоною у «Європа»
Соломонове (Закарпатська область), Головна вулиця, 89
-20%
2800 грн
2239.0 грн
Показати всі
1 акцій

А який тип фігури у вас, чи враховуєте ви його під час вибору купальника? Діліться в коментарях ?

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *