Як робити педикюр в домашніх умовах: тонкощі і покрокова інструкція для початківців

Як робити педикюр в домашніх умовах: тонкощі і покрокова інструкція для початківців

Догляд за ніжками – обов’язкова гігієнічна процедура, яку фахівці рекомендують робити впродовж всього року, не рідше ніж 1 раз на 3-4 тижні, залежно від сезону. Без педикюру ноги втрачають естетичний вигляд, п’яти пересихають і тріскаються, на стопах можуть з’являтись мозолі та натоптиші, а нігті – вростають. Краще записатися до професійного нейл-майстра, але якщо ви хочете навчитися робити педикюр вдома самостійно, ми розповімо, на що потрібно звернути увагу, як правильно видаляти кутикулу, який спосіб для цього вибрати ?

Акції
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Медичний педикюр у салоні «Fayna Stories»
Київ, Салютна вулиця, 2к3
-46%
500 грн
279.0 грн
Показати всі
15 акцій

Читайте в огляді:

Класичний педикюр власноруч

Методика старої школи: шкіра розм’якшується у теплій ванночці, після чого ножицями або нашкірницями (кусачками для кутикули) зрізається кутикула. Класичний обрізний педикюр призначений, в першу чергу, для видалення жорсткої, товстої кутикули, що щільно прилягає до нігтьової пластини без чіткої межі з навколонігтьовим валиком.

Класичний обрізний педикюр
Класичний обрізний педикюр

Як правильно самій зробити класичний педикюр і обрізати кутикулу, щоб уникнути порізів та появи задирок, розглянемо поетапно:

  • Навіть якщо ви робите педикюр в домашніх умовах і використовуєте інструменти виключно для себе, нехтувати дезінфекцією не варто. Перед початком процедури шкіру та інструмент потрібно обробити дезінфектором. Підійде Кутасепт, Стериліум, Бактолін, Бациллол, Jerden Fastclean, Лізоформін тощо. Більшість засобів продається у невеликих флаконах по 50, 150, 250 мл, і навіть невеликого об’єму для особистого користування вистачить надовго.
  • Будь-який гігієнічний педикюр завжди виконується на чисті нігті, тому якщо є покриття (лак, гель-лак), його потрібно зняти.
  • Якщо стопи надто загрубіли, перед замочуванням поскрабуйте їх морською сіллю з ефірними оліями. Добре підійдуть ті, що мають антисептичні і бактерицидні властивості: чайне дерево, евкаліпт, розмарин, лаванда, ялиця. Також можна використовувати звичайну кухонну соду – вона чудово пом’якшує шкіру та допомагає легко видаляти мозолі.
  • Наберіть у невеликий тазик або ванну-масажер теплу, близько 37-40°C, воду, додайте будь-яке рідке мило для пом’якшення і зануріть туди ноги приблизно на 7-10 хвилин. Завжди можна перетворити звичайний педикюр на розслаблюючу спа-процедуру. Просто замініть мильний розчин відваром з лікарських трав і капніть туди ефірних олій. Доповніть скрабування та пілінг зволожуючим лосьйоном та пом’якшувальною маскою на кокосовій олії. 
  • Відрослі нігті зручно зрізати, коли вони розм’якшені. Тому після того, як ви дістали ноги з води і промокнули їх сухим рушником, саме час скористатися кусачками. 
  • Мокрий класичний педикюр приваблює тим, що розм’якшує кутикулу у простий доступний спосіб – за допомогою води. Не потрібно додатково використовувати ремувер для видалення кутикули, особливо якщо у вас надчутлива шкіра і ви схильні до алергії на хімічні засоби.
  • Лопаткою або апельсиновою паличкою акуратно відсуньте кутикулу – тільки не тисніть, щоб не пошкодити матрицю і не деформувати нігтьову пластину. Зріжте бахрому манікюрними ножицями чи нашкірницями. Техніка зрізу кутикули однакова як для манікюру, так і для педикюру. Початківцям та всім, хто хоче навчитися робити бездоганний педикюр власноруч вдома, корисно подивитися відео, як правильно обрізати кутикулу. Це допоможе уникнути найпоширеніших помилок і не наробити задирок. 
  • Надайте нігтикам акуратну форму. Для педикюру краще брати пилочку жорсткістю 150-180 грит. Найважливіше тут – правильно формувати кути нігтя в бічних пазухах, щоб уникнути їх подальшого вростання. Дуже детально про це розповів та показав майстер на відео після видалення кутикули фрезою ?   
  • П’яти під час педикюру потрібно чистити щоразу, особливо якщо у вас є сильні загрубілості. Візьміть дрібнозернисту пемзу і добре потріть ороговілий шар до відчуття гладкості. На більш запущених стадіях гіперкератозу, при серйозних тріщинах на п’ятах, видаляти ороговілий шар потрібно поступово, за кілька процедур (може знадобитися допомога подолога та медичний педикюр). У салоні великі мозолі та натоптиші найчастіше видаляють станком, який, при самостійному використанні в домашніх умовах, може бути травмонебезпечним. Вдома краще користуватися електричною роликовою пилкою або фрезером. Ці апарати не лише спрощують та прискорюють процес очищення, а й мінімізують ризик травм та порізів. Як робити апаратний педикюр, ми розглянемо поетапно трохи нижче.
Акції
Медичний педикюр від подолога Сніжани Коновалової
Київ, Велика Васильківська вулиця, 106
-55%
500 грн
249.0 грн
Комплексний медичний педикюр від Sanina Natalia
Київ, Івана Федорова вулиця, 1
-47%
950 грн
499 грн
Показати всі
6 акцій
  • Наприкінці змастіть ноги зволожуючим або живильним кремом. Після цього не забудьте знежирити нігті, якщо збираєтеся наносити на нігті лак або гель-лак. Для цього вам знадобляться: розпірки для ніг, лампа для сушіння, дегідратор, праймер, база, топ, кольорове покриття, декор. Матеріали можна купити в будь-якому б’юті-магазині. Як наносити покриття та робити простий красивий дизайн френч на ногах, дивіться на відео ??
  • Після нанесення кольорового покриття змастіть кутикулу олією і – вуаля! – гарний педикюр на коротких нігтях готовий. 

Якщо у вас не завжди виходить знайти час і сили на педикюр власноруч, та й хочеться просто розслабитися із заплющеними очима, поки хтось доглядає за вашими ніжками, скористайтеся знижками на педикюр від Покупону і потіште себе процедурою у професійного майстра. Тим більше, що у багатьох салонах можна вбити двох зайців одним пострілом – записатися на комплекс педикюр плюс манікюр ?

Європейський педикюр вдома

В основі європейського педикюру, як і класичного, – дезінфекція та регулярність процедур. Характерна особливість – видалення кутикули у щадний, атравматичний спосіб, що робить цей вид педикюру надзвичайно популярним серед любителів-початківців.

Більше того, навіть якщо спочатку вам доведеться обрізати відрослу епітеліальну плівочку ножицями або кусачками, регулярне виконання європейського необрізного педикюру і догляд значно уповільнить ріст кутикули.

Акції
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Манікюр з покриттям гель-лаком у «Dali Deluxe»
Київ, Лесі Українки бульвар, 30
-61%
350 грн
149.0 грн
Показати всі
6 акцій

Покрокова інструкція:

  • Дезінфекція, як при виконанні будь-якого виду педикюру.
  • Якщо потрібно, зніміть залишки декоративного покриття.
  • Замочіть стопи в масажній ванні для педикюру або будь-якій підручній ємності на 5-7 хвилин. Якщо ви робите сухий педикюр без води, для необрізного видалення нігтьової шкірки можна використовувати спеціальні засоби-ремувери, лужні або кислотні. Наносите по горошині такого крему чи гелю на кожний ніготь у зоні кутикули, і протягом 15 секунд-кількох хвилин зайва шкіра розчиниться (скільки точно тримати, дивіться в інструкції до засобу).
  • Після розм’якшення обережно відсуньте кутикулу апельсиновою паличкою до основи нігтя. Якщо використовували ремувер, залишки більш щадного лужного (з pH вище 7) потрібно змити водою, а більш агресивного кислотного (підходить для особливо грубої шкіри) – додатково нейтралізувати лугом (содовим розчином, наприклад). Це робиться, щоб уникнути опіків і пересушування. Якщо ремувер спровокував алергічну реакцію, замініть його на інший засіб.
  • При необхідності вкоротіть нігті і пройдіться пилкою. Як це правильно робити, щоб вони не вростали, ми розповіли вище у покроковій інструкції до класичного педикюру.
  • Тепер можна переходити до очищення п’ят. Якщо ви їх замочували, використовуйте звичайну тертку для ніг. У разі сухого педикюру проведіть процедуру машинкою: електричною роликовою пилкою типу Scholl або фрезером. Секрети обробки стоп машинкою-роликом дивіться на відео ?
  • Якщо у вас надмірно огрубілі п’яти, болючі мозолі, натоптиші або тріщини, з якими складно впоратися новачкові, краще відразу звернутися за допомогою до професійного подолога. Щоб привести ніжки до ладу та вилікувати запущену стадію ксерозу (або іншої дерматологічної проблеми), знадобиться серія лікувальних процедур.
  • Завершальний етап – нанесення зволожуючого та живильного крему для ніг.

Читайте також: 
? Модні кольори манікюру
? Тренди жіночих стрижок
? Модне фарбування волосся

Тонкоці апаратного педикюру

Привабливість і простота апаратного педикюру полягає в тому, що його можна проводити без попереднього розпарювання і розмочування. Для цього вам знадобиться спеціальний апарат для манікюру та педикюру – фрезер із набором насадок.

Порівняно з ручними терками та електричними роликами, фрезер потужніший – і дозволяє зробити педикюр професійніше. Такою машинкою можна не тільки делікатно видалити кутикулу, підпиляти нігті, але й почистити п’яти, згладити дрібні механічні тріщини і навіть зняти гель-лак. Початківцям доведеться чимало тренуватися, щоб навчитися робити апаратний педикюр правильно. На відео майстер покаже, як саме ?

Акції
Манікюр та педикюр у студії «Xuxunails Service»
Київ, Новгород-Сіверська вулиця, 1
-67%
300 грн
139.0 грн
Медичний педикюр з обробкою стопи у «TOP Laser»
Київ, Велика Китаївська вулиця, 10А
-40%
150 грн
89.0 грн
Показати всі
6 акцій

Медичний педикюр

Педикюр, до завдань якого входить лікування грибка, глибоких тріщин (сухих або мокрих через гіпергідроз), болючих мозолів, натоптишів, називається медичним. Він потребує особливої обережності, а гарний результат гарантований лише при сталому догляді та обов’язковому використанні різних лікувальних мазей, кремів, масок для ніг. Медичний педикюр проводиться виключно лікарем-подологом і коштує, зазвичай, дорожче, ніж звичайний гігієнічний, тож знижки Покупону тут будуть дуже доречними.

Медичний педикюр в подолога

Читайте також:
? Чому тріскаються п’яти
? Як зміцнити нігті
? Шаруються нігті – що робити

Як часто ви самі собі робите педикюр? Діліться з нами своїми лайфхаками та рецептами в коментарях.

1 коментар
  • Елена

    Ну у меня например есть проблема, время от времени ноготь на больших пальцах почти врастает в кожу..постоянно занимается во внутрь по бокам. Начала бороться с таким явлением так: На вечер перед сном я распариваю хорошенько ноги и срезаю ноготь аккуратно острыми ножницами что бы полностью избавиться от него. А затем я уже обрабатываю стопы кремом, а ногти смачиваю лимонным соком для крепости.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *