Як зміцнити нігті?

Укрепление ногтей

Рішенням проблеми зміцнення нігтів можуть бути як салонні процедури, так і домашні. Давайте розберемося навіщо потрібно зміцнювати нігті, які причини ламкості нігтів і основні показники того, що варто задуматися про зміцнення вже зараз.

Причини проблем з нігтями

Причини слабких, ламких і м’яких нігтів можуть бути найрізноманітніші — від побутових до проблем зі здоров’ям:

  • домашні клопоти: а це і застосування чистячих та миючих засобів під час прання, тривале перебування нігтів в холодній / гарячій воді, і ручне прання в пральному порошку;
  • порушення обміну речовин в організмі;
  • авітаміноз;
  • гормональні збої;
  • інтоксикація організму тютюном або алкоголем;
  • нестача кальцію в організмі: навіть якщо ви не любите багаті натуральним кальцієм молочні продукти, візьміть таблетований в аптеці. Саме кальцій — основна складова наших кісток і нігтів.
  • часта зміна манікюру і разом з цим застосування ацетону, який сушить нігтьову пластину, і фрезера, який стоншує ніготь.
Побутові справи

Коли слід задуматися про зміцнення нігтів?

Вже сьогодні. Першими «дзвониками» можуть бути:

  • ламкість і м’якість. Тільки ви починаєте відрощувати нігті, а вони ламаються або вільний край гнеться. При цьому ви дбайливо ставилися до нігтів, уникаючи абразивних засобів? Все просто — вашій нігтьовій пластині «важко» з такою довжиною зважаючи на крихкість.
  • білі «прожилки» на нігтьовій пластині. Це сигнал організму про нестачу кальцію. Не ігноруйте цю проблему.
  • розшарування. Ви не можете дозволити собі «голі» нігті, і навіть прозора база або лак починає сколюватися? Готуйтеся зміцнювати нігті.

Укріплення ванночками у домашніх умовах

Ванночки для нігтів здатні в домашніх умовах значно поліпшити стан нігтів. Ми зробили підбірку ванночок з інгредієнтів, які практично завжди у вас під рукою. Не зупиняйтеся на одній, пробуйте всі, адже в питанні зміцнення у домашніх умовах переборщити неможливо.

Укріплення нігтів ванночками

Ванночка з морською сіллю

Чи помічали, що після відпустки на морі нігті стають сильнішими, міцнішими і перестають шаруватися? Вся справа у високому вмісті мінералів у морській воді. Звичайно не у кожного є можливість зірватися на пляж і реанімувати нігті у морі. Тоді скористайтеся морською сіллю (без штучних ароматизаторів і барвників у складі) з аптеки чи магазину.

Ванночка з морською сіллю

Розчиніть 3 столові ложки морської солі в склянці теплої води. Опустіть нігті у ванночку на 15 хвилин. Для досягнення ефекту повторюйте процедуру раз в декілька днів протягом 3-х тижнів. Обов’язково промийте руки теплою водою після процедури і нанесіть зволожуючий крем, адже сіль при всій своїй корисності для нігтя нещадно сушить шкіру.

Ванночка з йодом

Ще один ефективний елемент для зміцнення нігтів — це йод. У поєднанні з морською сіллю він прискорює метаболізм в організмі і покращує якість нігтьової пластини.

У склянці теплої води розчиніть 1 столову ложку морської солі і додайте 5-6 крапель йоду. Опустіть нігті в ванночку на 15 хвилин. Повторюйте процедуру 1-2 рази на тиждень протягом 2-х тижнів.

Ванночка з йодом

Молочно-медова ванночка

У цьому рецепті ключова складова для наших нігтів — кальцій у вигляді молока і мед, що володіє зволожуючими властивостями. Як доповнення — лимон, відбілюючий нігтьову пластину і знову-таки сіль — джерело корисних мікроелементів.

Підігрійте 100 мл молока до кімнатної температури і розчиніть в ньому 2 ст. л. меду. Додайте 1 ст. л. морської або кухонної солі і сік половинки лимона. Опустіть руки у ванночку на 15 хвилин, потім насухо витріть руки рушником (або м’якими серветками) і нанесіть живильний крем.

Молочно-медова ванночка

Салонні процедури

Салонна процедура не безкоштовна, але дасть швидкий результат. Поширена послуга — зміцнення нігтьової пластини біогелем. Ця процедура дуже схожа на покриття гель-лаком (щільний шар матеріалу не дасть нігтю шаруватися і дозволить рости). Важливо використовувати для цього спеціальні гелеві засоби, а не просто базу під лак, наприклад:

  • IBX. Засіб працює за принципом айсберга — найважливіші процеси проходять всередині нігтьової пластини. Ми не бачимо як вони відбуваються, але помічаємо результат. Вплив на пластину зсередини — ключова особливість засобу.
  • VitaGel від Gelish. У складі комплекс вітамінів, який зволожує нігтьову пластину (для прискорення росту) і потовщує нігті. Що важливо — ефект від препарату ви помітите вже після першої процедури.

Істотні плюси салонної процедури — вирівнювання нігтьової пластини, щільна «спайка» матеріалу з нігтем (проблема м’якості виключена), ефект на кілька тижнів (корекція робиться як при звичайному гель-лаку раз в декілька тижнів, в залежності від росту нігтів).

Мінус — це все-таки хімічний склад. Бажано в перервах між таким зміцненням робити домашні процедури (ванночки), які дають нігтям відновитися і відпочити.

Салонні процедури для нігтів

Який би метод зміцнення ви для себе не обрали — зовнішні процедури лише вершина айсберга. Додавайте в раціон продукти багаті кальцієм (молоко, сир, сир) і йодом (морська капуста, риба, наприклад). Дійте на проблему не тільки зовні, але і зсередини.

3 коментарів
  • Дарина

    А я уже поняла, что от всех этих ванночек толку не так уж и много! Здесь нужна подпитка изнутри, витамины только могут улучшить состояние и качество ногтей. Принимала Натубиотин в течении месяца. Результатом более чем довольна.

    • Татьяна Софиенко

      Дарина, спасибо, что читаете наш блог и делитесь своим опытом. Действительно, биотин, или витамин В7 – один из самых полезных витаминов для питания и укрепления ногтей изнутри. Если ногти очень сильно ломаются и крошатся, одной из причин может быть именно нехватка биотина. Но перед приемом любых витаминов лучше все-таки проверить витаминный статус, чтобы не вызвать гипервитаминоз (переизбыток). Но и ванночки не стоит исключать, как и, собственно, сбалансированное питание. Наилучший эффект достигается комплексным путем ;)

  • Екатерина

    Я часто делаю ванночки с морской солью, для укрепления ногтей. В межсезонье, когда организму не хватает витаминов принимаю Специальное драже Мерц. Мне их как- то посоветовали в аптеке. Уже после первого курса ногти стали крепче.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *