Чому шаруються нігті, і що з цим робити?

Руки – візитна картка кожної людини, своєрідний маркер, на підставі якого сторонній може припустити, наскільки ви себе любите. Гарний акуратний манікюр – невід’ємна частина догляду за рукам, які весь час на виду: коли ми тримаємо ручку в офісі або келих вина в ресторані, коли простягаємо руку, щоб привітатися, або просто активно жестикулюючи.

Їх можна сховати хіба що в кишені або в кулачку. Але чи треба? Щоб не соромитися своїх рук і нігтів, за ними потрібно регулярно доглядати. Тим більше, якщо нігтьові пластини у вас шаруються і постійно ламаються. У цій статті ми розповімо як лікувати тонкі і ламкі нігті просто в домашніх умовах. Читайте і застосовуйте.

Найчастіші причини шарування нігтів

Блискучі і гладкі, злегка рожеві з однорідною структурою – наші нігті повинні виглядати саме так. Однак, іноді їх зовнішній вигляд відхиляється від ідеалу. Варто придивитися до них уважніше, і вони багато скажуть про стан здоров’я. Чому ж шаруються нігті?

Ламкість є результатом ослаблення структури нігтьової пластини, найчастіше через нестачу вітамінів і мінералів, необхідних для збереження краси і здоров’я. Особливо вітамінів А, В, Е, цинку або кальцію.

Також нігті можуть бути тонкими і ламкими з таких причин:

  • схильність до тривалого стресу;
  • надмірне використання хімічних речовин, таких як засоби для зняття лаку;
  • неправильне підпилювання нігтів;
  • частий прямий контакт з миючими засобами без рукавичок;
  • несприятливі погодні умови (особливо мороз, сухе повітря, перепади температури);
  • систематичні і хронічні захворювання: печінки, грибок, оніхомікоз, псоріаз.

Ламкість нігтів часто закладена генетично. Звичайно, найважче – боротися з цим явищем. Ви не можете змінити гени, але правильне харчування, про яке ми говорили раніше, догляд і застосування косметичних засобів можуть поліпшити їх стан. В якості профілактики не варто нехтувати правилами догляду за руками і людям з міцними нігтями.

Що робити, якщо нігті ламаються і кришаться

Можна почати активно пити вітаміни або раз по раз покривати нігті нейл теком, але краще за все – підходити до проблеми комплексно. Доглядати за руками, нігтями і кутикулою, використовувати домашні ванночки, робити процедури в салонах краси, правильно харчуватися і в цілому берегти руки від зовнішніх погодних впливів і побутової хімії. Давайте розберемо – чим лікувати і що робити, щоб ваші нігті на руках виглядали красиво.

Лікування шару нігтів народними засобами

Народні методи догляду за нігтями відомі ще з давніх часів. Натуральні інгредієнти з кухонного столу виявляються дуже доречні, коли під рукою немає професійного косметичного засобу:

  • Оливкова олія в поєднанні з лимонним соком. Злегка підігрійте масло в мікрохвильовці або на водяній бані, додайте чайну ложку лимонного соку і потримайте пальці в такій ванні 15-20 хвилин. Олива живить ніготь, а сік лимона зміцнює нігтьову пластину і освітлює шкіру. Замість оливкової олії можна використовувати касторову.
  • Зволожити і укріпити ламкі нігті допоможе настій з висушеного насіння фенхелю. Насіння слід прокип’ятити у воді, дати охолонути і настоятися. Робіть ванночки таким відваром щодня протягом місяця.
  • Зміцнити тонкі нігті можна за допомогою косметичного парафіну. Його потрібно розтопити і вилити в невелику ємність, а коли він злегка охолоне, змочити в ньому пальці до основи нігтя, обернути поліетиленовою плівкою і укутати в рукавиці. Через 15 хвилин можете зняти парафін, вимити руки і змастити кремом. Процедуру особливо корисно робити в осінньо-зимовий період. На нашому сайті ви знайдете пропозиції салонів краси по парафінотерапії з приємною знижкою.
  • Добре працюють капсули з вітамінами А і Е, які можна купити в аптеці. Вміст капсули можна додати в ванночку з оливковою олією, або просто втирати. Нігті перестануть ламатися.
  • Нігті зміцнить желатин. Розчиніть його в теплій воді і перемішайте до отримання однорідної консистенції. Робіть ванночки щодня протягом 2-х тижнів.
  • Ще один засіб, який точно знає кожна дівчина, – втирання йоду в нігтьову пластину. Дійсно гарний народний засіб, однак приготуйтеся, що ваші нігті мінімум на тиждень залишаться жовтими.

Вітаміни та мікроелементи для міцних нігтів

Часто нігті кришаться і ламаються через дефіцит вітамінів і мінералів в організмі. Давайте приділимо особливу увагу поживній цінності продуктів, які ми вживаємо. Варто збагатити свій раціон такими елементами як:

  • Кальцій. У великій кількості він міститься в молочних продуктах (вітаміни А, В12), зелених салатах (вітаміни А, В1, В2, С, Е, залізо), авокадо, сої, сушеному інжирі, мигдалі і в насінні льону.
  • Цинк – найдоступнішими джерелами цього мікроелемента є яйця, помідори, свинина, насіння (кунжут, гарбуз, льон), бобові, крупи, какао і устриці.
  • Залізо. Продукти, багаті залізом: петрушка, капуста, шпинат, гарбузове насіння, гречка, кунжут, мак, сочевиця, яйця, червона квасоля.
  • Вітаміни групи B – зелені листові салати, дріжджі, яйця, фрукти, овочі, риба (насичені жирні кислоти, вітаміни В1 і В2), печінка (цинк, мідь, залізо) і горох.
  • Йод – один із важливих мікроелементів не тільки для нігтів, але і для всього організму, особливо для щитовидної залози. Йоду багато в журавлині, креветках, чорносливі, морській рибі і водоростях.

Додайте в свій раціон продукти, що містять колаген (солодкий перець, зелений горошок, желатин, морква, яловичина, зелень), завдяки якому ви природним чином прискорите ріст нігтів і забезпечите їх твердість.

У продажу є навіть рідкий колаген в якості корисної біологічно активної добавки. БАД зручно пити, і він дозволяє значно прискорити результат. Вівсяні пластівці надзвичайно корисні для нігтів і всього організму в цілому, так як містять цинк, кремній, магній, сірку, залізо. Не зайвим буде проконсультуватися з дієтологом щодо програми правильного харчування.

Шелак і нарощування нігтів – робіть перерву

Однозначно, нарощування нігтів і шелак стали своєрідним проривом в світі нігтьового сервісу. Спеціальний гель лак і лед лампа здатні створити справжню магію на ваших руках: швидко, красиво і довговічно. А ще краще, якщо ви ще й купите якісну лампу для манікюру і педикюру з кешбеком і будете фарбувати нігті самостійно вдома, коли і скільки захочете.

Однак в цьому випадку обов’язково робіть перерви, щоб натуральна нігтьова пластина могла відновитися, а не руйнувалася. Деякі жінки роками, без перерви, наносять шелак, внаслідок чого їх нігті кришаться, стають ребристі і ламкі.

Робіть періодично тижневі або двотижневі перерви між зняттям старого лаку і нанесенням нового. Нехай ваші нігтики подихають. Ви можете використовувати перерву з користю для догляду за руками. Своєчасне видалення кутикули позбавить вас від задирок. Читайте більше про способи зміцнення нігтів в домашніх умовах.

Салонні процедури і загальні рекомендації по щоденному догляду

Догляд за собою вимагає регулярності, в тому числі і турбота про жіночі ручки. Постарайтеся сформувати певні звички, які допоможуть вам зберегти ваші руки і нігті в прекрасному, здоровому стані. Дотримуйтеся збалансованого харчування, систематично користуйтеся кремами і маслами для нігтів. Як мінімум після кожного миття посуду, в вітряну погоду, на ніч.

Поцікавтеся у майстрів нігтьового сервісу, як доглядати за руками і нігтями. Спеціаліст обов’язково запропонує серію професійних процедур, які частково можна зробити не тільки в салоні, але і вдома самій собі. З популярних і ефективних: парафінотерапія, SPA манікюр, зміцнення за допомогою вітамінізованого гелю, лікувальне покриття IBX System, масаж рук і так далі. Вигідні акційні пропозиції на ці процедури і багато інших ви можете отримати на Покупоні з хорошою знижкою.

Доглянуті нігті, пофарбовані тільки кондиціонером (безбарвним або молочним), дуже привабливі. Зміцнюючі емалі містять інгредієнти, які збагачують нігтьову пластину керамідами і білками, тим самим роблять її більш твердою. Використовуйте цей тип кондиціонера в якості основи для лаку або верхнього покриття. Відновлюючі емалі багаті вітамінами і підтримують ріст здорових нігтів. Кондиціонер зазвичай дає приємний глянець і його можна використовувати в якості натурального лаку для манікюру.

Стан наших нігтів залежить, перш за все, від регулярного догляду і … терпіння. Варто приділити їм трохи часу, адже доглянуті руки так красиво виглядають. Як у жінок, так і у чоловіків. Так-так, чоловікам теж необхідно стежити за своїм манікюром. Дослідження вчених показують, що 73% жінок на першому побаченні оцінюють чоловіка за зовнішнім виглядом його рук і нігтів.

А ви звертаєте увагу на руки співрозмовника? Як часто робите манікюр і як зміцнюєте нігті?

4 коментарів
  • Людмила

    Я ванночки делаю с солью и йодом, плюс Натубиотин курсом. Ногти хорошо растут, не слоятся и выглядят прекрасно даже без гель-лака.

    • {:ru}Татьяна Софиенко{:}{:uk}Тетяна Софієнко{:}

      Людмила, благодарим за отзыв! Со своей стороны хотим добавить, что перед приемом каких-либо витаминов, добавок и комплексов, желательно проконсультироваться со специалистом (терапевтом, дерматологом); возможно, проверить баланс витаминов, пройти дополнительную диагностику, чтобы исключить заболевания внутренних органов, которые могли привести к расслоению ногтей, и уже после этого составить программу комплексного ухода и лечения ногтей ?

  • Марго

    Я укрепляю ногти ванночками с морской солью и лимонным соком. Но решила еще попробовать пропить курс витаминов, чтоб улучшить их состояние. В аптеке посоветовали взять Натубиотин и уже через месяц ногти стали крепче и перестали слоиться.

  • Вика

    Постоянно раньше слоились ногти, что я только с ними не делала: и ванночки с молоком, и мед втирала, и лимон, и еще много много чего другого перепробовала, эффект был одинарный. Все проблемы изнутри, так что я пошла к врачу и он выписал различные витамины, которые мне и помогли, а еще очень важно правильное питание!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *