Епіляція чи депіляція ― що обрати?

Гладка ніжна шкіра без зайвих волосків – мрія кожної жінки. А ще щоб не боляче, надовго, недорого і швидко … загалом, ідеально в усіх відношеннях. Щоб визначитися як краще видаляти небажане волосся на тілі, BlogPokuponTeam розповість про всілякі способи і основну відмінність між епіляцією і депіляцією.

Читайте в огляді:

Чим відрізняється депіляція від епіляції

Епіляція та депіляція – різні речі. Незважаючи на кінцевий результат суть процедур кардинально відрізняється. Після епіляції ми маємо гладку шкіру з довготривалим ефектом, тому що видаляється волосок разом з цибулиною. Депіляція – це видалення зайвої рослинності з поверхні тіла, не зачіпаючи корені.

В результаті апаратних методів (через якийсь проміжок часу) можна позбутися від небажаного волосся назавжди, а депіляція дає тільки тимчасовий і нетривалий ефект.

Чим відрізняється депіляція від епіляції

Апаратні методи видалення волосся

Позбутися від небажаного волосся назавжди – глобальна мрія жінок, тому апаратна косметологія і наука в цьому питанні просунулися ну дуже далеко. На сьогоднішній день технологи розробили кілька видів обладнання, яке чудово справляється з видаленням волосся на довгий час або назавжди.

Лазерна епіляція акція

Електроепіляція

Електроепіляція вважається найефективнішим способом видалення небажаного волосся, але … і найбільш болючим серед апаратних. Волоски видаляються за допомогою швидкого електричного розряду, який проходить через тонкий накінечник електрокоагулятора. Майстер вводить голку на 3-4 мм під шкіру і направляє струм безпосередньо на фолікул, в результаті чого клітина вмирає назавжди, а волосок легко витягується пінцетом.

Електроепіляція має свої підвиди: термоліз, електроліз, флеш- і бленд-метод, які відрізняються силою і тривалістю подачі струму.

Один сеанс триває від 15 хвилин до 4 годин (дивлячись яка площа обробки). Для остаточного результату може знадобитися 1-3 процедури (в залежності від зони, товщини і типу волосся).

Ціна за один сеанс: 780 грн/год, або від 389 грн по акції на Покупоні

Електроепіляція знижки

Лазерний метод

Епіляція за допомогою лазера є одним з найбільш ефективних і безболісних методів і виконується завдяки впливу лазерного променя. Розроблено кілька видів пристроїв, які відрізняються між собою довжиною хвилі. Серед найбільш поширених:

  • Рубіновий (довжина хвилі випромінювання 694 нм) – перший вид лазера, який з’явився в косметологічних кабінетах, але на даний момент мало де використовується і поступається більш новим технологіям.
  • Олександритовий лазер (755 нм) – його дія спрямована на руйнування меланіну (пігменту кольору волосся) на поверхні шкіри. Добре спрацьовує на темному волоссі і ефективно застосовується на I, II і III фототипі шкірного покриву.
  • Неодимовий лазер (1064 нм) впливає не тільки на меланін, але і на коагуляцію кровоносних судин, які підходять до волоска. Внаслідок чого капіляр запечатується, а волосяний фолікул позбавляється живлення і вмирає.
  • Діодний (808-810 нм) – найпоширеніший, дієвий і безболісний лазер. Він ефективно працює на засмаглій шкірі, світлому волоссі. Довжина променя дозволяє проникати в глибокі шари епідермісу і повністю зруйнувати волосяний фолікул не зачіпаючи при цьому м’які тканини.
Лазерний метод епіляції

За допомогою лазерної епіляції ви позбудетеся від небажаної рослинності не відразу – потрібно сходити в салон від 5 до 10 разів (в залежності від індивідуальних особливостей). Тривалість сеансу варіюється від 15 хвилин до 1 години. Як правило, побічні ефекти у вигляді легкого почервоніння шкіри рідкісні і короткочасні.

Ціна в середньому по Києву:


Читайте також: 
✔️ Коли випадає волосся після видалення лазером 
✔️ Скільки процедур лазерної епіляції потрібно для ідеального результату 

Фотоепіляція

Фотоепіляція схожа на лазерну, так як спрямована на руйнування меланіну, але в цьому випадку тепловий імпульс випромінюється за допомогою високоенергетичних ламп. Ще одна відмінність двох методик – спрямованість променя: при лазерній обробці потік вузькоспрямований і діє точно на волосяну фолікулу, а при фотовидаленні світло розсіюється широкосмугового і захоплює більшу площу.

Існує кілька видів епіляції:

  • IPL епіляція – процедура виконується за допомогою імпульсної лампи з широким спектром випромінювання, яка впливає на волосяну цибулину короткочасними спалахами. Апарати IPL (інтенсивного імпульсного світла) широко поширені для видалення русявого, каштанового і чорного волосся в домашніх умовах.

Їх вартість значно дорожче, ніж звичайних механічних, але і ефект триваліший (волосся відновлює свій ріст через 6-7 місяців). Купити фотоепілятор можна на сайті Покупона з кешбеком до 15% і користуватися ним довгий час. Адже ресурс лампи складає в середньому 300 000 спалахів максимальної інтенсивності, що рівносильно п’яти рокам використання за умови дотримання рекомендацій з експлуатації.

купити фотоепілятор зі знижкою
  • SHR і AFT – інноваційна розробка в сфері косметології. Нововведення AFT полягає в застосуванні спеціального фільтра, який відсікає зайве випромінювання і тим самим робить процедуру більш безпечною, а SHR – це багаторазові повторення рухів маніпули з невеликою температурою. Обидва методи безпечні і не травматичні для шкіри.
  • LHE-епіляція – гібрид світлової і теплової енергії, головною перевагою якого є велика площа обробки (до 12 см). За допомогою LHE можна позбутися від світлого, рудого і сивого волосся.
SHR і AFT епіляція
  • ELOS-епіляція – синергія двох енергій: світлової і радіохвильової, при цьому імпульс світла руйнує пігмент, а високочастотний струм додатково прогріває волосок. За рахунок цього ефект після елос епіляції досягається за меншу кількість сеансів в порівнянні з лазерною, і підходить для будь-якого фототипу.

Вартість в середньому: 450 UAH (199 UAH з Покупоном)

ELOS-епіляція акція

Механічні способи позбавлення від небажаного волосся

Альтернативний метод позбавлення від небажаної рослинності – механічна епіляція, а простіше кажучи – висмикування волосся. До них відносяться ?

Шугарінг або цукрова депіляція

Цукрова депіляція – один з найдавніших видів видалення волосяного покриву, який не втрачає своєї актуальності. Величезний плюс шугаринга – відносно доступна ціна. А головний мінус видалення цукром, воском або смолою – вимушеність пару тижнів ходити як «Йеті», відрощуючи мінімально необхідну для процедури довжину (2-5 мм).

Ваксинг

Воскова депіляція – видалення за допомогою воску, виконується проти росту волосся. При малому досвіді і неправильній підготовці шкіри може давати неефективний результат: обламувати волоски, а не висмикувати з коренем, служити причиною їх вростання. За типом матеріалу ваксинг ділиться на холодний (застосування воскових смужок) і гарячий (проводиться із застосуванням воскоплава).

Воскова епіляція теплим методом менш болюча, тому що тепло дозволяє розширити пори і витягти цибулинку з меншими зусиллями і, відповідно, меншим болем для клієнта.

шугарінг акція

Больові відчуття від процедури суб’єктивні. Для когось воскова епіляція гомілок – справжнє катування, в той час як інші піддаються бразильському бікіні не зморщивши носа. Не останню роль в цьому відіграє професіоналізм майстра і вид матеріалів (самою делікатною, наприклад, вважається полімерна воскова епіляція). Уважно читайте відгуки, перед тим як вибирати косметологічний салон.

Також, в мас маркеті ви зможете знайти готові воскові смужки для домашнього застосування або купити на Покупоні спеціальні віск або пасту і спробувати зробити процедуру самостійно.

Читайте також: 
✔️ Як зробити шугарінг вдома 

купити смужки для дипіляції

Епілятор

Епілятор допоможе впоратися з рослинністю на тілі не гірше професійного шугаринга. Волосся видаляється завдяки голівці, яка обертається і ковзає по шкірі, та вискубує окремі волоски. Цей маленький пристрій працює з довжиною від 0,5 мм.

Епілятором можна легко провести по ногах, руках і паху, але в найделікатніших областях, таких як пахви і обличчя, краще вибрати спеціальні насадки, які зазвичай входять в комплект. Цей метод епіляції також дозволяє зберегти гладкість шкіри на термін до 4 тижнів.


купити епілятор недорого

Типи депіляції – вибираємо оптимальний

Депіляція – повністю домашня процедура. Її проведення займає набагато менше часу і не вимагає великих витрат.

Станок для гоління

Всім знайома і звична бритва, мабуть, до цих пір є найпоширенішим способом боротьби із зайвими волоссям. Гоління – це швидко, доступно і недорого. Хоча і мінусів у нього багато: починаючи з того, що процедуру для ідеально гладенької шкіри треба повторювати щодня, що призводить до подразнень і порізів.

Красива гладенька шкіра швидше за все виходить з бритвою
Красива гладенька шкіра швидше за все виходить з бритвою

Електробритва

Електробритва або тріммер не дадуть вам порізатися при депіляції. Вони набагато зручніші, з таким приладом ви можете не прив’язуватися до душу, щоб привести себе до ладу. Купити жіночу електробритву ви можете у нас, на сайті Покупона, і повернути до 15% витрачених грошей у вигляді кешбеку на особистий рахунок.

Крем для депіляції

Крем для депіляції містить три основні складові: луг, цетеарет-20 (емульгатор і стабілізатор) і тіогліколеву кислоту. Перші два компоненти розм’якшують волоски, а кислота проникає в структуру і руйнує кератин. В результаті волосся легко видаляється з поверхні шкіри на кілька тижнів. Сама процедура займає не більше 15 хвилин.

Мінус хімічної депіляції в тому, що крем досить агресивний і часто викликає подразнення або алергічну реакцію. Тому не нехтуйте рекомендаціями виробника і обов’язково проведіть тест на чутливість до препарату. Нанесіть на зап’ястя (найчутливішу зону) невелику кількість крему, і почекайте 10-15 хвилин, якщо почервоніння не виявлено, можете застосовувати в зоні депіляції.

Крем для депіляції недорого

Видаляємо волосся з «ніжних» зон – що краще

Зони бікіні, обличчя, зокрема вусиків, пахв набагато чутливіші за рахунок більшої кількості нервових закінчень і капілярів на їх поверхні. Тому для них важливо вибирати більш «щадні» методи видалення волосся.

Самий безболісний метод – гоління. Але він категорично не підійде для обличчя, оскільки волосся після нього стає жорсткіше і грубіше. Якщо хочете зробити саме депіляцію, то краще виберіть депіляційних крем для чутливих ділянок шкіри. Такі креми насичені маслами, тому депіляція буде максимально щадною.

видалити волосся на обличчі акція

Шугарінг, ваксинг або видалення волосся смолою на делікатних ділянках досить болючі, але дають дуже довгий ефект, тому користуються великою популярністю.

Лазерна, елос або SHR допоможуть позбутися від небажаної рослинності надовго, а сама процедура не займе більше півгодини. Сучасні апарати для епіляції дадуть лише легке відчуття прогріву шкіри, з чим швидко впорається лідокаїнова мазь. Тому їх сміливо можна рекомендувати для чутливих ділянок на тілі.

Впевненість в собі залежить і від гладкості шкіри
Впевненість в собі залежить і від гладкості шкіри

Ну що, тепер ви не будете губитися в поняттях «епіляція» або «депіляція» і сміливо зможете вибрати метод, який підійде вам за всіма параметрами: від ціни до стійкості.

А які способи видалення волосся пробували ви? Який вам подобається більше?

3 коментарів
  • Наталя

    перепробувала все, поки не дійшла до лазерки, потім думала чого я так довго не наважувалася, тепер людиною себе відчуваю, ніякого вростання, кущів та інших прєлєстєй

  • Nata

    А почему тогда шугаринг, воск считается эпиляцией? Это же краткосрочное удаление? Вот лазером это навсегда. Это эпиляция.

    • Наталья Авдеева

      эпиляция – удаление волос с корнем, воск и сахар убирают волосы с корнем, но эффект, как вы заметили, недолговечный (

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *