Перевірка штрафів ПДР: де подивитися і як оплатити

Проверка штрафов ПДД: где посмотреть и как оплатить

Штрафи ПДР – прикра, але цілком ймовірна річ для водія. І якщо з фізичними постановами все цілком прозоро і очевидно – дорожньо-патрульна служба зупинила на дорозі, виписала штраф і видала блакитний папірець із зазначенням статті правопорушення і сумою штрафу, то з автоматичною фотовідеофіксацією на дорогах все трохи складніше. Про штрафи за перевищення швидкості, порушення парковки і т.д. водій чи власник авто іноді можуть і не знати, що у свою чергу виливається у кругленьку суму. Тож у водіїв і власників транспортних засобів виникає ряд питань щодо перевірки і сплати штрафів ПДР. 

Тут ви дізнаєтесь де подивитися і переконатися чи немає виписаних штрафів (навіть якщо не всі вони відображаються у поширених сервісах), як їх можна оплатити і що буде, якщо це проігнорувати або зробити невчасно. 

Якщо потрібно зробити діагностику авто, заміну мастила або інші автосервісні роботи – користуйтеся знижками до 90% на послуги СТО від Покупон.

Акції
Діагностика ходової частини автомобіля від «Easy»
Київ, Алматинська вулиця, 14A
-67%
150 грн
49 грн
Заміна мастила та діагностика ходової в Дарниця-1
Київ, Павла Усенка вулиця, 7Б / 9
-83%
280 грн
49 грн
Показати всі
9 акцій

Як перевірити наявність штрафів ПДР

Штрафи за порушення правил дорожнього руху мали б автоматично підтягуватись і відображатись у виконавчих провадженнях у мобільному застосунку «Дія» – українському електронному сервісі держпослуг онлайн, але не завжди це працює. Тож логічно виникає питання, як перевірити штрафи пдр, щоб точно їх не прогавити, особливо якщо порушення були зафіксовані камерами відеофіксації.

Щоб перевірити і дізнатися про несплачені штрафи (нові чи старі), не потрібно ані йти у поліцейський відділок, ані чекати на сповіщення поштою. Це можна зробити онлайн у найзручніший для вас спосіб.

Акції
Знижка 50% на шашличні сети від Шашлик від Рафаеля
Київ, Миколи Закревського вулиця, 51/2
-50%
0 грн
50.0 грн
Знижка 52% на суші-сет «Феєрія» від «Sushitta»
Київ, Ганни Ахматової вулиця, 46
-52%
0 грн
30 грн
Показати всі
55 акцій

Електронний кабінет водія

Е-кабінет водія – найзручніша і найдостовірніша мвс перевірка штрафів онлайн, скориставшись сервісом ви можете не тільки дізнатися про наявність штрафу за порушення правил дорожнього руху, а й оплатити його. У той час як приватні онлайн сервіси, мобільні застосунки і чат боти можуть не підтягувати і не відображати призначені штрафи (по відеофіксації або виписані фізично), кабінет водія працює як швейцарський годинник. 

Будучи державним офіційним джерелом, тут зібрані всі відомості про адміністративні порушення, власника авто, транспортний засіб, посвідчення водія, поліс ОСЦПВ. 

Для входу в особистий кабінет знадобиться електронний підпис, Bank ID або Дія.ID (Дія.Підпис). Після авторизації, у відповідному розділі ви можете дивитися свої штрафи: чи є вони, за які порушення, яких статей КУПАП, на яку суму тощо. Можна також фільтрувати по даті, за певний період і по конкретному транспортному засобу, що особливо зручно, якщо ви є власником кількох автівок, або контролюючою особою на підприємстві з власним автопарком.

Де подивитися штрафи пдр – офіційна перевірка штрафів в електронному кабінеті водія
Де подивитися штрафи пдр – офіційна перевірка штрафів в електронному кабінеті водія
Акції
Від 2 ночей у будні у готелі «Залив» на озері
Сарни (Рівненська область)
-30%
5280 грн
3699.0 грн
Від 1 ночі відпочинку у комплексі «Krakow»
Київ, Брест-Литовське шосе, 8А
-26%
1195 грн
885.0 грн
Показати всі
72 акцій

У застосунку Дія

Електронний кабінет водія «Дія» – зручний і постійно розвиваючийся український сервіс. В оновленій версії застосунку доступно все більше послуг, у тому числі можна перевірити штрафи на авто. Авторизуйтесь у кабінеті, перейдіть у послуги – Штрафи – Перевірити. При наявності призначення відображатимуться на екрані, можлива зручна онлайн оплата штрафу пдр.

Акції
Знижка 35% на відвідування зоопарку «Звірополіс»
Київ, Вадима Гетьмана вулиця, 6Б
-35%
0 грн
25.0 грн
Знижка на кінні прогулянки у клубі «Дарвін»
Київ, Ушицька вулиця, 30
-50%
600 грн
100.0 грн
Показати всі
4 акцій

Більше сервісів МВС України

Міністерству внутрішніх справ України підпорядковуються департаменти усіх галузей, в тому числі Державтоінспекція. Тому резонно звертатися до офіційних джерел з приводу питань нарахованих штрафів та їх оплати. У своїх сервісах МВС України підтягує дані із реєстру зареєстрованих порушень правил дорожнього руху. 

У водіїв є кілька способів дізнатися чи є виписані штрафи пдр:

  • Офіційний сервіс МВС України – можливість дізнатися про наявність адміністративних правопорушень в галузі безпеки дорожнього руху зафіксованих в автоматичному режимі. Доступні послуги: перевірка штрафів по номеру авто (наприклад, АА1234АА), пошук штрафу за номером постанови, серією і номером свідоцтва про реєстрацію ТЗ, сплата штрафу ПДР.
  • «Штрафи UA» (сайт, мобільний застосунок) – можна перевірити штраф за номером постанови і оплатити.
  • Мобільний застосунок «Штрафи ПДР» України.
  • @ShtrafyPDRbot – офіційний бот МВС призначений для пошуку та сплати штрафів, зафіксованих в автоматичному режимі, отримання актуальних сповіщень про зміни в постановах.
Перевірка штрафів пдр
Перевірка штрафів пдр
Акції
Знижка 40% на доставку від ресторану «Шашличок»
Доставка по Києву та області до 30 км
-40%
0 грн
30 грн
Знижка 35% на меню кухні в «Gulo Хачапурі»
Київ, Еспланадна вулиця, 30
-35%
0 грн
25 грн
Показати всі
72 акцій

Телеграм боти

Сервіс Опендатабот дозволяє безкоштовно моніторити та оплачувати штрафи ПДР через зручний месенджер: Телеграм (OpenDataUABot) і Вайбер. Достатньо надіслати в чат бот ІПН порушника (10 цифр) або номер Постанови (наприклад, ААА 1234567). 

Щоб моніторити штрафи іншої особи, введіть її ІПН, а потім натисніть [? Підписатися]. Для пошуку штрафів за ІПН ХХХХХХХХХХ потрібно ввести номер авто, за яким необхідно отримати інформацію щодо штрафів.

Як оплатити штрафи ПДР онлайн

Оплата штрафів пдр онлайн здійснюється через будь-який із сервісів, призначених для перевірки наявності стягнень за адміністративні правопорушення. 

Для цього вам потрібно авторизуватись на сервісі (електронний кабінет водія, штраф юа, сайт МВС тощо), вказати реєстраційний номер транспортного засобу, серію і номер постанови про накладення адміністративного стягнення, дані водійського посвідчення і оплатити за допомогою банківської карти або GPay.

Оплата штрафів за порушення правил дорожнього руху онлайн зі знижкою
Оплата штрафів за порушення правил дорожнього руху онлайн зі знижкою

Зверніть увагу, що при оплаті нараховується комісія, та у вас є можливість отримати знижку 50% на штрафи ПДР, при умові, що ви встигаєте оплатити його у перші 10 днів після нарахування через сервіси МВС. Але ця знижка діє лише при порушеннях, зафіксованих автоматичною системою фото-відео фіксації, тобто камерами встановленими по місту. При порушеннях і складеному протоколі безпосередньо поліцією – знижка не діє.

Акції
Квест «Лабіринт страху» від «Insomnia»
Київ, Хрещатик вулиця, 15
-50%
720 грн
359.0 грн
Квест «Ліфт» у будні дні від «Logikum»
Київ, Оболонський проспект, 1Б
-25%
700 грн
525.0 грн
Показати всі
25 акцій

Де оплатити готівкою

Фізично оплатити штрафи можна у найближчому відділенні будь-якого банку. Реквізити для оплати на рахунок Головного управління державної казначейської служби України вказані на звороті Постанови про накладення штрафу, а форма Квитанції є частиною паперового документа.

Що буде якщо не сплатити штраф ПДР

На оплату штрафу відводиться 15 днів з моменту відеофіксації правопорушення або видачі Постанови не в автоматичному режимі. Якщо не сплатити штраф вчасно, його сума зростає вдвічі. Крім того, при накопиченні боргів, виникають труднощі з продажем, перереєстрацією та іншими маніпуляціями з авто.

Нагадаємо, що мінімальна сума штрафу за порушення правил дорожнього руху без створення ДТП у 2024 році в Україні складає 340 грн (за порушення вимог дорожніх знаків, перевищення встановленої швидкості від 20 до 50 км/год, за паркування у недозволеному місці тощо). А за розмови по телефону без використання «вільних рук», проїзд на червоне, непристебнутий ремінь безпеки – суму штрафу підвищили до 510 грн. 

Акції
Знижка до 45% на гру в боулінг у клубі «Brooklyn»
Київ, Оболонський проспект, 21
-45%
0 грн
30.0 грн
Знижка 30% на гру в боулінг у «Flash bowl»
Київ, Степана Бандери проспект, 20Б
-30%
0 грн
15.0 грн
Показати всі
5 акцій

Читайте також:
✔️Де погуляти з дітьми у Києві
✔️Відпочинок за містом: найкращі комплекси
✔️Новинки кіно, які варто подивитися
✔️Нові серіали від яких складно відірватися
✔️Як позбутися ревнощів і чому вони виникають
✔️Модні чоловічі стрижки 2024
✔️Який обрати пілінг для обличчя

Жоден не застрахований від помилок, навіть якщо старається сумлінно виконувати всі правила дорожнього руху. Тож якщо раптом вас «спіймала» камера відеофіксації чи зупинила дорожньо-патрульна служба і виписала штраф, старайтеся сплатити його у встановлені терміни, аби не платити більше. Будьте уважні і обережні на дорозі, і обов’язково діліться власним досвідом у коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *