Риболовля в Одеській області: найкращі рибні місця в Одесі та у передмісті

Рыбалка в Одесской области

Літні вихідні – найвдаліший час для того, щоб порибалити десь за містом, зварити юшку та подихати свіжим повітрям. А щоб улов був гарним, а рибацька вечеря – ситною, треба знати місцини, в яких рибка клює на відмінно ;).

Розповідаємо, куди поїхати в Одесі та під Одесою, аби вдало порибалити, де найкрутіші платні та безкоштовні водойми для риболовлі та в яких місцях можна ловити рибу навіть в період нересту.

Акції
Знижка 50% на шашличний сет від «Шашлик на виніс»
Одеса, Небесної Сотні проспект, 4В/3
-50%
0 грн
60 грн
Знижка 40% на шашличні сети від «В тандирі»
Одеса, Миколаївська дорога, 305Б
-40%
0 грн
50.0 грн
Показати всі
2 акцій

Платні місцини для риболовлі з комфортом

Хто обурюється «високими тарифами», які встановлюють рибні господарства, той просто не встиг пізнати всі переваги риболовлі на платних водоймах. По-перше, завдяки спеціальному контролю в таких місцях частіше за все краще клювання, по-друге, вам не доведеться зайвий раз замислюватись про те, де б зупинитись та заночувати, тому що на платних водоймах про всі зручності вже подумали за вас :).

Сухий лиман

Сухий лиман – справжнє царство достатку для рибалок, тут можна розжитися великим виловом коропа, ляща, сазана та краснопірки. За водоймою ретельно слідкують, тут дотримуються усіх санітарних та екологічних норм, на березі є маленькі будинки для тих, хто хоче затриматись на природі на більш довгий термін.

Сухий лиман
Сухий лиман

Риболовля на Сухому лимані – платна. Немає обмежень на прикормлювання риби, тож можете сміливо брати принаду, якщо хочете отримати багатий улов. 

Розцінки на вилов риби на одну особу:

  • Ловля з берега – 50 грн за 12 годин.
  • Ловля з помостів – 150 грн за 12 годин, 250 грн за 24 години.
  • Ловля з VIP-помостів, причалу або кар’єрів – 200 грн за 12 годин, 300 грн за 24 години.
  • Ловля з арендованого човна – 90 грн за 12 годин, ловля зі свого човна – 70 грн за 12 годин.

Безкоштовно можна виловити не більше 5 кг риби за 12 годин. При перевищенні ліміту є два варіанти: або адміністрація водойми викупить у вас надлишок по 15 грн за кілограм в рахунок наступної риболовлі, або ви самі можете викупити її по 25 грн за кілограм. За бажанням і якщо рибу не було травмовано, її можна відпустити назад у воду.

Якщо хочете затриматись на день та довше, можете орендувати симпатичний 3-поверховий будиночок на 6 осіб за 1200 грн на добу. У вартість входять проживання, чиста постільна білизна, один моторний човен на будинок, мангал та повна відстутність норми вилову. Їжу можна взяти з собою або замовити за окрему платню. Бажаючі розслабитись на повну можуть доплатити зверху 300 грн та отримати необмежений доступ до бані :). 

Від Одеси до Сухого лиману – 14,6 км ОВідіопольською дорогою. За відсутності заторів ви дістанетесь місця усього за півгодини.

Акції
Від 2 ночей в «Asiya Hotel» біля моря в Одесі
Одеса, Семена Яхненка вулиця, 10А
-25%
2000 грн
1499.0 грн
Від 1 ночі зі сніданками у «Aqua Paradise» в Одесі
Одеса, Южносанаторний провулок, 2/2
-25%
3200 грн
2400.0 грн
Показати всі
10 акцій

Барабой

Облаштована водойма площею 42 га з чистою водою, зручною береговою інфраструктурою та великою кількістю різноманітної риби: тут ви знайдете коропа, білого амура, щуку, окуня, судака, краснопірку та карася. Зарибнюють озеро щорічно восени, частіше за все у жовтні.

Середня глибина озера Барабой – 2,5-3 метри, прибережні зони доволі мілкі. Один з найпопулярніших видів риболовлі тут – спортивна донна та поплавкова ловля. До речі, коропи у водоймі – справжня казка: привчені до бойлів та дуже великі, рекордсмен серед коропів Барабоя важив цілих 19,1 кг!

Барабой
Барабой

Вирушаючи на Барабой, пам’ятайте про суворі правила місцевого рибного господарства: жодних човнів, радіокерованих катерів та снастей, що травмують та калічать рибу. Заборони дуже серйозні, однак є й приємний бонус: ніхто не заважатиме вам ловити рибу вночі. Тож якщо ви залишитесь тут із ночівлею, рибалити зможете у будь-який час. Головне – забезпечити себе якісними риболовними снастями. 

Розцінки на ловлю риби на одну особу:

  • Ловля коропа – 400 грн, при вилові вище 5 кг надлишок у вас буде викуплено.
  • Ловля хижої риби – 200 грн.
  • Ловля форелі – 75 грн за 1 кг форелі, плата за фактом, після контрольного зважування.

Максимально комфортною та розслаблюючою риболовлю на Барабої зроблять численні зручності на березі: колибу на 6 осіб можна зняти за 1000 грн за добу, будинок на двох – за 500, мисливську хатинку з банею на 6 осіб – за 1500 та два котеджі з басейном на 12 осіб – за 2500.

Від Одеси до озера Барабой – 30,6 км трасою Р 70, близько 40 хвилин машиною.

Акції
Чоловіча чи дитяча стрижка від Беленкової Лілії
Одеса, Удільний провулок, 6
-62%
300 грн
120.0 грн
Показати всі
1 акцій

Дашкіни ставки

Дашкіни ставки популярні не тільки завдяки тому, що тут можна порибалити з усіма зручностями, але й тому, що тутешні природні ландшафти відрізняються особливою живописністю. Водойми живить річка Кучурган, тому вода тут проточна та чиста, середня глибина – 2-3 метри.

Риби тут багато, хорошої та різної, наприклад, карась та червоноперка. А якщо ви давно мрієте піти на судака, окуня, йоржа й щуку, то здійснити своє бажання можете в каналі для ловитви хижої риби. Щоправда, на хижака тут можна тільки блеснити – ловити на живця суворо заборонено. 

Дашкіни ставки
Дашкіни ставки

На території рибгоспу Дашкіних ставків можна зупинитись з ночівлею: тут є житло, сауна, бесідки з мангалами для шашликів, казанами та шампурами, міні-зоопарк з дикими кабанами та вівцями, помости для риболовл , літній душ.

Розцінки на ловлю риби на одну особу:

  • 12 годин ловлі – 180 грн (денна та нічна риболовля коштують однаково), норма вилову – 4 кг, видають 3 снасті.
  • 24 години ловлі – 250 грн, норма вилову – 5 кг, видають 3 снасті.
  • Відпочинок без участі в рибалці – 20 грн, для дітей до 10 лет – безкоштовно.
  • Спортивне полювання на хижу рибу – 150 грн.
  • Спортивне полювання на мирну рибу – 150 грн, світловий день або ніч – 100 грн. 
  • Можна взяти вудочку напрокат – одна штука обійдеться у 50 грн.

Від Одеси до Дашкіних ставків – 76,6 км маршрутами Е58/М16, або 1 година 8 хвилин їзди автівкою.

Акції
Знижка на гру в пейнтбол в «Gо Paintball»
Одеса, Посмітного вулиця, 2
-50%
3500 грн
300.0 грн
Показати всі
1 акцій

Карналіївське водосховище

Невелика водойма глибиною 2-4 метри у Білгород-Дністровському районі – місце, де можна порибалити у спокійній, тихій атмосфері та насолодитись оточуючими краєвидами. Неподалік від водосховища розташована лісопосадка, найближчий населений пункт – село Карналіївка. Ловити рибу тут можна тільки з 5:00 до 21:00.

Бажаючим залишитись тут на ніч доведеться взяти з собою палатку та все необхідне приладдя для відпочинку на природі. В першу чергу: спальні мішки, розкладні крісла для комфортної риболовлі. 

Карналіївське водосховище
Карналіївське водосховище

Розцінки на ловлю риби на одну особу:

  • Три снасті – 100 грн.
  • Норма вилову – 5 кг, вагу вище норми викупляє рибгосп за ціною 15 грн за кілограм.
  • Вилов коропа більше 5 кг випускається у водойму в рахунок вартості наступної риболовлі.

Від Одеси до Карналіївського водосховища – 110 км трасою Р 70, або 2 години 5 хвилин їзди автівкою.

Акції
Знижка 50% на суші-сети від ресторану «Chefin»
Одеса, Івана та Юрія Лип вулиця, 60/1
-50%
0 грн
40 грн
Знижка 40% на суші-сети від «Гурман»
Одеса, Посмітного вулиця, 2
-40%
0 грн
40.0 грн
Показати всі
13 акцій

Василівський панський ставок

Райська місцина для фанатів риболовлі, яке розташоване неподалік від села Василівки Біляйвського району. Водойма площею більш 20 га, живописні краєвиди навколо, а зовсім поруч ще й місцева пам’ятка, добре відома в Одесі та за її межами, – славетна Садиба Людини-вовка. 

На Василівський панський ставок їдуть за коропом, карасем, білим амуром та товстолобиком. На узбережжі ви знайдете всі необхідні зручності: помости, бесідки, умивальники та мангали для шашликів та свіжої юшки.

Василівський панський ставок
Василівський панський ставок

Розцінки на ловлю риби на одну особу:

  • 12 годин відпочинку в бесідці з мангалом та умивальником на 10 осіб – 150 грн.
  • Оренда бесідки з мангалом та умивальником на ніч – 100 грн.
  • Добова оренда бесідки – 200 грн.
  • Квиток на риболовлю оплачується окремо. Вартість варіюється в залежності від сезону та включає в себе користування 2 снастями.
  • Окремо вноситься санітарна застава 50 грн, яка повертається після прийому охоронцями прибраної та очищеної гостями зони відпочинку.
  • Також можна за помірні гроші орендувати обладнання (мангали, шампури, казани), риболовне приладдя (вудочку, спінінг, наживку, принади), а також місце під установлення палатки. Не забудьте почитати, як правильно вибрати палатку.

Від Одеси до Василівки – 40 км за маршрутом Е58/М16, або 40 хвилин їзди автівкою.

Акції
Цілий день у SPA-центрі «Aqua Paradise»
Одеса, Южносанаторний провулок, 2/2
-40%
1200 грн
720.0 грн
Від 1 ночі зі сніданками у «Aqua Paradise» в Одесі
Одеса, Южносанаторний провулок, 2/2
-25%
3200 грн
2400.0 грн
Показати всі
2 акцій

Де половити рибу безкоштовно

Дикі водойми – відмінний варіант для тих, хто хоче відпочити від цивілізації. Чимало хто з рибаків полюбляють їх саме за те, що туди можна приїхати з палаткою, влаштуватися на березі зі снастями, казанком для юшки та спальним мішком, та ловити рибку вдосталь, не витрачаючи зайві гроші та без обмежень у розмірі вилову. 

Ріка Дністер

Одне з найтоповіших місць для безкоштовної риболовлі – це, звісно, Дністер та Дністровські плавні. Риби в річці водиться багато: тут можна ловити сазана, коропа, плотву, ляща, тарань, карася, судака, язя, в’юна, окуня, бичка і не тільки. Всі перелічені види зазвичай ловлять на донну снасть за допомогою наживки: черв’яків, опариша, кукурудзи. 

Ріка Дністер
Ріка Дністер

Частіше за все рибаки обирають в якості бази для риболовлі село Маяки. Однак на річці є чимало інших зручних та красивих місць, в яких можна добре половити рибу на заночувати з палаткою. Берег річки – ідеальне місце для пікніку, якщо ви приїхали з друзями або сім’єю, а кращим за гарне клювання може бути тільки смачна свіжозварена юшка з кострища :). 

Сюди можна навідатись й тим, хто приїхав відпочивати на море до Затоки або на Кароліно-Бугаз. Пляжний відпочинок завжди можна поєднати з риболовлею, екскурсіями та іншими розвагами, тож у перервах між ранковою та вечірньою ловлею ви обов’язково знайдете, чим зайнятись у Затоці

Від Одеси до дністровських берегів у Маяках – 39,6 км маршрутом E87/M15, або 39 хвилин їзди машиною.

 

Акції
Знижка 40% на заїзди на картингу «Drift Karting»
Одеса, Степова вулиця, 9
-40%
0 грн
20.0 грн
Знижка 35% на картинг у Дюківському парку
Одеса, Розкидайлівська вулиця, 56
-35%
0 грн
30 грн
Показати всі
4 акцій

Тілігульский лиман

Тилігульський лиман вражає красою та яскравими барвами краєвидів. На його берегах розкинулись цілих два ландшафтних парки, сам він простилається на 80 км у довжину та частково заходить на територію Миколаївської області.

Найрибніші місця знаходяться в районі сіл Кошари, Калинівки та Пшеньяни, але найпопулярнішим за правом називають старий міст через лиман. Саме там можна з максимальним комфортом влаштуватись у розкладному кріслі з вудочкою та віддатися риболовному азарту :). 

Тілігульский лиман
Тілігульский лиман

Чисті води лиману – місце проживання величезного розмаїття бичків: пісочника, зеленчака, бобиря, кнута. Крім нього нещодавно там з’явився й пеленгас, котрого досвідчені рибалки радять ловити спінінгом на волохатого черв’яка.

Від Одеси до Тілігульського лиману – 58,7 км маршрутами М14 та Р55, або 1 година 4 хвилини їзди автівкою.

 

Акції
Знижка 40% на все меню піци від «Freshtime»
Одеса, Посмитного вулиця, 2
-40%
0 грн
40 грн
Знижка 40% на піцу від ресторану «Chefin»
Одеса, Івана та Юрія Лип вулиця, 60/1
-40%
0 грн
40 грн
Показати всі
6 акцій

Озеро Ялпуг

Ялпуг вважається найбільшим в Україні прісноводним озером та розташоване на південно-західному краї Одеської області, між молдавською та румунською межами. На берегах озера розташовані такі населені пункти, як Болград, Рені та Ізмаїл. Від сусіднього озера Кугурлуй Ялпуг відокремлює дамба, біля якої особливо добре клює риба.

Озеро Ялпуг
Озеро Ялпуг

На рибаків тут очікує багатий вилов з більше ніж 40 видів прісноводної риби, серед них: бичок, судак, лящ, щука, жерех. Приємний бонус – велика кількість раків. На озері краще за все рибалити з човна на великій глибині, саме так у вас буде більше шансів набрати повні відра риби. Гарний човен – невід’ємна частина арсеналу досвідченого рибалки.

Від Одеси до озера Ялпуг – 277 км маршрутами Р70 та E87/M15, або 4 години 7 хвилин їзди машиною.

 

Акції
Знижка на прогулянку на конях від «Айвенго»
Прилиманське (Одеська область), Садова вулиця
-40%
0 грн
60.0 грн
Показати всі
1 акцій

Чорне море

Морська риболовля – це те, що хоча б раз у житті повинен спробувати одесит, в котрого вдома є риболовні снасті ;). Ловити рибу у морі можна різними способами. Частіше за все місцеві рибалки закидають вудочки за пирсу та кам’яних плит на лінії узбережжя південніше порта та судноремонтного заводу №2, деякі випробують долю просто на міських пляжах, але подалі від берегу, хтось ловить рибу з яхти, відпливаючи на велику відстань від нього. 

Одне з найпопулярніших місць для аматорської риболовлі – Кароліно-Бугаз. Якщо ви збираєтесь на риболовлю з ночівлею, можна вибрати й «дикунський» варіант – з палаткою на узбережжі, й більш цивілізований. На Покупоні ви знайдете широкий асортимент готелів на березі Чорного моря, в яких можна переночувати з комфортом зі знижками до 30%. 

Чорне море
Чорне море

Частіше за все в якості вилову в Одеській затоці потрапляють бички, трохи рідше – камбала й кефаль. Аби вашою здобиччю став рідкий на мілководді сарган, потрібно дуже постаратися та рибалити якомога далі від берега, бажано на човні.

Акції
Від 2 ночей зі сніданками в готелі «Шепіт Карпат»
Пилипець (Закарпатська область), 344
-30%
4100 грн
2869.0 грн
Від 2 ночей з сніданками і SPA в комплексі Карпати
Мигово (Чернівецька область), Буковинська вулиця, 178
-45%
8700 грн
5599.0 грн
Показати всі
82 акцій

Де половити рибу під час заборони

Щорічно, згідно законодавства України, з 1 квітня по 30 червня діють спеціальні заборони та обмеження на ловитву риби. Термін дії подібних заходів розповсюджується на період нересту: до 21 травня – в річкових та корінних водах, до 10 червня – у водосховищах, до 30 червня – у прирічках.

У вказані терміни рибу можна ловити тільки:

  • З берега.
  • На одну поплавкову або донну вудочку з одним гачком або на спінінг.
  • З виловом не більше 3 кг – у диких водоймах, не більше 5 – в платних.

Детальніше про тонкощі риболовлі з човна у заборонений період читайте в нашій статті

Щоб не спричиняти шкоду природі та не платити великі штрафи, перш ніж вирушати на риболовлю, обов’язково вивчіть мапу місць в Одеській області, де риболовля у проміжок між 1 квітня та 30 червня є дозволеною.

  

А як часто вам вдається вибратись на риболовлю в Одесі чи під Одесою, і де полюбляєте рибалити більш за все? Діліться досвідом та враженнями в коментарях!

1 коментар
  • В.Семенов

    За Сухой лиман очень все красиво написано,- и следят за ним тщательно, и экология там на высоте и улов богатый. Так было лет 15 назад. А сегодня лиман конкретно зарос камышом, особенно берег со стороны дач. Раньше был проток воды из Гребного канала. Теперь нет. Потому на дне метр ила. В узком слое свободной воды бойко клюет только мелочь. Карася, который легко ловился с берега среди камышей, теперь ловят только с лодки на чистой воде. Весь берег со стороны Одессы загажен рыбаками до предела.
    Вместо рыбалки – частые попойки, гулянки с финальным поджиганием зарослей камыша.
    В Гребном канале практически нет клева, остались одни мостки.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *