Як намалювати стрілки на очах: поради та лайфхаки

Стрілки – універсальна деталь макіяжу, яка підходить всім представницям прекрасної статі в будь-якому віці. Головне – вміти правильно їх фарбувати: тінями, підводкою, олівцем, робити їх ідеально рівними або з розтушовкою, широкими або вузькими залежно від типажу, форми, контурів обличчя та розрізу очей. 

Знаючи і розуміючи тонкощі макіяжу повік зі стрілками, ви зможете не тільки зробити погляд красивим, але й візуально скоригувати особливості будови обличчя: зробити глибоко посаджені очі не такими впалими або «розпахнути» маленькі очі, підняти опущені куточки і замаскувати навислі повіки. Про нюанси макіяжу і як навчитися без особливих зусиль фарбувати очі в домашніх умовах, ми ділимося в нашій статті – читайте та практикуйте.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Виїзний макіяж від візажиста «Di Visage»
Весь Київ
-50%
1000 грн
499 грн
Показати всі
16 акцій

Як намалювати стрілки підводкою

Класична підводка – універсальний косметичний засіб для бажаючих намалювати собі стрілки. Підводка буває різних:

  • текстур – рідка, гелева, кремова;
  • форматів – лайнери, фломастери, маркери, підводки у баночці;
  • форм кистей – з тонкими, середніми, товстими наконечниками.
Стрілки підводкою намалювати

Початківцям, які бажають навчитися наносити ідеальні стрілки, можна порекомендувати підводку-лайнер з товстим пензлем або підводку-фломастер, досвідченішим дівчатам – підводки з тонким пензлем.

Якщо у вас навислі повіки (верхня складка явно навалюється і частково або повністю закриває рухому частину верхньої повіки), вам варто вибирати суперстійку підводку, яка не дає стрілкам змащуватися і відбиватися на бровах протягом дня, а ще обов’язково перед нанесенням тіней користуватися праймером, що також підвищить стійкість макіяжу.

Після того як база і тіні нанесені, перевірте, щоб на пензлику, яким ви малюватимете лінії, не було надлишків підводки – зайва фарба може істотно зіпсувати процес.

Почніть малювання стрілок з промальовування війного контуру тонкою рівною лінією, потім зробіть на зовнішньому куточку «начерк» кінчика стрілки тієї форми, яку диктує вам форма ваших очей. Потім від хвостика протягніть лінію до середини верхньої повіки, а саму її заповніть підводкою. Якщо вам до душі «котяче око», можете подовжити кінчики, а підкреслити густоту вій вам допоможе лінія, проведена по краю вій.

Акції
Урок «Макіяж для себе» від майстра Катерини Бятець
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-60%
1500 грн
599 грн
Показати всі
1 акцій

Як малювати стрілки олівцем

Підводка у вигляді олівця – оптимальний варіант для модниць, які тільки почали освоювати мистецтво малювання стрілок.

Тим, хто любить красиві чіткі та рівні лінії, найкраще використовувати твердий грифель. Перед малюванням його необхідно добре загострити, але при цьому він не повинен дряпати повіку.

Як малювати стрілки олівцем

Разом з олівцем просунуті модниці використовують кайал – особливий олівець з дуже м’яким стрижнем кремової, трохи жирної текстури. Це справжній маст хев у косметичці як професійних візажистів, так і майстринь-початківців макіяжу «для себе» в домашніх умовах.

Кайал стане незамінним інструментом для шанувальниць популярного смокі айс: саме з його допомогою можна намалювати розтушовану стрілку, зафарбувати контур повік та міжвійний простір і створити легку чарівну димку.

Перед початком роботи бажано нанести базу для повік і за бажанням тіні, після чого можна приступати до малювання.

Починати фарбувати стрілку потрібно із зовнішнього кута ока, поступово звужуючи її у напрямку до внутрішнього куточка. Щоб лінія виглядала ефектно і виразно, не нехтуйте простором між віями: його треба ретельно промалювати. Хвостик стрілки виводьте акуратно і без зайвого поспіху. Якщо кінчик не вийшов відразу таким, як хочеться, загостріть його тонким пензлем – для досягнення потрібного результату просто протягніть лінію. Якщо в процесі вам знадобиться щось виправити, скористайтеся плоским синтетичним пензликом з коректором.

Читайте також:
Модні тренди макіяжу 2023
Як правильно наносити макіяж: правила та покрокова інструкція
Жіночі стрижки: обираємо зачіску за формою обличчя
Будь у тренді – модні кольори та тенденції манікюру 2023

Малюємо стрілки тінями

Найпростіший варіант підводки – звичайні тіні, які також можна використовувати для малювання димчастих стрілок із розтушовкою. Щоб отримати максимально рівні лінії, використовуйте скошений пензель з тонким зрізом, зволожте його засобом для фіксації макіяжу, потім наберіть на нього невелику кількість темних тіней і можете приступати до малювання.

Лінія стрілки малюється легкими штрихами і ведеться від центру верхньої повіки до внутрішнього куточка ока. Аналогічно промалюйте лінію, спрямовану до зовнішнього краю. Намалювавши лінії, з’єднайте їх та зафарбуйте місце, де вони сходяться. Димчастого ефекту допоможе досягти розтушовування.

Не забудьте: лінія, яку ви малюєте, повинна збігатися з природним вигином вій, що ростуть на зовнішньому куті ока.

Як правильно підібрати собі стрілку

Для тих, хто звик робити макіяж щодня, не буде секретом, що його особливості залежать від таких параметрів, як: колір, форма обличчя, брів і повік. Стрілки – не виняток. Щоб вони виглядали красиво і гармонійно, важливо малювати їх відповідно до форми очей та повік.

Малюємо стрілки на великих та круглих очах

Великі очі найчастіше ще й опуклі: вони помітно видаються вперед, повіки досить об’ємні і теж виступають на тлі обличчя. Власницям таких очей бажано візуально зменшити їх, витягнувши куточки за допомогою широких інтенсивних ліній. Не забудьте також виділити нижню повіку та підвести слизову. Якщо у вас не просто великі очі, а ще й круглої форми (а таке поєднання не є рідкісним), робіть те саме, але на верхній повіці лінію ведіть із середини, а хвостик максимально витягніть.

Як малювати стрілки на великих і круглих очах

Як фарбувати стрілки на маленьких та вузьких очках

З невеликими очима треба бути обережною: варто трохи переборщити з товщиною стрілки або темними тінями, і вони здаватимуться ще меншими. У випадку з маленькими очима, підводка повинна не тільки не зменшувати їх, а, навпаки, візуально збільшити!

Перше правило: на нижній повіці не починати лінію з внутрішнього куточка ока; на верхній повіці її бажано вести із середини. Лінію потрібно намагатися робити акуратною і в процесі малювання підходити якомога ближче до зони росту вій.

Тим, у кого очі мають вузьку форму, візажисти рекомендують ледь намітити на нижній повіці лінію, почавши максимально близько до зовнішнього кута ока. Щодо верхнього, то бажано провести на ньому лінію, плавно потовщуючи від центру до зовнішнього краю.

Як малювати стрілки на маленьких та вузьких очах

Які стрілки підходять очам азіатського типу

Для азіатських очей буде вірним все те, що актуально для маленьких і вузьких, однак є одна важлива відмінність. Щоб зробити погляд більш виразним та загадковим, необхідно надати стрілкам певного напрямку. Хвостики стрілок на азіатських очах повинні дивитися нагору і закінчуватися чітко під зовнішнім кінчиком брови.

Як малювати стрілки на очах азіатського типу

Який тип стрілок вибрати, якщо у вас широко чи близько посаджені очі

Зробити так, щоб велика відстань між очима здавалася меншою, вам допоможуть широкі інтенсивні лінії, проведені від початку внутрішнього кута ока.

Як малювати стрілки на широко посаджені очі

В іншому випадку, коли очі знаходяться надто близько одне до одного, лінію стрілки оптимально вести з центральної частини верхньої повіки, і чим далі за межі зовнішнього кута буде витягнутий хвостик, тим вигідніше виглядатиме макіяж. Ідеально – поєднати його зі стрілкою на нижній повіці.

Як малювати стрілки на близько посаджені очі

Інструкція з малювання стрілок на очах з опущеними та піднятими куточками

Жінкам з «сумними» очима необхідно пам’ятати про необхідність «підняти» зовнішній кут ока. Про правило, що кінчик стрілки є прямим продовженням слизової оболонки, доведеться забути. Починайте фарбувати лінію на верхній повіці з того місця, де око починає опускатися або дивитися вниз, а сам кінчик підніміть вище.

Як малювати стрілки на очах з опущеними та піднятими куточками

На очах з піднятими куточками чудово виглядатиме стрілка, що повторює лінію вій. Хвостик її має бути спрямований до скроні, а нижня лінія – проходити впритул до коренів вій.

Малювання стрілок на глибоко посаджених очах

Якщо у вас глибока посадка очей, то ваше основне завдання – зробити їх якомога помітнішими, адже чим глибше вони розташовані, тим вірогідніше їм «загубитися» на обличчі.

Лінію стрілки намагайтеся робити тонкою: провівши її вздовж верхньої лінії росту вій, трохи виведіть вгору. Не варто дуже інтенсивно виділяти хвостик – масивність тут зайва. А ось знизу підкреслити не соромтеся – даний прийом надасть вашим очам яскравості і виразності.

Малювання стрілок на глибоко посаджених очах

Як правильно нафарбувати очі з навислими повіками

Дівчата з таким типом очей стикаються з двома проблемами. Перша: очі з навислими повіками часто візуально виглядають глибоко посадженими. Вони вимагають особливого ювелірного підходу, намалювати на них ідеальні стрілки – ціле мистецтво. Друга: через навислу повіку лінія «ламається», втрачаючи форму, або зовсім залишається непомітною. Що робити?

  • Нанести на повіку праймер, а зверху розтушувати тіні тілесного відтінку або трохи темнішого, ніж природний тон вашої шкіри, щоб погляд був більш відкритим.
  • Ретельно промалювати олівцем міжвійний простір, а вздовж слизової оболонки нанести тонку лінію підводки.
  • Намалювати хвостик на зовнішньому куточку, провівши лінію від зовнішнього кута у бік скроні, і з кінчика цієї лінії – пряму до складки повіки (вийде лежача на боці галочка, що дивиться куточком назовні).
  • Від хвостика домалювати лінію, поступово зменшуючи її ширину до внутрішнього куточка ока. Щоб відкрити погляд, додайте останній штрих – нанесіть світлі тіні на ділянку під бровою і на внутрішній кут.
Як правильно нафарбувати очі з навислими повіками

Стрілки для мигдалевидних очей

Мигдалевидні очі загальновизнано вважаються ідеальними з точки зору макіяжу, їм пасує будь-яка форма стрілок з тих, що ми запропонуємо нижче.

Читайте також:
Патчі під очі: що це, як правильно використовувати і які краще
Модна форма нігтів 2023

Види стрілок

Базові 

Охайна коротка лінія стрілки вигідно підкреслює лінію війного росту, через що вії здаються густішими. Щоб досягти такого ефекту, необхідно заповнити чорним олівцем міжвійний контур, підводкою та олівцем підвести край з переходом у невелику стрілку.

Базові стрілки
Акції
Урок «Макіяж для себе» від майстра Катерини Бятець
Київ, Софії Русової вулиця, 3В
-60%
1500 грн
599 грн
Урок «Макіяж для себе» від стиліста «Di Visage»
Київ, вулиця Володимирська, 51-53
-60%
1600 грн
649.0 грн
Показати всі
3 акцій

Подвійні

Мало чим відрізняються від звичайних базових, головна їх цікавинка – в роздвоєному хвостику. Такий прийом візуально надає віям густини та додає погляду кокетливого лукавства. 

Подвійні стрілки

Класичні

Класичні стрілки самодостатні – для створення ефекту виразності не обов’язково додатково фарбувати повіки. Лінія на верхній повіці, кокетливо піднятий хвостик на зовнішньому кутку ока – саме так виглядає класика. Сама стрілка повинна плавно потовщуватись від внутрішнього кутка ока у бік скроні.

Класичні стрілки

Широкі

Широкі стрілки зазвичай використовують для створення ефекту «котяче око» – вони надають погляду більше яскравості та виразності. Головне правило, яке слід пам’ятати шанувальницям широких стрілок: чим товстіша лінія стрілки, тим довшими повинні бути вії. Якщо ви хочете намалювати стрілки дуже широкими, не забудьте наклеїти чи наростити вії.

Широкі стрілки
Акції
Нарощування вій у салоні краси «Стиль»
Київ, Святошинська площа, 1
-30%
700 грн
490.0 грн
Ламінування брів та вій у «Pastel Beauty»
Київ, Миколи Ушакова вулиця, 1В
-47%
400 грн
259.0 грн
Показати всі
8 акцій

Половинчасті

Такий тип стрілок прекрасно підійде дівчатам, в яких близько посаджені очі. Стрілки даної форми візуально збільшують відстань між ними. Додаткові виверти для створення більшого простору між очима: не бійтеся щедро висвітлювати внутрішні кутки очей хайлайтером чи шимерними тінями світлих відтінків; лінію стрілки починайте вести із середини повіки.

Половинчасті стрілки

Арабські

Стануть відмінною підмогою у створенні образу «рокової жінки». Такий варіант не підійде вузьким очам, тому що товсті насичені лінії, якими підкреслюють верхню та нижню повіки для створення потрібного ефекту, роблять око вужчим, ніж воно є насправді. Фарбуючи такі стрілки, пам’ятайте про необхідність ретельно промалювати війковий контур та слизову. З арабськими стрілками гарно поєднується яскравий насичений макіяж з шимером і глітером. 

Арабські стрілки
Акції
Ламінування брів і вій в «Rogacheva Brows»
Київ, Кирилівська вулиця, 160Б
-45%
300 грн
209.0 грн
Ламінування брів у «Flamingo beauty studio»
Київ, Героїв полку Азов вулиця, 32
-50%
400 грн
229.0 грн
Показати всі
7 акцій

Лайфхаки для початківців

Початківцям в справі малювання стрілок часто важко уявити, що навіть без величезного досвіду можна навчитись швидко, легко й рівно малювати стрілки. Так, перший час доведеться трохи постаратись і навіть помучитись, але за допомогою декількох лайфхаків, які ми опишемо нижче, ви дуже швидко зможете нафарбувати очі так, як вам хочеться, без особливих зусиль, та намалювати рівну стрілку з першого разу.

Пунктир

Якщо з незвички у вас дрижать руки, згадайте дитячу розвагу «з’єднай всі крапки та отримай малюнок»! Поставте вздовж війкового контуру кілька крапок в тих місцях, де повинна проходити лінія стрілки, а потім з’єднайте їх між собою.

Ложка

Можливо, це прозвучить дивно, але полегшити малювання стрілок дійсно можна, вдавшись до допомоги простої столової ложки! Прикладіть край ложки по діагоналі до нижньої повіки від центру і, міцно притискаючи до шкіри, промалюйте кінчик. Щоб намалювати стрілку над оком, прикладіть ложку ковшовою частиною до верхньої повіки так, щоб вона розташовувалась максимально близько до коренів вій, доведіть її до самого кінця стрілки і сміливо малюйте, використовуючи вигин як трафарет. Для наочного розуміння того, як саме працює цей спосіб, дивіться відео

Скотч

Візьміть скотч, відріжте невеликий шматок, прикладіть його до тильної сторони руки, аби знизити ступінь його клейкості, а потім сміливо прикріпіть до шкіри під зовнішнім кутком ока. Рівна лінія скотчу допоможе вам впевнено промалювати хвостик стрілки і не з’їхати донизу. Доречі, такого ж ефекту може надати й звичайна візитка, якщо її прикласти до ока – але її, на відміну від скотчу, доведеться підтримувати другою рукою. 

Лайфхаки для початківців з скотчем

Фен

Дівчата, які звикли користуватись твердим олівцем для стрілок, часто зіштовхуються з наступною проблемою: вістря олівця занадто жорстке, від чого здається, нібито воно дряпає тендітну шкіру. Щоб уникнути цієї неприємності, достатньо просто нагріти олівець феном, завдяки чому грифель трохи розм’якне, й малювати стрілки стане легше й приємніше. Головне не перестаратися: олівець достатньо гріти 2-3 секунди. 

Зовнішній куток

Не вдається зробити перехід від тонкої лінії до більш товстої плавної і гармонійної? Не можете правильно розрахувати, як має виглядати ваша ідеальна стрілка? Спробуйте почати лінію не із внутрішнього кута ока чи центральної частини повіки, а із зовнішнього куточка. Так вам буде простіше передбачити кінцевий результат.

Читайте також:
Як правильно доглядати за шкірою обличчя: поради та секрети
Як підібрати ідеальну форму брів за типом та рисами обличчя

Сподобалась стаття? Хочете щось додати по темі? Діліться думками та ставте запитання у коментарях!

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *