Маленькі груди: як побороти комплекси і полюбити себе

Будь-яка жінка час від часу буває собою незадоволена, і їй здається, що десь зменшивши або додавши, вона, нарешті, досягне золотої середини еталону краси. Серед безлічі приводів для невдоволення своєю зовнішністю найпоширенішими вважаються целюліт, надмірна повнота і, зрозуміло, маленькі груди :). Зациклюючись на тому, як збільшити груди, навіть хірургічним шляхом, так багато дівчат і жінок забувають про найпростіше — може краще не комплексувати та полюбити себе такими, як є? Давайте розберемося, чи дійсно маленькі груди — привід для комплексів, і, що робити, щоб позбутися від них. 

З нашої статті ви дізнаєтеся:

Чому з’являються комплекси через маленькі груди? 

Як часто від багатьох дівчат або жінок можна почути: «Я комплексую з приводу свого розміру бюста …», «Соромлюсь своїх грудей …» та інші подібні висловлювання, адже далеко не кожна представниця прекрасної статі вміє цінувати те, що їй подарувала природа. Звідки ж беруться комплекси через маленькі груди?

1. Підліткова проблема

У багатьох звичка комплексувати з’являється в підлітковому віці 13-17 років. Саме у цей час — період статевого дозрівання і гормональної перебудови — деякі однолітки починають носити бюстгальтер, і якщо їх візуально більш помітні та опуклі форми привертають більше уваги залицяльників, а дівчата з маленькими грудьми залишаються непоміченими, у ранньому, такому складному перехідному віці, у другому випадку може розвинутися комплекс неповноцінності. Тому у період становлення дівчиною батькам потрібно особливо уважно ставитися до настрою своїх дочок, знаходити час для спілкування — дитина повинна вам довіряти і не боятися розповісти про свої переживання, шкільних та позашкільних проблеми. Якщо ви розумієте, що самим не вдається впоратися з проблемами підлітка, не зайве буде звернутися за допомогою до фахівця. Знижки на консультації у досвідченого психолога ви зможете знайти на Покупоні.

Підлітковий комплекс маленьких грудей призводить до невпевненості та скутості
Підлітковий комплекс маленьких грудей призводить до невпевненості та скутості

2. Суспільні стереотипи

Часто проблемою стають не самі груди або їх відсутність (через хворобу, наприклад), а стереотипні очікування, які навіяні світом моди, модельним і шоу бізнесом. Індустрії краси завжди було вигідно, щоб формат дівчат був стандартний, з певними параметрами: осина талія, бюст 2-3 розміри, і звичайно ж відсутність будь-яких зморшок. По-перше — це ефектно виглядає з екранів телевізорів, а по-друге — зручніше шити одяг одного розміру. Але не варто забувати, якби всі прагнули бути худорлявими та плоскими моделями, не було б щасливих і не менш впевнених у собі моделей «плюс сайз» :). 

Виходить, що уявлення про красу нестійкі, у кожного різні і постійно змінюються, а жити треба тут і зараз. Тому так важливо навчитися приймати і любити те, що нам подарувала природа. Будь-які груди прекрасні, навіть якщо вони плоскі, загострені або асиметричні, втратили пружність після годування або у силу віку — вони все одно у повному порядку та гідні поваги і любові. 

Якими б ви не були, любіть себе – ви чарівні
Якими б ви не були, любіть себе – ви чарівні

3. Чоловічі вподобання

Часто жінки так хочуть сподобатися чоловікам, що починають прикрашати, все, що можна :). Щоб збільшити груди, у хід йдуть будь-які хитрощі, особливо з пушапом «пристойніше» та відвертим декольте :). Наче саме великі і пишні груди допоможуть підкорити і заманити сильну стать у свої тенета. Разом з тим, не всі чоловіки орієнтовані на продовження роду і оцінюють жінку по здатності вигодувати дитину (так психологи пояснюють чоловічі пишногруді пристрасті), і не всі хочуть тонути обличчям у двох неосяжних «озерах душі». Багатьом чоловікам подобається, коли невеликі груди поміщаються у долоні, а ще вони більш чутливі, виглядають жіночно і дуже еротично. Висновок: жінка з будь-якими грудьми сподобається чоловікові, якщо при цьому сама собі буде подобається і випромінювати впевненість.

Страх не подобатися чоловікам породжує комплекси
Страх не подобатися чоловікам породжує комплекси

Як побороти комплекси?

Насправді будь-який комплекс стає психологічною проблемою, і як наслідок страждає самооцінка, яка впливає на подальше життя. Але з урахуванням того, що невдоволення маленькими грудьми — хворе місце більшості жінок, з чим потрібно неодмінно боротися, так як одна причина невдоволення собою завжди породжує наступну і призводить до саморуйнування особистості.

Полюбити себе такою, яка ти є 

В першу чергу необхідно прийняти той факт, що у вас маленький розмір грудей, і знайти в цьому позитивні моменти, адже впевненість у собі, жіночність та сексапільність завжди привертають, незалежно від того, якого розміру ваші «очі» :). Отже: 

  • З витонченими грудьми вам не доведеться відчувати дискомфорт при заняттях спортом.
  • При маленьких грудях відсутнє навантаження на хребет, яку відчувають пишногруді жінки.
  • Віденські дослідники виявили, що маленькі груди на 24% більш чутливі, ніж великі. Пояснюється це тим, що невеликі груди мають менше жирової тканини, і їх легше стимулювати під час прелюдії.
  • Невеликі груди набагато менше схильні до вікових і гормональних змін, залишаються пружними та привабливою навіть після вагітності і годування груддю, в той час як повні груди втрачають свою форму, стають менш пружними та обвислими.
  • У деяких сферах діяльності маленькі груди стають великою перевагою — це стосується професійних спортсменів, пловчих і балерин. Адже маючи пишні форми, вони не змогли б реалізувати себе в улюбленій справі та добитися успіху.
  • У результаті соціального опитування на тему «Який розмір грудей подобається чоловікам?» 41% представників сильної статі відповіли, що вважають за краще саме маленькі груди (1-2 розміри), вважаючи її сексуальними та ніжними.
  • Багато хто віддає перевагу спати лежачи на животі, чого не зробиш з великими грудьми, у той час, як з маленьким бюстом у такому положенні не буде відчуватися дискомфорт. 
  • Саме власниці невеликих грудей здатні викликати захоплення у чоловіків і косі погляди пишногрудих красунь, надівши на пляж купальник за типом міні-бікіні або бікіні-стринг. Роздільний вид купальника створювався саме для струнких дівчат з акуратною груддю. Маленькі трикутники-шторки, з’єднані тонкими зав’язками, як можна краще створюють спокусливий образ.
Купальники
Власниці витончених грудей можуть гідно оцінити модель міні-бікіні

Перетворіть свій недолік в привід для гордості

Подивіться на знаменитостей, у яких маленькі груди — виглядає дуже навіть спокусливо. Чудова Єва Лонгорія, Емма Уотсон, талановита Олівія Уайлд, кумир багатьох Камерон Діаз… Але ж вони мають можливість змінити розмір своїх грудей за допомогою пластичних хірургів, але не йдуть на поводу у стереотипів, а залишаються собою, за що їх і люблять. Чи це не привід пишатися своїм витонченим розміром?

Британська кіноактриса і фотомодель Емма Уотсон
Британська кіноактриса і фотомодель Емма Уотсон довела, що можна бути жіночною і з маленькими грудьми
Олівія Уайлд
Олівія Уайлд у вечірніх образах, які ідеально підкреслюють витончені груди
Єва Лонгорія
Чарівна володарка спокусливих грудей – Єва Лонгорія
Камерон Діаз
Маленькі груди – гідна прикраса розкішної у будь-якому віці Камерон Діаз

Зустрічають по одягу…

Щоб побороти психологічні комплекси, пов’язані з маленькими грудьми, навчіться підбирати одяг під тип вашої статури, підкреслюючи сильні сторони:

  • У власниць маленьких грудей є величезна перевага — вони можуть носити облягаючий одяг, який ідеально підкреслить контури стрункого тіла.
Облягаючий одяг
  • Обирайте верх — блузи і кофтинки — з прикрасами в області грудей, наприклад, бісерна вишивка, намистини, плісировка, блискавки, оборки, рюші і волани — цей нехитрий прийом візуально додасть об’єм вашому бюсту.
Блузи і кофтинки
  • Частіше чергуйте варіанти верхньої частини одягу — повинні бути присутніми як високі коміри, так і вирізи, бажано прикрашені цікавою обробкою. 
Теплі сукні з обробкою
  • Ви можете абсолютно спокійно носити різноманітні топи без бретелей, у той час як власниці пишних грудей собі це дозволити не можуть — більшість моделей ризикують виглядати вульгарно на великих грудях. 
Топи
  • Варто звернути увагу на горизонтальні смуги у елементах одягу — вони додадуть вашому тілу хвилеподібний контур, тим самим візуально роблячи груди більше. Ідеально підходять контрастні кольори для одягу у смужку, наприклад, червоні і чорні, сині і білі, білі і чорні. 
Горизонтальні смуги у елементах одягу
  • Щоб мінімізувати увагу на груди, підкресліть інші частини тіла: руки і плечі — за допомогою кофт і суконь без рукава, а ноги — міні-спідницею або шортами. Якщо це буде відкритий топ, разом з ним вигідно буде виглядати скромний низ у вигляді однотонних брюк. Але якщо ж ви віддали перевагу злегка оголеним ніжкам — верх повинен бути стриманим, наприклад, блуза з невеликим рукавом або ¾.
Шорти
  • Додайте, якщо ви цього ще не зробили, у свій гардероб плаття на запах, яке додасть ніжності і грації, та підкреслить ваші витончені груди.
Плаття на запах
  • Не забувайте про можливість надіти сукню з відкритою спиною, особливо якщо це романтичний вечір або світський захід. Таке вбрання істотно перевершує за сексуальністю модель з глибоким декольте. Ідеально доповнить ваш вечірній образ спеціально призначений для такої сукні невидимий бюстгальтер.
Плаття з відкритою спиною
  • Для того, щоб вигідно підкреслити фігуру, необхідно обирати брюки, спідниці і джинси з високою посадкою. Таким способом ви виділите лінію талії, і відведете увагу від невеликих грудей. Хочете дізнатися більше про те як правильно підібрати одяг по типу своєї фігури — читайте нашу статтю.
Брюки, спідниці і джинси з високою посадкою
  • Особливу увагу приділіть вибору нижньої білизни — воно повинно бути грамотно підібраним, щоб зберегти саме вашу форму грудей. Власницям акуратних грудей не складе труднощів вибрати відповідний бюстгальтер, так як їм не потрібно думати про його практичность і здатності витримувати великі обсяги, досить буде обрати будь-яку вподобану витончену білизну. Можна використовувати пуш-ап або вкладиші для бюстгальтера, але не перестарайтеся — якщо вчора у вас була одиниця, а сьогодні ви прийдете з твердою трійкою, повірте, контраст розмірів буде дуже помітний. Більше рекомендацій і секретів по вибору нижньої білизни, і зокрема правильного підбору бюста, ви знайдете у наших статтях.
З витонченими грудьми можна з легкістю підібрати гарну нижню білизну
  • Не зайве доповнити будь-який образ цікавими аксесуарами: щоб одночасно привернути увагу до грудей, але при цьому відвернути від невеликого розміру, обирайте яскраві і контрастні акценти, наприклад, яскраві намиста, кулони, блискучі підвіски. Можна поекспериментувати і зробити упор на контраст та надіти кілька аксесуарів відразу, але серед них повинні переважати прості речі і тільки один яскравий елемент.

При виборі свого щоденного лука дотримуйтесь балансу — ваша мета виглядати стильно, гармонійно (а не зухвало), підкреслити свої достоїнства і приховати недоліки. Адже правильно одягатися — це мистецтво, якому ви неодмінно повинні навчитися, щоб не комплексувати через маленькі груди.

Розвивайте в собі особистість 

Не зациклюйтеся на розмірі, тому, що груди — це тільки частина вашого тіла, яка не говорить і не думає за вас :). Зовнішність людини — це лише оболонка вашої яскравої особистості. Недостатньо піклуватися тільки про красу свого тіла, крім цього розвивайте свій внутрішній світ читанням книг, музикою, творчістю, якщо ви активна людина, можливо ви давно хотіли зайнятися танцями, фітнесом або спортом — обов’язково знайдіть для цього час. Подібні захоплення принесуть вам незабутнє задоволення і допоможуть відчути себе впевненіше.

Якщо все ж після всіх наведених аргументів на користь маленьких грудей ви не позбулися комплексу, і потай мрієте про пластичну хірургію, радимо не поспішати, а прочитати нашу статтю про збільшення грудей без операції , можливо ви знайдете поради та рекомендації, які підійдуть саме вам і стануть порятунком від комплексів. 

Правильний догляд — як зробити груди красивими

Щоб зберегти свої груди у хорошій формі, необхідно ввести в свій догляд за тілом регулярний догляд за бюстом, бо гарні груди — це не обов’язково значні розміри, а, у першу чергу, здоров’я і доглянутість. Тим більше правила догляду прості і доступні кожній жінці: 

  • Перегляньте свій раціон — харчування має бути збалансованим, насиченим білками, вуглеводами і клітковиною. Не виключайте також вживання тваринних жирів — при бажанні їх можна замінити рослинними. Більше дізнатися і грамотно скласти свій раціон допоможе наш корисний гайд про правильне харчування.
  • Для поліпшення кровообігу і еластичності грудних тканин регулярно робіть контрастний душ. Така процедура не збільшить вашы груди, але додасть їм пружності та зміцнить грудні м’язи. Контрастний душ можна замінити обтиранням холодним рушником. Це буде свого роду також корисним загартуванням, яке бадьорить.
  • Шкіра на грудях дуже тонка, ніжна, і важко переносить втрату вологи, тому регулярно зволожуйте її за допомогою спеціальних косметологічних засобів, особливо після контрастного душу. Бажано використовувати спеціальний вітамінізований крем для грудей, але якщо його немає під рукою, то підійде будь-який зволожуючий засіб.
  • Ретельно підбирайте гель і мило для душу — вони повинні бути також зволожуючими, на основі натуральних компонентів.
  • Виконання вправ на підтримку тонусу грудей — обов’язкова складова комплексу по догляду за грудьми. Приклад програми вправ для грудей можна підглянути на відео. 

Як зберегти здоров’я грудей?

Незважаючи на свій зовнішній вигляд, гарні — це в першу чергу здорові груди. Але згідно зі статистикою 7 жінок з 10 у віці від 30 до 60 років зіштовхуються з різного роду захворюваннями молочних залоз. Провокуючими факторами можуть бути гінекологічні захворювання, хвороби ендокринної системи і печінки, відмова від грудного вигодовування після пологів, стреси, аборти. Але як відомо, захворювання молочних залоз легше перемогти на початкових стадіях, а ще краще попередити заздалегідь. Не нехтуйте профілактичними оглядами у лікаря-мамолога, особливо якщо є генетична схильність до раку молочної залози. Згідно з рекомендаціями, крім самостійного спостереження за станом молочних залоз, жінкам у віці 18-30 років огляд потрібно проходити 1 раз в 3 роки, в 30-40 років — 1 раз в 2 роки, після 40 років — не рідше 1 разу на рік. 

Також лікаря варто відвідати у разі виникнення таких симптомів в області грудей:

  • утворилися ущільнення;
  • біль у грудях і пахвових западинах;
  • виникнення ранок;
  • виникнення виділень;
  • почервоніння шкіри.

Якщо огляду буде недостатньо — лікар дасть направлення на УЗД або мамографію. Пройти комплексну діагностику можна скориставшись акційними пропозиціями на Покупоні.

Пам’ятайте, щоб груди залишалися здоровими і красивими у будь-якому віці — необхідно постійно за ними доглядати. І звичайно ж важливо любити себе з будь-яким розміром грудей — це найцінніша якість. Діліться з нами у коментарях чи допомогли вам наші поради :).

2 коментарів
  • Аника

    Подруга ездила в Москву делала грудь из-за вот этих комплектов, отдала весьма кругленькую сумму, а могла бы еще чуть и квартиру почти купить!

  • Оля

    Комплексы это очень плохо, у самой такого нет, но есть друзья у которых уйма. Спасибо, что помогаете с ними справится, скину им эту статью, написано толково.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *