Як дивитися ТБ та фільми через інтернет на телевізорі: рейтинг онлайн-сервісів для якісного перегляду

Как смотреть ТВ и фильмы через интернет на телевизоре

Сучасні технології не стоять на місці: на зміну аналоговому ТБ приходять цифрове телебачення і кабельні мережі, завдяки яким можливості перегляду телевізійних каналів збільшуються, а передача картинки і звуку істотно покращується.

Але, крім перегляду ТВ-передач, багато хто з нас вважає за краще дивитися фільми, серіали, ток-шоу та інший відеоконтент на великому екрані. Це набагато зручніше, якщо порівнювати розмір і якість передачі картинки і звуку телевізора з відносно невеликими моніторами і динаміками смартфонів, планшетів і ноутбуків, навіть зі збільшувачами екранів.

У нашій статті ми розповімо як подивитися фільми і телеканали в хорошій якості безкоштовно на телевізорі, і висвітлимо рейтинг платних послуг і сервісів для онлайн перегляду в Україні. Покупон завжди готовий допомогти своїм користувачам  мега-знижками до 50% на послуги сервісів відеоконтенту та крутим кешбеком на TV-товари з доставкою додому.

Як дивитися відеоконтент на телевізорі безкоштовно

Щоб подивитися фільм, серіал або ваше улюблене шоу на великому екрані, та ще й безкоштовно, можна скористатися двома способами: транслювати екран монітора ноутбука, комп’ютера або гаджета за допомогою кабелю HDMI або підключитися до тв через мережу Wi-Fi. Як це зробити, читайте нижче.

Підключення до телевізора через кабель

• Телевізор може виконувати роль другого монітора, якщо підключити ноутбук або системний блок комп’ютера до вашого TV через HDMI-кабель (роз’єм для такого кабелю мають телевізори новішого покоління, тому не намагайтеся знайти потрібний отвір у пузатій «tv-коробці»). Після підключення та проведення налаштувань фільми, серіали, телеканали і інший відеоконтент, доступний для перегляду через ноутбук або комп’ютер, можна буде дивитися на екрані телевізора. Придбати HDMI-кабель онлайн за хорошою ціною і з приємним кешбеком можна на Покупоні з доставкою додому.         

HDMI-кабель
HDMI-кабель
HDMI-роз'єми в телевізорі
HDMI-роз’єми в телевізорі

• Такі сучасні гаджети, як смартфон або планшет також дозволяють передати картинку з невеликого монітора на екран телевізора за допомогою кабелю HDMI, правда для цього необхідний спеціальний перехідник, який дозволить синхронізувати ваші пристрої. Залежно від «гнізда» моделі вашого смартфона, вам може знадобитися MHL, Micro HDMI або Mini HDMI перехідник, який можна купити онлайн з крутим кешбеком і доставкою до дверей на нашому сайті.         

MHL-перехідник
MHL-перехідник
Перехідник Micro HDMI
Перехідник Micro HDMI
Кабель-перехідник Mini HDMI
Кабель-перехідник Mini HDMI

Бездротове підключення

Якщо ваш телевізор має вбудований Wi-Fi модуль, то можете не морочитися з дротами і підключити свій гаджет до ТВ по мережі. Якщо вбудованого Wi-Fi модуля в телевізорі немає, наполегливо рекомендуємо придбати його тут — дуже корисна штука.

Як підключити гаджет до телевізора через Wi-Fi:

• Заходимо в «Налаштування» вашого телевізора, шукаємо пункт «Мережа» — «Wi-Fi/Wi-Fi Direct». При необхідності включаємо цей параметр.         

• Переходимо в «Налаштування» вашого планшета або смартфона, далі вибираємо «Бездротові мережі» — «Wi-Fi/Wi-Fi Direct».         

• Знаходимо в списку доступних до підключення пристроїв модель вашого телевізора, підключаємося (гаджет може запросити код доступу, вказаний на екрані телевізора, вводимо його), і вуаля — ви можете транслювати екран вашого гаджета на телевізор.         

Трансляція екрану планшета на монітор телевізора через мережу Wi-Fi
Трансляція екрану планшета на монітор телевізора через мережу Wi-Fi

Smart-TV: можливості та рейтинг ОТТ-сервісів для якісного online перегляду фільмів і телеканалів

Більшість сучасних телевізорів (LG, Samsung, Philips, Kivi та інші бренди) володіють вбудованим «розумним» функціоналом Smart-TV, який є свого роду комп’ютером з безліччю функціональних можливостей та різних допоміжних додатків. Як налаштувати Smart-телевізор, читайте в нашій минулій статті.

По стандарту в безкоштовний пакет додатків Smart-TV входять такі популярні безкоштовні сервіси відеоконтенту, як YouTube, тому ви без проблем зможете знайти і переглянути фільми, серіали або інші цікаві для вас відео за допомогою звичайного пульта управління, або тв-аксесуара з клавіатурою.

Щоб дивитися телеканали в запису, вам потрібно зайти в магазин додатків Smart-TV, знайти і встановити відповідне доповнення потрібного каналу, а після насолоджуватися переглядом улюблених передач в будь-який час незалежно від їх розкладу.

Найпопулярнішим і зручним способом перегляду фільмів, серіалів і телешоу в хорошій якості через Smart-TV є, звичайно ж, онлайн-кінотеатри або, як їх ще називають, ОТТ-сервіси (over-the-top — «поверх приставки») — додатки, які дозволяють дивитися телеканали, а також найгарячіші новинки кіноіндустрії і хіти всіх часів через мережу інтернет, незалежно від вашого провайдера. Ще одна перевага передачі відеоконтенту ОТТ-систем — можливість використання одного облікового запису на всіх ваших пристроях, тобто, сплативши підписку обраної програми, ви також зможете дивитися все відео сервісу на смартфоні, ноутбуці або планшеті.

Smart-TV
Smart-TV

Якщо ваш телевізор не підтримує послугу Smart-TV — не турбуйтеся: деякі ОТТ-сервіси пропонують своїм клієнтам установку додаткових пристроїв (свого роду приставок і пультів до них), що дозволяє рівноправно користуватися популярною послугою.

Для зручності, ми відібрали для вас кращі ОТТ-сервіси 2020 року, доступні в Україні, за версією редакції Покупон.

Divan.TV

Divan.TV
Divan.TV

«Divan.TV» — міжнародний провайдер інтернет-телебачення. Сплативши певний тарифний план, ви отримаєте необмежений доступ до телебачення, фільмів, радіостанцій і онлайн-трансляцій. Додаток «Divan.TV» доступний для телевізорів зі Smart-системою (LG, Самсунг, Філіпс) і без неї (сучасні моделі, до яких можна підключити медіаплеєр з прошивкою сервісу), а також для смартфонів, планшетів та комп’ютерів.

Сервіс пропонує п’ять тарифних пакетів, в основу яких включені базові і додаткові канали (дитячі, кіно, нічні), бібліотека фільмів та серіалів, радіостанції, телешоу, за які йде доплата. Тарифи стартують від 29 грн в місяць, максимальна кількість каналів — 223.

Послуги «Divan.TV» стають ще привабливішими, якщо скористатися акційною пропозицією від Покупона зі знижкою до 50%.

Стандартні підписки Divan.TV
Стандартні підписки Divan.TV
Преміальна підписка Divan.TV
Преміальна підписка Divan.TV

Sweet.tv

Sweet.tv
Sweet.tv

Сучасний онлайн кінотеатр і сервіс для перегляду ТБ-каналів «Sweet.tv» пропонує своїм користувачам насолоджуватися переглядом кіно, мультфільмів, серіалів і телебачення в HD, Full HD і Ultra HD якості — тільки уявіть яку картинку і звуковий супровід ви отримаєте, якщо модель вашого телевізора це дозволяє.

Підключення сервісу «Sweet.tv» можливо на телевізори LG, Samsung, Kivi, Android TV зі Smart-системою або за допомогою додаткової приставки. «Sweet.tv» пропонує чотири тарифні пакети, вартість яких стартує від 80 грн в місяць і передбачає наявність різних послуг під кожен тариф. Максимальна кількість каналів — 269.

«Sweet.tv» цінує своїх користувачів і регулярно радує їх супер-знижкою 17% на тарифні пропозиції, які вже розміщені на Покупоні.

Підписки Sweet.tv
Підписки Sweet.tv

IVI

IVI
IVI

«IVI» — популярний ОТТ-сервіс для перегляду фільмів, серіалів, мультфільмів та трейлерів. Встановлюючи додаток на свій телевізор, ви можете переглядати деякий відеоконтент абсолютно безкоштовно, але платна підписка дає вам, звичайно ж, набагато більше можливостей: більше 80000 серіалів і фільмів, одночасний перегляд на п’яти пристроях, максимальну якість зображення і звуку, відсутність реклами і можливість завантаження контенту на гаджети. Сервіс «IVI» доступний для всіх Smart-TV і телевізорів з приставкою.

Для того, щоб оцінити всі переваги платного контенту, «IVI» пропонує зацікавленим клієнтам оформити пробну підписку на 14 днів всього за 1 гривню, що безсумнівно приваблює багатьох користувачів. Вартість передплати після пробного періоду становить 79 грн на місяць.

Хочете оцінити всі принади онлайн-кінотеатру «IVI» зі знижкою 25%? Тоді швидше на Покупон, поки акційна пропозиція ще гаряченька!

Підписки IVI
Підписки IVI

Megogo

Megogo
Megogo

«Megogo» — один з найбільш технологічних ОТТ-сервісів, який пропонує безліч варіантів перегляду фільмів, серіалів, мультфільмів, трейлерів, YouTube-відео і телеканалів на звичайних і Smart телевізорах. Деякий контент можна переглянути безкоштовно, але вам обов’язково треба буде подивитися рекламу, частина фільмів представлена в рамках щомісячної підписки, прем’єрні фільми (ті, які на даний момент показують в кінотеатрах) можна оплатити за попереднім замовленням і насолоджуватися переглядом не виходячи з дому або взяти фільм «в оренду», наприклад на пару днів.

«Megogo» має також власні пакети каналів, які сформовані з бібліотеки відео і спеціалізовані категорії каналів, наприклад «Дивись як чутно» — канал з сурдоперекладом для дітей з порушенням слуху.

Тарифи представлені з трьох основних пакетів підписки вартістю від 80 грн в місяць. Кожен тарифний план має свої умови, з якими ви детально можете ознайомитися на сайті сервісу «Мегого».

Підписки Megogo
Підписки Megogo

OLL.tv

OLL.tv
OLL.tv

«OLL.tv» пропонує своїм глядачам досить широкі можливості: перегляд телеканалів, фільмів та серіалів, телепередач, дитячий і футбольний відеоконтент, а також безкоштовне прослуховування радіо. За 1 грн ви можете підключити пробний період (30 днів), а після підписатися на пакет на свій розсуд.

Бібліотека фільмів сервісу налічує понад 15 000 фільмів і серіалів. Також можна придбати фільми в оренду.

Ott-сервіс «OLL.tv» виділяється серед своїх конкурентів унікальним конструктором тарифних планів, які можна поєднувати за своїми смаковими уподобаннями, але базовими залишаються три тарифні пакети: оптимум, преміум і старт. Кожен пакет включає певну кількість каналів в HD-якості, мінімальна вартість — 80 грн, максимальна кількість каналів — 222.

Підписки OLL.tv
Підписки OLL.tv

Netflix

Netflix
Netflix

Мало хто не чув про один з найпопулярніших Отт-сервісів для смарт-телевізорів і гаджетів в інтернеті — «Netflix». Єдиним, але і істотним недоліком залишається лише те, що далеко не весь контент онлайн-кінотеатру переведений на українську та російську мову, хоча функціонал дозволяє включити російські субтитри. Хто хотів би підтягнути свій інгліш — цей додаток однозначно для вас.

Фільми, серіали і тв-шоу — основний контент «Netflix». Що вже говорити, компанія і сама виробляє фільми і серіали, які, до речі, зараз дуже популярні. Для початку перегляду відеоконтенту «Netflix» ви можете скористатися пробним періодом на 30 днів, а після вибрати оптимальний тарифний план, мінімальна вартість якого становить 7,99 євро на місяць.

Підписки Netflix
Підписки Netflix

Amazon Prime

Amazon Prime

Сервіс «Amazon Prime» зібрав у своїй відео-колекції великий вибір фільмів і серіалів для смарт-тв і гаджетів. Далеко не весь контент переведений на українську та російську, але таких відео помітно менше, ніж у «Netflix». До того ж, «Amazon Prime» додав до свого каталогу вкладку «Фільми з російськими субтитрами», що істотно полегшує пошук.

Новим користувачам «Amazon Prime» готовий надати безкоштовний семиденний пробний період, після якого фіксована щомісячна плата за підписку становить 5,99 євро.

Перевага і принцип роботи ТВ-приставок

Якщо у вас немає телевізору зі Smart-tv — це не означає, що доступ до широких можливостей перегляду телеканалів, фільмів та інших плюшок в інтернеті для вас обмежений, приставки для телевізорів відмінно справляються з цим завданням, до того ж, мають додатковий функціонал.

Завдяки тв-приставкам ви можете переглядати телеканали і ставити ефір на паузу в будь-який момент, перемотувати телепередачі, дивитися фільми та інший контент через сайти (для швидкого введення тексту буде зручніше придбати спеціальну тв-клавіатуру з кешбеком на Покупоні), або на фірмових платформах, таких як Apple TV.

Apple TV
Apple TV

Дивимося ТВ-канали через IPTV

IPTV (Internet Protocol Television) — цифрова технологія перегляду телеканалів через мережу в інтернеті. Цікаво, що отт-сервіси є підкласом IPTV, але не варто їх плутати. ОТТ можна налаштувати перебуваючи в будь-якій точці планети, на будь-який пристрій, де є інтернет незалежно від оператора, а IPTV прив’язує вас до одного пристрою (комп’ютер або телевізійна приставка) і певного провайдеру, який контролює подачу цифрового потоку. Що потрібно, щоб налаштувати IPTV? Зв’яжіться з вашим інтернет-оператором і слідуйте його подальшим інструкціям.

Залежно від обраного тарифного пакету вашого провайдера, IPTV дає вам можливість переглядати базовий або розширений список каналів з гарною якістю картинки і звуковим супроводом. Якщо хочете транслювати канали на телевізор без приставки, скористайтеся HDMI-кабелем, як ми описували це вище.

IPTV
IPTV

А як ви дивитеся телеканали, фільми та інший відеоконтент? Якими отт-сервісами користуєтеся? Діліться досвідом в коментарях.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *