Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно

Сценарії знайомства зі Смарт-ТВ бувають різні:

Цілеспрямована покупка широкоформатного телевізора, де в інструкціях є короткі нариси про Смарт-тв, клацання пультом в будинку в одного або відвідування магазину техніки на предмет техно-новинок де на полях є лаконічна наклейка «Smart-TV ».   

Добре, крута нова технологія. А як налаштувати Смарт-тв на телевізорі самому?

Що таке «Смарт-тв»?

Телевізор як комп’ютерний основного джерела великокаліберного контенту – основне призначення цієї коробки з пікселями. Перше знайомство з широким форматом вже сталося, залишилося видресирувати телевізор з приставкою «Smart-TV» відповідно до своїх смаків. 

Ми описали як користуватися Смарт-ТВ в одній з минулих статей, як його налаштувати – питання сьогоднішнього огляду.

Почнемо з прикладу на базі SMART TV від Samsung 

Коробка від телевізора вже давно поставлена на антресолі, шнури підключені і натиснувши клавішу POWER ви бачите вікно вітання і вибору мови.

Якщо пульт десь загубився, доведеться користуватися клавішами на бічній панелі телевізора.

Локалізуйте пульт і виберіть зручний мову. Англійська, російська, українська або румунський. Благо, вбудований мовної пакет має широкий запасом якісних словників. 

Ось ваш меч, король Артур.

Шпора по кнопках на пульті – Menu викликає панель налаштувань, Return – повертає на одне вікно назад, Exit – повний вихід з усіх запущених вікон на головну сторінку. 

Запустити, телевізор сам вловить есенцію налаштувань з мережі і підключить необхідні телеканали. Передача контенту йде через спеціальні додатки Twitter, Youtube і ін. Мережевих провайдерів контента. Завантажити їх можна через Samsung Store або Play Market, в залежності від моделі.

До речі про мережу, чи все з нею добре?

Бездротовий контакт Смарт-ТВ зі світом і дрібниці установки

Як девайс буде вести себе з мережею: впро час першого запуску телевізор перевірить приміщення на предмет наявності доступних для підключення бездротових Wi-Fi мереж. Згодувати машині логін / пароль від домашньої сітки, він вгамується і буде мирно сопіти в режимі очікування нових команд. 

Якщо запускати мережу в телевізор через кабель – ніякого технобунта не потрібно, коробка сама вхопить собі настройки. За замовчуванням, машина підтримує відносини з DHCP-сервером і отримує мережеве ім’я автоматично. У рідкісних випадках, коли техніка піднімає руку на творця, доведеться придушувати машинний бунт і засукавши рукава налаштовувати мережу самостійно 

Кабель встромляти сюди.

Кабель застромлять в роутер і телевізор? Відмінно. А в роутер? Теж добре. Перевіряємо роботу мережі. 

Вручну відкрийте меню «Мережа» – «Налаштування» – «Тип». Перевірте що смарт-тв вважає своїм основним виходом в світ – бездротову мережу або виту пару. 

Ось тут, прямо в пункті «Стан Мережі» 

Що повинно бути у вікні «Стан Мережі»?

  • Навпаки пункту DHCP (ще може бути «Налаштування IP-адреси») рядок «Отримувати автоматично»   
  • Налаштування DNS – «Отримувати автоматично»  

Якщо підключення правильного типу, але контакту немає – потрібно буде звірити показання ip-адрес двох девайсів – роутера і телевізора. У вікні налаштувань, повинен бути пункт «Шлюз», вписаний там IP-адреса повинна відповідати адресою вашого домашнього роутера. Дізнатися його можна у властивостях мережі, на панелі адміністратора роутера.

Як підключити смарт-тв на LG

«Краса в простоті, простота в мені» – приблизно так можна описати кількість рухів тіла для власників LG. Відносна складність може виникнути тільки при підключенні до Wi-Fi, якщо це не відбулося автоматично. Як виглядає процес підключення?

  • На пульті знайдіть «Settings» 
  • Далі зайдіть в «Мережа»
  • Підключення до «Wi-Fi»  
  • Виберіть свій роутер з рою сигналів і введіть пароль. 
  • Якщо не пам’ятаєте пароль від роутера – виберіть «Підключення за допомогою WPS-РВС» і натисніть кнопку на роутері

Далі залишається натиснути кнопку з будиночком на пульті, підписану «Smart» і ви в цифровій епосі контенту. На головному екрані буде панель з доступних додатків, захочете щось додати – тисніть «My Apps» на пульті і відкривайте «LG-Store».     

Чи відрізняється принцип підключення Смарт-ТВ в телевізорах Bravis, Sony, Skyworth? 

Принципово – немає. Вам потрібно буде виконати стандартну процедуру підключення як для Bravis, Sony так і для Skyworth — всі ці телевізори використовують одну загальну основу для ОС зі схожим принципом скачування додатків. 

Відмінності при налаштуванні Смарт-тв будуть тільки в інтерфейсі, процесі установки додатків і положенні кнопок на пульті. 

Відеоогляд смарт-тв від Samsung.

Чи стикалися ви з проблемами при підключенні Смарт-тв? 

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *