Як правильно доглядати за шкірою обличчя: поради та секрети

Догляд за шкірою – процес делікатний і суто індивідуальний. Правильний підхід до сухої, проблемної, жирної або комбінованої шкірі може докорінно відрізнятися. Але ж від того, наскільки правильно ви підберете ключик до здоров’я шкіри, залежить її зовнішня краса. #BlogPokuponTeam розповість, як правильно стежити за шкірою, яким повинен бути щоденний догляд, як відновити пошкоджену шкіру і що потрібно знати для того, щоб зберігати її здоровою і красивою. А допоможуть в цьому вигідні знижки до 85% на процедури у косметолога і кешбек до 15% на доглядову косметику.

Базовий щоденний догляд – обов’язкові етапи

Як і в будь-якій процедурі, в догляді за шкірою є свої правила і базові етапи, послідовності яких важливо дотримуватися, якщо хочете домогтися відповідного ефекту. Причому не важливо, чи у вас нормальна, чи суха, чи жирна, чи комбінована або проблемна шкіра. Обличчя потребує правильного, послідовного дотримання всіх етапів базового та спеціального догляду. Він дозволить підтримувати шкіру в тонусі, відтермінувати її передчасне старіння і зів’янення.

Базова програма догляду за шкірою в домашніх умовах на кожен день передбачає 3 етапи:

  • Очищення.
  • Тонізація шкіри обличчя.
  • Нанесення доглядового крему за типом і проблемами шкіри (основний догляд).

Це мінімум, який ви можете робити самостійно щодня. Але не варто забувати і про спеціальний (при явно виражених шкірних проблемах) і професійний догляд в косметологічному салоні. Більш детально ми розповімо про них далі, а зараз повернемося до базових етапів.

Очищення

Навіть якщо ви не користувалися декоративною косметикою напередодні і тільки прокинулися, не встигнувши ще нанести тональний крем, шкіра все одно потребує ранкового очищення. Крім залишків макіяжу і осілих протягом дня мікрочастинок пилу і бруду, шкіру обличчя необхідно очищати від шкірного сала, яке назбиралося за ніч. Таким чином, ви очищаєте обличчя двічі в день (вранці і ввечері) і готуєте його до подальших процедур: нанесення макіяжу або основного нічного догляду. Підібрати очисні засоби за типом шкіри ви завжди можете на Покупоні з кешбеком до 15%.

Як правильно очищати обличчя:

  • Перед процедурою миємо руки з милом.
  • Наносимо на ватний диск молочко, гель, міцелярну воду, пінку (будь-який очищуючий засіб для зняття макіяжу і вмивання) і легкими масажними рухами протираємо обличчя. Для очищення ніжної шкіри повік беріть спеціальний засіб для очей з більш щадним ефектом і делікатною формулою.
  • Змиваємо залишки засобу для чищення теплою водою.
  • Обережно витираємо обличчя м’яким рушником або бавовняної серветкою.

Після очищення шкіра наче заново починає дихати, спадає втома, важкість, липкість і лискучий блиск. Одночасно поліпшується її здатність вбирати активні компоненти поживних і зволожуючих засобів, пропускати їх в більш глибокі шари, стимулювати регенерацію.

Завжди звертайте увагу на склад засобу для вмивання та очищення шкіри. Краще, якщо в ньому не буде агресивних ПАР (Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate), а рівень pH буде варіюватися від 5 до 9 (якщо нормальна шкіра), і від 4 до 4,5 – для проблемної та жирної.

#PokuponBlogTeam рекомендує:

дівчина вмивається пінкою

Читайте також: Сила міцел: що таке міцелярна вода, властивості і використання

Тонізація шкіри обличчя

Тонізації шкіри допомагає прибрати залишки засобу для чищення і нормалізувати pH баланс. Намагайтеся уникати спиртовмісних тонізуючих засобів, оскільки спирт агресивно впливає на шкіру, пересушує її і надалі змушує сальні залози працювати ще активніше. На Покупоні можна підібрати тоніки за типом шкіри з приємним кешбеком до 15%.

Користуватися тонізуючими засобами дуже просто:

  • Наносите трохи рідини на ватний диск і легкими масажними рухами протираєте обличчя.
  • Тоніки у вигляді спрею можна наносити двома способами: розпорошити безпосередньо на обличчя або нанести засіб на ватний диск і протерти обличчя.
жінка з ватним диском

Основний догляд

Засоби для догляду за обличчям допомагають шкірі відновлюватися: вранці і ввечері. Не плутайте, для кожного часу доби повинен бути свій крем для догляду.

Як правило, денний крем (з більш легкою текстурою) призначений для зволоження і захисту шкіри протягом дня. Причому шкіру потрібно зволожувати не тільки влітку. Взимку шкіра теж може пересихати через нестачу вітамінів або неправильний догляд. Якщо обличчя не зволожувати, шкіра почне швидко втрачати еластичність і в’янути. А сухість – один з головних провокаторів передчасних зморшок.

Правильно, якщо він буде містити УФ-поглинаючі компоненти, так званий SPF (фактор сонцезахисту). Взимку досить наносити SPF 15, влітку – SPF 50+ (в залежності від особливостей шкіри).

Нічний крем більш щільної текстури, його цільове призначення – живлення і відновлення. Вибирайте крем для зволоження і живлення шкіри на Покупоні і отримуйте кешбек до 15% на особистий рахунок.

Основний догляд підбирається індивідуально, виходячи з типу шкіри і бажаного ефекту. А масаж обличчя і фейсбілдінг служать прекрасним доповненням для омолодження і здорового тургору.

Крім необхідності використовувати оптимальний крем, важливо ще правильно наносити його на обличчя. Ось основні правила:

  • Візьміть невелику кількість крему на руку. Якщо крем в баночці, відбирати його потрібно чистим шпателем, не пальцями, щоб не занести бактерії. В цьому плані креми з дозаторами зручніші і більш захищені.
  • Нанесіть точково по обличчю. Так ви точно не перебільшите з кількістю і уникнете зайвої жирності.
  • Розподіліть крем подушечками пальців, легкими рухами, уникаючи зони навколо очей. Не треба втирати, думаючи, що так крем краще проникає і вбирається в шкіру. Рухайтеся по масажних лініях.
  • Спеціальний крем на повіки нанесіть також подушечками пальців, рухаючись від зовнішнього куточка ока до внутрішнього.
  • Нанесіть крем за півгодини-годину до виходу, щоб засіб встиг всмоктатися і подіяти.
  • Перед макіяжем обов’язково наносьте крем (основу під макіяж) за 15-20 хвилин.
  • Нічний крем наносьте на обличчя за 1-2 години перед сном, коли м’язи ще в тонусі, а обмінні процеси активні. Так він швидше вбереться і не спровокує ранкову набряклість.
  • Нічними кремами рекомендують користуватися після 25 років, оскільки до цього віку шкіра ще сама швидко відновлюється.
  • Зволожуючі засоби з фактором захисту від сонця не варто використовувати на ніч.
  • Лікувальні засоби, наприклад від акне, потрібно наносити на обличчя тільки вдень.
  • Ніжна шкіра повік вимагає особливого догляду – використовуйте делікатні засоби спеціального призначення.
схема нанесення крему

Читайте також: Фейсбілдінг для чайників або як розгладити зморшки за 10 хвилин в день

Спеціальний догляд

Сюди відносять професійні засоби з високим рівнем концентрації активної речовини, наприклад сироватку. За необхідності вони наносяться на очищену шкіру перед нічним або денним кремом для найбільшої ефективності. При явних і помітних проблемах шкіри, на кшталт куперозу, пігментації, акне, наявності яскраво-виражених зморшок – спеціальний догляд обов’язковий. Найбільш активний вплив на шкіру надають сироватки, друге місце за ефективністю займають маски, слідом за ними йдуть креми різних видів: зволожуючі, живильні, відновлюють.

#PokuponBlogTeam рекомендує:

маска для обличчя

Професійний догляд: незамінні процедури у косметолога

Домашній догляд – це добре, але не потрібно забувати про професійну допомогу, яка не під силу в домашніх умовах. Пори мають властивість закупорюватися, а домашні пілінги недостатньо ефективно знімають ороговілий шар. Як бути? Візьміть за правило відвідувати професійного косметолога в міру необхідності. Всього три базових, але регулярних процедури – і стан шкіри значно покращиться:

Чистка обличчя

Процедура чистки лица – дуже популярна. Вона дозволяє глибоко очистити пори, впоратися з такими проблемами, як вугри, чорні точки, лущення шкіри, розширені пори, міліуми та інше. Залежно від стану шкіри рекомендується робити механічну, ультразвукову, вакуумну, комбіновану або атравматичну чистку. У кожної з них свої переваги: ​​

  • Ультразвук делікатно і швидко прибирає ороговілий шар (більш докладно про користь уз-чищення);
  • Мануальна чистка ретельно очищає пори;
  • Атравматична – дбайливо очищає шкіру фруктовими кислотами. 

В якості профілактики чистку варто робити 2-3 рази в рік, при проблемній шкірі – 1 раз в 2-3 місяці або частіше за станом і рекомендації косметолога. На Покупоні ви знайдете потрыбний вам вид чистки зі знижками до 75%. Стандартна ціна комбінованої чистки обличчя – близько 400-500 грн, а скориставшись вигідною пропозицією Покупону, ви заплатите за неї всього 170-250 грн.

Масаж обличчя

Професійний масаж обличчя допомагає скорегувати овал обличчя, зняти набряклість, поліпшити мікроциркуляцію крові. Рекомендується проходити такі масажі курсами по 10 процедур, раз в 2-3 дні. Один курс можна повторити кілька разів на рік або частіше, якщо буде потреба. Регулярний масаж допоможе вам на довший термін зберегти молодість і свіжість шкіри обличчя, розгладить дрібні зморшки і зробить менш помітними вікові зміни.

масаж обличчя

Читайте також: Масаж обличчя: користь, ефект, протипоказання

Хімічні пілінги

Сезонна процедура, яка дозволяє «підбадьорити» шкіру і змусити активніше працювати за рахунок власних ресурсів, – хімічні пілінги. Допомагає омолодити шкіру, вирівняти тон, поліпшити колір обличчя, звузити пори. На відміну від механічного очищення, хімічні пілінги впливають на шкіру за допомогою органічних кислот, які розчиняють омертвілі клітини епідермісу. Це провокує оновлення шкіри, синтез нового колагену, гіалуронової кислоти і еластину – речовин, життєво необхідних для здорового тонусу. Хімічні пілінги бувають трьох типів: поверхневий, серединний і глибинний. Перший варіант можливо проводити вдома самостійно, інші два виконати може тільки професійний косметолог з серйозним досвідом роботи.

Регулярний хімічний пілінг – це своєрідний must to do, якщо ви хочете виглядати чудово завжди, а не тільки «у свята». Багато інших корисних косметичних процедур дивіться на Покупоні зі знижками.

догляд за шкірою обличчя

Читайте також: Чистка особи: види, показання до застосування, результати до і після

Вибираємо засіб для догляду за типом шкіри

Тип шкіри легко визначити в домашніх умовах:

  • Вмийте обличчя звичайною змивкою.
  • Через 1-2 години притисніть паперову серветку до обличчя.
  • Подивіться на наявність плям на серветці.

Їх немає – у вас суха шкіра. Багато жирних плям, особливо на щоках і Т-зоні – шкіра жирна. Є кілька слабко виражених плям – нормальний тип шкіри. Плями в лобовій області і біля підборіддя – комбінований тип шкіри.

типи шкіри

Читайте також: 4 типи шкіри ㅡ ознаки та особливості

Догляд за сухою шкірою

Якщо у вас суха шкіра, то, вибираючи доглядові засоби, шукайте позначки «зволоження» (англ. «moisturizer») та «харчування». Найбільш за все вам підійдуть щільні креми, сироватки, кремові маски з ефектом зволоження і живлення, для вмивання – пінки з ніжною текстурою.

Кращі інгредієнти для сухої шкіри – це гіалуронова кислота, гліцерин, оливкова і мигдальна олії, сквалан. Формула засобів з цими компонентами передбачає вміст дрібніших молекул, здатних проникати в глибокі шари шкіри і ефективно впливати на осередок проблеми. Щоб боротися з сухістю комплексно, не забувайте і про професійні косметологічні процедури: на Покупоні ви знайдете вигідні пропозиції з догляду і зволоження шкіри обличчя зі знижками до 70%.

Догляд за жирною шкірою

Головні вимоги до косметики для жирної шкіри – щоб вона усувала жирний блиск і справляла профілактичний вплив на шкіру, щоб уникнути запалень і висипань. Важливі пункти в догляді за жирною шкірою обличчя:

  • Регулярне очищення два рази в день: ранкове і вечірнє вмивання гелем, а також демакіяж.
  • Використання тоніку без вмісту спирту.
  • Обов’язкове застосування зволожуючої сироватки і матуючого флюїду.
  • Для очищення пір – глиняна маска один-два рази на тиждень.
  • Регулярне (але не більше двох разів в тиждень) відлущування відмерлих клітин скрабом або кислотним пілінгом. Для досягнення ідеального ефекту запишіться на пілінг до косметолога, який правильно проведе процедуру і дасть грамотні рекомендації щодо подальшого догляду за шкірою.

У доглядовій косметиці для жирної шкіри обов’язково повинні бути присутні такі компоненти, як гіалуронова кислота і гліцерин, що запобігають зневодненню, цинк для матуючого ефекту і саліцилова кислота – для відлущування. Ідеальні текстури засобів – гель, крем-гель, флюїд.

Догляд за комбінованою шкірою

В ідеальному вигляді догляд за комбінованою шкірою передбачає використання відразу двох категорій косметики. На Т-зону наносяться засоби для жирної шкіри, на U-зону – засоби для сухої шкіри. Однак не кожна може собі дозволити регулярно оновлювати відразу два набори косметики, хоча б тому, що якісні доглядові засоби коштують чималих грошей. Врятує використання двох видів маски після доглядових процедур: регулярно наносіть на жирні ділянки обличчя глиняну маску, на сухі – зволожуючі. Шкірі під очима допоможуть патчі з ефектом зволоження або антіейдж.

Догляд за нормальною шкірою

Головна мета власниці нормальної шкіри – зберегти цей тип якомога довше, не допускаючи переходу в статус жирної або сухої. Щоб досягти цієї мети, дотримуйтеся правил, які є трьома китами грамотного догляду:

  • Кожного дня очищуйте шкіру вранці і ввечері. Засіб можна вибирати будь-який – пінку, гель, гидрофильное масло.
  • Не забувайте про тонізацію, яке завжди повинно завершувати собою процедуру очищення.
  • Зволожуйте шкіру двічі на день після очищення і тонізації. Вранці можна вибрати денний крем, а на ніч для зволоження підійде нічна маска (або, інакше кажучи, sleeping pack).
дівчина з кремом

Підбираємо косметику згідно віку

Купуйте засоби для догляду, які підходять вашому віку, дивіться на маркування на упаковці:

  • Від 18 до 25 років – вибирайте звичайні зволожуючі і живильні креми.
  • Від 25 до 35 років – креми, спрямовані на боротьбу з появою ранніх зморшок.
  • Від 35 до 45 років – основний догляд для боротьби зі зморшками, відновлює еластичність шкіри. Зверніть увагу на косметику, яка містить пептиди – спеціальні амінокислоти, які стимулюють вироблення колагену і еластину.
  • Після 45 років – професійні креми, що уповільнюють процес старіння з колагеном і ліпосомами (молекулами-контейнерами, наповненими активними компонентами, які діють саме на клітинному рівні).

Читайте також:

Як доглядати за шкірою після 30 років

Догляд за шкірою після 40 років

Правила догляду за шкірою після 45 років

Як доглядати за шкірою 50+

Доглядовий крем з УФ-захистом

Денний крем для обличчя з захистом від ультрафіолету слід вибирати, виходячи з таких факторів:

  • Кліматична зона проживання.
  • Натуральний колір обличчя.
  • Пора року.
  • Особливості шкіри (схильність до алергій, чутливість і т.д.)

Багато денних кремів вже містять сонцезахисний фактор SPF 15, якого в більшості випадків достатньо. Але якщо у вас світла шкіра, пігментація, купероз, або ви живете в жаркому кліматі, варто вибирати сонцезахисний фактор сильніший. Вибирайте найкращий сонцезахисний засіб на Покупоні.

уф захист

Часто про догляд за обличчям незаслужено забувають, турбуючись більше про фігуру або намагаючись замаскувати недоліки макіяжем. Але якщо ви будете регулярно доглядати за своєю шкірою, то без тонального крему або пудри можна буде взагалі обійтися. І хоча час залишає свій слід на шкірі, при правильному підході молодість і свіжість обличчя можна зберегти якомога довше.

А ви не забуваєте доглядати за шкірою обличчя? Діліться в коментарях своїми секретами краси.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *