Догляд за шкірою обличчя після 50 років ㅡ що повинна знати кожна жінка

Уход за кожей лица после 50 лет ㅡ что должна знать каждая женщина

50 років ㅡ спірний вік для жінки. Одні в свої 50 освоюють пілон, як Джей Ло, а інші вже доглядають онуків і думають, що пора переходити з міді-спідниць на щось більш пристойне. 

Але одне незмінне ㅡ і у перших, і в других шкіра обличчя вимагає пильної уваги і догляду. У цій статті ви дізнаєтеся як максимально просто доглядати за обличчям після 50 для збереження молодості і краси.

Ей 50 лет
Їй 50 років
  • Особливості шкіри в 50 років. 
  • Як доглядати за обличчям після 50 років.
  • Найефективніші салонні процедури для обличчя.

Особливості шкіри в 50 років 

Кожен раз, коли ми читаємо про догляд за шкірою обличчя після 50 років, хочеться кудись сховатися і не вірити, що все це про нас. Слова зріла шкіра трохи лякають, а в складних і заплутаних системах догляду, які коштують здається цілий статок, треба розбиратися разом з косметологом і то не факт, що ви зрозумієте все правильно. 

І здається, що всі маркетологи світу ополчилися проти жінок, всюди вписуючи слова «старіння» і «в’янення». Але не переживайте, все не так вже й сумно, як вам описує реклама чергового косметичного дива.

Об’єктивно шкіра після 50 років змінюється, і сильно. Ось кілька проблем, з якими ви можете зіткнутися:

Особенности кожи в 50 лет
Особливості шкіри в 50 років

1. Зморшки

За пружність нашої шкіри відповідають 2 білки ㅡ колаген та еластин. На жаль вже до 30 років їх вироблення в організмі сповільнюється, а шкіра поступово починає просідати. До 50 років внаслідок пременопаузи і зміни гормонального фону організм більше витрачає колаген та еластин, через що їх запаси виснажуються, а на шкірі з’являються зморшки.

2. Тьмяний колір обличчя

Внаслідок уповільнення процесів ділення клітин ваша шкіра в 50 років оновлюється набагато рідше і більш нерівномірно. Саме через це пропадає внутрішнє світіння шкіри, яке ми так любили в молодості.

3. Пігментація шкіри

Сонце, неправильний спосіб життя, проблеми зі здоров’ям ㅡ все це викликає пігментацію шкіри. І якщо в 30-40 років пігментні плями ще нечисленні і малопомітні, то до 50 років через стоншування шкіри вони проявляються у багатьох жінок.

Пигментация кожи
Пігментація шкіри

4. Провисання шкіри

Еластин, який довгі роки утримував шкіру на призначених місцях, потроху здає позиції. Тому після 50 ви можете помітити, що овал обличчя трохи поплив, а на щоках утворюються так звані «брилі».

5. Сухість і лущення шкіри

У 50 років наша шкіра стає тонкою і втрачає все більше вологи. Тому навіть власниці жирної шкіри можуть помітити, що її тип змінився на нормальну або суху. Плюс до неприємностей шкіра в цьому віці може почати лущитися через нестачу живлення і вологи.

Будь-яка з цих проблем вирішується за допомогою грамотного домашнього догляду і сучасної косметології.

Як доглядати за обличчям після 50 років вдома

Домашній догляд за шкірою обличчя після 50 років ㅡ щоденна процедура, яка буде підтримувати вашу шкіру зволоженою і пружною. І як би не плутали нас гламурні журнали, догляд за шкірою в цьому віці не такий вже й складний, хоча і однієї баночкою універсального крему не обійтися. 

Купити якісну косметику для свого обличчя і при цьому не витратити багато грошей допоможе Покупон, адже тут не тільки відмінні ціни, але і кешбек. Це означає, що частина витрачених коштів повертається на ваш рахунок для нових покупок.

Всі домашні процедури по догляду для вашого обличчя умовно можна поділити на щоденні ранкові та вечірні, плюс додаткові, які ви будете проводити кілька разів на тиждень. Розберемо все докладніше.

Ранковий догляд за обличчям після 50 років

Почніть ранок правильно: не тільки зі смачною вівсянки, яка буде корисна для вашого шлунка :), але і з ритуалів краси.

Утренний уход за лицом после 50 лет
Ранковий догляд за обличчям після 50 років

Очищення шкіри

Після сну вашій шкірі необхідний заряд бадьорості. Тому після пробудження вмийтеся м’яким кремоподібним засобом, який ніжно очистить пори і підготує шкіру до подальших процедур. Для очищення добре підійде косметика з вмістом PEG-6 Caprylic або Capric Glycerides, натуральні або синтетичні пави (Cocamidopropyl Betaine або Disodium Cocoamphodiacetate).

Великий вибір і приємні ціни на очищаючі косметичні засоби ви знайдете на Покупоні. Отримуйте кешбек і витрачайте менше на необхідні кошти.

Тонізація шкіри

Тонізація шкіри ㅡ важливий етап, який багато хто просто пропускає і дуже даремно. Тонік допомагає рівномірно оновлювати шкіру, вирівнюючи тон обличчя. Для ранкового ритуалу вибирайте тоніки з гіалуроновою кислотою і вітаміном С. І ні в якому разі не використовуйте тонік зі спиртом, він буде пересушувати вашу шкіру.

Крем під очі

Тонка шкіра навколо очей потребує постійного захисту. Саме тому крем в цю область необхідно наносити вранці і ввечері. При цьому ви можете зупинитися на одному засобі для вечірніх і ранкових процедур. Вибирайте досить щільні креми з вмістом антиоксидантів, колагену, гіалуронової кислоти ㅡ вони допоможуть уникнути набряків і темних кіл під очима, а ще подбають про еластичність шкіри. Великий вибір і приємні ціни на будь-яку косметику, в тому числі і креми для шкіри навколо очей на Покупоні, користуйтеся кешбеком і економте на кожній покупці.

Денний крем

Денні креми дозволять вашій шкірі підготуватися до макіяжу, щоб вона лишилася рівною і зволоженою цілий день. В якості основного елемента для денного крему після 50 років повинні виступати ліпіди. Наприклад зупиніться на кремі з козячим молоком, жожоба, маслом авокадо або виноградних кісточок. Крім цього зверніть увагу на креми з маслом ши і екстрактом вівсяного молока, вони допоможуть впоратися з дратівливістю шкіри і її почервонінням. Крем для сяйва шкіри за вигідною ціною ви знайдете на Покупоні.

Захист від сонця 

Сонцезахисний крем важливий не тільки на пляжі, його необхідно наносити щодня. І взимку в снігопад, і в дощовий день, так як пошкодження від сонячних променів в 50 років дуже сильно відбиваються на вашій шкіри і перетворюються в пігментні плями, надмірну сухість і нерівний тон шкіри.

Для ранку вибирайте легкі флюіїдні креми. Взимку буде досить SPF фактора 15, влітку краще використовувати креми з сонцезахисним фактором від 30. І пам’ятайте, що SPF різних засобів не підсумовується, тобто якщо ви нанесете санскрит з фактором 15 і потім тональний крем з тим же фактором, у вас на обличчі буде SPF 15 і ніяк не більше.

Защита от солнца
Захист від сонця

Не забувайте наносити сонцезахисний крем на кисті рук, зону шиї і декольте.

Мало нанести його тільки вранці, косметологи рекомендують оновлювати шар санскриту кожні 3-4 години. При повному макіяжі зробити це складно, особливо влітку, коли макіяж може просто поплисти від додаткового шару кремового кошти. 

Тому оновлювати шар сонцезахисного крему протягом дня краще за допомогою розсипчастої мінеральної пудри з SPF-захистом поверх макіяжу. Такий спосіб категорично не підійде для пляжу або південних міст, де краще все таки користуватися класичними кремами.

Вечірні ритуали для шкіри

Ваша шкіра теж втомлюється за цілий день, тому ввечері допоможіть їй відновитися після стресів від макіяжу, холоду або спеки, і сонячних променів. Приділіть обличчю всього 10 хвилин на приємні розслаблюючі процедури і ви тут же помітите позитивні результати.

Очищення шкіри

Косметологи рекомендують змивати макіяж або просто вмиватися відразу ж по приходу додому. Для цього ви можете вибрати кремову або гелеву умивалочку з вмістом гіалуронової кислоти, яка не тільки очистить шкіру від забруднень, але і наповнить її вологою. Щоб не пересушувати шкіру, відмовтеся від звички вмиватися гарячою водою, перейдіть на більш прохолодний температурний режим.

Для більшого ефекту ви можете використовувати целюлозним спонжем або електричним силіконовим масажером, який додатково поліпшить кровообіг. 

Якщо ви не фанат вмивання ㅡ знімайте макіяж за допомогою міцелярної води. Вона ефективно видаляє забруднення зі шкіри без додаткового тертя і насичує ваше обличчя додатковими мікроелементами. Більш докладно про чудо-засіб можна прочитати в нашій статті.

Як і вранці після вмивання обов’язково наносьте тонік для обличчя, який прибере залишки косметичних засобів і вирівняє колір обличчя. Після цього м’якими вбиваючими рухами нанесіть крем навколо очей.

Нанесення сироватки

Сироватка не є зволожуючим засобом. Сироватка ㅡ це суперконцентрати корисних речовин, які проникають якомога глибше в шкіру завдяки своїй дрібній молекулярній структурі.

Після 50 років косметологи рекомендують використовувати сироватки з гіалуроновою кислотою для гідратації, антиоксидантами (для яскравого і рівного кольору обличчя), ретинолом (для розгладження зморшок), пептидами і ніацинамідами (для пружності шкіри).

Наносьте сироватку перед зволожуючим кремом, для всього обличчя буде потрібно всього 2-3 краплі.

Нічний крем

Нічні креми для обличчя після 50 років ㅡ густіші і поживні. Першочергове завдання крему ㅡ наситити вашу шкіру корисними речовинами і утримати всередині неї вологу. 

Дуже важливий елемент, який повинен міститися в нічному кремі ㅡ ретинол А. Це єдиний засіб боротьби зі зморшками, ефективність якого науково доведена. Вибирайте засоби, де концентрація ретинолу буде від 0,5 до 2%.

Ретинол прискорює оновлення клітин шкіри і стимулює вироблення колагену. Використовуйте засоби з ретинолом тільки перед сном, оскільки на сонячному світлі вітамін А руйнується.

Додаткові процедури по догляду за обличчям

Пілінг

Процедуру пілінгу необхідно проводити 2 рази на тиждень для рівномірного поновлення верхніх клітин шкіри. Саме пілінг забезпечує вас рівним і сяючим кольором обличчя. 

Важливо: в 50 років забудьте все рецепти домашніх скрабів з сіллю, цукром або кава, як і готових скрабів з великими абразивними частинками. Насправді такі скраби пошкоджують і дратують тонку шкіру. 

Пілінг необхідний для видалення або розчинення мертвих клітин, які затримуються на поверхні шкіри. Тому вибирайте кремовий засіб з вітаміном С, низьким вмістом альфа гидрокислоти (АНА), ферментні пілінги з гарбузом або папайєю. У розділі пілінги і скраби на Покупоні ви точно зможете підібрати відмінний варіант за розумні гроші.

Пилинг
Пілінг

Маски для обличчя

Ніхто не сперечається, що домашні маски для обличчя не такі ефективні як професійні, а й вони роблять свій внесок в вашу красу. Ми не рекомендуємо підбирати маски самостійно, просто виходячи з яскравих рекламних обіцянок або принципу «колезі підійшла і сподобалася». Обов’язково порадьтеся зі своїм косметологом (а якщо його немає, то підберіть фахівця на Покупоні за допомогою реальних відгуків клієнтів, зібраних з усіх джерел в інтернеті) яка маска підійде для вашого типу шкіри і буде вирішувати саме ваші проблеми. 

Якщо говорити в цілому, то після 50 років маски для обличчя спрямовані на максимальне зволоження та живлення шкіри корисними елементами. Тому краще підбирати масочки, які будуть насичені вітамінами, антиоксидантами і поживними речовинами, такими як природні масла. На Покупоні завжди великий вибір різних варіантів: від одноразових тканинних масок, які моментально освіжають і підтягують обличчя, до професійних продуктів з ліфтінговим ефектом.

Патчі під очі

Маленькі помічники, які швидко усувають проблеми шкіри навколо очей. Недосип чи набряки ㅡ патчі для очей допоможуть виправити ситуацію завдяки тому, що швидко і ефективно насичують тонку шкіру навколо очей живильними речовинами.

Для більшого ефекту ви можете зберігати коробочку з гідрогелевими патчами в холодильнику. У боротьбі з темними колами під очима віддавайте перевагу патчам з ромашкою або перлами. Для ліфтингу добре підійдуть патчі з вмістом екстракту ласточкиного гнізда або улиточного слизу. Більш докладно про види патчів і особливості їх застосування можна прочитати в окремому огляді.

Салонні процедури для обличчя 

Косметологи ㅡ тепер ваши кращі друзі, і ми не перебільшуємо, адже саме ці чудові люди допомагають зупиняти час для вашої шкіри, та ще й омолоджувати її. Сучасні косметологічні процедури здатні повернути час назад. А знижки від Покупона роблять їх доступними, так що не втрачайте можливість побалувати себе.

Масаж обличчя

Масаж обличчя актуальний в будь-якому віці, адже ця процедура багатогранна. Після 50 років зверніть увагу на такі види масажу:

  • Класичний масаж обличчя. Є відмінним релаксантом для м’язів (і будемо чесними, і загального стану теж), заспокоює, розслаблює і допомагає правильній циркуляції крові.
  • Скульптурний масаж обличчя. Допомагає підтягнути шкіру і зробити обличчя більш виразним. Особлива увага приділяється лінії скул і овалу обличчя.
  • Ліфтинг масаж обличчя. Назва говорить сама за себе ㅡ цей масаж спрямований на підтяжку шкіри, особливо добре він допомагає підтягнути овал обличчя.
  • Масаж обличчя по Жаке. Масаж також спрямований на ліфтинг шкіри поєднує в собі різні види поплескування, пощипування і погладжувань. Крім яскраво вираженого ефекту підтяжки шкіри масаж по Жаке допомагає поліпшити колір обличчя за рахунок нормалізації кровообігу.

Масаж обличчя рекомендують проходити курсом з 6-10 процедур 2 рази в рік, підтримуючи це сеансами 1 раз в тиждень. З Покупоном ця мета досяжна, адже у нас є знижки до 80% на процедури масажу обличчя. Так зі знижкою сеанс пластичного масажу обійдеться вам в 95 грн замість 500.

Массаж лица
Масаж обличчя

Професійний пілінг

У косметології виділяють 2 основні види пілінгу: хімічний і лазерний. Лазерний зазвичай використовують для видалення пігментних плям і боротьби з конкретними проблемами шкіри типу купероза або нерівномірної текстури. Дуже хороші результати показує карбоновий лазерний пілінг, який стимулює кровообіг і вироблення волокон колагену і еластину. Плюс це найефективніший спосіб боротьби навіть з гіперпігментацією.

Для поліпшення тонусу шкіри і рівномірного кольору обличчя кілька разів в місяць косметологи рекомендують проходити процедуру хімічного пілінгу. Для шкіри після 50 добре підійдуть пілінг Джесснера, ТСА або фруктовий. Всі вони помірно агресивні і добре розчиняють поверхневий шар епідермісу, вирівнюючи колір обличчя і прибираючи невеликі пігментні плями. Детальніше про види пілінгів і їх застосуванні читайте в нашому окремому огляді

Будь-який вид пілінгу за приємною ціною можна знайти на Покупоні зі знижками до 80%. В середньому сеанс карбонового пілінгу в Києві коштує 700 грн, тоді як з сертифікатом Покупона ви зможете пройти процедуру за 199 грн.

Професійний пілінг

ELOS-омолодження

Нові технології міцно увійшли в наше життя. Лазерне або ELOS-омолодження ㅡ хороший приклад технології, яка міняє життя на краще. За рахунок впливу лазера на глибокі шари шкіри організм починає виробляти еластин і колаген, а значить ви будете молодіти просто на очах. І все це без операцій, відновного періоду, болю та інших неприємностей.

Процедура лазерного омолодження хоч і дієва з першого разу, але все ж носить накопичувальний ефект. А значить її краще проходити курсом з 5-10 сеансів і регулярно повторювати щомісяця. Покупон постарався зробити ELOS-омолодження більш доступним і пропонує знижки до 80%. При середній вартості сеансу лазерного омолодження 650 грн, з сертифікатом ви зможете пройти процедуру за 169 грн.

ELOS-омоложение
ELOS-омолодження

Біоревіталізація

Біоревіталізація ㅡ ефективна процедура омолодження з максимально швидким і довгим ефектом. Вже після першої процедури ви помітите позитивний вплив на ваш зовнішній вигляд. Мікроін’єкції гіалуронової кислоти не тільки насичують шкіру необхідною вологою, а й стимулюють вироблення колагену. Саме за рахунок цього процедура має довготривалий накопичувальний ефект.

Косметологи рекомендують проходити курс з 3-6 процедур кілька разів на рік. Так ви досягнете найбільш значущого ефекту і зможете виглядати набагато молодше свого віку. 

Ціна на біоревіталізацію в салонах звичайно «кусається», тому краще скористайтеся знижками від Покупона. У нашому каталозі є пропозиції зі знижкою до 80% в кращих салонах вашого міста. Наприклад, в Києві можна отримати сеанс біоревіталізації всього за 229 грн замість 600 грн.

Блокування зморшок

«Гусячі лапки», носогубні заломи, міжбровні зморшки ㅡ правильний догляд уповільнює їх поява, але не зможе прибрати їх повністю. У цьому допоможе процедура блокування або наповнення зморшок. За допомогою ін’єкції в вашу шкіру вводиться спеціальний препарат, який як би розрівнює зморшку зсередини, заповнюючи порожній простір. 

Варіант процедури ㅡ заморозка зморшок за допомогою ботоксу. Частина ваших лицьових м’язів «блокуються», і у вас не утворюються мімічні зморшки. М’язи, куди роблять ін’єкції, дуже тонкі, тому ботокс мало відбивається на міміці.

Блокирование морщин
Блокування зморшок

Будь-які уколи ㅡ відповідальна справа, яка несе за собою ризики. Тому вибирайте фахівця дуже уважно, прислухаючись до відгуків клієнтів і обов’язково переглядаючи приклади робіт. Всю цю інформацію ви можете знайти на Покупоні.

Так, ми всі знаємо, що краса йде зсередини, але кожна жінка хоче виглядати не старше за свій вік, а то і на пару років молодше. Дотримуйтесь наших простих рекомендацій і насолоджуйтеся красивою сяючою шкірою. А ще діліться в коментарях своїми секретами краси і молодості.

1 коментар
  • Мария Р.

    Да. Сегодня быть не ухоженным уже даже стыдно, при наличие всего, всего. Косметика разная, процедуры простые и сложные, база и аппаратные…..массажи. Куча всего. Так что, дамы вперед)))

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *