Сила міцил: що таке міцелярна вода, властивості і використання

Не задоволені своєю змивкою для обличчя? Хоч скільки витирай, залишаються розводи туші, а після тоніку на ватному диску все ще присутні сліди тонального крему? Чи існує ідеальний засіб, який за раз може ефективно знімати макіяж, очищати шкіру від пилу і бруду, та підходити одночасно для зони навколо очей? Сучасні косметичні бренди стверджують – так! Ви можете ефективно замінити всі звичні продукти одним – міцелярної водою. Давайте розберемо особливості складу і те, як вибрати міцелярку за типом шкіри.

Очищення обличчя

Міцелярная вода: 3 в 1

Щоденне очищення обличчя за допомогою традиційного набору косметики зазвичай проходить в кілька етапів:

Міцелярна вода – це очищуючий косметичний засіб для обличчя, який поєднує в собі всі ці кроки. У сумі виходить, що використовувати міцелярку дійсно не тільки ефективніше, але і вигідніше. Вона замінює як мінімум три препарати для очищення шкіри, економить ваш гаманець, простір у ванній кімнаті, і час, який ви витрачаєте на догляд за обличчям.

Міцелярна вода

На який ефект розраховувати – як працює міцелярка?

Якщо говорити про основні властивості і переваги, то це чудо засіб:

  • Дбайливо, але ефективно видаляє всі види забруднень і макіяж.
  • Освіжає шкіру і нейтралізує рівень рН, відновлюючи її кислотну реакцію. В результаті звужуються пори, посилюється бар’єр до появи прищів і вугрової висипки.
  • Зволожує і тонізує шкіру, завдяки чому вона стає м’якою, гладкою і приємною на дотик.
  • Не містить ароматизаторів та барвників, тому підходить людям, схильним до алергії. Не містить спирт, що робить міцелярну воду підходящою навіть для гіперчутливої, ніжної шкіри (в тому числі навколо очей).
  • Має антибактеріальну, протизапальну дію.
Очищення обличя міцелярною водою

Склад міцелярної води

Мицеллярная вода – це розчин, який містить мікроскопічні частинки сферичної форми, які складаються з пов’язаних молекул, так званих міцил. Зовнішні молекули мають гідрофільні властивості (притягують воду), а частки, які утворюють внутрішню частину міцил, є гідрофобними (відштовхують воду, але добре пов’язують жири). Вони діють як магніт – притягують і поглинають надлишок шкірного сала, частинки макіяжу і різні домішки, які потрапляють на обличчя протягом дня.

У хорошій міцелярній воді повинно бути якомога менше інгредієнтів: чим простіше склад, тим краще засіб. Вона не повинна містити занадто багато добавок, таких як: ароматизатори, спирти, фарбники, лаурилсульфат натрію (SLS) і консерванти.

Зняття косметики з очей

Зате міцелярка збагачена корисними натуральними активними речовинами, які розширюють сферу її дії ще більше. Виробник підбирає їх в залежності від потреб шкіри, для якої призначений косметичний засіб. Деякі міцелярки збагачені екстрактом трав, зволожуючими і живильними компонентами (наприклад, гіалуронова кислота і масло виноградних кісточок). Також існують продукти, які стимулюють синтез колагену і еластину, тобто мають антивіковий і омолоджуючий ефект.

Міцелярна вода

Міцелярка за типом шкіри

Практично кожна косметична компанія випускає свою міцелярну воду, тому при виборі продукту обов’язково читайте етикетку і вибирайте продукт під ваш тип шкіри:

  • Міцелярна вода для жирної та комбінованої шкіри пригнічує гіперфункцію сальних залоз. Завдяки вмісту антисептичних речовин (наприклад, цинку) вона має протизапальні та антибактеріальні властивості.
  • Міцелярка для чутливої ​​шкіри зволожує епідерміс. Вона містить інгредієнти і масла, які живлять і стимулюють процеси регенерації шкіри.
  • Люди з гіперчутливою шкірою також можуть використовувати міцелярну воду для очищення, щоб пом’якшити контакт з жорсткою водою. Істотною перевагою міцелярки є її дбайливий ефект – вона не подразнює шкіру на відміну від того ж тоніка на спиртовій основі.
  • Міцелярна рідина для обличчя з розширеними капілярами (куперозом), завдяки екстракту лікарських трав, зміцнює і звужує розширені судини, зменшуючи тим самим схильність шкіри до почервоніння.
Зняття косметики

Інструкція: як користуватися міцелярною водою правильно?

Міцелярну рідину слід використовувати два рази в день. Вранці очищення шкіри також служить підготовкою обличчя для макіяжу, а ввечері вона позбавить від пилу, залишків косметики і надлишку шкірного сала. Деякі жінки ще й освіжають шкіру протягом дня. До речі, цього робити не потрібно, для таких цілей існує термальна вода. Будь-який косметичний засіб, в тому числі і міцелярка, при занадто частому застосуванні може викликати свербіж і лущення шкіри.

Як правильно використовувати:

  • Воду слід наносити на ватний диск і акуратно протирати ним шкіру, не розтягуючи і сильно не натискаючи на неї.
  • Для зняття макіяжу ватний диск необхідно на кілька секунд затримати на повіках. Врахуйте, що іноді міцелярної води може бути недостатньо для ретельного очищення вашої шкіри: якщо ви використовуєте водостійку косметику на силіконовій основі, застосуйте засіб для зняття макіяжу з більш сильним ефектом, а потім протріть обличчя міцеляркою.
  • Вмийтеся проточною водою.

Останній пункт не один рік викликає суперечки серед дерматологів і їх клієнтів. Чи потрібно вмиватися після очищення міцелярною водою? Відгуки жінок, які спробували ці продукти на собі, доводять, що краще вмиватися. Адже залишки міцилів разом із забрудненнями можуть залишитися на шкірі. По суті, якщо вмиватися якісним міцелярним розчином, потреба в тоніці, термальній воді і гідролатом може відпасти. У комплексі вони доповнюють один одного і дозволяють досягти максимального ефекту, особливо в боротьбі зі специфічними проблемами шкіри.

Очищене обличчя

Міцелярна вода – як хороша кава: раз спробуєш, і продукт нижчої якості вже не заходить. Звичайно, є люди, які не уявляють вмивання без мила і води. Але в основному корисні властивості міцелярки полонять красунь усього світу раз і назавжди.

А ви користуєтеся міцелярною водою? Поділіться своєю думкою в коментарях.

2 коментарів
  • Ира

    Знаете, как начала использовать на своем лице мицеллярку, так настолько к ней привыкла, что уже использую только ее для вечерней смывки своего макияжа. Эффект очень приятный, кожа по ощущению не жирная и выглядит подтянутой еще больше. Мицеллярока по сравнению с обычной водой с мылом гораздо больше вымыла макияжа с лица.

  • Кариночка

    Все-таки мицеллярка мицеллярке рознь. Бывает хорошая, а бывает такая, что после нее на коже как маслянистая пленка… Так что умываться после нее надо в любом случае. А еще желательно использовать какие-нибудь качественные натуральные гидролаты, потому что после водопроводной воды кожа ух как страдает от сухости(

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *