Світлодіодні лед (led) лампи для дому – які краще вибрати

Светодиодные леды (led) лампы для дома – какие лучше выбрать

Освітлення – важлива складова домашнього інтер’єру, а також оформлення вуличної тераси або садової ділянки. Саме від правильно підібраних ламп залежатиме атмосфера, настрій у вашому будинку і, звичайно ж, економне споживання електроенергії, що важливо в умовах мало не щорічного підвищення цін на цей ресурс.

Останнім часом люди масово стали переходити на світлодіодні лед лампи. У чому переваги ледівських лампочок і за якими критеріями їх вибирати – читайте у нашій статті.

Акції
Знижка на дизайн-проект житла в «Art House Studio»
Київ, Перемоги проспект, 43А
-78%
0 грн
299.0 грн
Хімчистка одягу чи ремонт взуття в «Цех»
Бориспіль, Київський Шлях вулиця, 67
-30%
400 грн
279.0 грн
Показати всі
6 акцій

Нагадаємо, що з 30 січня 2023 року в Україні стартувала програма обміну лампочок. У застосунку «Дія» українці можуть обміняти старі лампочки розжарювання на економічніші, енергозберігаючі лед лампи для дому. Для цього потрібно зайти у додаток, вибрати у послугах «Обмін лампочок», вказати свій номер телефону та зручне для вас відділення Укрпошти, а також кількість лампочок та вид цоколя. Після електронного повідомлення про готовність заявки підійдіть на вказане відділення з лампочками старого зразка, паспортом та заберіть led лампи.

Основні переваги Led-ламп

  • Економічність. Споживають в десятки разів менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання.
  • Довговічність. Залежно від моделі срок служби світлодіода може досягати 50 тисяч годин безперервної роботи.
  • Світловіддача. Споживану енергію перетворюють в світловий потік, без нагрівання.
  • Безпека. Не нагріваються до високих температур, на відміну від ламп розжарювання.
  • Різноманітність форм і дизайнерських пропозицій.
  • Можливість вибору колірної температури і світлового потоку виходячи з призначення лампи (освітлення вулиці, спальні, офісу, кафе).
Правильно підібрані лампи будуть не лише давати світло, а й прикрашати будь-яку оселю
Правильно підібрані лампи будуть не лише давати світло, а й прикрашати будь-яку оселю

Читайте також:
✔️ Які послуги можна отримати у застосунку «Дія» онлайн
✔️ 20 лайфхаків як заощадити на електроенергії
✔️ Чим зайнятися вдома – 30 ідей для розвитку та дозвілля

Правила вибору Led лампи

Існує величезне різноманіття світлодіодних ламп по характеристикам: потужності, колірній температурі, світлового потоку, формі. Орієнтуючись в основних параметрах, ви зможете обрати найбільш оптимальний варіант лампочок. Поїхали.

Цоколь

Перший важливий критерій у виборі лед лампочки. Як би вам не подобався відтінок світла, форма колби, ціна або енергоспоживання, якщо цоколь лампочки не зійдеться з патроном вашого світильника – світла не буде.

Треба підібратти правильний цоколь Led лампи

Перша буква в маркуванні цоколя вказує на його тип:

  • E – різьбовий.
  • M – з втопленим контактом.
  • G – контактний.
  • B – штифтовий.

Наступні цифри говорять про діаметр в міліметрах (наприклад, Е40, Е27).

Напруга

Обираючи лампочку, потрібно знати, під яку напругу буде використовуваться (12V постійного або 220V змінного струму). Цю інформацію виробники завжди розміщують на самій лампі, а також на упаковці та інструкції до неї.

Кольорова температура

Щоб визначити відтінок лампи, використовується шкала градусів за Кельвіном. Чим менше її показник, тим тепліше буде світло. У світлодіодних лампах температуру світіння можна визначити за такими параметрами:

  • холодне світло – понад 5000 градусів Кельвіна
  • природне освітлення – до 4000К.
  • тепле світло – близько 3000К.

Для дому та житлових приміщень найбільш прийнятним буде тепле світіння. Для торгових точок, магазинів і офісів підійде природне і холодне освітлення (4000-5000К).

Тепле світло (до 3000К) заспокоює та налаштовує на відпочинок
Тепле світло (до 3000К) заспокоює та налаштовує на відпочинок

Потужність (W)

Від цього параметра буде залежати яскравість світіння і енергоспоживання лампи.

У наведеній таблиці потужності ви можете побачити, як значення потужності впливає на світловий потік. А співвідношення з показниками потужності лампи розжарювання дозволяє переконатися в економічності світлодіода.

Потужність Led лампи для дому

Світловий потік (яскравість)

Цей показник вимірюється в люменах і позначає кількість світла, яке виходить від джерела. У наведеній вище таблиці можна побачити залежність потужності світлодіодної лампи і її світлового потоку. Вибираючи модель слід орієнтуватися на цей показник, щоб отримати бажану яскравість освітлення.

Форма

При виборі лампи орієнтуватися треба на дизайн і розмір самого світильника. Потрібно щоб вони гармонійно поєднувалися у включеному режимі. Сучасні виробники пропонують величезний вибір різних дизайнів ламп:

Види форм Led ламп для дому

Правильно підібрана світлодіодна лампа буде служити вам довгі роки і дарувати яскравий настрій! А ви користуєтеся Led-освітленням? Які плюси чи мінуси встигли для себе винести? Пишіть в коментарях.

1 коментар
  • Также следует отметить, что люминесцентные и лампы накаливания имеют намного меньший ресурс, чем светодиодные и для периода в 30 000 часов потребуется неоднократная их замена. Так называемые «экономки» имеют ресурс околочасов, а лампы накаливания дочасов, производители могут указывать большие числа, но из-за нестабильности напряжения срок службы этих ламп существенно сокращается, в то время как светодиодные лампы не чувствительны к перепадам напряжения.

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *