Бранч в закладах Києва: що це таке і куди піти

Найчастіше лінивий недільний ранок киян починається набагато пізніше звичайного: час сніданку вже пройшов, а до обіду ще кілька годин. Топтатися на кухні немає ніякого бажання, а їсти ой як хочеться. Та й останній вихідний перед робочим тижнем хочеться провести незвично, щоб запам’яталося. У нас є ідея: кличте сім’ю і друзів на бранч в кафе і ресторани столиці!

Не плутайте бранч з ланчем, між ними все ж таки є різниця. Слово «бранч» виникло шляхом злиття двох англійських слів: breakfast (сніданок) і lunch (обід, ланч). Бранч — відносно нове поняття, яке прийшло до нас з Англії, яке означає пізній недільний сніданок плавно перетікаючий в обід.

Найчастіше бранч передбачає формат шведського столу без заміни страв з єдиною фіксованою оплатою за відвідування, але зустрічається і стандартний варіант, коли розділ бранча виведений в загальне меню закладу.

Шведський стіл

Бранч включає в себе різноманітні комбінації з легких холодних закусок, гарячих страв, десертів, безалкогольних та легких алкогольних напоїв.

Тож куди піти на бранч в Києві? Представляємо вам 14 закладів з бранч-меню для затишного сімейного дозвілля в вихідний день!

Бюджетні бранчі

Bootlegger

Bootlegger

«Bootlegger» — сімейний ресторан, в якому зустріч за бранчем перетворюється в міні-свято. Для гарного настрою та гарного апетиту вам запропонують безліч варіантів приготування яєць з добавками на ваш вибір, бельгійські вафлі, вівсянку, яку тут готують на кокосовому або коров’ячому молоці, дуже смачні сирники. За фіксовану ціну ви можете необмежено насолоджуватися чаєм, кавою і соком (69 грн), вином (69 грн), або коктейлем «Мімоза» (99 грн).

Де: просп. Соборності, 5.
Коли: Сб, Нд з 10:00 до 16:00.
Вартість: оплата за кожну позицію з бранч-меню (від 39 до 149 грн за страву), безліміт на перераховані напої.

FANDOM COFFEE BAR

FANDOM COFFEE BAR

Ви можете подивитися на бранч в «FANDOM COFFEE BAR». Сніданки тут подають цілий день, тому замовити яйце Бенедикт з лососем або індичкою, французький тост з медом і фруктами, сирник з в’яленими абрикосами, гранолу з гарбузовим пюре або йогуртом, круасан, омлет з цукіні, в’яленим томатом і адигейським сиром можна в будь-який час. 

Де: вул. Володимирська, 49А.
Коли: Сб, Нд без обмеження часу.
Вартість: оплата за кожну позицію з бранч-меню (від 75 до 195 грн за страву).

Dos Amigos

Dos Amigos

У кафе мексиканської кухні «Dos Amigos» на Саксаганського всього за 100 грн ви можете замовити одне блюдо із запропонованого в бранч-меню та вибрати до нього напій.

Вибір необхідно буде зробити з: яєчні з беконом, тако з сиром і беконом, панкейка з беконом, джемом або згущеним молоком, сендвіча з шинкою і карамелізованою цибулею, омлету з беконом і сиром та іншими начинками. З напоїв: вода, сік, кава, коктейль «Кривава Мері» або «Мімоза».

Де: вул. Саксаганського, 51/87.
Коли: Сб, Нд з 11:00 до 16:00.
Вартість: 100 грн з людини.

Барсук

Барсук

Гастроресторан «Барсук» заслужено вважається основоположником столичних українських бранчів. Така приємна традиція склалася тут вже з 2016 року.

Кожні вихідні в «Барсуку» без обмеження подають брускети, шакшуку, млинці з м’ясом та сиром, яйця Бенедикт з підсмаженим беконом або копченої скумбрією, сирники з сиру, фаршировані яйця, салати, омлети і скрембли з різними добавками, сири, вівсяну кашу з яблуками і корицею, паштети, десерти, фреші, каву, чай і вина.

Де: пров. Гуцала (Кутузова), 3А.
Коли: Сб, Нд з 9:00 до 13:00.
Вартість: безліміт за 249 грн з людини.

Бранчі на середній чек

BARVY

BARVY

Ресторан сучасної української кухні «BARVY» включив в меню бранча наступні позиції: хамса, паштети, сири, домашню буженину, соління, салати, рибні рулети, пироги з різними начинками, перші страви, устриці, мідії, голубці, курку, косулю, десерти в вигляді кексів, фруктів і шоколадного пирога. З напоїв: пиво, вино, морс і лимонад. Прийшли з дітьми? Аніматори розважать їх під час вашої трапези цікавими майстер-класами, зроблять веселий аквагрим і запропонують частування у candy bar.

Де: вул. Мечникова, 3.
Коли: Нд з 13:00 до 16:00.
Вартість: для дорослих — 459 грн з людини, для дітей 10-14 років — 50% знижка, для дітей до 10 років — безкоштовно.

Полювання на овець

Полювання на овець

Ресторан автентичної азіатської кухні Дмитра Борисова «Полювання на овець» до пізнього недільного сніданку приготував для вас безліміт устриць і тапас, ніжні пироги з лососем, свіжоспечені бельгійські вафлі і панкейки, яйця Бенедикт, тости і боул з тунцем, авокадо або фруктами і багато іншого.

Де: вул. Воздвиженська, 10Б.
Коли: Нд з 10:00 до 13:00.
Вартість: безліміт за 398 грн з людини.

Любчик

Любчик

Ресторан одеської кухні «Любчик» — прекрасне місце для проведення сімейного дозвілля за бранчем. У бранч входять: мідії, устриці, узбецький плов, чебуреки, тюлька на грінках, хумус з питою, домашній паштет, форшмак, рапани в вершково-сирному соусі, картопля з грибами, соління, випічка, десерти, компот, узвар, імбирний ель, лимонад, вино і глінтвейн. Щотижня меню бранчів змінюється. Незмінна позиція бранч-меню — мідії.

Де: вул. Воздвиженська, 10Б.
Коли: Сб, Нд з 12:00 до 15:00.
Вартість: безліміт за 395 грн з людини.

Ватра

Ватра

Стейк-хаус «Ватра» — популярне місце серед любителів м’ясних делікатесів. На бранч вам запропонують пригоститися в’яленою качкою, грибною юшкою, устрицями, печеними овочами, копченою фореллю і сомом, курячим паштетом і маринованими грибами. З м’ясного: свинячі реберця, витримана яловичина, хамон, ковбаски з в’яленими томатами та оливками і багато іншого. Меню бранча регулярно оновлюється.

Де: вул. Городецького, 4Б.
Коли: сезон бранчів стартує з середини жовтня, слідкуйте за оновленнями в соцмережах.
Вартість: безліміт за 399 грн з людини.

RONIN

RONIN

Ресторан японської та перуанської кухні «Ронін» присвячує свої бранчі морським делікатесам. Тут ви зможете скуштувати м’ясо краба, глибоководних креветок, лобстера, спробувати салат з кіноа і восьминогом або креветками, японські роли і суші, супи, локшину, бургери, стейки, десерти. З напоїв: лимонад, глінтвейн, ігристі вина.

Де: вул. Зоологічна, 10.
Коли: Нд з 12:00 до 15:00.
Вартість: безліміт за 690 грн з людини.

Grill do Brasil

Grill do Brasil

Ресторан «Grill do Brasil» давно відомий своїм форматом фіксованої оплати, яка в Бразилії називається «родізіо»: заплативши певну суму гість може їсти скільки завгодно. Є одна вимога — їжу не можна виносити з собою.

На бранч в «Grill do Brasil» ви зможете поласувати різними закусками, салатами, сирами, пирогами, спробувати чикен гриль і м’ясні страви зі свинини, баранини. Вино для вас також необмежене.

Де: бул. Лесі Українки, 24.
Коли: Сб з 14:00 до 22:30, Нд з 14:00 до 21:00.
Вартість: для дорослих — 699 грн з людини, для дітей з 6 до 10 років — знижка 50%, для дітей до 6 років — безкоштовно.

Рибаlove

Рибаlove

Ще один заклад сімейства ресторанів Дмитра Борисова «Рибаlove» запрошує вас на середземноморські бранчі, які включають: устриці, мідії, морську рибу, безліч закусок у вигляді різноманітних брускет, форшмак, салати і страви з креветками, омлети, овочі, фрукти, бельгійські вафлі і, звичайно ж, вино. Кожному гостю тут також покладається половина лобстера в соусі black pepper з кукурудзою і чотири великі аргентинські креветки гриль.

Поки дорослі будуть розважатися морськими делікатесами, дітям нудьгувати не доведеться: майстер-класи з приготування бургерів, веселі ігри з аніматорами та автомат з магічним димним смузі очікує непосидючу дітвору.

Де: вул. Воздвиженська, 21-23.
Коли: Нд з 12:00 до 15:00.
Вартість: безліміт за 690 грн для дорослого, для дітей від 6 до 12 років — 299 грн, дітям до 6 років — безкоштовно.

Бранчі в преміум сегменті

Park Kitchen

Park Kitchen

Гастрономічний ресторан «Park Kitchen», розташований в готелі «Hilton», чекає відвідувачів на недільні пізні сніданки всього лише один раз на місяць. Найближчий бранч в ресторані готелю «Хілтон» відбудеться 20.10.2019. За традицією вам запропонують великий вибір суші, мідій, тигрові креветки, устричний сет, ікру, восьминогів, інші рибні та м’ясні страви, десерти, коктейлі та ігристі вина. Для дітей передбачена окрема шведська лінія.

Де: бул. Тараса Шевченка, 30.
Коли: Нд з 12:30 до 16:30.
Вартість: для дорослих — 2150 грн з людини, для дітей з 6 до 12 років — знижка 50%, для дітей до 6 років — безкоштовно.

Hyatt Regency Kyiv

Hyatt Regency Kyiv

Розкішні недільні бранчі проводяться і в ресторані готелю «Hyatt Regency Kyiv». Вашій увазі запропонують страви європейської та японської кухні: вишукані морепродукти, суші, десерти і багато іншого. Також постояльцям та гостям готелю «Хаятт» запропонують охолоджене просекко, білі і червоні вина в необмеженій кількості.

Де: вул. Алли Тарасової, 5.
Коли: Нд з 12:30 до 17:00.
Вартість: безліміт за 1950 грн з людини. Дітям до 12 років — безкоштовно (при використанні дитячої кімнати з окремим буфетом).

Olivera

Olivera

Ресторан середземноморської кухні «Olivera», розташований в готелі «Інтерконтиненталь», радий запропонувати своїм гостям шикарне бранч-меню, ретельно складене майстерними кухарями. Всі питання щодо бранча і броні столиків ви можете поставити за телефоном +38 (044) 393- 22-22, +38 (067) 433-90-49.

Де: вул. Алли Тарасової, 5.
Коли: за запитом.
Вартість: за запитом.

Це був наш список закладів, в яких бранч гармонійно вписався і став невід’ємною частиною звичного життєвого ритму ресторанів.

Хочемо нагадати, що суть сімейного бранча полягає в тому, щоб приємно і смачно провести час у колі рідних і близьких у вільний від метушні день, тому пропонуємо ознайомитися з закладами вашого міста, акційні пропозиції яких дають можливість поїсти ваші улюблені страви за хорошою знижкою.

Чи ходили ви на бранч? Які заклади з бранч-меню відвідували і де сподобалося найбільше? Діліться з нами в коментарях!

1 коментар
  • Аня

    Самы вкусные бранчи, как по мне – в Рыбалов! Большой выбор морепродуктов, все свежие и вкусные!) и цены очень приятные)

Залишити коментар
Ваш e-mail не буде опубліковано. Обов'язкові поля відмічено *